Hoeveel weegt en bedekt een zak mulch?

Inhoudsopgave:

Hoeveel weegt en bedekt een zak mulch?
Hoeveel weegt en bedekt een zak mulch?
Anonim
Het mulchen van de tuin
Het mulchen van de tuin

Tenzij je een professionele tuinarchitect bent die voortdurend mulch gebruikt, kan het een hele klus lijken om te weten hoeveel je moet kopen en hoeveel het weegt. Afhankelijk van het type hebben verschillende mulchsoorten verschillende gewichten en de hoeveelheid oppervlakte die een zak kan bedekken.

Uw mulchbehoeften inschatten

Als u mulch voor langere tijd installeert, komt u op een plek waar u gemakkelijk kunt inschatten hoeveel er nodig is, zonder enige berekeningen. Als u echter slechts af en toe mulch installeert, is het niet zo eenvoudig om uw behoeften te berekenen door naar het gebied te kijken. Gelukkig helpen online mulchcalculators bij het bepalen van de benodigde hoeveelheid nadat je de vierkante meter van het gebied hebt bepaald, als je niet handmatig wilt berekenen hoeveel mulch je nodig hebt.

Zakken met mulch
Zakken met mulch

Om de vierkante meters te vinden die je moet bedekken met mulch:

  1. Meet de lengte en breedte van het gebied dat mulch nodig heeft.
  2. Vermenigvuldig de twee cijfers met elkaar.
  3. Het resulterende getal is de vierkante meter van het gebied.

Als uw tuin bijvoorbeeld 3,5 meter lang en 1,8 meter breed is, vermenigvuldig dan 12 x 6 en je krijgt 72 vierkante meter. Het gewicht en de dekking van verschillende mulchsoorten helpen u bepalen hoeveel mulchzakken u moet kopen.

Gewicht en dekking van organische mulch

Organische mulchsoorten zijn over het algemeen goedkoper dan anorganische soorten en één zak bestrijkt een groter gebied dan steenmulchsoorten. Bovendien weegt het product minder en is het gemakkelijker om mee te werken. Het product moet echter regelmatig worden vervangen.

Houtmulch

Cipres-mulch
Cipres-mulch

Alle soorten organische houtmulchs bedekken ongeveer hetzelfde gebied, afhankelijk van de geïnstalleerde dikte, hoewel het gewicht van elke zak afhankelijk is van of de mulch nat of droog is. Het gemiddelde gewicht van een zak droog versnipperd houtmulch is ongeveer 20 pond, wat bijna in gewicht kan verdubbelen als het verzadigd is met water.

Houtmulch wordt geleverd in zakken van 2 kubieke voet. Om de mulch goed te laten werken bij het onderdrukken van onkruid en het vasthouden van vocht, wordt aanbevolen om deze te installeren op een dikte van 5 tot 10 cm.

  • Eén zak geïnstalleerd met een dikte van 2 inch beslaat 12 vierkante meter.
  • Eén zak, geïnstalleerd met een dikte van 10 cm, beslaat 6 vierkante meter.

Organische houtmulchs zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten, waarvan sommige zijn behandeld met insecticiden om insecten zoals termieten af te weren. Enkele veel voorkomende soorten zijn verschillende soorten versnipperd hardhout, geraspte eucalyptus en pijnboomschorsklompjes.

Stromulch

Strovork mulchinstallatie
Strovork mulchinstallatie

Stro is een andere organische mulch die wordt gebruikt voor het ontkiemen van zaden zoals gras. Stromulch wordt over het algemeen aangetroffen in zakken met 2,5 kubieke voet en 1 kubieke voet van het product. Breng stromulch aan op een diepte van ongeveer 1 inch, zodat zonlicht de zaden nog steeds bereikt, zodat deze goed ontkiemen. Te diep aanbrengen kan de kiemkracht voorkomen of verminderen.

  • Een zak stromulch van 2,5 kubieke voet bedekt ongeveer 500 vierkante voet en weegt ongeveer 50 pond.
  • Een zak stromulch van 1 kubieke voet bedekt ongeveer 200 vierkante voet en weegt ongeveer 20 pond.

Compostmulch

Compostmulch
Compostmulch

Compost is een andere organische mulch. Verdeel het eenvoudig gelijkmatig over het beoogde gebied. Compost wordt over het algemeen geleverd in zakken van 1 en 2 kubieke voet die ongeveer 44 pond per kubieke voet wegen.

  • Een zak compost van 1 kubieke voet omvat 12 vierkante voet aangebracht met een dikte van 1 inch en 6 vierkante voet aangebracht met een dikte van 5,5 cm.
  • Een zak van 2 kubieke voet compost omvat 24 vierkante voet aangebracht met een dikte van 1 inch en 12 vierkante voet aangebracht met een dikte van 5,5 cm.

Gewicht en dekking van anorganische mulch

Eierstenen
Eierstenen

Anorganische mulchsoorten, zoals rubberproducten, bestrijken een kleiner oppervlak per zak en kunnen arbeidsintensiever zijn om te installeren, ook al moet ervoor worden gezorgd dat ze niet te dik worden aangebracht. Het positieve is dat steen- en rubbermulch lang meegaat en niet vaak vervangen hoeft te worden, zoals houtmulchproducten.

Alle soorten stenen zijn zwaarder om mee te werken dan houtmulch, waarbij sommige iets zwaarder zijn dan andere. Versnipperde plastic mulch weegt ergens tussen hout- en steenmulch.

  • River rock: Een zak van 0,5 kubieke voet beslaat 2 vierkante voet, aangebracht met een dikte van 5 cm en weegt ongeveer 50 pond.
  • Lavasteen: Een zak van 0,5 kubieke voet beslaat 3 vierkante voet, aangebracht met een dikte van 5,5 cm en weegt ongeveer 18 pond.
  • Marmeren chips: een zak van 0,5 kubieke voet beslaat 2 vierkante voet, aangebracht met een dikte van 5 cm en weegt ongeveer 45 pond.
  • Eiersteen: Een zak van 0,5 kubieke voet beslaat 3 vierkante voet, aangebracht op een dikte van 5 cm en weegt ongeveer 45 pond.
  • Versnipperde rubberen mulch: Eén zak van 0,8 kubieke voet beslaat 4,8 vierkante voet, aangebracht op een dikte van 5,5 cm en weegt ongeveer 35 pond.

Basistips voor het installeren van mulch

Parkontwerp met bloembedden
Parkontwerp met bloembedden

Voordat je een soort mulch in een looppad of tuinbed aanbrengt, kun je het beste alle ongewenste onkruid- of grasgroei verwijderen. Dit is net zo eenvoudig als het besproeien van het beoogde gebied met onkruidverdelger en het laten afsterven van de vegetatie, wat een week kan duren.

Als u hout-, stro- of compostmulch gebruikt, kunt u het product rechtstreeks op de grond aanbrengen en het gelijkmatig over het gebied verspreiden. Als u geverfde mulch gebruikt, kunt u het beste tuinhandschoenen dragen, omdat de kleur vlekken op uw handen kan veroorzaken. Om de kans op ziekte- en plaagproblemen bij planten te verkleinen, moet u de mulch altijd enkele centimeters verwijderd houden van de stammen en de basis van planten. De meeste houtachtige mulchs moeten ongeveer elke zes tot twaalf maanden worden vernieuwd.

Het installeren van steen- of rubbermulch vereist een extra stap om te voorkomen dat het product in de grond wegzakt. Het is het beste om eerst onkruiddoek over het gebied te leggen, zodat het de mulch ondersteunt, en dan de stenen of rubberen mulch er bovenop te leggen. Anders moet u het product vaker dan nodig vervangen, wat tot hogere kosten leidt. Houd uw handen snij- en krasvrij door handschoenen te dragen bij het installeren van steenmulch. Houd de dikte van de steen op ongeveer 5 cm, omdat een te diepe toepassing de groei van planten en water kan belemmeren de wortelsystemen te bereiken.

Mulched en gelukkig

Niet alleen zullen je planten blij zijn en de tuinbedden er aantrekkelijker uitzien met een laag mulch, maar jij zult ook gelukkiger zijn. Met mulch bedekte bedden heb je meer tijd om te ontspannen en te genieten van de schilderachtige schoonheid van de tuin, zonder zoveel tijd te besteden aan het graven in de grond om onkruid en gras te trekken.

Aanbevolen: