Een gids voor het maken van een familiekookboek dat generaties lang meegaat

Inhoudsopgave:

Een gids voor het maken van een familiekookboek dat generaties lang meegaat
Een gids voor het maken van een familiekookboek dat generaties lang meegaat
Anonim
Moeder leest kookboek terwijl ze zoontje vasthoudt
Moeder leest kookboek terwijl ze zoontje vasthoudt

Recepten bereiden om te genieten van gerechten die al generaties lang in uw familie worden doorgegeven, is een tijdloze traditie die veel mensen gebruiken om hun cultuur en wortels te eren. Breng uw liefde voor familie, erfgoed en eten naar een hoger niveau door uw favoriete recepten samen te stellen in een familiekookboek. Het maken van een familiekookboek is een fantastische manier om keukentradities te behouden, zodat toekomstige generaties op een dag klassieke familiegerechten aan hun verwanten kunnen serveren.

Kookboekontwerp en thema

Bij het ontwerpen van een kookboek waar je gezin jarenlang van kan genieten, zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt elk ontwerp kiezen dat u leuk vindt en de recepten toevoegen waarvan u denkt dat deze het beste bij uw kroost passen. U kunt familieleden die aan het kookboek bijdragen, vragen om het recept en de instructies met de hand te schrijven, omdat dit de authenticiteit weergeeft van de mensen die de recepten maken. U kunt er ook voor kiezen om de recepten uit te typen, af te drukken en de pagina's te lamineren, of u kunt internet gebruiken en uw recepten en afbeeldingen naar een willekeurig aantal sites sturen, zodat uw visie wordt omgezet in een tastbaar boek dat u nog jarenlang kunt koesteren.

De recepten samenstellen

Misschien wilt u de recepten uitsluitend in de categorieën diners of desserts samenbrengen, of u kunt receptideeën opnemen voor alle aspecten van koken, bakken en het creëren van voedsel in de keuken. U kunt ervoor kiezen om de recepten te gebruiken die u bij de hand heeft, of u kunt contact opnemen met uw uitgebreide familie voor hun favoriete culinaire meesterwerken. Je kunt je kookboek ook op feestdagen ordenen. Als je weet dat de favoriete familierecepten de recepten zijn die tijdens Kerstmis, Pasen of Thanksgiving verschijnen, laat je dan inspireren door de seizoenen en maak een familiekookboek om toekomstige verwanten te begeleiden bij het organiseren van vakanties.

Recepten afronden

Je hebt vast en zeker een handvol recepten tot je beschikking die je in je kookboek wilt opnemen. Misschien bak je Thanksgiving-taarten volgens het recept van je oma of maak je zoete aardappelen zoals je moeder je heeft geleerd. Wat maak jij keer op keer? Deze kunnen worden toegevoegd aan traditionele familierecepten, en in de komende decennia kunnen dit de gerechten worden die uw kinderen voor uw kleinkinderen maken!

Als je grootouders, tantes en ooms naar hun favoriete recepten wilt vragen, overweeg dan om een algemene e-mail te maken waarin je het project schetst en wat je nodig hebt van bereidwillige deelnemers. Vermeld in uw e-mail:

  • Het doel van het kookboek
  • Uw verzoek om één familierecept (hun eigen familiefavoriet of een recept dat ze van een familielid hebben ontvangen).
  • Als het recept een achtergrondverhaal heeft, vraag dan of dat erbij wordt vermeld.
  • De ingrediëntenlijst en alle afmetingen (dit is belangrijk omdat mensen die hetzelfde gerecht herhaaldelijk maken merken dat ze niet langer elk item hoeven af te meten. Omdat jij niet de oorspronkelijke chef-kok bent achter deze receptbijdragen, heb je metingen nodig).
  • De stappen voor het maken van het recept en de bakinstructies.
  • Nog aanvullende suggesties voor paren of serveren (Wat serveert de bijdrager doorgaans bij dit gerecht)?
  • Een tijdschema: vraag een deadline voor het indienen van alle recepten.
  • Foto's van hun familie die het recept maakt of eet. Deze beelden kunnen vaak worden gescand en naar u worden gemaild.
persoon die boter met bloem mengt
persoon die boter met bloem mengt

Het kookboek samenstellen

Zodra u elk recept en de bijbehorende instructies bij de hand heeft, bepa alt u een lay-out voor uw recepten. Als u een bedrijf gebruikt dat uw ideeën in boekvorm omzet, moet u wat u heeft naar de site uploaden.

Als u van deze optie afziet en het boek met de hand samenstelt, moet u de recepten ordenen in de volgorde waarin u ze wilt laten verschijnen. Als de recepten allemaal met de hand zijn geschreven en bijbehorende afbeeldingen hebben, plaats deze dan op een vel papier van 8 x 11 inch en lamineer ze, of schuif ze in een beschermstrookje.

Als je ervoor kiest om elk recept te typen, typ dan wat je hebt en druk de recepten af die je aan het boek wilt toevoegen. Misschien wilt u uw recepten in een map met drie ringen bewaren, zodat u gaandeweg meer recepten kunt toevoegen. Ongeacht welk montagemodel je kiest, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk persoonlijke accenten en artefacten toevoegt. Familiekookboeken gaan allemaal over herinneringen, tradities en de mensen van wie je houdt. Afbeeldingen, verhalen of zelfs stukjes schort kunnen uw kookboek een unieke en creatieve flair geven.

Een digitale dienst selecteren

Je kunt er misschien voor kiezen om je boek uit te typen of om handgeschreven recepten aan te vragen, maar je kunt er ook voor kiezen om een professionele draai aan je creatie te geven. Digitale bedrijven nemen uw ideeën en bundelen ze in een boek dat eruit ziet alsof het in de schappen van Barnes & Noble zou moeten liggen. Enkele populaire bedrijven die u kunnen helpen uw kookboekvisie tot leven te brengen zijn:

  • Snapfish - Een receptenboek van 8 x 11, gemaakt met Snapfish, begint bij 39,99 voor 20 pagina's.
  • Shutterfly - De kookboekoptie van Shutterfly zorgt ervoor dat uw recepten er zo professioneel en esthetisch mogelijk uitzien, maar het zal niet goedkoop zijn. Hun kookboekoptie kost ongeveer $ 230.
  • MyCanvas - MyCanvas heeft een fotoboekoptie met softcover en hardcover die u kunt gebruiken om een kookboek te maken. De opties zijn misschien beperkter bij dit digitale bedrijf, maar als je een afbeelding van het recept zou maken en die naar het fotoboek zou uploaden, zou het relatief goedkoop zijn. Softcover-fotoboeken beginnen bij $ 12.
  • HeritageCookbook.com - Als u van plan bent meerdere kopieën van uw kookboek voor familieleden te maken, is HeritageCookbook een uitstekende hulpbron om te proberen.
  • CreateMyCookbook - Deze site is bedoeld om mensen te helpen een mooi en op maat gemaakt kookboek te maken dat de culinaire bekwaamheid en het erfgoed van hun familie weerspiegelt. Prijzen variëren van $ 9,94 voor een eKookboek tot $ 42,95 voor een ringband.
  • Bookbaby.com - Bookbaby.com helpt je een kookboek te maken en het zelfs te verkopen als je ervoor kiest om van familierecepten een familiebedrijf te maken.

Overwegingen bij kookboeken

Hoewel je het ontwerp en de lay-out van je kookboek geheel zelf kunt bepalen, kun je overwegen om de volgende elementen aan je boek toe te voegen, zodat het niet alleen maar recepten en een paar afbeeldingen zijn.

  • Een inhoudsopgave
  • Kleine secties onder elk recept voor vervangingen als het recept veel voorkomende allergenen bevat
  • Een biografie over jezelf en een samenvatting van waarom je hebt besloten dit boek samen te stellen
  • Een stamboom
  • Een grote afbeelding van je familie

Familiekookboeken Huisgeschiedenis

Familiereceptenboeken bieden zoveel meer dan de mogelijkheid voor geweldige ma altijden. Ze vertellen het verhaal van uw familiecultuur. Bij elk recept staat een persoon of een groep mensen en verhalen die daarbij horen. Gebruik een familiereceptenboek als centrale plek voor geweldige eetideeën en als ruimte om na te denken en verbinding te maken met je roots.

Aanbevolen: