Hoe je zwarte verf het beste kunt gebruiken bij Feng Shui-decoratie

Inhoudsopgave:

Hoe je zwarte verf het beste kunt gebruiken bij Feng Shui-decoratie
Hoe je zwarte verf het beste kunt gebruiken bij Feng Shui-decoratie
Anonim
Zwarte vloer
Zwarte vloer

Gebruik zwarte verf in feng shui voor een veelbelovende kleur. Je kunt zwart gebruiken om verschillende delen van je huis te verfraaien waar je een waterelement nodig hebt. De noordelijke sector of het noordelijke gedeelte van een kamer is het ideale gebied om zwart te gebruiken om het waterelement weer te geven.

De kleur zwart gebruiken in Feng Shui

Elke kompasrichting krijgt een element en een kleur toegewezen (vaak meer dan één kleur). Het noordelijke sectorelement is water, en zwart is de prominente kleur die aan de noordelijke sector is toegewezen, hoewel blauw ook wordt gebruikt om het waterelement weer te geven. De noordelijke sector bepa alt je carrière, dus de kleur kan worden uitgespeeld om dit deel van je leven een boost te geven.

Start in het noorden

De noordelijke sector van je huis is een uitstekend startpunt voor feng shui-decoratie en het gebruik van zwarte verf. Als de noordelijke sector van uw huis wordt gebruikt als kantoor of studeerkamer, kunt u profiteren van de kleur zwart in uw interieur.

Andere gebieden voor zwarte verf bepalen

Er zijn verschillende manieren om de feng shui-kleur zwart in je interieur te verwerken. Zorg ervoor dat het waterelement een geschikt element is voor de sector die u kiest voor een zwart verfproject.

Het zuidelijke sectorelement is bijvoorbeeld vuur. Door zwart aan dit gebied toe te voegen, wordt het vuurelement onderdrukt. Tenzij je te maken hebt met een specifiek probleem waarbij de destructieve of uitputtende cyclus nodig is, is de kleur zwart geen veelbelovende kleur voor dit gebied.

Zes geweldige zwarte verf die Feng Shui gebruikt

Er zijn veel geweldige toepassingen voor zwarte verf in feng shui-ontwerp.

1 Verfvloeren Zwart

Een van de gemakkelijkste manieren om zwart toe te voegen aan een kamer in de noordelijke sector is door de vloer te schilderen. Voor een dramatisch effect kunt u hardhouten vloeren diepzwart verven met een hoogglansafwerking. Een hoogglansafwerking is zeer elegant, maar een matte afwerking kan uw kamer een meer eigentijdse uitstraling geven.

Als je een zwarte vloer te intens vindt, overweeg dan om stencils op de vloer te gebruiken.

  • Schilder een stencilrand in het zwart langs de buitenrand van de kamer, waarbij de huidige vloerafwerking intact blijft. Ga voor een dramatisch effect door het patroon over de hele vloer te sjabloneren.
  • Een andere benadering is om een buitenrand te stencilen en een middenontwerp toe te voegen. Je kunt ook verschillende blauwtinten toevoegen, variërend van marineblauw tot lichtblauw voor een ingewikkelder waterelementontwerp.

2 Gebruik zwart op muren

In plaats van de vloer te schilderen, kun je ervoor kiezen om je op de muren te concentreren. Sjabloneer de muren in plaats van de vloer. Je kunt de noordmuur in vrijwel elke sector schilderen, hoewel je waterelementen in een slaapkamer of keuken moet vermijden.

  • Er zijn verschillende stencils in damast- en kantstijl die kunnen worden gebruikt om een rijke toevoeging aan een kamer of de noordelijke muur van een studeerkamer, kantoor of foyer op het noorden te creëren.
  • Je kunt ook silhouetstencils gebruiken, zoals een kersenbloesem, voor een elegante toets. Als woordkunst jouw ding is, kies dan een geschikt stencil en schilder het zwart.
  • Zwart past bij vrijwel elke kleur. Een kamer met geschilderde blauwe muren is bijvoorbeeld een ideale kandidaat voor zwart damast-sjabloneren. Met deze techniek ben je niet beperkt tot alleen de noordelijke sector.

Voor een vleugje dramatiek schilder je de hele noordmuur van je kantoor zwart in plaats van stencils te gebruiken. Je kunt vervolgens verschillende muurkunstwerken toevoegen om de ruimte op te delen.

3 Markeer architectonische kenmerken

Een andere geweldige manier om zwarte verf te gebruiken is om architectonische kenmerken in een kamer te benadrukken. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als het zwart verven van de deuren, kroonlijsten of een raamkozijn.

Weergavefuncties

Corbelplanken of wandsokkels die zwart zijn geverfd, kunnen dienen als display voor carrièreprijzen of een favoriete verzameling kunstvoorwerpen. Ingebouwde rekken of boekenkasten profiteren van zwarte stencilontwerpen die op de achterwand zijn geschilderd.

Zwarte muurversiering
Zwarte muurversiering

Kolommen

Terwijl kolommen giftige pijlen vormen, kan het zwart schilderen ervan een verbluffend effect hebben op het ontwerp van een kamer. Je kunt het gifpijleffect nog steeds neutraliseren met een veelzijdig kristal dat voor de zuil hangt of met een groene vloerplant.

4 Beschilderde meubels

Je kunt sommige meubelstukken zwart schilderen voor uitstekende feng shui-toevoegingen aan je huis, behalve de kamers in de zuidelijke sector (vuurelement).

Een geweldig upcyclingproject voor een eetkamer is bijvoorbeeld om houten stoelen zwart te schilderen. Op andere meubelstukken in de kamer kun je een sterk contrast gebruiken met lichtere houtafwerkingen, zoals een lichte houtafwerking voor de tafel. Vanuit ontwerpperspectief wil je andere zwarte accenten in de kamer toevoegen. Hierbij kunt u denken aan het zwart verven van een lamp, kandelaars, fotolijsten en een spiegellijst.

Je kunt ook andere meubels in je huis schilderen. Plaats deze langs de noordelijke muur van de kamer voor het beste effect. Vermijd het zwart schilderen van slaapkamer- en keukenmeubilair.

5 Ideeën voor kantoorinrichting

Als het zwart schilderen van de muur of de vloer niet aansluit bij jouw ontwerpgevoel, overweeg dan om een paar designelementen aan je kantoor toe te voegen. Deze kunnen zwart worden geverfd en effectief worden geïntegreerd in uw algehele kantoorinterieur.

BureauHet meest voor de hand liggende object om zwart te schilderen in een kantoor is het bureau. Net als bij het vloerproject kun je het hele bureau schilderen of er zwarte stencils op schilderen.

Zwart geschilderd bureau in thuiskantoor
Zwart geschilderd bureau in thuiskantoor

Vouwscherm

Maak een hoekvignet met een kamerscherm. De eenvoudigste manier om dit ontwerpelement te gebruiken is door het houten frame zwart te schilderen en de rest van het scherm in zijn oorspronkelijke vorm te laten. Als het scherm uit aan elkaar scharnierende houten panelen bestaat, kunt u het scherm zwart schilderen en er een zwart-blauw gestoffeerde lounge voor plaatsen voor een rustige leeshoek.

Sokkel

Een voetstuk kan zwart worden geverfd en worden gebruikt om een kleine waterfontein op een noordelijke muur of een kantoor in de noordelijke sector te ondersteunen. Zorg ervoor dat het water de kamer in stroomt en niet naar buiten. Als je een kunstenaar bent, gebruik dan zwarte verf voor de sokkels waarop je werk wordt getoond om je carrière een boost te geven.

Kantoren in Sector Zuid

Als je kantoor zich in de zuidelijke sector van je huis bevindt, kun je nog steeds de noordelijke muur activeren met zwart. Koop een roosterblad bij uw plaatselijke ijzerhandel. De ruitvorm gevormd door het rooster is een van de feng shui-symbolen voor vuur en zal het vuurelement versterken en tegelijkertijd voorkomen dat het waterelement (zwarte verf) het dooft. Snijd het rooster in verschillende vierkante en rechthoekige vormen en kader het in met lijstwerk. Je kunt deze op de noordmuur plaatsen voor een unieke look.

6 Verf objecten zwart

De gemakkelijkste manier om zwart in een decor te introduceren is door verschillende objecten te schilderen. Kies uit bestaande voorwerpen die je niet meer gebruikt of ga winkelen bij een garage sale. Consignatiewinkels hebben vaak geweldige vondsten die je kunt transformeren in een opvallend zwart accentstuk voor je huis.

Enkele ideeën zijn:

  • Beeldjes
  • Dierlijke beelden
  • Kandelaars
  • Dozen
  • Vazen
  • Lampen
  • Kommen

Kiezen wat je zwart wilt schilderen

Je kunt zwarte verf gebruiken als feng shui-ontwerpelement om het waterelement in de juiste sectoren van je huis een boost te geven. Zoals met alles wat met feng shui te maken heeft, is evenwicht de sleutel tot een succesvol feng shui-huis.

Aanbevolen: