Scandinavisch strandhuis: decorideeën voor een elegant gevoel

Inhoudsopgave:

Scandinavisch strandhuis: decorideeën voor een elegant gevoel
Scandinavisch strandhuis: decorideeën voor een elegant gevoel
Anonim
Moderne woonkamer
Moderne woonkamer

Scandinavisch huisontwerp is gemakkelijk herkenbaar aan zijn eenvoudige schoonheid die ook functioneel en praktisch is. Het Scandinavische stranddecor weerspiegelt dit en maakt gebruik van de zee-elementen in het ontwerp.

Vijf musthaves voor een Scandinavisch strandhuis

Het basisontwerp voor het bouwen van uw interieur is er een van eenvoudige elegantie waarbij gebruik wordt gemaakt van vorm en functie. Er zijn een paar specifieke ontwerpaspecten en elementen die u in uw interieur moet opnemen om een Scandinavisch huis te creëren, vooral het ontwerp van een strandhuisje.

1 Kleurenpalet

De grote kleuren in deze ontwerpstijl zijn wit, gebroken wit, grijs en blauw. Je kunt een groot spectrum van deze kleuren gebruiken. Bovendien spelen de kleuren van de natuur een belangrijke rol als je een krachtiger kleurenpracht wilt toevoegen, zoals een medium roodbruine tint of een groenblauwe kleur.

Geweldige verfkeuzes:

  • Behr's Champagne wenst dat dit een licht gouden kleurtje is.
  • Canvasbagage met een lichtbruine tint en afkomstig van Behr.
  • Scandinavian Sky van PPG is een zachte blauwgroene tint met een vleugje grijs voor de perfecte Scandinavische kleurkeuze.
  • Smoke Screen, ook van Pittsburg Paints, is een geweldige grijze kleurkeuze.
  • Scandinavian Blue is een diep, schoon blauw van Benjamin Moore.

In haar boek Paint Recipes: A Step-by-Step Guide to Colors and Finishes for the Home bespreekt Liz Wagstaff het Scandinavische kleurenpalet en de groeiende populariteit ervan in huisdecors.

Ze stelt dat "de mistige, koele blauw- en groentinten van die noordelijke landschappen" zijn "verrijkt" met verschillende aardetinten. Ze beschrijft hoe het fijne Scandinavische meubelvakmanschap ontstond als resultaat van de lange strenge winters waarin de boeren niet veel anders konden doen. Met deze kleuren zijn er strandhuisjespaletten te maken.

2 Vloeren

Vloeren
Vloeren

Geverfde houten vloeren die licht gekleurd zijn, wit of grijs, zullen de authenticiteit van een Scandinavisch strand benadrukken dat doet denken aan verweerd drijfhout. Houten vloeren kunnen in uw hele huisje worden gebruikt. Sommige mensen gebruiken graag een blauwe of grijze tegelvloer in badkamers. Andere mensen geven de voorkeur aan tegelvloeren in de keuken. Zorg er wel voor dat uw selectie in overeenstemming is met die specifieke Scandinavische look van functionaliteit en stijl. Je kunt ook een of twee Muuto Varjo-vloerkleden toevoegen.

Brede planken tot smalle houten vloeren kunnen in deze stijl worden gebruikt. Sommige keuzes omvatten echte, samengestelde of vinyllaminaatvloeren:

  • Kronoswiss Noblesse Nordic Ash laminaatvloer lijkt op houten planken.
  • Kahrs Original Scandinavische Naturals biedt blond gekleurde samengestelde houten vloeren, Ash Gotland.
  • Tarkett Floors is een Scandinavisch vloerenbedrijf met houten en vinylvloeren die uit de regio afkomstig zijn en verkrijgbaar zijn in de VS

3 Muren

Muren
Muren

Je kunt niet fout gaan met houten bekleding, ook wel lambrisering voor de muren genoemd. Als je een ouder huisje hebt met donkere grenen lambrisering, geef het dan een goede witte of grijze verfbeurt. Als u geen lambrisering heeft, wilt u misschien deze authentieke toets aan uw huis toevoegen.

Houten bekleding (lambrisering) is ook populair voor plafondontwerpen, meestal smalle stroken die lijken op vloeren. De architectonische stijl van de hoge daklijn in Scandinavische ontwerpen vraagt om dit soort wand- en plafondbehandeling. Hoewel de wand- en plafondpanelen vaak geverfd zijn, gebruiken sommige ontwerpen in plaats daarvan een blondgekleurde beitsafwerking.

  • Gustafs lineaire planken kunnen worden geïnstalleerd in een traditionele verticale stijl of dramatischer met horizontale of zelfs diagonale plaatsing. Je kunt deze planken ook gebruiken voor plafondpanelen.
  • Elmwood Reclaimed Timber biedt een uitstekende keuze bij het gebruik van teruggewonnen houten lambrisering.

Vergeet niet om je muren te versieren met spectaculaire muurkunst om je persoonlijke voorkeuren weer te geven of zelfs een vleugje kleur toe te voegen aan je algehele kamerinrichting.

  • Scandinavische kunst kan iets toevoegen aan je interieur.
  • Starfish Wall Art biedt een leuke manier om het strandthema in je algehele ontwerp te introduceren.
  • Deze muursculptuur van zanddollar en zeester is een grillige toevoeging.

4 Meubels

Napoleon 5-delige eetset
Napoleon 5-delige eetset

Hoewel IKEA vaak een populaire bron is voor Scandinavische ontwerpen, kun je verder gaan dan dit bekende merk als het gaat om kasten en huishoudelijke artikelen, waaronder meubels. Houzz biedt een flink aantal uitstekende keuzes aan meubels en ander meubilair.

Sommige grote Zweedse en Deense meubelontwerpers, zoals Hans Wegner (Wishbone Chair) en Arne Jacobse (Series 7™), geven authentieke stukken aan uw interieur. Wegner staat vooral bekend om zijn Deense moderistische stijl die comfort en design combineert; hij heeft wereldberoemde stijlen zoals de Shell Chair die in een strandstijl zou passen. Vergeet de ontwerpen van de Finse architect en ontwerper Alvar A alto niet en winkel in zijn online winkel.

Andere meubelkeuzes zijn:

  • Fjords Ergonomische Recliner Chair-modellen van Hjellegjerde is een klassieke look voor een studeerkamer of thuiskantoor.
  • Scandinavische fauteuil van Joss & Main kan zowel in een studeerkamer als in een eetkamer of thuiskantoor worden gebruikt.
  • Harlow Mid-Century moderne Scandinavische dressoirkast, verkocht door Hip Modern Home, is een uitstekende keuze voor een strandhuisje.
  • Carmela bijzettafel van Sleek Modern Furniture kan een middelpunt worden van je klassieke look.

5 Verlichting

Verlichting
Verlichting

Lichtontwerp is een ander gebied waarop de Scandinaviërs in de 20e eeuw uitblonken. Home Building & Renovating in the UK suggereert dat verlichting ook een zeer onderscheidend ontwerpelement is voor de Scandinavische stijl en verwijst naar de ontwerpen van Poul Henningsen die voor Louis Poulsen zijn gemaakt.

Utilitaire ontwerpen met mooie lijnen voor een strak uiterlijk en verlichtingskeuzes die bij deze stijl passen. Houd er rekening mee dat veel industriële verlichtingsstijlen goed passen bij Scandinavische interieurs.

  • Muuto Unfold hanglamp is gemaakt van siliconenrubber, heeft een geweldige uitstraling en is verkrijgbaar in Scandinavische kleuren.
  • Artcraft Scandia Wide Brushed Nickel hanglamp ziet er perfect uit boven een keukenbar of andere kamer waar een hanglamp nodig is.
  • Surfe vloerlamp geeft een studeerkamer of thuiskantoor de juiste touch voor uw strandhuisje.
  • Jonathan Y Stockholm tafellamp kan een donkerdere accentkleur geven aan een slaapkamer, studeerkamer of thuiskantoor.
  • Nordic Nest biedt een ruime keuze aan passende verlichtingsontwerpen.

Uw cottage-ontwerp maken

Er zijn nog andere functies die u in uw ontwerp wilt opnemen om het authentieker te laten aanvoelen. Wanneer u al uw selecties begint samen te voegen, zorg er dan voor dat u een samenhangend ontwerp behoudt.

Houd het simpel

De sleutel tot een succesvolle inrichting van een Scandinavisch strandhuisje is eenvoud. Voeg niet te veel meubels en accessoires toe. Neem een minimalistische houding aan en wees zeer selectief in wat u aan uw ontwerp toevoegt. Als je je kamers rommelig maakt met veel kunst aan de muur en snuisterijen, vernietig je de look die je wilt bereiken. Strakke lijnen die strak, lineair of gebogen zijn, zijn ideaal voor uw inrichting.

Blijf bij het kleurenpalet

Je wilt je houden aan het Scandinavische kleurenpalet. Witte muren en witte of grijze vloeren zijn altijd uitstekende keuzes. Je kunt wat kleur toevoegen als je vindt dat je interieur meer nodig heeft met blauw, bruin en andere aardekleuren. Kies kleurrijke accessoires, vloerkleden en sierkussens voor leuke toevoegingen. Het is uw algemene ontwerpdoel om een fris, schoon decor te behouden dat luchtig en koel is.

Een open haard toevoegen

De winters zijn lang en wreed in de Scandinavische landen en een open haard op hout is een must, zelfs op het strand. Als u geen zin heeft om met hout om te gaan, kunt u altijd kiezen voor een gashaard voor een authentieke uitstraling. U kunt ervoor kiezen om een vrijstaande haard aan te schaffen met de nadruk op stralingswarmte-eigenschappen. De Malm Fireplace is een vrijstaande open haard met de moderne retro-look die je verwacht in een Scandinavisch interieur.

Kunst van een Scandinavisch stranddecor

Je kunt deze heel speciale Scandinavische look voor je strandhuisje bereiken met deze eenvoudige tips en suggesties. Uw huisje zal iets zijn waar u van kunt genieten als een verfrissend toevluchtsoord.

Aanbevolen: