16 populaire kanten tafelkleedstijlen & Waar u ze kunt vinden

Inhoudsopgave:

16 populaire kanten tafelkleedstijlen & Waar u ze kunt vinden
16 populaire kanten tafelkleedstijlen & Waar u ze kunt vinden
Anonim
Thee op een kanten tafelkleed
Thee op een kanten tafelkleed

Kanten tafelkleden zijn de perfecte manier om elke tafelaankleding aan te kleden en een sfeer van verfijning en elegantie te geven. Omdat kant zeer veelzijdig is, kun je een tafelkleed vinden dat bij elke decoratiestijl past.

Populaire veters voor tafelkleden

Kant is een zeer aanpasbaar medium dat in oneindige patronen en ontwerpen kan worden geweven. Kant kan zeer simplistische patronen hebben of zeer ingewikkeld zijn. Je kunt zelfs katoenen gehaakte kanten tafelkleden vinden. Een tafelkleed gemaakt van kant kan een formele of informele tafelsetting creëren, afhankelijk van de vezels, de kleur en het patroonontwerp.

Enkele bekende kantstijlen:

  • Alencon:Deze kant werd voor het eerst gemaakt in Frankrijk in de zestiende eeuw. Het wordt ook wel Queen Anne's kant genoemd. De patronen kunnen variëren en omvatten vogels, vazen met bloemen en verschillende voorwerpen.
  • Battenburgkant: Deze kant is een zogenaamde tapekant. Patronen worden gemaakt door de kantband in verschillende patronen en ontwerpen te naaien. Deze kant uit de zestiende eeuw was ook eind jaren dertig en veertig populair.
Iers kant
Iers kant
  • Chantilly:Een zeventiende-eeuwse kant die meestal van zijde is gemaakt en een populaire zwarte kant was die door weduwen werd gebruikt. In de moderne wereld wordt het ook gebruikt als wit bruidskant en voor andere kledingmode, maar ook als zeer elegante tafelkleden.
  • Cutwork: Een opengewerkte kant heeft verschillende gaten in het patroonwerk. Deze worden gemaakt door stof en soms individuele draden te verwijderen om patronen in het kantwerk te creëren. U kunt een effen tafelkleed onder een opengewerkte lap gebruiken, zodat de kleur door het opengewerkte borduurwerk heen gluurt. Om het uiterlijk te veranderen, gebruik je gewoon een tafelkleed in een andere kleur.
  • Iers kant: Ierse kanten tafelkleden zijn vaak waardevolle familiestukken. Koop een kanten tafelkleed van hoge kwaliteit en start uw eigen collectie linnengoed.
  • Nottingham Lace: Deze kant was niet extreem populair in het achttiende-eeuwse Engeland toen het op de modescène verscheen. Het begin van de kantindustrie in Nottingham in Scranton kan zijn oorsprong vinden in de vrouwen van immigrantenmijnwerkers.
Battenburgkant
Battenburgkant
  • Quaker Lace:Deze kantfabrikant werd opgericht in 1911. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stopte het bedrijf met de productie van vitrages om gecamoufleerde netten voor de troepen te produceren. Na de oorlog begon Quaker-kant tafelkleden te vervaardigen.
  • Renaissance: De renaissancekant wordt vaak Brusselse of lintkant genoemd en is een van de meer traditionele kant die voor tafelkleden wordt gebruikt.
  • Rozenmotief: Rozenkant is verkrijgbaar in allerlei soorten patronen, variërend van kleine tot extra grote rozen in eenvoudige of complexe ontwerpen.
  • Schotse kant: Dit is geen patroon, maar de oorsprong van veel gewilde veters die in Schotland worden gemaakt, veel op het beroemde type weefgetouwen, de Nottingham-weefgetouwen.
  • Valencia: Valencia, Spanje staat bekend om kant, maar ook om mooie waaiers en elegante sjaals. Valencia-kant komt oorspronkelijk uit deze stad en wordt gebruikt in zowel kleding als huishoudelijke mode.
  • Venetiaanse of Venetiaanse kant: Er zijn verschillende soorten Venetiaanse kant, waaronder bloemen, wijnranken, menselijke figuren, ornamenten en andere.

Waar kunt u kanten tafelkleden kopen

Als je een van deze elegante stijlen van kanten tafelkleden wilt vinden, probeer dan deze retailers:

  • Heritage Lace- Hier vindt u verschillende soorten rozen- en bloemenkant, evenals andere stijlen.
  • Battenburgkant - Zoals de naam al aangeeft, kun je Battenburgkant, Irish Rose-kant en opengewerkte kant vinden.
  • Harrington Fabric and Lace- Deze Britse detailhandelaar verzendt wereldwijd en biedt een grote selectie kantstof die kan worden gebruikt om een tafelkleed te maken. Hier vind je verschillende stijlen Nottingham-kant en Chantilly-kant.

Vezels en stoffen gebruikt voor kant

Er zijn verschillende vezels die worden gebruikt om kant te maken. De traditionele omvatten zijde en katoen. Veters zijn door de eeuwen heen geëvolueerd en dat gold ook voor de keuzes van de vezels die ervoor werden gebruikt. Deze stoffen bevatten nu katoenmengsels, polyesters en andere synthetische vezels. Elk van deze vezels kan worden gebruikt om kant voor tafelkleden te maken.

Unieke kantpatronen voor tafelkleden

Naast traditionele veters zijn er nogal wat moderne en thematische veters die worden gebruikt om leuke, nieuwe tafelkleden te maken.

Nieuwe veters

Moderne weefgetouwen maken een grote diversiteit in de productie van veters mogelijk, evenals de vrijheid om nieuwe veters te creëren, allemaal dankzij de introductie van computertechnologie in de kantindustrie.

Patriottisch

Je kunt verschillende tafelkleden kopen met een patriottisch thema die geweldig zijn voor de viering van Fourth of July, Labor Day en Memorial Day. Deze thema's omvatten het Vrijheidsbeeld, wapperende Amerikaanse vlaggen, Liberty Bell, adelaars en sterren. Sommige van deze tafelkleden combineren een of meer patriottische symbolen met wijnstokken en boeketten met bloemen.

Nautisch, kust en strand

Kustthema's zijn ook een populaire nieuwe kant die niet alleen te vinden is in kanten tafelkleden, maar ook in kanten gordijnen. Dit kan een leuke toevoeging zijn aan de eettafel van je strandhuisje of een speelse manier om je keukentafel tijdens de zomer aan te kleden. De verschillende kustmotieven omvatten schelpen, vuurtorens, zeilboten, zeemeeuwen, bootwielen, ankers, touwen en strandtaferelen.

Vakantie

Je kunt talloze kanten tafelkleden vinden voor verschillende feestdagen, zoals Thanksgiving, Kerstmis, Chanoeka, Pasen, Pesach en andere feestdagen.

Tafelkleedmaten

Je kunt vrijwel elk tafelkleedformaat vinden dat nodig is voor standaard tafelformaten voor ronde, ovale, rechthoekige en vierkante tafels. U kunt ook op maat gemaakte tafelkleden laten maken voor niet-standaard tafelformaten en -vormen.

Tafelkleed laten vallen

Een van de dingen waar u rekening mee moet houden bij het selecteren van een kanten tafelkleed is het gewenste niveau tot op schoot. Dit is een heel belangrijk aspect bij het passen van een tafelkleed, omdat een te lange val het zitten rond de tafel belemmert. Een goede vuistregel voor een traditionele eettafel is om tussen het tafelblad en de schoot rekening te houden met een val van 25 tot 30 centimeter. niveau. Bankettafels kunnen een valniveau van 45 cm of vloerlengte hebben.

Kanten tafelkleden geven uw ma altijden een bijzondere flair met een romantische sfeer die uw eetervaring verbetert.

Aanbevolen: