Do's en don'ts van doe-het-zelf Mosquito Foggers & Alternatieve oplossingen

Inhoudsopgave:

Do's en don'ts van doe-het-zelf Mosquito Foggers & Alternatieve oplossingen
Do's en don'ts van doe-het-zelf Mosquito Foggers & Alternatieve oplossingen
Anonim

Muggenvernevelaars kunnen ongedierte snel verwijderen, maar ze hebben nadelen. Hier leest u hoe u ze veilig kunt gebruiken, plus veiligere oplossingen.

Muggenvernevelaar voor grasmaaiers
Muggenvernevelaar voor grasmaaiers

Muggenvernevelaars worden sinds hun oprichting begin jaren veertig beschouwd als effectieve methoden voor het doden van ongedierte. Veel milieubewuste mensen twijfelen echter aan de veiligheid van deze insectenbommen in de huidige tijd. Het verspreiden van gif in de lucht lijkt tenslotte iets dat gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

Voor degenen die zich afvragen wat de beste manieren zijn om hun buitenruimte te ontdoen van de bloedzuigende vampieren die elke lente en zomer verschijnen, leggen we uit welke muggenremedies veilig zijn en of je zelf muggenvernevelaars kunt maken om geld en tijd te besparen.

Wat is een muggenfogger?

Een muggenvernevelaar is een machine die een aërosolvorm van insecticide in de lucht verspreidt om de ruimte van muggen te helpen verwijderen. Dit wordt beschouwd als een effectieve kortetermijnoplossing voor het doden van volwassen muggen. Het doodt echter de eieren of larven niet. Daarom moeten de behandelingen elke twee weken worden uitgevoerd.

Soorten muggenvernevelaars

Er zijn twee hoofdtypen muggenvernevelaars: thermische en koude vernevelaars. Thermische vernevelaars kunnen elektrisch of gas zijn. Ze gebruiken warmte om de vernevelingsvloeistof te verdampen, die vervolgens in de lucht wordt verspreid. Omgekeerd gebruiken koude vernevelaars luchtdruk om kleine deeltjes van het insecticide door de toegepaste ruimtes te verspreiden. Beide worden als veilige opties beschouwd, maar thermische vernevelaars mogen alleen buitenshuis worden gebruikt vanwege het verhoogde brandrisico.

Mosquito Foggers: hoe u de veiligheid kunt garanderen

muggen beslaan
muggen beslaan

Muggenvernevelaars worden als veilig beschouwd als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen om de chemische mist op uw buitenruimte aan te brengen. Dit is wat u moet weten als u een muggenvernevelaar veilig wilt gebruiken.

Gebruik geen zelfgemaakte muggenvernevelaars

Zelfgemaakte muggenvernevelaars worden NIET als een veilige optie beschouwd. Ondanks wat mensen misschien beweren, moet je nooit proberen muggenvernevelaars zelf te maken. Ze kunnen zowel de persoon die de behandeling toepast als de mensen om hem heen in gevaar brengen. Investeer in plaats daarvan in een professioneel gemaakte muggenvernevelmachine of huur een professional in.

Onderzoek uw chemicaliën en denk aan uw buren

Muggenvernevelaars gebruiken een reeks chemicaliën om ongedierte in de lucht te doden. Bij het kiezen van een product is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke situatie. Sommige chemicaliën zijn niet veilig voor huisdieren en kinderen. Anderen kunnen ervoor zorgen dat voedsel dat in buitentuinen wordt geteeld, onveilig wordt om te eten. Denk dus zowel aan uw huishouden als aan de huizen om u heen. Als de chemicaliën schadelijk kunnen zijn voor uw gezin, uw buren en de dieren en planten die in het gebied wonen, overweeg dan om een ander insecticide of een alternatieve muggenoplossing te gebruiken.

Moet weten

Resmethrin en Permethrin zijn beide aanbevolen insecticiden voor volwassen muggen. Ze kunnen echter bij katten ernstige ziekten en zelfs de dood veroorzaken. Permethrin is ook giftig voor vissen. Dus als u kattenvrienden heeft of als u een koivijver of meer in de buurt heeft, mogen deze chemicaliën niet worden gebruikt.

Draag beschermende kleding en uitrusting

Bij het aanbrengen van chemicaliën in spuitbussen is het absoluut noodzakelijk dat u de juiste uitrusting draagt. Lange mouwen, broeken en schoenen met gesloten tenen zijn een ideale keuze, omdat u niet weet welke invloed deze stoffen op uw huid hebben. Veiligheidsbrillen en ademhalingsmaskers zijn ook erg belangrijk voor uw veiligheid. Zorg er bovendien voor dat huisdieren en mensen altijd naar binnen gaan terwijl u de behandeling toedient en wacht de aanbevolen hoeveelheid tijd vermeld op de fles van de chemische stof voordat u weer naar buiten komt.

Houd uw Mosquito Fogger-niveau

Het maakt niet uit in welk type vernevelaar of vernevelaar u investeert, het is belangrijk om uw vernevelaar horizontaal ten opzichte van de grond te houden wanneer u de behandeling toepast. Dit helpt voorkomen dat u per ongeluk de chemicaliën inademt en zorgt ervoor dat de machine correct werkt.

Lees uw gebruiksaanwijzing van begin tot eind

Instructies zijn met een reden geschreven. Zij zorgen ervoor dat de machine zijn werk doet en dat u veilig blijft tijdens het gebruik ervan. Lees de gebruikershandleiding om te bepalen hoe u een muggenvernevelaar moet gebruiken voordat u begint met vernevelen. Dit geldt ook voor uw insecticide.

Vermijd muggenbeslag op winderige dagen

Rustige omstandigheden zijn belangrijk voor het beslaan en vernevelen van muggen. Dit zorgt ervoor dat de spuitbus in het toepassingsgebied blijft. Waarom is dit belangrijk? Wind kan deze chemicaliën snel naar de tuin van uw buren transporteren of naar de straat waar kinderen spelen of mensen langskomen. Door winderige dagen te vermijden, kunt u beter garanderen dat de mensen om u heen veilig blijven en dat uw behandeling daadwerkelijk effectief zal zijn.

Moet weten: chemicaliën van Mosquito Fogger doden de bestuivers van onze wereld

dode bijen
dode bijen

Het blijkt dat katten en vissen niet de enigen zijn die moeten oppassen voor insecticiden. Ook bijen en vlinders zullen sterven door de blootstelling aan deze chemische residuen. JA, resten. Dit betekent dat zelfs als geen van deze bestuivers in de buurt is terwijl u spuit, ze nog steeds kunnen sterven als ze landen op een plek waar de chemische stof is geland.

Daarom, tenzij u een groot muggenprobleem heeft of er in uw regio door muggen overgebrachte ziekten worden gemeld, kunt u het beste alternatieve muggenoplossingen proberen voordat u direct overgaat tot beslaan.

Alternatieve oplossingen: muggen uit uw buitenruimte verwijderen

Muggenvernevelaars zijn tijdelijke oplossingen. Als je echt je buitenruimte wilt ontdoen van deze bloedzuigende vampieren, dan moeten er andere stappen worden ondernomen om te voorkomen dat er eieren op je terrein worden gelegd. Dit is wat je moet weten.

Staande waterbronnen verwijderen

Muggen leggen hun eieren in water. Dit betekent dat huiseigenaren zoveel mogelijk stilstaand water in hun tuin moeten verwijderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door:

  • Kinderspeelgoed, wagens, kruiwagens, lege potten en schotels, vogelbaden en andere voorwerpen waarmee water kan worden verzameld meebrengen
  • Laaggelegen gebieden in uw tuin opvullen
  • Regengoten installeren om water weg te leiden van uw huis
  • Regengoten vrijhouden van bladeren en puin
  • Regenopvangbakken opzetten met deksel

Verzorg uw gazon regelmatig

Muggen houden van schaduw en vochtigheid, wat betekent dat al het hoge gras op uw terrein moet verdwijnen. Regelmatig maaien zal een bestaand muggenprobleem niet elimineren, maar het kan wel voorkomen dat het zich verspreidt. Het gesnoeid houden van bomen, struiken en andere vegetatie is een andere goede manier om te voorkomen dat uw tuin een muggenmetropool wordt.

Houd de chemicaliën in uw zwembad onder controle

Chloor is je beste vriend als het gaat om het weren van muggeneieren uit je zwembad. Vrouwelijke muggen worden aangetrokken door natuurlijke waterbronnen, dus zolang u de chemicaliën in uw zwembad onder controle houdt, zullen ze uw zwembad en spa niet als broedplaats kiezen.

Plantaardige natuurlijke muggenwerende middelen

goudsbloemen planten
goudsbloemen planten

Wist je dat goudsbloemen, pepermunt, lantana's en salie allemaal natuurlijke muggenwerende middelen zijn? Door de juiste vegetatie voor uw landschap te kiezen, kunt u muggen op natuurlijke wijze op afstand houden! Cederhoutsnippers zijn een andere fantastische keuze voor uw tuin. Ze houden de grond koeler, houden vocht in de grond vast en voorkomen dat muggen zich vestigen!

Spuit een knoflookoplossing op uw gazon

Knoflook is een ander prachtig insectenafschrikmiddel dat gemakkelijk aan te brengen is! Het enige wat je hoeft te doen is een kwart pond gepelde knoflookteentjes nemen en ze in een blender gooien tot het mengsel glad is.

Doe het mengsel vervolgens in een klein potje. Plaats een stuk kaasdoek over de bovenkant van de container en giet het mengsel er langzaam doorheen om de stukjes knoflook eruit te persen. Het knoflooksap kan vervolgens in een spuitfles worden gedaan en worden aangebracht op gebieden waar muggen de neiging hebben zich te verzamelen. Wacht 24 uur totdat de spray is opgedroogd.

Moet weten

Honden en knoflook gaan niet samen, dus dit is geen ideale oplossing voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Gebruik natuurlijke insecticiden

Wondercide is een spectaculair bedrijf dat ongediertebestrijdingsproducten maakt die vrij zijn van agressieve chemicaliën. Hun Mosquito Spray is gemaakt met natuurlijke essentiële oliën zoals cederhout en sesam. Dit natuurlijke middel doodt muggen bij contact, weert ze af lang nadat je hebt gesproeid, en het houdt zelfs de bijen en vlinders veilig! Had ik ook al gezegd dat het veilig is voor groente- en fruittuinen?

Moet weten

Wondercide Mosquito Spray is iets dat mijn familie elke lente en zomer gebruikt. Met jonge kinderen en huisdieren is het fijn om een effectieve natuurlijke oplossing te hebben. Je spuit het op met een tuinslang, laat het 20 minuten intrekken en dan kan iedereen veilig gaan spelen! Het beste van alles is dat het ook vlooien, teken en mieren doodt en afstoot!

Mosquito Foggers zijn het beste voor grote ruimtes

Muggenvernevelaars zijn een geweldige optie voor grote buitenruimtes, maar als je alleen maar de zwermen in je voor- en achtertuin wilt aanpakken, zijn er andere manieren om dit vliegende ongedierte weg te houden. Dit kunnen veiligere opties zijn voor u en degenen die om u heen wonen. Wanneer er echter in uw omgeving door muggen overgedragen ziekten de kop opsteken, is het elimineren van de muggenpopulatie van het allergrootste belang voor de veiligheid van de gemeenschap. Houd daarom rekening met de ernst van de besmetting en weeg de voor- en nadelen af.

Eindelijk, welke methode u ook kiest, wanneer u spuit, doet er toe. Het toepassen van natuurlijke en chemische insecticiden bij zonsopgang en zonsondergang zal het grootste aantal muggen elimineren, omdat ze dan het meest actief zijn. Richt uw aandacht ook op schaduwrijke gebieden, aangezien daar de luchtvochtigheid normaal gesproken het hoogst is.

Aanbevolen: