9 beste muntenverzamelboeken voor beginners

Inhoudsopgave:

9 beste muntenverzamelboeken voor beginners
9 beste muntenverzamelboeken voor beginners
Anonim
oude munten
oude munten

Elke beginnende muntenverzamelaar moet zichzelf onderwijzen, zodat hij goede beslissingen kan nemen bij het kopen en verkopen van munten. Een basisbibliotheek met referenties voor het verzamelen van munten is een noodzakelijke hulpbron voor de beginnende verzamelaar.

Beste muntenverzamelboeken voor beginners

De negen hieronder genoemde muntenverzamelaarboeken zijn geschreven door ervaren numismatiek en zijn informatief, nuttig, leuk en uitstekende bronnen voor de beginnende muntenverzamelaar. Deze boeken kunnen hen leren over de munten, hun geschiedenis, waar ze op moeten letten, en hen begeleiden bij het opbouwen van hun muntenverzameling.

1. Munten verzamelen voor dummies

Coin Collecting for Dummies, geschreven door Neil S. Berman en Ron Guth, is aantrekkelijk voor muntenverzamelaars op elk niveau, van beginner tot gevorderd. Het is een geweldig algemeen naslagwerk dat je enthousiast kan maken en houden over het verzamelen van munten. Het behandelt onderwerpen zoals welke munten je moet verzamelen, hoe je ze op de juiste manier opslaat, munten repareren, herstellen en opnieuw kleuren, munten prijzen, een goede munthandelaar vinden en munten kopen op een veiling. Het onderzoekt ook zeldzame, dure en esoterische munten. Het bevat een overvloed aan nuttige informatie om een nieuwkomer te helpen het meeste uit het verzamelen van munten te halen.

2. Een kindergids voor het verzamelen van munten

Je hoeft geen kind te zijn om A Kid's Guide to Collecting Coins, geschreven door Arlyn Sieber, te waarderen. Dit is het ideale boek om beginners te helpen bij het begrijpen, waarderen en starten van een muntenverzameling. Het is een geweldig naslagwerk met algemene informatie en kleurenfoto's. Het behandelt de geschiedenis van elke munt, welke munten waardevol zijn en wat ze waardevol maakt.

3. Whitmans gids voor het verzamelen van munten: een inleiding tot de wereld van munten

Whitman's Guide to Coin Collecting: An Introduction to the World of Coins door Kenneth Bressett, voormalig president van de American Numismatic Association, is de definitieve referentie over de wereld van munten. Het behandelt alle uiteenlopende aspecten van het verzamelen van munten, inclusief hoe u aan de slag gaat en voor uw verzameling zorgt, de sorteertechnieken, muntprijzen en waarden. De auteur doet dit op zo'n manier dat het verzamelen van munten zowel leuk als potentieel lucratief lijkt voor een nieuwkomer.

Whitmans gids voor het verzamelen van munten: een inleiding tot de wereld van munten

4. De New York Times Gids voor het verzamelen van munten

The New York Times Guide to Coin Collecting: Do's, Don'ts, Facts, Myths, and a We alth of History door Ed Reiter is een uitstekende allesomvattende gids die gemakkelijk te lezen is en veel informatie biedt dat iedere beginnende muntenverzamelaar zou moeten weten. Het behandelt de oorsprong en geschiedenis van munten, hoe ze worden gemaakt, waar ze moeten worden gekocht en hoe ze moeten worden onderhouden. Het bevat ook een uitgebreide bibliografie voor verder lezen.

5. Een gids met munten uit de Verenigde Staten

Een referentie die geen enkele beginnende verzamelaar mag missen, is een prijsgids die hen de waarde vertelt van de munten die ze hebben of willen verwerven. De beste hiervan is A Guide Book of United States Coins, geschreven door R. S. Yeoman en onder redactie van Kenneth Bressett. Het staat ook bekend als het 'Rode Boek' en geeft een overzicht van Amerikaanse munten, presenteert de winkelwaarden, is uitgebreid met kleurenfoto's en historische informatie en wordt jaarlijks bijgewerkt.

Een gids voor munten van de Verenigde Staten

6. Coin Clinic 2: 1, 001 Meer veelgestelde vragen

Coin Clinic 2: 1, 001 More Frequently Asked Questions geschreven door Alan Herbert, is een compilatie van antwoorden op de meest gestelde vragen die de auteur ontving via zijn wekelijkse column over de muntenkliniek in Numismatic News. De hoofdstuktitels zijn in alfabetische volgorde en de onderwerpen zijn talrijk. Het is een uitgebreid onderzoek naar onderwerpen waar beginnende verzamelaars met plezier doorheen zullen bladeren. Het bevat antwoorden op vragen waar ze zich misschien over afvragen of misschien zelfs nooit aan hebben gedacht, maar ze zijn geweldig om te weten.

7. Word rijk met zakgeld

Als je een beginnende muntenverzamelaar bent, kan Strike It Rich With Pocket Change: Error Coins Bring Big Money, geschreven door Ken Potter en Brian Allan, spannend en leuk zijn om te lezen. De spanning van de jacht en de kans op een grote beloning maken op zijn minst deel uit van het plezier van het verzamelen van munten, en dit is een boek dat een betrouwbare schatkaart voor beginners kan zijn. Het is een naslagwerk dat ze herhaaldelijk zullen raadplegen tijdens hun jacht op de zeldzaamste munten.

Sla het rijk op met kleingeld

8. De overlevingshandleiding voor muntenverzamelaars

The Coin Collector's Survival Manual herziene 7e editie door Scott A. Travers is een onmisbare gids voor beginnende muntenverzamelaars. Het bevat financieel en juridisch advies voor het kopen en verkopen van munten en hoe u kunt zien of een munt is gewijzigd, gemanipuleerd of vals is. Het bevat ook informatie over hoe u oplichting kunt voorkomen en uw munten tegen rampen kunt beschermen. Over het geheel genomen is dit een fantastische gids over het kopen, verkopen, verzamelen en investeren in munten, en hoe beginners enkele valkuilen bij het verzamelen van munten kunnen vermijden.

9. Het MacMillan Encyclopedisch Woordenboek van Numismatiek

Als je begint met het verzamelen van munten, moet je het jargon kennen en begrijpen. De Macmillan Encyclopedic Dictionary of Numismatics door Richard G. Doty is een woordenboek/encyclopedie die termen voor het verzamelen van munten in alfabetische volgorde opsomt voor snelle referentie en diepgaande informatie biedt over onderwerpen die van belang zijn voor muntenverzamelaars op alle niveaus.

Het MacMillan Encyclopedisch Woordenboek van Numismatiek

De wereld van het verzamelen van munten

Als je een beginner bent in de wereld van het verzamelen van munten, zul je snel ontdekken dat het verzamelen van munten een avontuur in de geschiedenis is. Elke munt heeft een verhaal en de kans is groot dat je als muntenverzamelaar meer geschiedenis leert dan ooit in een geschiedenisklaslokaal.

Aanbevolen: