17 verrassende drogerblad-hacks om in huis te gebruiken

Inhoudsopgave:

17 verrassende drogerblad-hacks om in huis te gebruiken
17 verrassende drogerblad-hacks om in huis te gebruiken
Anonim
Wasverzachterdoekjes
Wasverzachterdoekjes

Drogerdoeken zorgen ervoor dat je wasgoed fris blijft ruiken en gaan statische elektriciteit tegen, maar het gebruik van droogdoekjes gaat veel verder dan de wasruimte. Leer enkele handige droogrekhacks die echt werken, zodat elk deel van je huis en leven fris en schoon kan zijn.

1. Oefen met naaien

Als je leert naaien of kinderen leert naaien, werkt een drooglaken uitstekend als vervanging voor stof. Begin met een gebruikt drooglaken, zodat het niet glad is om vast te houden. Door de pure kwaliteit van het droogdoek kunt u gemakkelijk zien hoe uw steken eruit zien. Door de dunne dikte van het vel kan de naald gemakkelijk bewegen.

Werken met een naaimachine
Werken met een naaimachine

2. Een glazen kookplaat schoonmaken

Gemeenschappelijke schoonmaakmiddelen en schurende doeken of sponzen kunnen grote schade aanrichten aan uw glazen kookplaat. Om kleine ingebrande stukjes te verwijderen en uw kookplaat onberispelijk te houden, reinigt u de glazen kookplaten met droogvellen.

  1. Zorg ervoor dat de kookplaat is uitgeschakeld en koud is.
  2. Plaats een nieuw droogtrommeldoekje bovenop het verbrande voedsel.
  3. Spuit het droogdoek met water tot het doorweekt is en laat het 10 tot 15 minuten staan.
  4. Gebruik het natte droogdoek om het verbrande voedsel weg te schrobben.
  5. Gebruik afwasmiddel en water om het gebied schoon te maken nadat het verbrande deel is verwijderd.
Keramische kookplaat, inductiekookplaat reinigen
Keramische kookplaat, inductiekookplaat reinigen

3. Aangebrand voedsel uit potten en pannen verwijderen

Net zoals droogvellen helpen bij het opruimen van verbrande stukjes op kookplaten, kunnen ze je helpen een verbrande pan in minder tijd schoon te maken. Vul eenvoudig uw gekoelde pot of pan met water en afwasmiddel en duw vervolgens het nieuwe droogrek in de oplossing. Laat de pot of pan een tot twee uur weken en was daarna zoals gewoonlijk.

4. Polijst roestvrij staal

Je hoeft geen luxe roestvrijstalen schoonmaakmiddelen of doekjes te kopen om je roestvrijstalen apparaten, kranen of autovelgen en wieldoppen te polijsten. Pak een nieuw droogrekdoekje en boen de vlekken in een cirkelvormige beweging weg. Om de laatste poetsbeurt uit te voeren, veegt u het droogdoek in de richting van de nerf af.

Man die de koelkast schoonmaakt met een desinfecterend doekje
Man die de koelkast schoonmaakt met een desinfecterend doekje

5. Stofplinten, jaloezieën en plafondventilatoren

De manier waarop droogvellen statische elektriciteit absorberen, maakt ze ideaal voor het verzamelen van stof. Je kunt jaloezieën, plinten en zelfs plafondventilatoren schoonmaken door ze af te vegen met nieuwe droogvellen. Als je het droogdoek vochtig maakt, blijft het stof nog beter plakken.

6. Krijtmarkeringen verwijderen van gipsplaat

Als je kleine Picasso besluit de muur in de woonkamer als canvas te gebruiken, wees dan niet bang! Door een nieuw of oud droogdoekje over de krijtstrepen te wrijven, kun je deze veilig van standaard muuroppervlakken verwijderen.

7. Een haarborstel schoonmaken

Van verward haar tot stof en resten van haarproducten: haarborstels worden snel vies. Je kunt deze methode gebruiken om borstels en kammen schoon te maken. Als u een kom gebruikt die groot genoeg is, kunt u meerdere borstels en kammen tegelijk laten weken. Omdat water sommige materialen, zoals hout, kan vervormen, is dit proces het beste voor plastic of andere synthetische materialen.

  1. Verwijder eerst losse haren of vuil van de borstel.
  2. Vul een kom met warm water en dompel twee nieuwe droogvellen onder.
  3. Dompel je penseel onder in het watermengsel en laat het twee tot drie uur weken.
  4. Verwijder de borstel en spoel grondig.
  5. Dep de borstel droog met een handdoek of doek en laat hem vervolgens op natuurlijke wijze drogen voordat je hem gebruikt.

8. Schone penselen

Gedroogde verf is moeilijk te verwijderen van verfkwasten, maar droogvellen kunnen helpen. Week je knapperige penselen een half uur in een oplossing van warm water en een of twee droogvellen. Spoel de penselen af en zie hoe de verf wegv alt.

9. Een strijkijzer schoonmaken

Je denkt er misschien niet aan om je strijkijzer schoon te maken, maar de smurrie op de zoolplaat kan overgaan in je frisse, schone kleding. Gebruik een lage stand om een nieuw droogreklaken te strijken alsof het een kledingstuk is. Eventuele smurrie op het strijkijzer moet naar het droogrek worden overgebracht.

10. Deodorantvlekken uit kleding verwijderen

Gevreesde deodorantvlekken kunnen een outfit verpesten. Als je een droogtrommeldoekje bij de hand hebt, wrijf je er eenvoudig de deodorant mee van je kleding. Je kleding is streeploos en ruikt heerlijk.

11. Glitternagellak verwijderen

Gewone nagellak komt er makkelijk af met nagellakremover en een watje, maar nagellak met glitters erin kan een grotere uitdaging zijn. Week een droogdoekje in je nagellakremover en gebruik het om getextureerde nagellakken, zoals nagellakken die glitter bevatten, weg te vegen.

Handen schoonmaken
Handen schoonmaken

12. Houd het haar statisch vrij

Als je haarborstel harde haren heeft, kun je een droogdoekje toevoegen om statische elektriciteit bij elke streek weg te houden. Plaats het droogrek zo dat het gecentreerd is op de borstel. Druk stevig op het droogrek zodat alle borstelharen erdoorheen steken en duw het vel vervolgens naar de onderkant van de borstelharen.

13. Muizen afweren

Er bestaat enige discussie over de vraag of droogvellen daadwerkelijk muizen afstoten, maar veel eigenaren van campers en oldtimers zweren erbij. Muizen houden niet van sterke geuren, dus droogdoekjes met sterke geuren kunnen muizen in ieder geval tijdelijk afschrikken. Je kunt wat drogerdoekjes verstoppen in de kamers waar muizen vaak komen, of je kunt ze gebruiken om je camper te beschermen terwijl deze een paar maanden opgeslagen staat.

14. Muggen afweren

Drogerlakens kunnen bescherming bieden tegen bepaalde soorten muggen. De wetenschap is niet overtuigend, maar uit veel onderzoeken is gebleken dat bepaalde droogvellen insecten en muggen afstoten. Droogvellen met linalool en beta-citronellol kunnen veel muggen gedurende een korte periode van ongeveer 20 minuten afweren. Als het gevoel en de ingrediënten je huid niet hinderen, wrijf dan gewoon de droogdoekjes over je blootliggende huid of verstop er een paar in je zakken.

15. Bekleed de onderkant van een plantenpot

Dat kleine gaatje in de bodem van een plantenpot is bedoeld om overtollig water weg te laten lopen, maar het kan ook aarde laten ontsnappen. Bekleed de bodem van een plantenpot met een gebruikt droogrek over het gat om water te laten ontsnappen, maar geen vuil.

16. Houd geuren uit schoenen

Een eenvoudige manier om schoenen of een schoenenkast in je bijkeuken te ontgeuren, is door droogvellen neer te leggen. Verpak verkreukelde droogdoekballen in schoenen of leg veilige platte droogvellen tegen de dichtstbijzijnde wanden van je schoen. Deze methode werkt het beste in de loop van een paar dagen.

Drogerballen voor schapen
Drogerballen voor schapen

17. Zorg voor een frisse kamer- of autogeur

Een makkelijke manier om je auto schoon te maken is door nieuwe wasdrogerdoekjes onder de stoelen van je auto te schuiven, zodat deze fris blijft ruiken. Je kunt ook een droogrek op de achterkant van een boxventilator of standaard staande ventilator plaatsen om een kamer op te frissen. Terwijl de ventilator aanstaat, houdt de zuigkracht het droogdoek tegen de achterkant van de ventilator en verspreidt de geur naar de voorkant.

Drogerbladen zijn je nieuwe beste vriend

Er zijn eindeloze hacks voor droogvellen op blogs, websites en YouTube-kanalen. Gebruik deze hacks als inspiratiebron voor het testen van ander gebruik van droogvellen dat uniek is voor uw leven.

Aanbevolen: