Hoe zich te ontdoen van tuinslakken: 7 praktische oplossingen die echt werken

Inhoudsopgave:

Hoe zich te ontdoen van tuinslakken: 7 praktische oplossingen die echt werken
Hoe zich te ontdoen van tuinslakken: 7 praktische oplossingen die echt werken
Anonim

Leer eenvoudige en effectieve methoden om tuinslakken te bestrijden en af te schrikken.

Bruine naaktslak op een groen nat radijsblad
Bruine naaktslak op een groen nat radijsblad

Slakken zijn absoluut een lastige tuinplaag, maar ze spelen ook een belangrijke rol in het ecosysteem van een tuin. Naaktslakken kunnen veel schade aanrichten aan bladgroenten, sappige bessen, bloemen en andere waardevolle planten. Het is niet meer dan normaal dat u wilt weten hoe u van naaktslakken af kunt komen, maar het is belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen. De beste aanpak om met naaktslakken om te gaan, is erop gericht ze uit de buurt van je planten te houden en tegelijkertijd hun populatie onder controle te houden (maar niet volledig te elimineren).

1. Lok naaktslakken met bier

Hoe vreemd het ook klinkt, naaktslakken houden van de smaak van bier. Ik beloof je dat het werkt: ik gebruik deze methode al jaren in mijn verhoogde bedden. Giet gewoon wat bier in een bakje met ondiepe randen (zoals een plastic deksel van een notenbakje) en plaats het op de grond naast planten die slakken lijken aan te trekken. Koop het goedkoopste bier dat je kunt vinden; slakken zijn niet kieskeurig. Slakken dringen de container binnen en komen daar vast te zitten. Leeg de containers gewoon om de paar dagen en vul ze opnieuw met bier totdat je geen slakken meer vangt.

2. Creëer slakkenbestendige barrières

Slakken kunnen niet over scherpe voorwerpen heen, omdat hun lichaam zacht en slijmerig is. Dus als ze hun weg naar je slaveld blijven vinden, kun je ze buiten houden door een barricade op te zetten die ze niet gemakkelijk (of veilig) kunnen oversteken. Dit is eenvoudig te doen: gebruik gewoon wat scherpe of hobbelige voorwerpen zoals gebroken eierschalen, lavasteen, grind of zelfs voedselveilige diatomeeënaarde (DE) om barrières rond individuele planten of hele beplantingsgebieden in de tuin te creëren.

3. Breng kopertape aan op tuincontainers

Als je wilt voorkomen dat slakken in je verhoogde bedden of plantenbakken kruipen, breng dan kopertape aan rond de randen. Kopertape schrikt niet alleen slakken af, maar helpt ook slakken op afstand te houden. Kopertape doodt de beestjes niet, maar ze zullen er waarschijnlijk niet overheen kruipen omdat ze het onaangenaam vinden. Dit is een goede optie als je het prima vindt om naaktslakken in de buurt te hebben, maar ze wel uit je plantgebieden wilt houden.

4. Pluk naaktslakken met de hand uit je planten

De eenvoudigste manier om slakken te verwijderen is door ze met de hand te plukken. Als je niet in direct contact wilt komen met slakken, trek dan gewoon je tuinhandschoenen aan en pluk ze één voor één uit. Als je ze in leven wilt houden, kun je ze naar een ander deel van je tuin gooien. Anders kun je ze, zoals bij veel tuinongedierte, in een pot met zeepsop laten vallen om te verdrinken.

5. Plaats bordvallen in uw tuin

Als je een wijdverbreid slakken- of slakkenprobleem hebt in je tuin in de grond, is een zelfgemaakte plankval een goede optie. Bevestig gewoon een plat bord (of meerdere planken) aan lopers, zodat ze ongeveer een centimeter van de grond komen. Leg de plankval op de grond, zodat zowel slakken als slakken eronder kunnen kruipen. Pak het eenvoudig op en schraap de slakken in een sopje om ze te vernietigen.

6. Lok naaktslakken naar uw tuin

Slakkenbestrijding is een van de vele goede redenen om ervoor te zorgen dat uw tuin vriendelijk is voor vogels, padden, schildpadden en andere dieren die op tuinongedierte jagen. U kunt uw tuin bijzonder vriendelijk maken voor naaktslakroofdieren door elementen toe te voegen zoals paddenhuizen, vogelhuisjes, vogelvoeders en vogelbaden. De beestjes die je aantrekt, zullen je belonen door de naaktslakkenpopulatie te verminderen.

7. Gebruik een ijzerfosfaatbestrijdingsmiddel

Als je liever een commercieel pesticide gebruikt, zoek dan naar slakkenaas gemaakt van ijzerfosfaten, zoals Sluggo of Garden Safe Slug & Snail Bait. Wanneer naaktslakken dit soort pesticide eten, beschadigt het hun spijsverteringsstelsel en zorgt ervoor dat ze binnen een paar dagen sterven. Vermijd soortgelijke producten gemaakt met metaldehyde, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor mensen en huisdieren.

Eenvoudige tips om naaktslakken te voorkomen

Je hoeft niet al je inspanningen te richten op het wegwerken van slakken. Er zijn ook enkele dingen die u kunt doen om ze te helpen voorkomen. Volg deze eenvoudige tips als u uw tuin minder aantrekkelijk wilt maken voor slakken.

  • Slakken houden van vochtige grond en zijn 's nachts het meest actief. Als je je tuin 's avonds water geeft, is dat hetzelfde als naaktslakken uitnodigen voor een etentje. Geef uw tuin in plaats daarvan 's ochtends water, zodat deze droog is tegen de tijd dat de slakken volop naar buiten komen.
  • Slakken hebben de neiging zich te onthouden van veel sterk ruikende kruiden, waaronder venkel, rozemarijn, lavendel, munt en bieslook. Plant ze in de buurt van sla, aardbeien en andere planten die slakken graag eten. Misschien blijven ze weg.
  • Slakken geven de voorkeur aan donkere, vochtige ruimtes. Als uw tuin dergelijke ruimtes niet biedt, zullen ze het niet zo aantrekkelijk vinden. Het werk dat u doet om uw tuin vrij van blad- en onkruidresten te houden, kan naaktslakken helpen afschrikken.

Bescherm uw tuin tegen slakken

Afhankelijk van hoe ernstig uw slakkenprobleem is, moet u mogelijk meer dan één methode gebruiken om de slakkenpopulatie in uw tuin terug te brengen tot een beheersbaar (en minder destructief) niveau. Begin met een of twee methoden en kijk hoe effectief ze zijn voordat je er meer aan toevoegt. Het ecosysteem van je tuin – en de roofdieren die voor hun voedsel afhankelijk zijn van naaktslakken – zullen je dankbaar zijn.

Aanbevolen: