Gin drinken: de beginnershandleiding om het goed te doen

Inhoudsopgave:

Gin drinken: de beginnershandleiding om het goed te doen
Gin drinken: de beginnershandleiding om het goed te doen
Anonim
Zelfgemaakte gin-tonic maken
Zelfgemaakte gin-tonic maken

Als een van de oudste en misschien wel meest onderschatte likeuren die er bestaan, vormt gin een interessante uitdaging voor beginnende drinkers. Deze botanische drank wordt pas lang na de experimentele tiener- en jongvolwassenenjaren het favoriete drankje van iemand. Met zo weinig populaire universiteitscocktails die de campussen overspoelen met gin als basis, leren veel mensen niet hoe ze gin moeten drinken als ze voor het eerst alles proeven wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Dus, als je bent afgedwaald van het proberen van gin, omdat je niet helemaal zeker weet waar je moet beginnen, laat deze handige gids dan het jeneverbesseningrediënt voor je opsplitsen.

Klassieke manieren om gin te drinken

Je kunt de meeste likeuren alleen drinken, en ze worden meestal in drie verschillende stijlen geserveerd: puur, met ijs en puur. Kijk eens hoe deze manieren om gin te drinken op zichzelf verschillen en kijk welke de manier is waarop je het al jaren onbewust bestelt.

Recht

Ginshots Klaar om te drinken
Ginshots Klaar om te drinken

Om gin puur te drinken, moet je hem eerst laten afkoelen, want gin is ijskoud het lekkerst. Giet de gin in een mengglas gevuld met ijs en roer het. Zeef het vervolgens in een rotsglas. Dit is perfect als je bent vergeten je gin gekoeld te bewaren of als je je drankjes liever wat koeler houdt.

Op de rotsen

Gin op de rotsen
Gin op de rotsen

Mensen die van koude dranken houden, moeten hun sterke drank met ijs proberen. Om gin on the rocks te serveren, betekent dit dat je een rockglas met ijs vult en de gin erover giet. Het ijs zal de gin verdunnen terwijl deze smelt, waardoor deze methode niet zo sterk is als wanneer je hem puur serveert.

Netjes

Gin wordt in glas op tafel gegoten
Gin wordt in glas op tafel gegoten

De smaken van Gin ontwikkelen zich anders bij verschillende temperaturen. Een manier om jezelf een andere gin-ervaring te geven, is door hem puur te serveren. Veel doorgewinterde gin-liefhebbers genieten er op deze manier van. Om de gin puur te serveren, giet je de gin op kamertemperatuur in een glas en drink je hem langzaam of in één keer leeg.

Mix gin in cocktails

Gezien het feit dat gin al sinds de middeleeuwen als medicinale behandeling wordt gebruikt, is het alleen maar passend dat een aantal getalenteerde mixologen heerlijke gin-cocktails maken waar je van kunt genieten. Bekijk deze drie basisgindranken en kijk welke volgens jou het beste smaakt.

Gin Martini

Jonge brunette vrouw zit aan een bar en geniet van een cocktail met een vleugje citroen
Jonge brunette vrouw zit aan een bar en geniet van een cocktail met een vleugje citroen

Een absolute klassieke gindrank is een gin-martini. De hoeveelheid vermouth die je toevoegt, bepa alt of de drank droog (minder vermouth) of nat (meer vermouth) is. Deze martini's kunnen behoorlijk sterk zijn, omdat ze slechts een combinatie zijn van droge gin en droge vermout. Als je iets van die sterkte wilt verminderen, voeg dan een scheutje water toe om de drank te verdunnen. Een martini moet goed gekoeld geserveerd worden in een gekoeld martiniglas.

Gin & Tonics

Gin-tonic op een tafel
Gin-tonic op een tafel

De gin-tonic, of G&T zoals het soms wordt genoemd, is een van de oudste geregistreerde mixdrankjes in de geschiedenis. Het ontwikkelde zich in de Britse koloniën als een manier voor koloniale functionarissen om malaria te bestrijden; ze mengden kinine met gin-tonicwater om de overweldigende smaak van het medicijn te maskeren. Deze cocktail met drie ingrediënten is zo eenvoudig dat zelfs een beginnende drankmixer hem in elkaar kan zetten.

Negroni

Cocktail Negroni op een oude houten plank
Cocktail Negroni op een oude houten plank

De Negroni is een cocktail van vóór de drooglegging, gemaakt in Italië en combineert het bittere Italiaanse aperitief Campari met droge gin en zoete vermout, en resulteert in een krachtige rode cocktail met een bitterzoet randje. Populair vanwege zowel zijn smaak als zijn indrukwekkende uiterlijk, de Negroni is een andere cocktail met drie ingrediënten die je in enkele seconden in je thuisbar kunt bereiden.

Beste smaakcombinaties met gin

Soms heb je gewoon niet de energie of de tijd om een hele cocktail te maken, en wil je een klein beetje drank in een of twee ingrediënten stoppen. Hoewel je waarschijnlijk niet de bar hebt bezocht of bent opgeleid om mixoloog te worden, is het eenvoudig genoeg om thuis je eigen cocktails en drankjes te maken als je eenmaal bekend bent met de verschillende ingrediënten die altijd goed passen bij de aromaten van gin.

Thee

Hand gieten van een kopje thee uit een stijlvolle transparante theepot
Hand gieten van een kopje thee uit een stijlvolle transparante theepot

Verrassend genoeg is thee eigenlijk geweldig om te combineren met gin. In het bijzonder werkt het bergamotbrouwsel van Earl Grey samen met de plantaardige ingrediënten van de gin, waardoor een zeer aangename smaak ontstaat. Voor alle theedrinkers onder ons: probeer wat gin toe te voegen aan je ochtendkopje en kijk wat je ervan vindt.

Bloemen

Citroen-lavendelgin in glas met rietje
Citroen-lavendelgin in glas met rietje

Gezien het feit dat gin wordt gemaakt van het weken van drank in een mengsel van jeneverbessen en andere kruiden en plantaardige ingrediënten, is het alleen maar logisch dat vergelijkbare natuurlijke ingrediënten er goed bij passen. Als je een fan bent van bloemige smaken (en maak je geen zorgen, veel mensen zijn dat niet) kun je experimenteren met combinaties zoals lavendel en gin of rozemarijn en gin.

Zomer- en lentefruit

Gin en fruit in drinkglas
Gin en fruit in drinkglas

Vanwege de natuurlijke plantaardige ingrediënten en sterke aromaten van gin, moet je het combineren met zomer- en lentefruit en citrusvruchten, omdat de smaken van deze vruchten het meest complementair zijn aan de basisnoten van de likeur. Hoewel je misschien de voorkeur geeft aan tropisch fruit zoals kokosnoten of herfstfruit zoals pompoen, zullen de meest aangename cocktails afkomstig zijn van mengsels van dingen als gin en aardbei of gin en limoen.

Verse benaderingen van gin

Hoewel conventionele gin altijd zal volstaan, wil je misschien ook een stap verder gaan met enkele van de moderne brouwtrends die gin van een historisch ingrediënt in een hedendaagse krachtpatser zijn gaan transformeren.

Gin-infusies

Cranberrycocktail
Cranberrycocktail

Of je het nu thuis probeert of een professioneel gemaakte batch koopt, geïnfuseerde gin kan je de kick in je cocktailrecept geven waarnaar je op zoek bent. Door ingrediënten een paar dagen/weken in een gewone fles gin te laten trekken, krijg je een voorraadkast vol zeer unieke en persoonlijke gin-smaken. Je kunt bijvoorbeeld kurkuma-gin of bosbessen-lavendel-gin krijgen als je dat wilt.

Barrel Aged Gin

Oud rustiek eikenhouten vat en glazen gedistilleerde alcohol van hoge kwaliteit
Oud rustiek eikenhouten vat en glazen gedistilleerde alcohol van hoge kwaliteit

Een recentere, ondergrondse manier om een gin te maken is het rijpen op vaten. Deze vatrijping is het proces dat de typisch donkerbruine likeuren hun kleur geeft door de vloeistoffen letterlijk te laten rijpen in eikenhouten vaten. U hoeft zich echter geen zorgen te maken dat gin op vatrijping de uitgesproken smaak van de drank volledig zal veranderen. Omdat je hem niet zo lang hoeft te laten rijpen als andere likeuren, haal je lang niet zoveel tannines uit het eikenhout, waardoor de gin net een vleugje van iets anders achterlaat.

Maak een kans op iets nieuws

Nu je beter weet hoe je gin moet drinken, zou je in staat moeten zijn de gekruide drank bij de fles te pakken en de spreekwoordelijke eerste sprong te wagen. Wanneer je je nieuwe favoriete cocktail hebt gevonden, zoals de leger- en marinecocktail of de klassieke Alexander-cocktail, zul je absoluut blij zijn dat je dat hebt gedaan.

Aanbevolen: