22 gezellige ideeën voor een moderne, rustieke keuken

Inhoudsopgave:

22 gezellige ideeën voor een moderne, rustieke keuken
22 gezellige ideeën voor een moderne, rustieke keuken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Combineer de strakke verfijning van een moderne stijl met eenvoudige, rustieke details voor een keuken vol karakter. Moderne, rustieke keukenstijlen winnen aan populariteit onder huiseigenaren die de perfecte mix van gisteren en vandaag in hun huis willen. Rustieke keukens bieden een ongeëvenaarde gastvrije sfeer in uw huis en blijven de trend voorbij met een paar moderne details. Gebruik onze rustieke keukenideeën om de perfecte balans te vinden.

Gebruik zwart en hout samen

Afbeelding
Afbeelding

Een van de gemakkelijkste manieren om een moderne, rustieke uitstraling in je keuken te creëren, is het gebruik van gebeitste houten elementen naast zwarte details. Dit zou eruit kunnen zien als lichtgekleurde kasten met matzwarte verlichtingsarmaturen of satijnzwarte kasten met werkbladen van donker slagersblok.

Kies een stoere, rustieke lamp

Afbeelding
Afbeelding

Zoals bij elke ontwerpstijl kan verlichting de look die je hoopt te bereiken echt naar een hoger niveau tillen. Voor een rustieke keuken kan een gedurfde en unieke lamp helpen de stijl waar u van houdt in de kijker te zetten. Zoek naar een armatuur met duidelijke, rustieke kenmerken, zoals natuurlijke houtvormen, golfplaten of hergebruikte buizen.

Voeg een assortiment in vintage-stijl toe

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs met voornamelijk moderne designelementen voegt een assortiment in vintage-stijl een unieke, rustieke flair toe aan uw keuken. Zoek naar antieke vormen, opvallende kleuren en zwarte of gouden details voor een oven die perfect aansluit bij uw moderne, rustieke stijl.

Gebruik donkere houtbeits op kasten

Afbeelding
Afbeelding

Als je houdt van de rustieke uitstraling van een kast van gebeitst hout, maar ook wat moderne stijlelementen in je keuken wilt integreren, zal een rijke en donkere beits je helpen de kloof tussen rustiek en modern te overbruggen. Probeer een diepe beits in een echte bruine of lichtrode tint voor een tijdloze look die bij de trend past.

Accent met groen

Afbeelding
Afbeelding

Als je wat kleur wilt toevoegen aan je moderne, rustieke keuken, zijn groentinten je beste vriend. Probeer salie op kasten, opvallend groen in vloerkleden of een donkere tint smaragd voor je backsplash-tegel.

Feature zichtbare balken

Afbeelding
Afbeelding

Architectonische details zijn een belangrijk stijlelement van de moderne, rustieke trend. Zichtbare balken aan uw plafond of houten palen in uw grote kamer zijn een geweldige manier om de structurele basis van deze interieurontwerpbeweging te integreren.

Tellers bijwerken met slagersblok

Afbeelding
Afbeelding

Slagerblokwerkbanken hebben de keukenontwerpwereld al een paar jaar stormenderhand veroverd en passen in veel ontwerpstijlen, maar passen perfect in een rustieke omgeving. Zelfs als je keuken modernere stijlelementen heeft, kan een aanrechtblad van slagersblok de subtiele, rustieke sfeer toevoegen waar je naar op zoek was.

Probeer een spoelbak met schort aan de voorkant

Afbeelding
Afbeelding

Een echt rustieke keuken, modern of anderszins, moet een gootsteen aan de voorkant hebben. Vaak aangeduid als de gootsteen van de boerderij, zal dit keukenontwerp de toon zetten voor de rest van uw decorelementen terwijl u uw rustieke ruimte ontwerpt.

Metalen details benadrukken

Afbeelding
Afbeelding

Je denkt misschien aan hout als een van de centrale materialen in een rustiek ontwerp, maar metaal speelt ook een grote rol in de stijl. Metalen verlichtingsarmaturen, wanddecoratie, meubels en decoratieve details tillen uw rustieke ruimte naar een hoger niveau. Voor een modernere benadering van de stijl ga je op zoek naar dikkere, slankere metaalsoorten en kies je voor slank, gestructureerd metaal om de rustieke keukentrend volledig te omarmen.

Stijl een traditionele eethoek

Afbeelding
Afbeelding

Als uw eetruimte zich in uw keuken bevindt of als uw huis een open plattegrond heeft, draag dan een aantal van uw moderne, rustieke ontwerpkenmerken over naar uw eettafel. Zoek naar traditionele meubelstukken en meng gebeitst hout met geschilderde elementen voor een uitgebalanceerd ontwerp dat past bij uw moderne, rustieke keuken. Je kunt ook metalen of gestoffeerde stoelen aan de mix toevoegen als je een kamer vol houten details wilt opbreken.

Mix vintage details met moderne updates

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel tot een moderne, rustieke look is om oud en nieuw op een stijlvolle manier te combineren. Zelfs als je een nieuwbouw hebt of aan een verbouwing werkt, zal het toevoegen van een paar fundamentele ontwerpelementen die vintage of hergebruikt aanvoelen het ideale canvas vormen voor een moderne, rustieke keuken. Bakstenen of stenen vloeren, antieke kasten en hergebruikte houten balken vormen het decor voor uw rustieke droomhuis.

Voeg een stenen muur toe

Afbeelding
Afbeelding

Voeg textuur en karakter toe aan uw rustieke keuken met een bakstenen muur. Of u nu de voorkeur geeft aan traditionele rode baksteen of een geschilderd baksteenaccent, dit designdetail brengt een gezellige, rustieke sfeer in uw huis en kan fungeren als het perfecte alternatief voor een tegelwand.

Verf kasten in een donkere kleur

Afbeelding
Afbeelding

Het voordeel van het combineren van een moderne en rustieke stijl is dat er ontwerpkenmerken aan worden toegevoegd die zelden worden geassocieerd met de rustieke trend. Hoewel je in de huidige moderne stijlen misschien vaker donker geschilderde kasten ziet, zal dit kleurdetail verfijning toevoegen aan je rustieke keuken. Rijke tinten groen, diepblauw en donkergrijs contrasteren prachtig met warme tinten hout en rustieke metalen componenten.

Integreer vintage tegelwerk

Afbeelding
Afbeelding

Als je keuken al tegelvloeren in vintage-stijl of originele hardhouten vloeren heeft, verwerk ze dan in je moderne, rustieke ontwerp. Een versleten vloer voegt karakter toe aan uw keuken met een ouderwetse uitstraling die niet te dicht in de buurt komt van de retro-designstijl.

Gebruik glazen frontkasten

Afbeelding
Afbeelding

Kabinetten met glazen front zijn een kenmerk dat strikt moderne en diep rustieke keukens gemeen hebben, waardoor het de perfecte combinatie van de twee stijlen is. Omdat we vitrinekasten in veel traditionele stijlen zien, voelen ze aan als de perfecte rustieke balans naast modernere keukenarmaturen. Als je de rustieke sfeer wilt versterken met je vitrinekasten, kies dan voor gebeitst hout in plaats van een geverfde kast.

Blijf uit de buurt van bijpassende meubelsets

Afbeelding
Afbeelding

Kies niet voor de typische bijpassende meubelsets voor je keuken en kies in plaats daarvan voor een meer verzamelde look. Deze benadering leent zich goed voor een moderne, rustieke stijl, omdat er sprake is van een lichte affiniteit met een eclectische stijl. Een eettafel in een stijl die verschilt van uw stoelen is één manier om deze look te bereiken. Je kunt ook verschillende stijlstoelen aan de hoofden van je keukentafel gebruiken. Als je de verzamelde rustieke trend echt wilt omarmen, kun je het combineren met ongeëvenaarde keukenstoelen. Dit principe kan ook van toepassing zijn op de krukjes op je aanrecht.

Selecteer rustieke sanitairarmaturen

Afbeelding
Afbeelding

De kern van uw ontwerpstijl zit in de details, inclusief uw sanitaire voorzieningen. Benadruk de rustieke stijl van uw keuken met een vintage-geïnspireerde kraan. Vermijd chroomafwerkingen, omdat deze te eigentijds kunnen aanvoelen, en kies in plaats daarvan voor messing, oliegewreven brons of geborsteld nikkel.

Meng je hout en metalen

Afbeelding
Afbeelding

Dankzij het rustieke ontwerp kun je veel materialen mixen en matchen, waaronder hout en metaal. Terwijl je in de meeste ontwerpschema's misschien één enkel houten of metalen detail gebruikt, kun je met de moderne, rustieke trend messing en zilver, zwart metaal en koper, en lichtgekleurde houtsoorten met donkergekleurde houtsoorten combineren.

Combineer strakke tegels met getextureerde steen

Afbeelding
Afbeelding

Een mooi aspect van de moderne, rustieke trend is de mogelijkheid om een breed scala aan materialen te gebruiken voor karakteristieke wanden en achterwanden. Met deze perfecte mix van oude en nieuwe stijlen kun je een strakke tegelwand naast een stenen muur met een zware textuur gebruiken.

Voeg een vleugje koper toe

Afbeelding
Afbeelding

Koper is een leuk metaal om in elke kamer te gebruiken, en het werkt goed in de moderne, rustieke stijl, vooral voor een keuken. Voeg een paar accenten van dit heldere en glanzende materiaal toe aan je verlichting, kookgerei of kleine decoratieve stukken.

Kies rustieke decordetails

Afbeelding
Afbeelding

De decoratieve elementen van je keuken zijn net zo belangrijk als de architectonische details en harde afwerkingen. Voeg uw persoonlijke toets toe aan de ruimte met vazen, snijplanken, stootborden en kookgerei met een rustieke uitstraling.

Donker decor toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Een paar donkere decoratieve stukken voegen een vleugje moderne verfijning toe aan je rustieke keuken. Probeer donkergrijs keramiek, strak zwart aardewerk en prachtig amberkleurig glas.

Kies een stijlvolle, gemengde look voor je keuken

Afbeelding
Afbeelding

Moderne, rustieke keukens hebben de blijvende kracht van een tijdloze designstijl. Omdat ze moeiteloos traditioneel vintage huisontwerp combineren met moderne styling, zal een moderne, rustieke keuken de tand des tijds bij u thuis doorstaan.

Aanbevolen: