Gefacetteerde kristallen gebruiken in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Gefacetteerde kristallen gebruiken in Feng Shui
Gefacetteerde kristallen gebruiken in Feng Shui
Anonim
Kristal Op Vloer
Kristal Op Vloer

Je kunt leren hoe je gefacetteerde kristallen kunt gebruiken voor verschillende feng shui-remedies en -behandelingen. Gefacetteerde kristallen worden ook gebruikt in feng shui om verschillende gebieden van je leven te verbeteren, afhankelijk van waar je ze plaatst.

Hoe Feng Shui-beoefenaars gefacetteerde kristallen gebruiken

De meest voorkomende manieren waarop een feng shui-beoefenaar gefacetteerde kristallen gebruikt, is het verhelpen van feng shui-problemen die een manier vereisen om de chi-energie gelijkmatig te verspreiden. Het eerste dat je moet begrijpen is wat een gefacetteerd kristal is en waarom het een belangrijk hulpmiddel is in de gereedschapskist van een feng shui-beoefenaar.

Multi-facetkristallen uitgelegd

Een gefacetteerd kristal in feng shui is een kristallen bol die is geslepen om meerdere facetten te hebben. Dit proces is vergelijkbaar met hoe een edelsteen of diamant wordt geslepen. Een kristallen bol heeft echter facetten over het gehele ronde oppervlak.

Close-up Van Kristal
Close-up Van Kristal

Gefacetteerde kristallen breken licht in kleuren

Door het facetterproces kan licht breken vanuit de gladde vlakken van de facetsneden. Hierdoor ontstaat er een sprankelend effect van het gebroken licht. Het resultaat is meerdere kleuren in verschillende schittering of vuur. De meest populaire keuze aan gefacetteerde kristallen zijn ballen.

Gefacetteerde kristallen verspreiden Chi-energie

Feng shui-beoefenaars raden vaak gefacetteerde kristallen aan als manieren om chi-energie te verplaatsen. Er zijn verschillende gevallen waarin chi-energie schadelijk kan zijn zonder de feng shui-toepassing van een gefacetteerd kristal.

Gefacetteerde kristallen bol
Gefacetteerde kristallen bol

Snel stromende Chi-energie

Er zijn veel gevallen waarin chi-energie te snel beweegt in een specifiek gebied van uw huis of kantoor. Een veelzijdig kristal kan worden gebruikt om de chi-energie te vertragen en door het hele gebied te verspreiden.

Lange gangen

Gangen zijn kritische energieaders die gunstige chi-energie dieper in uw huis of kantoor brengen. Als een gang lang is, wordt de chi-energie als een windtunnel door de lengte geleid. De eenvoudigste oplossing is om een gefacetteerd kristal in het midden van de gang op te hangen. Dit zal de chi-energie vertragen en verspreiden naar de kamers naast de gang.

Te veel deuren

Een kamer of gang met te veel deuren creëert chaos in de chi-energie. Iedereen die door de gang of door de kamer loopt, wordt overspoeld met chi-energie die door de deuropeningen stroomt. Een gang met meer dan drie deuren wordt schadelijk voor iedereen die er gebruik van maakt. Een bal met vele facetten, opgehangen in het midden van de hal of kamer, is een ideale oplossing.

Trap tegenover de voordeur

Een ander voorbeeld van snel bewegende chi-energie is een huis met een trap direct tegenover de voordeur. De chi-energie komt binnen via de voordeur en snelt de trap op, voorbij de eerste verdieping. Om de veelbelovende chi-energie naar de rest van het huis op de eerste verdieping te verspreiden, kun je een gefacetteerd kristal tussen de voordeur en de trap ophangen.

Kristallen in verlichtingsopties

Als je meer chi in een ruimte wilt brengen, overweeg dan een veelzijdige kristallen kroonluchter of een kristallen kap voor een tafellamp. Een kristallen kroonluchter in een foyer verspreidt de chi-energie en stuurt deze door het hele huis. Het plaatsen van een kristallen kroonluchter boven de eettafel zorgt voor overvloed voor het gezin, waarbij chi-energie naar alle hoeken van de kamer wordt geblazen. Als u de kroonluchter in een slaapkamer plaatst, zorg er dan voor dat u de kroonluchter (of een andere plafondlamp) niet direct boven het bed plaatst. Plaats het armatuur in plaats daarvan net voorbij het voeteneinde van het bed om te voorkomen dat yang-energie uw slaap onderbreekt.

Deuropening en treden in de foyer
Deuropening en treden in de foyer

Voordeur uitgelijnd met achterdeur of raam

Als je voordeur zo is uitgelijnd dat je de achterdeur of een raam aan de achterkant van het huis kunt zien, zal de chi-energie van de voordeur naar buiten stromen via de achterdeur of het raam. Je zult geen enkel voordeel ondervinden van de chi-energie. Om de chi-energie te vertragen en deze in de rest van je huis te verspreiden, hang je een veelzijdige kristallen bol halverwege tussen de twee deuren of de deur en het raam.

Slaapkamer of badkamer bovenaan de trap

Een slaapkamer of badkamer bovenaan een trap zal de meeste gunstige chi-energie ontvangen. Wat nog belangrijker is, is dat de chi-energie de kamer zal doen ontploffen. Als uw slaapkamer zich bovenaan de trap bevindt, heeft u moeite met slapen en heeft u mogelijk gezondheids- en financiële problemen. Hang een veelzijdige kristallen bol tussen de slaapkamerdeur en de trap om de chi-energie te vertragen en te verspreiden.

Keukenelement botst

Weinig keukens zijn ontworpen om compatibel te zijn met feng shui-elementen. Vaak bevindt de gootsteen zich tegenover het fornuis/fornuis of staat er een koelkast naast het fornuis. De botsing van water- en vuurelementen creëert ongunstige chi-energie die invloed kan hebben op de gezondheid, financiën en andere gebieden van uw leven. Hang een kristal halverwege tussen de incompatibele apparaten voor een snelle en gemakkelijke oplossing.

Ontbrekende hoek

Sommige plattegronden hebben ontbrekende hoeken. Dit betekent dat de sector van deze ontbrekende hoek in je leven zal ontbreken. Als het uw vermogenssector betreft (zuidoostelijke richting), kunt u financieel in de problemen komen. Vaak kun je ontbrekende hoekjes verhelpen door een veelzijdige kristallen bol in de buurt te houden. Als dit het probleem niet volledig verhelpt, moet u mogelijk een paar feng shui-aanpassingen buitenshuis uitvoeren.

Kristallen prismaspectrum
Kristallen prismaspectrum

Centrum van thuis

Je kunt een gefacetteerde kristallen bol in het midden van je huis plaatsen om de chi-energie door je huis te laten bewegen. Deze plaatsing komt het hele gezin ten goede, omdat de chi-energie vanuit de diepten van uw huis wordt uitgezonden.

Gifpijlen

Elke hoek die naar jou wordt gericht terwijl je slaapt, eet, werkt of ontspant, is een gifpijl. Andere dingen, zoals kolommen, kunnen een gifpijl vormen. Dit geldt vooral in slaapkamers waar de rand van een kast of dressoir direct naar het bed wijst. Je kunt een gefacetteerde kristallen bol tussen het bed en de gifpijl hangen om de ongunstige chi (sha chi) die hij veroorzaakt af te weren.

Hang kristallen op in Windows

Je kunt een kristal in een raam hangen om gunstige chi-energie uit te nodigen om binnen te komen en door de kamer te worden uitgezonden. Als een gifpijl op het raam wordt gericht, kan een kristallen bol helpen deze af te buigen. Een veelzijdige kristallen rand kan worden gebruikt als raamafwerking of als versiering langs de randen van gordijnen om ervoor te zorgen dat meer yang chi-energie wordt aangetrokken naar een kantoor, woonkamer of eetkamer. Het kan echter zijn dat je niet zoveel yang-energie in je slaapkamer wilt.

Luxe gordijnen in huis
Luxe gordijnen in huis

Verbeter uw concentratie

Als je moeite hebt om je op je werk te concentreren, hang dan een veelzijdig kristal boven je bureau of een andere werkplek. Een student die zich moeilijk kan concentreren op zijn studie, kan een kristal boven zijn/haar bureau hangen. Het kristal schenkt helderheid en voorkomt dat chi-energie je bombardeert terwijl je werkt.

Stagnant Corner Chi-energie

Soms verzamelt chi-energie zich in een hoekje. Dit zorgt voor rommel en is ongunstig. Je kunt stagnerende chi-energie in de hoek verspreiden door daar een gefacetteerd kristal op te hangen. Er kunnen ontwerpproblemen zijn bij het gebruik van een gefacetteerde kristallen bol die aan het plafond hangt. In dergelijke gevallen kunt u een minikroonluchter of tafellamp met ronde gefacetteerde kristallen toevoegen voor een esthetisch aantrekkelijker en toch vergelijkbaar effect.

Andere soorten gefacetteerde kristallen

Veelzijdige ballen zijn niet het enige type kristallen dat voor remedies kan worden gebruikt. Er zijn gevallen waarin u misschien liever een natuurlijk of opzettelijk geslepen gefacetteerd kristal gebruikt.

Kristalstaven en staande puntkristallen

Je kunt gefacetteerde kristallen toverstokken gebruiken waarvan elk of beide uiteinden in een kristallen punt zijn gefacetteerd. Een staand puntkristal wordt meestal een kristallen toren genoemd. Dit kristal is geslepen in een gefacetteerde kristallen punt. Sommige van deze kristallen kunnen een natuurlijk gevormde gefacetteerde punt hebben. Deze kristallen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten kristalstenen en maten.

Hoe gebruik je gefacetteerde kristallen toverstokken en staande punten

Je kunt beide soorten kristallen toverstokken plaatsen als staande punten in de zuidwestelijke sector van je huis of kantoor. Je kunt deze kristallen ook gebruiken in een zuidwestelijke hoek van een sector waar je voelt dat de energie moet worden geactiveerd. Hoewel puntkristallen meestal worden gebruikt bij energetische genezingen, zoals chakra's of aura-reinigingen, kun je ze nog steeds gebruiken in feng shui-toepassingen, zolang je ze niet in gifpijlen verandert.

Gekleurde gefacetteerde kristallen gebruiken

Gekleurde gefacetteerde kristallen bieden je een manier om kleur en verschillende energieën toe te voegen. Je kunt een gekleurde, veelzijdige kristallen bol selecteren op basis van de sector en de kleur(en) die eraan zijn toegewezen. Je kunt bijvoorbeeld een blauw gefacetteerd kristal in een noordelijke sectorkamer ophangen om de sectorkleur van het heersende waterelement weer te geven.

Gekleurde gefacetteerde kristallen
Gekleurde gefacetteerde kristallen

Gefacetteerde kristallen gebruiken in Feng Shui voor thuis of op kantoor

Zodra u het doel van het gebruik van een gefacetteerd kristal begrijpt, kunt u de getroffen gebieden in uw huis of kantoor verhelpen. Je kunt meer dan één keer kristal in een raam gebruiken, maar je moet altijd streven naar een evenwicht tussen energieën.

Aanbevolen: