17 vintage kofferdecorideeën voor een reislustig gevoel

Inhoudsopgave:

17 vintage kofferdecorideeën voor een reislustig gevoel
17 vintage kofferdecorideeën voor een reislustig gevoel
Anonim
Moderne woonkamer ingericht met vintage bagage
Moderne woonkamer ingericht met vintage bagage

Breng wat antieke charme in huis met vintage kofferdecorideeën voor elke kamer. Van nachtkastjes voor koffers in de slaapkamer tot medicijnkastjes voor koffers in de badkamer, er zijn veel manieren om oude bagage in je interieur te gebruiken. U kunt kant-en-klare stukken kopen of oude koffers ombouwen om aan uw decoratiebehoeften te voldoen. Dit zijn 15 van de meest creatieve ideeën om uit te proberen.

1. Maak een vintage koffernachtkastje

Boerderij in Surrey opnieuw ontworpen als gezinswoning
Boerderij in Surrey opnieuw ontworpen als gezinswoning

Verander een oude koffer in een nachtkastje dat ook dienst doet als extra opbergruimte. Dit idee voor het decoreren van een vintage koffer is eenvoudig te implementeren en geeft uw slaapkamer een prachtige antieke uitstraling. Je kunt meerdere kleine koffers op elkaar stapelen of één groter vintage stuk kiezen. Hoe dan ook, de ideale hoogte voor een nachtkastje of nachtkastje is ongeveer 60 cm, dus het is een goed plan om daar zo dicht mogelijk bij te komen.

2. Verander vintage koffers in wandplanken

Oude koffers als planken
Oude koffers als planken

Je kunt wandplanken maken of kopen die zijn gemaakt van vintage koffers. Om deze planken te maken, knipt u het achterste gedeelte van een oude koffer af en plaatst u deze over een zwevende wandplank voor stabiliteit. Afhankelijk van het ontwerp kun je de koffer met schroeven of lijm permanent aan de plank bevestigen. Creëer vervolgens een interieurstatement door alles, van boeken en foto's tot levende planten, op de kofferplank te plaatsen.

3. Gebruik oude koffers als gestapelde opslag

Antieke houten laden en spiegel in de gang met leren fauteuils en vintage koffers
Antieke houten laden en spiegel in de gang met leren fauteuils en vintage koffers

Vintage koffers zijn geweldige opbergruimtes, en ze zien er prachtig uit als ze in een hoek van je woonkamer worden gestapeld. Stapel de grotere koffers onderaan en de kleinere bovenaan voor een stabiel, taps toelopend uiterlijk. Wanneer u overweegt wat u in de koffers wilt opbergen, plaats dan grotere, weinig gebruikte spullen in de onderste en dingen die u vaker moet gebruiken in de bovenkant.

4. Maak een vintage koffertafel

Koffer als tafel, upcycling
Koffer als tafel, upcycling

Een vintage koffer is een geweldige tafel. Het enige wat je hoeft te doen is wat poten toevoegen. Je kunt vintage koffertafels kopen op Etsy, of je kunt ze zelf maken. Pak gewoon een paar haarspeldtafelpoten in de gewenste hoogte, zoals Smartstandard Heavy Duty haarspeldmeubelpoten, die op Amazon voor ongeveer $ 23 worden verkocht. Kies een stevige vintage koffer met harde zijkanten en bevestig de poten om er een tafel van te maken.

5. Houd knutselbenodigdheden bij de hand

Vrouw breit en gebruikt een vintage koffer om spullen op te slaan
Vrouw breit en gebruikt een vintage koffer om spullen op te slaan

Gebruik een vintage koffer als decoratieve manier om knutselspullen op te bergen waar je ze nodig hebt. Als je van breien of naaien houdt en je spullen niet in de open lucht wilt laten liggen zodat ze stoffig worden of er rommelig uitzien, is een vintage koffer naast je stoel een geweldige manier om je spullen binnen handbereik te houden. Je kunt het zelfs gebruiken om je projecten te vervoeren als je op reis bent.

6. Maak een vintage gespreksstuk

Retro items waaronder twee koffers, een wereldbol en een ventilator die op een witte tafel staan
Retro items waaronder twee koffers, een wereldbol en een ventilator die op een witte tafel staan

Als je een centraal punt in je woonkamer of foyer nodig hebt, maak dan een vignet met een vintage koffer. Om een antieke tafeldecoratie te maken, stapelt u de koffer op met andere vintage items, zoals wereldbollen, boeken, oude waaiers, naaigerei of kaarsen. Plaats het op een plek die bezoekers zullen opmerken, en het zal als gespreksonderwerp in uw huis werken.

7. Verander een vintage koffer in een huisdierbed

Je kunt een vintage kofferbed voor huisdieren kopen of er zelf een maken. Kies gewoon een oude koffer die in goede staat verkeert en verwijder het bovenste deksel of voeg riemen aan de achterkant toe om hem permanent open te houden. Voorzie vervolgens de onderkant van de koffer van een comfortabel kussen en bedek deze met een mooie stof. Uw kat of kleine hond zal er graag een dutje doen, en hij zal er schattig uitzien in elke kamer van uw huis.

8. Gebruik koffers voor mooie opbergruimte op hoge hoogte

Mallorca huis gerenoveerd met antiek in een traditionele stijl
Mallorca huis gerenoveerd met antiek in een traditionele stijl

Dingen opbergen op de bovenste planken of boven kasten of kledingkasten kan een uitdaging zijn. Een vintage koffer is een geweldige oplossing, omdat deze spullen schoon en stofvrij houdt en een handvat heeft waarmee je spullen gemakkelijk kunt neerhalen wanneer je ze nodig hebt. Je kunt dit vintage kofferdecoridee in de slaapkamer gebruiken voor kleding en schoenen buiten het seizoen, of in je keuken voor beddengoed en serviesgoed dat je minder vaak gebruikt.

9. Probeer een vintage koffer voor opbergruimte onder je bed

Slaapkamer met op elkaar afgestemd beddengoed en met stof beklede muren
Slaapkamer met op elkaar afgestemd beddengoed en met stof beklede muren

Bewaar kleding buiten het seizoen, extra dekens of iets anders onder je bed met een vintage koffer. Door hun vorm en formaat glijden koffers perfect onder een bed en dankzij het handvat kun je gemakkelijk pakken wat je nodig hebt wanneer je het nodig hebt. Voor dit soort gebruik kun je het beste een vintage koffer kiezen die fris en schoon ruikt, omdat muffe of beschimmelde geuren kunnen worden overgedragen op de spullen die je opbergt.

10. Houd de barbenodigdheden in huis bij de hand met een vintage koffer

Vintage gerecyclede kofferbar
Vintage gerecyclede kofferbar

Geef je thuisbar een leuke, retro-look door je spullen op te bergen in een open vintage koffer. Je kunt flessen, glazen, antieke karaffen en andere voorwerpen in de koffer stoppen om een mooi barvignet te creëren. Voor nog meer opbergruimte kun je er een tweede koffer onder stapelen. Je kunt er glaswerk, keukengerei en cocktailservetten in bewaren.

11. Gebruik een retrokoffer in plaats van een salontafel

Italiaanse stoelen flankeren vintage koffers in een kamer met een Marokkaans tapijt
Italiaanse stoelen flankeren vintage koffers in een kamer met een Marokkaans tapijt

Er bestaat geen decoratieregel die zegt dat je salontafel een echte tafel moet zijn. Gebruik in plaats daarvan een grote vintage koffer of antieke koffer om extra dekens, tijdschriften, boeken of iets anders in op te bergen. Als het gesloten is, is het een geweldige plek om decoratieve boeken en drankjes neer te zetten terwijl je met vrienden zit te kletsen.

12. Verander een vintage koffer in een medicijnkastje

Je kunt zelfs een vintage kofferdecor in je badkamer gebruiken. Verander een oude vintage koffer met harde zijkanten in een medicijnkastje. Bevestig de koffer aan de muur en bevestig vervolgens een spiegel aan de voorkant. Misschien wil je de binnenkant decoupage met mooi papier of oude kaarten, en je kunt zelfs een plank toevoegen. Dit is een leuk doe-het-zelf-project, of je kunt medicijnkastjes voor koffers kopen op Etsy.

13. Plaats een vintage koffer aan het voeteneinde van het bed

Zuid-Afrikaanse boerderij
Zuid-Afrikaanse boerderij

Een vintage koffer ziet er geweldig uit als hij op een oude koffer aan het voeteneinde van het bed wordt gestapeld. U kunt er spullen in opbergen die u mogelijk nodig heeft, zoals handlotion of parfum, sjaals, sieraden en andere kleine spullen. Hij is gemakkelijk te verplaatsen als je de kofferbak moet openen om erbij te kunnen, en hij geeft meteen een retro-sfeer aan je kamer.

14. Knip een vintage koffer uit voor decoratieve opslag

Je kunt een gehavende vintage koffer een prachtige nieuwe, aangepaste look geven die bij je interieur past. Verwijder eenvoudig al het losse vinyl of leer en decoupagepapier of stof op het oppervlak van de koffer. U hoeft niet van tevoren te weten hoe u moet decoupage; het is een heel eenvoudig proces. Breng gewoon een decoupagemedium zoals Mod Podge aan op de koffer, voeg de stoffen of papieren decoraties toe en voeg meer decoupagemedium eroverheen toe. Laat het drogen en gebruik het vervolgens om je schatten in elke kamer tentoon te stellen of op te slaan.

15. Maak een vintage koffer-poef

vintage koffer poef
vintage koffer poef

Je kunt van een vintage koffer ook een poef maken door poten toe te voegen, net alsof je er een tafel van maakt. Voeg vervolgens stof toe over de bovenkant in de kleur en het patroon van uw keuze. Je kunt kofferottomanen kopen op Etsy of experimenteren en je eigen koffer maken.

16. Gebruik een vintage koffer als unieke stoel

Dit volledig unieke gebruik van een vintage koffer in je interieur kun je op Etsy kopen of zelf maken. Om van een koffer een stoel te maken, heb je een heel stevig stuk nodig. Je wilt de bodem versterken met multiplex en poten toevoegen. Ook is het een goed idee om de achterkant een stevig houten frame te geven. Vervolgens kunt u de multiplexversterkingen bedekken met opvulling en meubelstof.

17. Wees creatief met vintage koffer-huwelijksdecoratie

vintage koffer met bloemen bruiloft decoratie
vintage koffer met bloemen bruiloft decoratie

Als jij en je toekomstige partner graag reizen, kan een vintage koffer een geweldige huwelijksdecoratie zijn. U kunt een koffer vol bloemen gebruiken om gasten te begroeten bij de ingang van uw evenement. Een ander leuk idee is om een vintage koffer-bruiloftsstuk te maken met bloemen en andere decoraties. Antieke koffers bieden een verrassend en creatief alternatief voor het traditionele trouwdecor.

Geef je huis een gevoel van geschiedenis

Het maakt niet uit welk type vintage kofferdecor je in je huis wilt gebruiken, deze oude koffers geven een mooi en uniek gevoel aan elk interieur. Krijg meer ideeën voor het decoreren met antiek en vintage items om uw huis een mooi gevoel van geschiedenis te geven.

Aanbevolen: