9 Luxe douchetrends en -functies voor een verhoogd gevoel

Inhoudsopgave:

9 Luxe douchetrends en -functies voor een verhoogd gevoel
9 Luxe douchetrends en -functies voor een verhoogd gevoel
Anonim
luxe douche in badkamer
luxe douche in badkamer

De trending look in moderne woonbadkamers kan worden samengevat in een woord van drie letters: spa. Extra grote badkuipen die aan het einde van de 20e eeuw zo populair waren, verliezen hun populariteit. Huiseigenaren kiezen in plaats daarvan voor grote, luxe inloopdouches waar ze naartoe kunnen gaan om te ontspannen en te ontsnappen.

Begin met een ombouw van bad naar douche

Uit een onderzoek uit 2013 door het American Institute of Architects naar trends in huisontwerp bleek dat 60% van de huiseigenaren de voorkeur gaf aan een douchecabine zonder badkuip. Een eenvoudige gedeeltelijke verbouwing van de badkamer kan worden uitgevoerd als de badkuip zich in een nis bevindt. Zodra het bad is verwijderd, blijft er voldoende ruimte over voor een douche.

Of u nu een gedeeltelijke badkamerverbouwing uitvoert, een volledige renovatie uitvoert of wat luxe extraatjes aan uw bestaande douche wilt toevoegen, de volgende ideeën zorgen ervoor dat u op een geheel nieuwe manier naar uw dagelijkse schoonmaakritueel kijkt.

Glazen douches

glazen douche
glazen douche

Inloopdouches van glas en frameloze glazen douches zijn een grote trend bij badkamerrenovaties, zo blijkt uit blogs over huisontwerp en artikelen in de lokale pers over de nieuwste designtrends. Glas past goed bij de eenvoudige, strakke lijnen en de minimalistische, spa-achtige uitstraling die tegenwoordig populair is in badkamers. Het verlengt ook de zichtlijnen, waardoor de illusie ontstaat van een grotere ruimte zonder de kamer te segmenteren zoals een douchegordijn of een scheidingswand dat doet.

Installatietip:Risico niet op een mislukte installatie als het om glazen douchewanden gaat. Glazen draaideuren en op maat gemaakte glazen behuizingen vereisen de expertise van een professionele installatie.

Stoomdouches

Stoomdouche
Stoomdouche

Een luxe die mensen naar een spa verleidt is de stoomkamer.

Nu kunt u van deze verwennerij in uw eigen huis genieten door uw inloopdouche om te bouwen tot een stoomdouche. Hiervoor is specialistische apparatuur nodig en een zeer nauwkeurige installatie van de glazen douchewand om de waterdamp binnen te houden. Het plafond, ook bedekt met dezelfde steen of keramische tegels als de vloer en de muren, moet licht hellend zijn om te voorkomen gecondenseerde stoom druppelt niet naar beneden.

Modulaire eenheden

Naast een aangepaste of ingebouwde stoomdouche kan een op zichzelf staande modulaire stoomdouche in een grote badkamer worden geplaatst, maar vereist nog steeds een professionele installatie van elektrische en sanitaire componenten.

modulaire eenheid
modulaire eenheid

Binnenin vind je alles wat nodig is voor een stoomdouche, inclusief de stoomgenerator, regendouchekop en sfeerverbeterende extra's zoals gekleurde verlichting, audiosystemen en aromatherapie. Deze douche heeft een podachtig uiterlijk dat misschien goed werkt in een ultramoderne omgeving, maar er anders onhandig uit zou kunnen zien in een traditionele badkamer.

Naarmate meer mensen hun goede gezondheid waarderen en er op elke leeftijd op hun best uit willen zien en voelen, maken gezondheidsvoordelen zoals een betere bloedsomloop, lichaamsreiniging en betere ademhaling een stoomdouche tot een echte luxe verbetering voor elk huis. Een waarschuwing voor mensen met hoge bloeddruk, hartaandoeningen en zwangere vrouwen: stoombaden vormen een gezondheidsrisico en u moet eerst een arts raadplegen.

Installatietips:This Old House raadt aan een lokale dealer van stoomgenererende apparatuur te zoeken, zoals Mr. Stoom, Steamist of Thermosal. Een technicus komt bij u thuis en zoekt de beste locatie voor de generator, binnen 7 meter van de douchecabine. Andere professionals die nodig zijn om de installatie te voltooien, zijn onder meer een tegelzetter en een installateur van douchedeuren. De dealer zal een loodgieter en elektricien opdracht geven om alle leidingen en digitale bedieningselementen aan te sluiten.

Natte ruimte-ontwerp

Ontwerp voor natte ruimtes
Ontwerp voor natte ruimtes

Geen deuren of gordijnen meer die in de weg zitten, een doucheontwerp voor natte ruimtes helpt het tegelwerk onder de aandacht te brengen met een naadloze toegang tot de douche. Omdat er geen drempel is om over te stappen, bevordert het open ontwerp een spa-achtig gevoel dat de douche universeel toegankelijk maakt voor iedereen met mobiliteitsproblemen - een aantrekkelijk kenmerk voor huiseigenaren die van plan zijn hun gouden jaren onder hetzelfde dak door te brengen. Deze ruime douches bieden voldoende ruimte voor een partner om mee te doen aan de ervaring.

Om ervoor te zorgen dat een open inloopdouche zonder deur gezellig blijft, moedigt interieurontwerpster Sylvie Meehan klanten aan om over de doucheverwarmers aan het plafond te installeren. Verwarmde vloeren zijn ook een optie.

Installatietip:Volgens HouseLogic is een douche zonder stoeprand lastiger te installeren dan een douche met stoeprand, omdat de afvoerhelling van de vloer onder het niveau van de vloer moet worden gebouwd. het omliggende vloeroppervlak. Dit betekent dat u de omliggende vloer hoger legt of de vloer onder de douchebak verlaagt.

Moessonbuien

moesson douchekop
moesson douchekop

Ronde of vierkante hoofddouches, regendouches genaamd, geven het gevoel alsof je in een krioelende, tropische regen staat. Deze zelfonderdrukkende koppen zorgen ervoor dat er een consistente waterstroom over uw lichaam stroomt. Sommige zijn zelfs uitgerust met LED-verlichting voor een sfeerverbeterende sfeer terwijl u geniet van de zachte regen. Deze douchekoppen worden meestal gecombineerd met handsproeiers en lichaamssprays of een verticaal spa-systeem.

Installatietip:Vermijd extra loodgieterswerkkosten door een Aqua Scape douchekop van WaterPik te installeren - deze heeft een verstelbare arm die op de bestaande waterleiding wordt aangesloten.

Verticale spa's

verticale spa
verticale spa

Een verticale spa is het ultieme luxe douchesysteem en bestaat doorgaans uit een wanddouchekop, bodyjets en een handdouche. Hoewel de wanddouchekop als regendouche werkt, wordt er vaak een extra regendouchekop aan de muur toegevoegd of vervangen. Het is ook niet ongewoon om twee verticale spasystemen in één inloopdouche te vinden, voor de beste gemengde douche-ervaring.

Thermostatische kranen

Verticale spa's zijn uitgerust met thermostatische kranen waarmee u het water op een precieze temperatuur kunt instellen, die tijdens het douchen behouden blijft. Met het Iodigital-systeem van Moen kunt u ook de gewenste waterdruk instellen en deze behouden wanneer andere apparaten en apparaten in gebruik zijn, zoals de vaatwasser, wasmachine of toilet. Gebruik een afstandsbediening om de douche vanuit uw slaapkamer aan te zetten en het water op de perfecte temperatuur te hebben tegen de tijd dat u onder de douche stapt.

Installatietip:Een ingebouwde verticale spa v alt buiten het bestek van een typisch doe-het-zelf-project. Het vereist geavanceerde loodgietersvaardigheden om alle leidingen binnen de muren aan te sluiten en de juiste kleppen te installeren. Je kunt een doe-het-zelfversie van Vertispa vinden die wordt aangesloten op de bestaande douchekopbuis met een rij verticale lichaamssproeiers die aan de douchewand worden gemonteerd.

Ingebouwde zitplaatsen

Ingebouwde banken zijn een must-have in stoomdouches en bieden een plek om te zitten of te liggen voor echte totale ontspanning. Net als douches zonder drempels zorgen douchebanken ervoor dat volwassenen veilig thuis kunnen douchen naarmate ze ouder worden en met mobiliteitsproblemen te maken krijgen. Ze zijn gemaakt van luxe materialen zoals stenen tegels, marmer en teakhout en voegen stijl en verbeterde functionaliteit toe aan moderne douches, naast de standaard witte, functionele plastic stoelen. Er zijn drie soorten permanente zitplaatsen:

ingebouwde douchezit
ingebouwde douchezit
  • Ingebouwde bank - Dit type zitje is ingelijst in de douchewand en vloer en kan over de lengte van één muur lopen, beperkt zijn tot een paar meter of een hoek of om een hoek wikkelen, met wat aanbod extra opslagruimte.
  • Zwevende bank - Veilig bevestigd aan de muren, een zwevende bank is eronder open (of kan steunbeugels bevatten) en is gemaakt van waterdicht hout of een stenen plaat.
  • Opklapbare bank - Een ruimtebesparende optie voor kleinere douches is een aan de muur gemonteerde opklapbare bank; roestvrijstalen hardware en een teakhouten zitting vormen een stijlvolle toevoeging.

Als u de douche niet kunt verbouwen of in de muur kunt boren om er een ingebouwde of gemonteerde bank of stoel in te plaatsen, kan een draagbare teakhouten douchebank soortgelijke voordelen bieden.

Installatietip:De bovenkant van elke ingebouwde of zwevende bank moet een kwart inch per voet hellen, zodat het water van de voorkant wegloopt in plaats van zich er bovenop te verzamelen.

Sfeerverlichting en audio-effecten

LED / Thermostatisch / Regendouche / Handdouche
LED / Thermostatisch / Regendouche / Handdouche

Chromatherapie-sfeerverlichting wordt vaak gebruikt in badkuipen in spa-stijl en kan ook boven de douche worden geïnstalleerd. Ze zijn vooral populair in stoomdouches. Gebaseerd op kleurenpsychologie, produceren deze dampdichte lampen stemmingsveranderende effecten die u kunnen helpen zich ontspannen, verjongd, energiek, opgewekt, gefocust te voelen of een algemeen gevoel van welzijn te bieden.

Of je nu 's ochtends wilt opladen met je favoriete podcast of afspeellijst, Kohler heeft de oplossing voor eenvoudige audio-oplossingen zoals de Moxie Rainhead + Wireless Speaker-douchekop. De verwijderbare luidspreker is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren voor een persoonlijke stijl en geluid.

Voor krachtig geluid kiest u voor een set SoundTile-luidsprekers, verkrijgbaar in acht verschillende metallic afwerkingen die een aanvulling vormen op de natuurlijke materialen en neutrale tinten die u aantreft in luxe, spa-achtige douches. Deze kleine, vierkante luidsprekers worden vlak op het oppervlak van een betegelde douchewand of -plafond geïnstalleerd. Krijg het complete pakket aan geluid en sfeerverlichting in een stomende spadouche met het DTV+ douchesysteem van Kohler.

Installatietip:Ingebouwde sfeerverlichting en luidsprekers vereisen doorgaans een professionele installatie en zouden idealiter moeten worden geïnstalleerd tijdens de bouw of verbouwing van een luxe douche. Er zijn echter ook doe-het-zelf-opties zoals de Moxie-douchekop of een aan de muur gemonteerde LED-regendouchekop in combinatie met de waterdichte Splash Tunes-luidsprekers.

Hedendaagse Zen-ontwerpen

Met moderne douches die maar liefst de helft van de ruimte in beslag nemen in een badkamer, frameloze glazen douchewanden en stoeprandloze inloopontwerpen zorgen voor een open, ruimtelijk gevoel in de kamer. Ga voor een Zen-sfeer met steen- of houtachtige tegels of houd het strak en eigentijds met witte of grijze metrotegels - hoe dan ook, je douche zal een tijdloze uitstraling hebben.

Aanbevolen: