15 slimme potten & Pannenopslagideeën voor een opgeruimde keuken

Inhoudsopgave:

15 slimme potten & Pannenopslagideeën voor een opgeruimde keuken
15 slimme potten & Pannenopslagideeën voor een opgeruimde keuken
Anonim

Word enthousiast om te koken in uw nieuw georganiseerde keuken met potten, pannen en deksels die gemakkelijk te vinden zijn.

Potten en pannen in de keuken
Potten en pannen in de keuken

Houd je keuken georganiseerd met slimme opbergideeën voor potten en pannen. U hoeft niet meer te zoeken naar ontbrekende deksels of het risico te lopen op een lawine van kookgerei. Koken in je keuken en alles netjes houden is een fluitje van een cent als je je potten en pannen als een professional organiseert.

Hang potten en pannen in de buurt van uw kookgedeelte

Koperen gebruiksvoorwerpen hangen aan de muur
Koperen gebruiksvoorwerpen hangen aan de muur

Houd alles wat je nodig hebt binnen handbereik tijdens het koken door je meest gebruikte potten en pannen in de buurt van je fornuis of fornuis te hangen. Hang kookgerei op een rij tegen mooie tegels of spreid een paar hangende rekken dicht bij elkaar, afhankelijk van de grootte van uw verzameling of de ruimte aan uw muren.

Hang potten en pannen boven je eiland

Kookgerei hangt in de keuken
Kookgerei hangt in de keuken

Als je niet over voldoende ruimte op de muur beschikt, kun je de verticale ruimte boven je keukeneiland gebruiken. Hang potten, pannen en ander keukengerei boven uw hoofd. Dit kan dienst doen als mooi middelpunt voor uw keuken en de aandacht naar boven trekken.

Gebruik ophangrekken onder de kast

Drie steelpannen hangen aan haken
Drie steelpannen hangen aan haken

Rekken die je onder je bovenkasten installeert door ze op de planken te schuiven, zijn een snelle en betaalbare manier om wat opslagruimte voor je potten en pannen te creëren. Probeer dit soort rekken onder kortere kasten te installeren, zodat uw keuken niet rommelig aanvoelt. Als je niet over voldoende verticale ruimte beschikt, kun je ook rekken vinden die je aan de muur kunt bevestigen met planken voor je potten en een paar haken om je pannen op te bergen.

Hang potten en pannen extra hoog

Keuken in landelijke stijl met potten en pannen extra hoog opgehangen
Keuken in landelijke stijl met potten en pannen extra hoog opgehangen

Voor kleine keukens die niet over extra ruimte aan de muur of een eiland beschikken, kun je je potten en pannen hoog aan het plafond hangen. Dit is een geweldige manier om interessante of unieke kookapparatuur tentoon te stellen. Mogelijk moet je een opstapje pakken om bij sommige van je pannen te komen, maar deze opbergmethode zorgt ervoor dat je toonbanken en kasten opgeruimd blijven.

Stash grote potten in je voorraadkast

Berging met georganiseerde voorraadartikelen
Berging met georganiseerde voorraadartikelen

Voor potten die veel kastruimte in beslag nemen of pannen die te groot zijn om op te hangen, kun je ze opbergen in je extra voorraadkast. Je kunt ze nog steeds gemakkelijk pakken terwijl je je kasten van het extra volume bevrijdt. Deze truc is ook handig voor het opbergen van zware gietijzeren koekenpannen.

Bewaar potten en pannen in uw eetkamer

Eetkamer in landelijke stijl
Eetkamer in landelijke stijl

Het hok, de servieskast of het buffet in uw eetkamer zijn nuttig voor veel meer dan decoratie en het opbergen van tafellinnen. Berg je grote potten op in de kast of stop kleine sauspotten in de lades. Gebruik dit idee voor het opbergen van potten en pannen, of om je grootste spullen uit de buurt van je dagelijkse spullen te houden.

Gebruik een rek met meerdere lagen

Keukenkast en rek met meerdere niveaus
Keukenkast en rek met meerdere niveaus

Er zijn veel slimme opbergrekken waarmee je je potten en pannen kunt opruimen. Zoek naar grote, vrijstaande niveaus die in uw keuken kunnen staan of in uw voorraadkast kunnen worden opgeborgen, zodat u al uw pannen op één plek kunt opbergen. U kunt ook kleinere gelaagde rekken in uw kasten schuiven of aan de muur bevestigen, zodat u uw meest gebruikte kookgerei georganiseerd en netjes kunt houden.

Plaats verhogers in je kasten

Stapelbare brede aanrechtorganizer
Stapelbare brede aanrechtorganizer

Risers zijn handig voor veel hacks voor kastorganisatie. Gebruik er een paar in je kasten om meer verticale ruimte te creëren voor potten en pannen. Je kunt ook verhogers gebruiken om je deksels georganiseerd te houden, samen met hun pot- of pangenoten.

Organisatiekastapparatuur installeren

Organisatorische kastuitrusting
Organisatorische kastuitrusting

Sommige opbergoplossingen vereisen wat meer montage, maar ze zijn de extra tijd absoluut waard. Maximaliseer de opbergruimte voor uw potten en pannen met een uitklapbare kastplank of een rooster dat u kunt uittrekken zodat u er gemakkelijk bij kunt en al uw potten en pannen efficiënt kunt opbergen.

Gebruik een diepe lade

Metalen potten in keukenlade
Metalen potten in keukenlade

De diepe lades in je keuken bieden plaats aan grote pannen en grote potten. Stapel potten en pannen om het meeste uit uw laderuimte te halen en plaats uw meest gebruikte kookgerei aan de voorkant van de lade, zodat u ze snel kunt pakken. Probeer de lade te gebruiken die het dichtst bij uw kookgedeelte ligt.

Voeg ladeverdelers toe voor organisatie

Lade organisator
Lade organisator

Als je je laderuimte wilt maximaliseren, maar wilt voorkomen dat je potten en pannen op elkaar worden gestapeld, kunnen ladeverdelers helpen. Vorm deze in een smal patroon, zodat je je pannen op hun zijkant kunt opbergen. Door ruimte te besparen met uw pannenopslag, blijft er voldoende ruimte over voor uw diepe potten en al uw deksels.

Extra planken installeren

Containers En Keramiek Gerangschikt In Planken In De Keuken
Containers En Keramiek Gerangschikt In Planken In De Keuken

Je kunt planken aan de muur van je keuken of extra planken in je voorraadkast gebruiken om opbergruimte voor je potten en pannen te creëren. Je kunt ook extra planken aan je kasten toevoegen, zodat je je potten en pannen niet op elkaar hoeft te stapelen. Met voldoende planken kunt u uw kookgerei netjes en geordend houden zonder dat u in de diepte van uw kast hoeft te graven om te vinden wat u zoekt.

Bewaar deksels op kastdeuren

Houder voor deksel
Houder voor deksel

Potten en pannen zijn slechts een deel van de organisatorische puzzel. Ook voor de deksels moet je een oplossing bedenken. Probeer uw deksels aan de binnenkant van kastdeuren op te bergen, waar u de potten en pannen bewaart. Installeer draadrekken, zakken en haken aan de binnenkant van uw deur om uw deksels netjes te houden.

Houd de deksels gesorteerd met een rek

Potdekselrekhouder
Potdekselrekhouder

Een rek dat in je kast past, zorgt ervoor dat je deksels georganiseerd en gemakkelijk te vinden zijn. Je kunt dit soort producten zelfs gebruiken om je slanke potten en pannen in dezelfde kast te ordenen.

Laat een paar potten en pannen buiten staan om tentoon te stellen

Groene potten op keukenfornuis
Groene potten op keukenfornuis

Sommige van uw pannen worden zo vaak gebruikt dat u ze altijd op uw kookplaat laat staan. Dit geldt vooral als je een pot of pan hebt die perfect bij je keukenontwerp past. Eén pot of pan kun je stijlvol op je kookplaat zetten. Bewaar uw Nederlandse oven, theeketel of gietijzeren koekenpan op uw kookplaat voor eenvoudige en decoratieve opslag.

Kies mooie potten en pannen

Mooie pan
Mooie pan

Of je ze nu buiten laat staan of in een kast stopt, mooie potten en pannen helpen je gemotiveerd te blijven bij het georganiseerd houden van je keuken. Probeer unieke ontwerpen, opvallende kleuren of elegante stijlen te vinden die ervoor zorgen dat je graag kookt, en geef prioriteit aan het netjes houden van je potten en pannen.

  • Vind werkelijk unieke kookgereiontwerpen op Etsy.
  • Voeg elegantie en kleur toe met de Beautiful-collectie van Drew Barrymore.
  • Ontdek prachtige ontwerpen in kookgerei van Antropologie.
  • Lees waarom iedereen enthousiast is over het Caraway-kookgerei.
  • Ga kringloopwinkelen voor kookgerei dat vintage en tijdloos is.
  • Kijk naar lokale kunstenaars en bedrijven voor unieke kookgerei.

Organiseer je potten en pannen

Zodra al je potten en pannen een aangewezen ruimte hebben, wordt koken veel leuker. Je nachtelijke schoonmaakroutine in de keuken is nog eenvoudiger geworden met een zorgvuldig georganiseerde collectie kookgerei.

Aanbevolen: