Soorten liefdadigheidssportevenementen

Inhoudsopgave:

Soorten liefdadigheidssportevenementen
Soorten liefdadigheidssportevenementen
Anonim
Liver Life Walk vanuit Battery Park in New York City op 3 juni 2012
Liver Life Walk vanuit Battery Park in New York City op 3 juni 2012

Er zijn maar weinig dingen die een gemeenschap van mensen bij elkaar kunnen brengen, zoals sporten. Hoewel een sportinzamelingsactie een grote investering van tijd en geld vergt van de ontvangende organisatie, zijn de evenementen doorgaans de moeite waard.

Fondsenwerving via sport

Bent u van plan een liefdadigheidssportevenement te organiseren voor uw volgende inzamelingsactie? Voordat u een activiteit selecteert, moet u alle beschikbare opties verkennen om te begrijpen hoe ze werken en of ze goed bij uw doelgroep passen.

Fietsevenement

Fietsers gaan akkoord met het voltooien van een parcours, open of gesloten, in ruil voor donaties. Meestal gaat een donor akkoord met het betalen van een bepaald tarief per kilometer. De organisatie kan ook geld inzamelen door deelnemers een standaard inschrijfgeld in rekening te brengen. Om interesse te wekken en de winst te vergroten, bevatten sommige races prijzen voor degenen die zich in de race plaatsen of het meeste geld inzamelen.

Marathon

Lopers voltooien een uitgebreid parcours van ongeveer 42 mijl. Het evenement is competitief en de beste finishers worden erkend en beloond met een medaille of trofee. Marathons zijn een geweldige manier om geld in te zamelen, maar vereisen soms een flinke investering om te organiseren. Als gevolg hiervan worden deze evenementen meestal gesponsord door lokale bedrijven of bedrijven. Meestal betalen deelnemers een toegangsprijs en een deel van die vergoeding gaat naar de liefdadigheidsorganisatie, of ze krijgen sponsors om donaties toe te zeggen.

Triatlon

Triatlons werken op dezelfde manier als marathons, maar het parcours bestaat uit zwemmen, fietsen en het lopen van een marathon.

Golftoernooi

Golfen op toernooi
Golfen op toernooi

Golftoernooien voor goede doelen behoren tot de meest lucratieve opties voor fondsenwerving voor sport. In feite is het gebruikelijk om bedrijfssponsors aan boord te krijgen, samen met spelerssponsoring. Het is echter absoluut noodzakelijk dat u de totale kosten inschat om er zeker van te zijn dat het doel van de fondsenwerving haalbaar is.

Leuk rennen of wandelen

Een liefdadigheidsrun is niet-competitief en de tijden worden niet geregistreerd (hoewel er mogelijk een tijdklok aanwezig is). In plaats daarvan betalen lopers een inschrijfgeld en voltooien ze het parcours in hun eigen tempo. Er zijn ook op rondes gebaseerde inzamelingsacties, walkathons genaamd, waarbij donoren een bepaald bedrag per voltooide ronde beloven.

Bergbeklimmen

Bij een inzamelingsactie voor bergbeklimmen beklimmen deelnemers bergen om geld in te zamelen voor een specifieke organisatie. Om mee te doen, moeten ze doorgaans een fondsenwervend doel stellen, dat uit eigen zak kan worden betaald of door donaties te verzamelen.

Zeilen

Als u een fervent watersporter bent, is een zeilevenement wellicht iets voor u. Inzamelingsacties voor zeilen hebben meestal de vorm van competitieve races en u bent verantwoordelijk voor het inzamelen van donaties om aan uw toegangsprijs en fondsenwervingsdoelen te voldoen.

Charity Swim

Deze evenementen bestaan uit een estafette of afstandszwemmen op een uitgebreid parcours. Zwemmers kunnen deelnemen door een vast bedrag te betalen of een fondsenwervend doel te stellen.

Trekathon

Een trekathon werkt als een marathon, maar het parcours bestaat uit wandelen en soms wandelen om de reis van 42 mijl te voltooien. De bonus is dat de meeste banen doordrenkt zijn met een dosis prachtige landschappen.

Volleybal

Volleyb altoernooien werven op twee manieren geld. Ten eerste moeten teams doorgaans een toegangsprijs betalen, waarvan een deel rechtstreeks naar de goede doelenorganisatie gaat. Ten tweede kan een organisatie het toernooi gebruiken om geld in te zamelen door merchandise en concessies te verkopen. Het toernooi is doorgaans competitief, met een trofee of prijs voor het winnende team.

Een sportevenement selecteren

Als je eenmaal je opties hebt beperkt, denk dan zorgvuldig na over de logistiek van het evenement, samen met de beoogde locatie en eventuele budgettaire beperkingen die je tegenkomt. Hoewel een groot sportevenement misschien leuk is, is het geen goede optie als je goede doel er geen geld aan verdient om het te organiseren.

Begin zo snel mogelijk met het maken van afspraken om ervoor te zorgen dat het evenement goed georganiseerd is en dat de deelnemers de tijd van hun leven hebben.

Aanbevolen: