Hoe je een papieren boemerang maakt

Inhoudsopgave:

Hoe je een papieren boemerang maakt
Hoe je een papieren boemerang maakt
Anonim
origami-boemerang
origami-boemerang

Traditionele boemerangs zijn gemaakt van hout en kunnen behoorlijk zwaar zijn. Een zelfgemaakte papieren boemerang is een veiliger alternatief als je op zoek bent naar een leuke activiteit om met je vrienden te doen.

Vouw een origami-boomerang

Deze papieren boemerang is een origamiproject op gemiddeld niveau, waarvoor kennis van bergplooien, dalplooien en omgekeerde vouwen binnenin vereist is. U hebt één vel papier van 8 ½ "x 11" nodig. Als je geen gewone boemerang wilt maken, print dan wat patroonpapier voor een leuk ontwerp.

1. Plaats uw papier verticaal voor u met de witte kant naar boven. Vouw het dubbel en vouw het vervolgens open. Knip langs de middelste vouw zodat je twee gelijke rechthoeken hebt. Leg een rechthoek opzij voor een ander project. Neem de overgebleven rechthoek en vouw deze dubbel. Ontvouwen.

stap 1
stap 1

2. Vouw de linker- en rechterkant naar de middelste vouw.

boemerang stap 2
boemerang stap 2

3. Vouw het papier dubbel en breng de bovenkant naar de onderkant. Vouw de linker- en rechterhoek naar binnen zodat deze in de verticale vouw in het midden komt.

boemerang stap 3
boemerang stap 3
stap 3a
stap 3a

4. Vouw de hoekvouwen uit die u in de vorige stap hebt gemaakt. Vouw de halve vouw open en draai het papier zodat het horizontaal voor u ligt. Vouw de onderste helft van het horizontale papier open.

boemerang stap 4
boemerang stap 4
stap 4a
stap 4a

5. Maak bergvouwplooien langs de lijnen van de hulpvouwen die u in de laatste stap hebt gemaakt. Ga meerdere keren over elke vouw heen, zodat ze mooi scherp zijn. Een vouwmap van been is ideaal voor deze taak, maar u kunt indien nodig ook de rand van een metalen liniaal gebruiken.

stap 5
stap 5

6. Maak een dalvouwvouw langs de rechterkant van het dubbele ruitvormige bergvouwvouwpatroon. Vouw alles open, behalve de bovenste horizontale vouw. Je vouwen moeten er uitzien als de volgende afbeelding:

boemerang stap 6
boemerang stap 6

7. Vouw de bovenste helft van het papier op zodat deze loodrecht op de tafel staat, houd de linkerkant van het papier met je linkerhand vast en gebruik je rechterhand om de rechterkant van het papier met de klok mee te verplaatsen naar een "nummer 7" vorm. De vouwen die u in de vorige stap hebt gemaakt, zorgen ervoor dat het papier in deze positie terechtkomt.

boemerang stap 7
boemerang stap 7
stap 7a
stap 7a

8. Plooi het punt in waar de onderkant van de bovenste vouw de zijkant raakt, zoals te zien in stap 7.

boemerang stap 8
boemerang stap 8
boemerang stap 8a
boemerang stap 8a

9. Wrik de onderkant van het papier een stukje open. Vouw de linker- en rechterhoek naar het middelste verticale midden. Goed vouwen en vervolgens ontvouwen. Maak een tegenvouw naar binnen in de linkerhoek en stop vervolgens de rechterhoek in de zak die door deze vouw is ontstaan.

boemerang stap 9
boemerang stap 9
stap 9a
stap 9a
stap 9b
stap 9b
stap 9c
stap 9c

10. Herhaal de vorige stap aan de bovenkant van het papier, maak een tegenvouw naar binnen aan de bovenkant en stop de onderste hoek in deze zak.

boemerang stap 10
boemerang stap 10
voltooide boemerang
voltooide boemerang

Om je voltooide origami-boemerang te gooien, houd je het model bij het hoekgewricht vast met je duim bovenop en je wijsvinger aan de onderkant. Geef over en van u af door uw pols te draaien, vergelijkbaar met hoe u een frisbee gooit.

Voor het beste resultaat speel je met je papieren boemerang in een kamer met een hoog plafond en zonder draaiende ventilatoren. Als je in een kamer bent met een gewelfd plafond, begin dan aan de onderkant en gooi je boemerang naar het hogere uiteinde van de kamer.

Origami Super Boomerang

Ben je klaar voor een echte uitdaging? In deze video laat Jeremy Shafer van Jeremy Shafer Origami zien hoe je met vier punten een boemerang maakt van één vel papier. Nadat het project is voltooid, geeft hij een reeks handige vliegtips waarmee je het meeste uit je nieuwe papieren speelgoed kunt halen.

Origami biedt goedkoop entertainment

Origami-papieren speelgoed is een geweldige manier om je vrienden te vermaken zonder veel geld uit te geven. Als je klaar bent met spelen met je papieren boemerang, kun je een wedstrijd houden om te zien wie papieren vliegtuigen kan maken die het langst kunnen vliegen, of wie een paar papieren zwaarden kan maken voor een ouderwets duel.

Aanbevolen: