Wat gebeurt er met de baby als een zwangere moeder niet goed eet?

Inhoudsopgave:

Wat gebeurt er met de baby als een zwangere moeder niet goed eet?
Wat gebeurt er met de baby als een zwangere moeder niet goed eet?
Anonim
Verse groenten en fruit voor de gezondheid
Verse groenten en fruit voor de gezondheid

Degenen die zwanger zijn of proberen zwanger te worden, zijn misschien bang voor wat er met de baby gebeurt als een zwangere ouder niet goed eet. Hoewel de vraag veel voorkomt, is het antwoord op deze vraag ingewikkeld. Elke ouder is anders en elke baby is anders.

Goede voeding voor, tijdens en na de zwangerschap is cruciaal voor de gezondheid van zowel ouder als baby; de exacte gevolgen van onjuiste voeding variëren echter van geval tot geval. Enkele gevolgen van slechte voeding tijdens de zwangerschap zijn onder meer: een laag geboortegewicht, aangeboren aandoeningen zoals neuralebuisdefecten, die een veelvoorkomend gevolg zijn van onvoldoende inname van foliumzuur tijdens de zwangerschap, en soms verlies van de foetus. Prenatale zorg is belangrijk en kan uw arts helpen problemen te identificeren en oplossingen voor te stellen.

Wat gebeurt er met de baby als een zwangere moeder niet goed eet

Er zijn verschillende uitkomsten mogelijk, variërend van het verlies van de foetus tot het krijgen van een kind met een laag geboortegewicht maar zonder andere nadelige symptomen. Elk geval is iets anders.

Verlies van foetus en zuigeling

Als een ouder echt ondervoed is, kan dit leiden tot het verlies van de foetus of een baby, waardoor de kans groter is dat hij op jonge leeftijd sterft dan een kind waarvan de ouders goed gevoed zijn. Gelukkig zijn deze gevallen zeer zeldzaam in delen van de wereld met prenatale zorg. Zwangere ouders met ernstige anorexia of boulimia kunnen hier last van hebben, maar voor ouders die regelmatig toegang hebben tot voedsel kan dit het gevolg zijn van slechte voeding. Algemene ondervoeding bij de ouders veroorzaakt veel vaker fysieke en/of neurologische defecten bij ongeboren kinderen dan dat ze overlijden.

Onvoldoende groei

Ouders die niet genoeg voedsel consumeren dat rijk is aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen, kunnen baby's krijgen die langzaam groeien vanwege het gebrek aan middelen die beschikbaar zijn tijdens de zwangerschap. Hoewel een kleine baby op het eerste gezicht misschien niet zo'n probleem lijkt, kan onvoldoende groei een teken zijn van andere, ernstiger problemen die eraan ten grondslag liggen.

Neurologische aandoeningen

Onjuiste voeding kan leiden tot neurologische aandoeningen. In sommige gevallen kunnen de wervelkolom en/of de hersenen zich niet normaal ontwikkelen; in minder ernstige gevallen kan het kind leerproblemen ervaren. Neurologische aandoeningen kunnen mogelijk worden voorkomen door voldoende inname van voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine B12, foliumzuur en choline tijdens de zwangerschap.

Laag geboortegewicht

Veel baby's die aan de onderkant van het geboortegewichtsspectrum worden geboren, hebben ouders met een min of meer voedingsarm dieet. Natuurlijk betekent een laag geboortegewicht niet noodzakelijkerwijs onderliggende problemen; In sommige gevallen is een laag geboortegewicht echter een symptoom van algehele onjuiste voeding. Baby's met een laag geboortegewicht hebben een grotere kans op chronische aandoeningen en overlijden ook vaker tijdens de kindertijd.

Symptomen van niet genoeg eten tijdens de zwangerschap

Tijdens de prenatale zorg wordt u gewogen, gemeten, onderzocht en beoordeeld op een gezonde zwangerschap. Enkele symptomen van niet genoeg eten kunnen zijn:

  • Constipatie
  • Droog, broos haar
  • Ik heb het altijd koud
  • Ik heb erg honger
  • Voelt zich vaak moe en duizelig
  • Onvoldoende gewichtstoename
  • Huidveranderingen, zoals een zeer droge huid

Sommige mensen ervaren misselijkheid, braken, voedselaversie en verminderde eetlust tijdens de zwangerschap. Dit komt vaak door hormoonveranderingen. Bepaalde medicijnen, zoals angststillers, kunnen tijdens de zwangerschap verlies van eetlust veroorzaken. Praat met uw arts over mogelijke oorzaken en manieren om met deze symptomen om te gaan, en u kunt vragen stellen over het proberen van gember en acupressuur/acupunctuur.

Goede voeding tijdens de zwangerschap

Het belangrijkste dat je moet onthouden als je probeert zwanger te worden en tijdens de zwangerschap, is dat je een dieet volgt dat gevarieerd is en rijk aan voedingsstoffen. Chips bevatten calorieën, maar voegen vrijwel geen vitamines of mineralen toe. Aan de andere kant bevatten groenten en fruit veel voedingsstoffen met weinig calorieën. De meeste mensen hebben tijdens de zwangerschap ongeveer 300 extra calorieën per dag nodig en volgen altijd de aanbevelingen van uw arts op.

Zwangerschap is een belangrijk moment om te kijken of je voldoende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt. Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, is het belangrijk om een gevarieerd dieet te hebben, inclusief fruit, groenten, magere eiwitten, calciumrijk voedsel en gezonde vetten met omega-3-vetzuren.

Vooruit plannen om gezond voedsel bij de hand te hebben, is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je voldoende calorieën en broodnodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Als u last heeft van misselijkheid of veranderingen in de eetlust, kunt u overwegen om kleine, voedselrijke snacks en ma altijden te nuttigen, omdat dit het eten gemakkelijker kan maken. Enkele gemakkelijk te pakken voedingsmiddelen om in te slaan zijn:

  • 0% of 2% vet Griekse of gewone yoghurt
  • Fruit uit blik, verpakt in sap
  • Gedroogd fruit, beperk toegevoegde suikers indien mogelijk
  • Gedroogde groentesnacks, controleer het etiket op ingrediënten, inclusief alleen de groente en kruiden
  • Bevroren fruit, puur, zonder toegevoegde suiker
  • Bevroren groenten, naturel
  • Bevroren reepjes gekookte kip
  • Hardgekookte eieren, bewaar ze in de koelkast en eet ze binnen een week na bereiding
  • Noten
  • Voorgewassen zakken groenten en sla
  • Pakjes tonijn en zalm, bevatten ongeveer 350 gram per week om overtollig kwik te vermijden
  • Gewone havermoutpakketten
  • Zaden
  • Strandkaas
  • Volkoren ontbijtgranen
  • Volkorencrackers of crackers gemaakt met peulvruchtenmeel
  • Volkorenpasta of pasta gemaakt met peulvruchtenmeel

Vitaminesupplementen

Naast het eten van een goed afgerond gezond dieet, kun je tijdens het proberen zwanger te worden en tijdens de zwangerschap overwegen om elke dag een prenatale vitamine te nemen om bepaalde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Een prenatale vitamine kan specifiek worden samengesteld om tekorten aan voedingsstoffen tijdens de zwangerschap aan te vullen. Het is belangrijk om elk supplement dat u gebruikt met uw arts te bespreken.

Hoewel het stressvol kan zijn om je af te vragen wat er met de baby gebeurt als een zwangere ouder niet goed eet, kun je toch vooruit plannen voor ma altijden en snacks, zodat je voedingsrijk voedsel kunt kiezen. Zorg ervoor dat u een voorraad gezond voedsel bij de hand heeft, zodat u gemakkelijker iets voedzaams kunt pakken als u weinig tijd heeft. En zorg ervoor dat u uw arts vraagt naar de aanbevolen supplementen die u vóór en tijdens de zwangerschap kunt nemen.

Aanbevolen: