Hibiscus kweken

Inhoudsopgave:

Hibiscus kweken
Hibiscus kweken
Anonim
Gele hibiscusbloei
Gele hibiscusbloei

Als de gedachte aan het kweken van hibiscus twijfel in je hoofd veroorzaakt, lees dan verder voor eenvoudige instructies. Iedereen kan de prachtige hibiscusplanten kweken, zowel binnen als buiten.

Waar hibiscus kweken

De hibiscusplant kan met succes zowel in potten als in de volle grond worden gekweekt, afhankelijk van je locatie. Als u in zone 9 of 10 woont, kunt u uw planten het hele jaar door in de grond laten staan en ze beschermen met een laagje stro als er een vorstwaarschuwing optreedt. Voor degenen die in de zones 1 tot en met 8 wonen: de planten kunnen in potten worden gekweekt en naar binnen worden gebracht als het slecht weer is. Het goede nieuws is dat iedereen deze planten kan kweken, waar hij ook woont!

Hibiscus kweken

Hibiscus is gemakkelijk te kweken, dus zelfs als je denkt dat je zwarte vingers hebt in plaats van groene, moet je deze planten eens proberen.

Gedeeltelijke schaduw

De planten zijn verkrijgbaar bij de meeste kwekerijen, dus het verkrijgen ervan zou niet moeilijk moeten zijn. Eén ding om te onthouden is dat u uw nieuwe planten eerst op een gedeeltelijk schaduwrijke plek moet zetten totdat ze zich hebben gevestigd. Veel mensen die hibiscus kweken in koelere klimaten zetten deze planten in hun potten in de grond, zodat ze later gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Te veel schaduw remt de bloeiproductie.

Hibiscus planten

Net als bij veel bloeiende planten heeft de hibiscus goed doorlatende grond nodig om wortelrot te voorkomen. Gebruik een mengsel van grond, zand en compost of veenmos voor planten die direct de grond in gaan. Pearliet kan worden gebruikt in plaats van zand voor potplanten. De pH van de grond moet tussen 6,0 en 7,0 liggen.

Selecteer een deel van uw tuin om de hibiscus in te planten. De breedte van het gat moet drie keer zo groot zijn als de pot waarin deze zich momenteel bevindt. Plaats de plant voorzichtig in het gat en vul hem voorzichtig met de dezelfde grond. Geef hem een goede slok water als je klaar bent met planten.

Bemesting van Hibiscus

Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor je planten, zoals 10-10-10. U kunt ook een fosfaatarme meststof gebruiken om de kwaliteit van de bloemen te verbeteren. Zorg ervoor dat u de etiketten op de meststof leest en volg de aanwijzingen nauwkeurig. Bemest nieuwe planten pas minimaal een maand na aankoop. Ze moeten op het moment van aankoop over alle voedingsstoffen beschikken die ze nodig hebben.

Hibiscus snoeien

De hibiscus is gemakkelijk te onderhouden en door te snoeien behoudt hij zijn vorm. Snoei om dood hout te verwijderen en om de takken van de plant in de gewenste richting te laten groeien. Nadat de plant heeft gebloeid, zoek je naar de nieuwe ogen op de stengels. Kies ogen die in de gewenste richting wijzen, zijwaarts of naar boven. Maak uw snede minstens een kwart inch boven het gewenste oog. Gebruik altijd schoon snoeimateriaal om verspreiding van plantenziekten te voorkomen. Binnen drie maanden zal er nieuwe groei verschijnen. Een harde snoei kan nodig zijn als de plant te houtachtig wordt. Dit kan elke twee tot drie jaar voorkomen. Om dit te doen, knipt u de plant ernstig terug tot aan de stam en drie hoofdtakken.

Gemeenschappelijke hibiscusplagen

De hibiscusplant heeft verschillende plagen die de plant kunnen beschadigen. Het zijn:

  • Witte vliegen
  • Meelwantsen
  • Thrips
  • Bladluizen
  • Schaal

Dit ongedierte kan gemakkelijk worden behandeld als het vroeg wordt opgemerkt. Bladluizen en trips kunnen worden behandeld met een oplossing van zeepachtig water (1 theelepel vloeibare zeep op 1 gallon water) dat op de plant wordt gespoten, inclusief de onderkant van de bladeren. Witte vlieg, wolluis en schildluis kunnen worden behandeld met een fijne olie die op de plant en de onderkant van de bladeren wordt gespoten.

Tips voor het kweken van hibiscus

Deze aanvullende tips kunnen u helpen planten te krijgen die jarenlang in uw tuin of woonkamer zullen gedijen:

  • Hibiscus houdt ervan een beetje wortelgebonden te zijn. Als je ze in een grotere pot plaatst, gebruik dan de volgende maat pot dan degene die je momenteel gebruikt.
  • Plant uw hibiscus buiten in een gebied beschermd tegen de heersende wind.
  • Mulch je hibiscus, maar zorg ervoor dat de mulch de stam van de plant niet raakt. Houd de afstand rondom de plant op enkele centimeters afstand.
  • Controleer uw plant wekelijks op tekenen van ongedierte.
  • Zorg ervoor dat je je planten niet te veel water geeft. Hibiscusplanten hebben een hekel aan natte voeten.

Zoals je kunt zien, kan het kweken van hibiscusplanten een gemakkelijke onderneming zijn. Het enige wat ze nodig hebben is de juiste verzorging en deze prachtige planten gaan jaren mee..

Aanbevolen: