Een cadeauwinkel voor de feestdagen op school opzetten

Inhoudsopgave:

Een cadeauwinkel voor de feestdagen op school opzetten
Een cadeauwinkel voor de feestdagen op school opzetten
Anonim
Meisjes op een kerstmarkt
Meisjes op een kerstmarkt

Als de feestdagen eraan komen, is iedereen in de stemming om boodschappen te doen, zelfs voor kinderen! Het opzetten van een cadeauwinkel voor de feestdagen op school is een geweldige manier om kinderen ruimte te bieden om te winkelen voor hun dierbaren. Weten hoe je een succesvolle cadeauwinkel voor de feestdagen moet opzetten en runnen, kan de ervaring leuk en productief maken voor alle betrokkenen.

Wat is een cadeauwinkel voor de feestdagen op school?

Een cadeauwinkel voor de feestdagen is een winkel op het schoolterrein die wordt gerund door ouders, leraren en vrijwilligers, en vaak wordt geleid door de Parent Teacher Organization van de school. De winkel heeft als functie het aanbieden van kleine, kosteneffectieve cadeauartikelen die studenten tijdens de feestdagen kunnen kopen en aan hun familie en vrienden kunnen geven. Kinderen komen meestal op een bepaalde tijd naar de winkel, met een lijst met mensen voor wie ze iets moeten kopen. Vrijwilligers helpen studenten bij het navigeren door de koopwaar en helpen kinderen bij het kopen van de artikelen. Kinderen nemen dan cadeautjes mee naar huis en geven ze aan hun dierbaren.

Overwegingen voor uw cadeauwinkel

Een goed gerunde, productieve vakantieschoolwinkel moet zorgvuldig worden gepland, met aandacht voor detail op het gebied van vrijwilligers, inkoop van koopwaar, communicatie en opzet.

Waar komt je merchandise vandaan?

Het kopen van merchandise voor de schoolvakantiewinkel is een flinke klus. Er zijn talloze opties beschikbaar, en degenen die leiding geven aan dit aspect van de vakantiewinkel kunnen voor hulp terecht bij merchandisebladen of internet. Tegenwoordig maken sommige bedrijven het runnen van een schoolwinkel naadloos en stressvrij.

  • Holiday Treasures: op deze website kunt u uw winkelweek, toeslag en artikelen kiezen. Cadeaus, prijskaartjes, een scanner, promotieartikelen en verlanglijstjes worden vervolgens naar uw school gestuurd. Onverkochte cadeaus kunnen weer worden ingepakt en het bedrijf ha alt ze op bij je school.
  • School Holiday Shop: is een one-stop-shop die tot doel heeft het proces van vakantieschoolwinkels zo eenvoudig mogelijk te maken. Eerst kiest u een winkeldatum en de artikelen die u voor uw winkel wilt hebben. Afhankelijk van de gekozen toeslag worden de prijzen vooraf op de artikelen gestempeld. Artikelen worden dan een week voor de winkelopening geleverd. Promotieartikelen, tafelkleden en boodschappentassen zijn bij uw levering inbegrepen. Onverkochte artikelen kunnen kosteloos naar de distributeur worden geretourneerd.
  • Mijn Vakantiebeurs: werkt op dezelfde manier als andere online vakantiewinkelbedrijven, maar dit specifieke bedrijf besteedt speciale aandacht aan het organisatorische aspect van het runnen van de winkel. Alles wordt geordend in vooraf georganiseerde en gesorteerde kits, dus het enige wat de vrijwilligers hoeven te doen is de kits openen en tentoonstellen.
Zakjes en snoepjes op tafel
Zakjes en snoepjes op tafel

Uw winkel opzetten

Je hebt een toplocatie op het schoolterrein nodig om je winkel op te zetten. De meeste scholen hebben geen lege klaslokalen, dus het opzetten van een schoolwinkel vergt enige creativiteit en zorgvuldige planning. Sommige scholen kiezen voor de gymzaal omdat het een grote ruimte is waar veel mensen en veel tafels in passen. Omdat de sportschool in gebruik is voor de schoolwinkel, moeten lessen lichamelijke opvoeding mogelijk worden opgeschort of verplaatst tijdens de data waarop de winkel actief is.

De bibliotheek of de kunstkamer zijn andere opties voor ruimtes waarin de schoolwinkel kan worden gehuisvest. Ook hier kan het afrekenen van boeken worden gepauzeerd tijdens de schoolwinkelweek. Bibliotheeklessen en kunstlessen kunnen aan kinderen in hun algemene klaslokalen worden gegeven door hun speciale leraren, die pas toegang hebben tot hun typische klaslokalen als de winkel niet meer actief is.

Zet uw cadeauwinkel voor de feestdagen niet op in een ruimte waar de schooldag van leerlingen verstoord wordt, of in de gangen, waar veel afleiding kan voorkomen.

Communiceer met ouders voordat kinderen winkelen

Als het tijd is om te winkelen, moeten kinderen voorbereid zijn. Gezinnen moeten weten welke cadeaus er beschikbaar zijn en op welke data de schoolvakantiewinkels open zijn. Ouders kunnen hun kinderen helpen lijsten te maken van mensen waarvoor ze iets kunnen kopen, en kinderen vertellen hoeveel ze ongeveer aan elke persoon moeten uitgeven. Scholen moeten ook thuiscommunicatie naar gezinnen sturen over mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Om de winkelervaring voor kinderen te stroomlijnen, moeten ouders de namen of titels van familieleden op de cadeaulijst van hun kind schrijven. Medewerkers en vrijwilligers in de winkel kunnen hen vervolgens helpen bij het maken van de juiste selectie voor iedereen op hun lijst. Geld dat naar school wordt gestuurd, moet ook in een plastic zakje of een verzegelde envelop worden bewaard. Als gezinnen toestaan dat een kind iets voor zichzelf koopt, moet dit ook op hun lijst worden vermeld.

Jongen houdt zijn spaarvarken vast en lacht vrolijk
Jongen houdt zijn spaarvarken vast en lacht vrolijk

Rekruteer hulp zodat alles soepel verloopt

Voor een vakantieschoolwinkel heb je geen leger nodig, maar wel een paar trouwe vrijwilligers die bereid zijn een paar weken van hun tijd aan de zaak te besteden. Ouder-leraarorganisaties hebben waarschijnlijk meerdere ouders die graag naar de school komen om te helpen met de schoolwinkel. Verzoeken om vrijwilligers kunnen via e-mails of nieuwsbrieven in de klas naar gezinnen worden gestuurd. Wanneer u om vrijwilligers vraagt, zorg er dan voor dat u het soort werk noteert waarbij u hulp nodig heeft, de data waarop u vrijwilligers nodig heeft en de uren die vrijwilligers kunnen verwachten te werken.

Voor het runnen van de vakantiewinkel heb je helpende handen nodig op de volgende gebieden:

  • Opzetten en afbreken
  • Studenten assisteren tijdens hun winkelervaring
  • Afrekenen en betalen
  • Cadeaupapier voor studenten
Kind gebruikt plakband om blauw inpakpapier rond een cadeau te bevestigen
Kind gebruikt plakband om blauw inpakpapier rond een cadeau te bevestigen

Winkelcadeaus voor en na de winkelverkoopdata

De meeste bedrijven verzenden hun artikelen één tot twee weken voordat de vakantiewinkel opengaat rechtstreeks naar scholen. Scholen hebben dan de verantwoordelijkheid om ze op te slaan totdat de winkel klaar is om te openen. Als uw schooldistrict verzendcontainers of grote aanhangwagens heeft, zijn dit gemakkelijke opslagmogelijkheden. Kleedkamers van sportscholen hebben soms ruimte voor het opbergen van spullen, net als werkruimtes voor leraren. Als uw schoolgebouw weinig ruimte heeft, vraag dan aan het administratief gebouw of er een kelderruimte vrij kan worden gemaakt voor de week voorafgaand aan de winkel.

Ongetwijfeld zullen er artikelen uit uw winkel zijn die niet verkopen. Zorg ervoor dat u een merchandise-aanbieder kiest die de mogelijkheid biedt om onverkochte merchandise te retourneren. Als u een merchandise-aanbieder kiest die deze optie niet biedt, bent u verantwoordelijk voor het opslaan van onverkochte artikelen tot de kerstuitverkoop van volgend jaar, wat niet optimaal is.

Beveilig fondsen voor gezinnen in nood

Elke school heeft leerlingen uit gezinnen waar het geld krap is. U wilt dat deze kinderen cadeautjes kunnen kopen in de vakantiewinkel op school, net zoals kinderen met meer financiële mogelijkheden dat kunnen. Zorg ervoor dat uw winkel zeer laaggeprijsde cadeaus bevat om alle klanten tegemoet te komen. Bovendien hebben de meeste scholen een overschotfonds waaruit ze kunnen putten, dat ze kunnen verdelen onder gezinnen die geen geld hebben om in een schoolvakantiewinkel te besteden. Onderzoek deze fondsen en werk samen met de schooladministratie aan het protocol voor het verspreiden van specifieke fondsen voor dit doel.

Voordelen van vakantiewinkels op school voor kinderen

Vakantiewinkels op school komen ten goede aan kinderen door hen een veilige en praktische plek te bieden waar ze cadeaus voor dierbaren kunnen kopen. Dit type winkel biedt ook praktische leervoordelen. Tijdens het winkelproces kunnen kinderen:

  • Versterk hun organisatorische vaardigheden en ontdek voor wie ze moeten winkelen.
  • Begroot hun geld om voor iedereen op hun lijst te winkelen.
  • Gebruik wiskundige vaardigheden zoals optellen, aftrekken en wijzigen.
  • Vergroot emotionele vaardigheden zoals zelfopoffering, terwijl ze winkelen voor andere mensen dan zichzelf.

Maak je schoolwinkel feestelijk en leuk

Wees uniek in de manier waarop u en uw organisatie ervoor kiezen uw cadeauwinkel voor de feestdagen op te zetten. Denk buiten de gebaande paden, zorg voor interessante geschenken en combineer uw winkel misschien met een mogelijkheid om geld in te zamelen voor school. Wat u wilt doen met de planning en uitvoering is aan u, maar hoe u het ook inricht, zorg ervoor dat uw winkel leuk en feestelijk is. Hoe verschillend schoolwinkels ook zijn, ze moeten allemaal één ding gemeen hebben: plezier voor iedereen.

Aanbevolen: