7 redenen waarom kinderen stoppen met sporten

Inhoudsopgave:

7 redenen waarom kinderen stoppen met sporten
7 redenen waarom kinderen stoppen met sporten
Anonim
Trieste honkbalspeler
Trieste honkbalspeler

Ongeveer 35 procent van de kinderen van 6 tot 12 jaar neemt regelmatig deel aan georganiseerde teamsporten, maar dit aantal neemt al jaren af. Er zijn veel redenen waarom kinderen stoppen met sporten, allemaal waarschijnlijk vanwege persoonlijke ervaringen en omstandigheden.

Geen plezier

De belangrijkste reden die kinderen noemen om te stoppen met sporten is dat ze het niet naar hun zin hebben. Plezier hebben betekent voor elk kind iets anders, maar over het algemeen willen ze een leuke ervaring hebben tijdens trainingen, wedstrijden en als onderdeel van een team. Voor sommige kinderen betekent dit dat ze individueel goed presteren, voortdurend leren en verbeteren, en een algehele leuke groepservaring. De voordelen van sport moeten opwegen tegen de nadelen om kinderen enthousiast te houden over spelen.

Problemen met de coach

Minder dan een derde van de jeugdcoaches is goed opgeleid op gebieden als sportinstructie of veiligheid. Dit kan leiden tot ongepaste lesmethoden of een gebrek aan expertise in het werken met kinderen. In sommige gevallen zijn slechte coachingtechnieken de oorzaak, terwijl andere keren kinderen hun coach gewoon niet leuk vinden. Uit een recent onderzoek naar wat ervoor zorgt dat kinderen van sport genieten, blijkt dat de belangrijkste aspecten van positieve coaching respectvol, bemoedigend en een goed rolmodel zijn.

Waargenomen genderrollen

Meisjes hebben zes keer meer kans om te stoppen met sporten dan jongens. Vanwege stereotypen zoals die beweren dat meisjes niet zo atletisch zijn als jongens of dat meisjes niet aan bepaalde sporten zouden moeten deelnemen, zullen ouders hun dochters minder snel onder druk zetten en geven organisaties minder geld uit aan de jeugdsport voor meisjes. Combineer deze stereotypen met een gebrek aan rolmodellen, zoals het feit dat slechts ongeveer 15 procent van de jeugdcoaches vrouw is, en je begrijpt waarom meisjes misschien niet het gevoel hebben dat ze erbij horen.

Burn-out en uitputting

Burnout, of het overtrainingssyndroom, wordt veroorzaakt door stress, vermoeidheid en onvoldoende tijd om te herstellen. Wanneer kinderen al vroeg in hun leven met sporten beginnen en te veel oefenen of spelen, kunnen ze negatieve fysieke gevolgen ondervinden en de passie voor het spel verliezen. Om deze uitputting te beteugelen, probeer:

  • Verschillende trainingen
  • Focus op techniek
  • De nadruk leggen op plezier boven competitie en winnen
  • Een goede revalidatie- en hersteltijd voor blessures toestaan

Ouderdruk

Bijna elke ouder wil grootsheid voor zijn kind en de meesten hebben de beste bedoelingen bij het aanmoedigen van sport als een manier om grootsheid te bereiken. De druk van ouders kan echter een afschrikmiddel voor kinderen worden. Als ouders de nadruk leggen op winnen, kritiek hebben op de prestaties van hun kind, of tijd besteden buiten de trainingen en wedstrijden om hun kind te coachen, kan dat overweldigend zijn. Kinderen die hun ouders niet willen teleurstellen, kunnen het gevoel hebben dat stoppen de enige manier is om schaamte of schaamte te voorkomen.

Angst voor blessures

Alle sporten kunnen blessures veroorzaken, maar bij sommige sporten zijn de risico's groter dan bij andere. Omdat de lichamen van kinderen nog in ontwikkeling zijn, kunnen ernstige verwondingen tijdens de kindertijd de rest van hun leven beïnvloeden. In sommige gevallen zijn het de kinderen die bang zijn ernstig gewond te raken, maar in andere gevallen ontmoedigen de ouders deelname omwille van de veiligheid. Jeugdsportrekening voor:

  • Een derde van de verwondingen tijdens de kindertijd
  • Een vierde van de traumatische hersenletsels bij kinderen
  • Meer dan 600.000 uitstapjes voor kinderen naar de Eerste Hulp per jaar

Kosten van deelname

De jeugdsporteconomie in de VS is een markt geworden met een waarde van meer dan $15 miljard. Naarmate lokale rec-competities worden vervangen door geprivatiseerde jeugdsportorganisaties, stijgen de kosten om deel te nemen aanzienlijk. Volgens het jaarlijkse jeugdrapport van Project Play is geld de grootste factor die de deelname van jonge jongeren aan sport stimuleert. Slechts ongeveer de helft van de kinderen uit gezinnen met de laagste inkomens doet aan sport, vergeleken met kinderen uit de rijkste gezinnen.

Hoe ouders kunnen omgaan met stoppen

Er is een voortdurend debat gaande over het belang van jeugdsport en hoe deze momenteel worden uitgevoerd. Ongeveer 70 procent van alle kinderen die met een sport beginnen, zal stoppen, dus weet dat uw kind niet de enige is als hij of zij erover denkt om te stoppen. Het goede nieuws is dat ongeveer een derde van de kinderen opnieuw begint met een sport waar ze eerder mee gestopt waren. De grootste dalingen in de sportdeelname zijn te zien rond de leeftijd van 13 tot 15 jaar, zowel voor jongens als voor meisjes. Als uw kind erover denkt om te stoppen:

  • Bespreek hun redenering
  • Steun hun beslissing zo goed als je kunt
  • Geef aanmoediging om vooruit te komen

Opzeggen met een goede reden

De meeste kinderen die stoppen met sporten, vinden dat ze een geldige reden hebben om het team te verlaten. Of hun perceptie klopt, is aan de ouders om te onderzoeken. Soms is stoppen met een sport het beste voor je kind, andere keren hebben ze gewoon iemand nodig die hun emoties en inspanningen ondersteunt.

Aanbevolen: