Hoe lang duurt het voordat een gewijzigde belastingteruggave wordt verleend

Inhoudsopgave:

Hoe lang duurt het voordat een gewijzigde belastingteruggave wordt verleend
Hoe lang duurt het voordat een gewijzigde belastingteruggave wordt verleend
Anonim
1040X belastingformulier
1040X belastingformulier

Heeft u onlangs een gewijzigde aangifte ingediend en vraagt u zich af wanneer de terugbetaling zal plaatsvinden? Helaas kan het veel langer duren dan je aanvankelijk had verwacht.

Hoe de IRS gewijzigde aangiften verwerkt

Wanneer u een formulier 1040X of gewijzigde belastingaangifte indient, moet u dit ter verwerking opsturen. Volgens de IRS-website kan het tot drie weken duren voordat het document in hun systeem verschijnt. U kunt de tool Where's My Amended Return gebruiken (die elke 24 uur wordt bijgewerkt) of bellen naar 1-866-464-2050 om de status te controleren. Houd er rekening mee dat het vanaf de datum van ontvangst tot 16 weken kan duren voordat de IRS uw retour heeft verwerkt en uw terugbetaling heeft gedaan via een papieren cheque of directe storting.

Verwerkingscomponenten

Er zijn drie fasen in de procedure die de IRS gebruikt om gewijzigde belastingaangiften te verwerken:

  • Fase 1 - Ontvangen. Deze status bevestigt dat de IRS uw formulier 1040X of gewijzigde belastingaangifte heeft ontvangen.
  • Fase 2 - Aangepast. Deze status bevestigt dat de IRS de bijgewerkte informatie van uw formulier 1040X op uw account heeft toegepast.
  • Fase 3 - Voltooid. Deze status bevestigt dat de IRS uw gewijzigde aangifte heeft verwerkt en een terugbetaling heeft gegenereerd (indien van toepassing).

Als er een probleem is met uw gewijzigde belastingaangifte, zal de IRS per e-mail contact met u opnemen of u vragen telefonisch contact met hen op te nemen via de tool Waar is mijn gewijzigde aangifte.

Veelvoorkomende problemen

Om de verwerking van uw aangifte te versnellen, moet u voorkomen dat u aangiften indient die fouten bevatten, onvolledig zijn of niet zijn ondertekend door de belastingplichtige. Dit zijn problemen die volgens de IRS-aantekeningen doorgaans resulteren in langere verwerkingstijden. Uw gewijzigde aangifte kan ook worden uitgesteld als de IRS meer informatie nodig heeft of als deze aan een van de volgende criteria voldoet:

  • Is gecompromitteerd door identiteitsdiefstal of fraude
  • Vereist verwerking in een speciaal gebied, toestemming van de faillissementsafdeling of goedkeuring door een belastingfunctionaris
  • Wordt beroep aangetekend of wordt heroverwogen door een IRS-beslissing
  • Bevat formulier 8379 voor de toewijzing van een gewonde echtgenoot

Status controleren

In tegenstelling tot standaard belastingaangifteteruggaven kunt u de status van uw gewijzigde belastingteruggave niet online controleren. Als u uw terugbetaling binnen 12 weken nog steeds niet heeft ontvangen, raadt de IRS u aan rechtstreeks contact met hen op te nemen via 800-829-1040 of via het nummer dat u vindt in de Office Locator-database van het Taxpayer Assistance Center. Houd er echter rekening mee dat een IRS-vertegenwoordiger geen aanvullende informatie kan verstrekken als het minder dan twaalf weken geleden is dat u uw gewijzigde belastingaangifte voor het eerst heeft ingediend.

Ontbreken van ontvangst

Als u ontdekt dat de IRS uw gewijzigde belastingteruggave nooit heeft ontvangen, dient u deze onmiddellijk opnieuw in op het adres dat staat vermeld in de instructies voor formulier 1040X. Zorg ervoor dat u de IRS op de hoogte stelt van uw voornemen om dit te doen, voor het geval het andere formulier achteraf doorkomt.

Tenslotte kunt u gerust contact opnemen met de IRS als u vragen heeft over de verwerking van gewijzigde belastingaangiften en restituties, zodat u van tevoren weet wat u kunt verwachten.

Aanbevolen: