12 Kinderkamerinrichtingsideeën & Thema's

Inhoudsopgave:

12 Kinderkamerinrichtingsideeën & Thema's
12 Kinderkamerinrichtingsideeën & Thema's
Anonim
Kantoor met Imagination Dental Jungle-thema
Kantoor met Imagination Dental Jungle-thema

Decor is essentieel voor het succes van elk pediatrisch kantoor, omdat het een sleutelrol speelt in het comfortniveau en de eerste indruk van patiënten. Een goed ingerichte kinderwachtkamer moet uitnodigend en comfortabel aanvoelen voor zowel kinderen als ouders.

Kleurenschema's voor wachtkamers voor kinderen

Het gebruik van heldere, levendige kleuren is een gangbare praktijk in kindvriendelijke interieurs, omdat kinderen van nature gestimuleerd worden door felle kleuren. Te veel stimulatie in de wachtkamer kan echter leiden tot agitatie en prikkelbaarheid. Door een paar richtlijnen uit de kleurentheorie te volgen, kun je de juiste tinten voor de ruimte selecteren.

  • Rood: Vermijd het gebruik van fel rood in grote hoeveelheden. Van rood is bekend dat het de eetlust verhoogt en de bloeddruk en hartslag verhoogt. Rood zorgt ervoor dat sommige mensen zich angstig, prikkelbaar of zelfs boos voelen. Gebruik het in kleinere hoeveelheden, zoals op stoelen of in ingelijste kunst.
  • Geel: Gebruik zoveel geel als je wilt, aangezien deze kleur gevoelens van geluk, opgewektheid en vreugde oproept.
  • Blauw en groen: Deze koele tinten creëren een gevoel van ontspanning en rust. Blauw en groen zijn goede keuzes voor grote oppervlakken zoals muren of vloeren, voor een comfortabele omgeving.
  • Paars: Deze tint stimuleert creativiteit, waardoor het een goede keuze is voor de zit- en activiteitenruimtes van kinderen in wachtkamers.

Leuke thema's voor kantoren en examenruimtes

Thema's zijn erg populair in kinderpraktijken omdat ze kinderen op hun gemak stellen door afleiding te bieden van de onrust van onderzoeken, inentingen en andere procedures. Kinderen voelen zich aangetrokken tot levende wezens en de natuur, en dit maakt natuurlijke thema's een uitstekende keuze. Kinderen worden ook aangetrokken door fantasie-, magie- en fantasiewerelden die tot hun verbeelding spreken.

Jungle- of Safari-thema

Ontvangstruimte bij Teays Valley Pediatric
Ontvangstruimte bij Teays Valley Pediatric

Zorg voor een leuke afleiding voor kinderen die de tandarts of dokter bezoeken door ze te versieren met een jungle- of safari-kantoorthema. Schilder een jungleachtergrond op een paar muren en geef invulling aan het thema met veel groen, inclusief echte en/of zijden planten en bomen. Voeg opgezette jungledieren, speelgoed, meubels, van stoelen tot ventilatoren, accessoires zoals klokken, boekenkasten en spelletjes toe om het thema aan te vullen.

Als u een interieurontwerpbureau voor de gezondheidszorg inhuurt, kunt u uw wachtkamer naar een hoger niveau tillen en glijbanen, clubhuizen of tabletstations toevoegen om kinderen bezig te houden. Safaridieren kunnen worden geverfd of aangebracht met vinylmuurstickers.

In plaats van de onderzoekskamers te nummeren, label je elke kamer met een dierennaam, zoals de apenkamer of de giraffenkamer. De muren in elke kamer kunnen worden geschilderd in de kleuren van dat dier of kunnen meer afbeeldingen van het dier bevatten, evenals kasten en onderzoekstafels die deze stijl weerspiegelen.

Oceaanthema

Kinderarts Oceaan thema
Kinderarts Oceaan thema

Oceaantaferelen komen veel over bij kinderen. Verf de muren in een rustige blauwe of blauwgroene kleur en versier ze met zeedieren en fotobehang van onderwatertaferelen of zeegezichten. Themameubels, speelgoed en spelletjes met een strand-, nautisch of vuurtorenthema zijn ook een optie. Je kunt zelfs muurschilderingen toevoegen aan de voorkant van onderzoekstafels om de oceanische sfeer te creëren.

Overweeg om een zoutwateraquarium in de wachtkamer op te zetten om een eindeloze afleiding te bieden aan kinderen die zich anders misschien zorgen zouden maken over injecties of een bezoek aan de dokter of tandarts. Volwassenen kijken ook graag naar het onderwaterleven in een aquarium en als ze iets hebben om naar te kijken, wordt de wachttijd draaglijker.

Zorg voor prentenboeken op de salontafel en kinderboeken over de oceaan, zodat patiënten de tijd kunnen doorbrengen terwijl ze wachten om gezien te worden. Examenkamers kunnen ook op de oceaan geïnspireerde namen hebben in plaats van cijfers, zoals de zeepaardjeskamer, zeeschildpaddenkamer of de zeesterrenkamer, en elke kamer versieren met dat zeedier.

Fantasiethema

Fantasie kamerinrichting
Fantasie kamerinrichting

Helder, kleurrijk fotobehang met scènes met magische elementen kan ervoor zorgen dat het kantoor er minder intimiderend uitziet. Dit kunnen een combinatie zijn van superhelden, ridders, vriendelijke draken, feeën en andere magische wezens. Je kunt een magisch kasteelinterieur of levensgrote drakenbeelden creëren met de hulp van een interieurontwerp- of architectenbureau, of gewoon fotobehang gebruiken, samen met veel kindermeubels, speelgoed en spelletjes.

Voeg voldoende kinderboeken toe met populaire sprookjes. Je kunt kinderen verder afleiden van waar ze werkelijk zijn door tekenfilms en films met sprookjesthema op een tv te spelen. Bovendien kunt u van elke onderzoekskamer een subthema maken, zoals een superheldenkamer, prinsessenkamer, drakenkamer of kasteelkamer, en dienovereenkomstig decoreren met onderzoekskamertafels, kasten en muurschilderingen of kunst aan de muur.

Thema van de ruimte of astronomie

Wachtkamer van artsen Muurschildering van de ruimte
Wachtkamer van artsen Muurschildering van de ruimte

Het idee van de ruimte, buitenaardse wezens, ruimteschepen en ruimtereizen is fascinerend en biedt kinderen een geweldige kans om te verkennen en te leren terwijl ze wachten op hun afspraak. Er zijn verschillende muurstickers of stickers die u kunt gebruiken om uw wachtkamer of examenruimtes te versieren. Andere opties zijn om buiten een sterrenkijkthema te creëren met clubhuizen of tenten met telescopen. Overweeg om spelletjes, speelgoed en verhalenboeken over de ruimte of astronomie op te nemen om uw thema compleet te maken.

Omdat dit een populair thema is voor kinderen, zijn er meer kasten, tafels voor onderzoeken, boekenkasten en meer meubelkeuzes online of bij zorgaanbieders te vinden. Elke onderzoekskamer kan een eigen thema hebben, vernoemd zijn naar planeten, de zon, sterren of kometen en versierd zijn met kunst aan de muur, posters of kunstwerken van patiënten.

Thema gezonde activiteiten

Muurkunst voor gezonde activiteiten van JMS Artistic Dimensions, LLC
Muurkunst voor gezonde activiteiten van JMS Artistic Dimensions, LLC

Muurschilderingen zijn vaak een integraal onderdeel van de uitvoering van een thema. Deze, gemaakt door Janice Saunders van JMS Artistic Dimensions, LLC, richt zich op gezonde activiteiten en recycling op verzoek van de arts.

" Deze dokter wilde iets dat recycling in elke kamer liet zien en aanmoedigde en wilde dat deze muurschildering 'atletische activiteit zou laten zien zonder zich op sport te concentreren'", zei Saunders. "Hij wilde alle kinderen aanmoedigen om naar buiten te gaan en te bewegen!"

Naast fotobehang kunnen patiënten hun eigen kunst aanleveren om op te hangen en er gezonde boeken en spelletjes in verwerken die deze thema's promoten. Hoewel er misschien niet al te veel selecties zijn in meubels die voor dit specifieke thema zijn ontworpen, zouden felgekleurde meubelstukken goed werken.

De wachtkamer kan een combinatie zijn van activiteiten op het gebied van een gezonde levensstijl, zoals het inbouwen van leerspeelgoed om de geest te voeden of het beschikbaar hebben van tabletstations met educatieve apps over gezond eten of recyclen. Ouders kunnen ook leren via groene, duurzame tijdschriften of tijdschriften over gezond leven die zich op deze kwesties richten en mooi worden uitgestald in de wacht- en examenruimtes.

Winkelen voor thema-decor

Gespecialiseerde detailhandelaren kunnen u helpen geweldige themakamers te creëren voor elk kinderartsenkantoor.

  • Smile Makers biedt een verscheidenheid aan decoratiepakketten voor examenruimtes met thema's waar kinderen dol op zullen zijn.
  • Imagination Dental verkoopt Insta-Theme-producten, waaronder leuke muurschilderingen, 'wall busters' en andere decorstukken die helpen een thema tot leven te brengen.
  • Tiger Medical levert onderzoekstafels, kasten en andere kantoorbenodigdheden voor kinderpraktijken.

Wachtkamermeubilair en speelgoed

kindermeubels
kindermeubels

Wachtkamermeubilair moet een mix bevatten van comfortabele zitplaatsen voor volwassenen en kindermeubilair voor kinderen. Met vinyl bedekte schuimmeubels bieden een zacht en comfortabel alternatief voor traditioneel houten of plastic kindermeubilair.

Wijs een aparte ruimte aan voor tafels en stoelen die zijn ontworpen voor kleine lichamen. Plaats dit gebied aan het ene uiteinde van de kamer, in het zicht van de zitplaatsen voor volwassenen. Zo kunnen ouders hun kinderen zien en toch op een comfortabele afstand van de chaos zitten.

Zorg voor drukke afleiding voor kinderen, zoals eenvoudige puzzels, blokken, kralendoolhoven en activiteitentafels met ingebouwd speelgoed.

Winkelen naar wachtkamerartikelen

Je kunt een ruime keuze aan meubels en speelgoed vinden bij de volgende winkels.

  • Sensory Edge biedt een mooie selectie activiteitentafels, speelkubussen, speelgoed en andere accessoires.
  • Kinderkantoormeubilair biedt lichte wachtkamerstoelen, speeltafelsets en een verscheidenheid aan aanverwante artikelen.

Andere ideeën voor wanddecoratie

Kinder schilderij
Kinder schilderij

Naast geschilderde muurschilderingen en vinyl muurstickers, helpt handgemaakte kunst aan de muur een kinderkamer een vriendelijke, gastvrije sfeer te geven.

Kinderkunst

Kunst gemaakt door kinderen is een mooie wanddecoratie en geeft kinderen iets waar ze zich mee kunnen identificeren. Het beste van alles is dat deze jonge kunstenaars gratis opdrachten kunnen krijgen. Je hoeft ze alleen maar te voorzien van de juiste materialen zoals:

  • Lege doeken op houten frames
  • Verfborstels
  • Acrylverf

Verf de doeken in een effen kleur die bij de muurkleur past en laat de kinderen vervolgens hun abstracte ontwerpen of afbeeldingen op het gekleurde canvas schilderen. Kinderartsen en tandartsen kunnen hun eigen kinderen of de kinderen van het personeel opdracht geven om kunst aan de muur te laten maken.

3D-papieren muurkunst

Eenvoudige ontwerpen uit stevig kartonpapier kunnen worden gebruikt om ingelijste kunst aan de muur te maken met een driedimensionale uitstraling. Deze papierdessins kunnen ook rechtstreeks op de muur worden aangebracht, voor een decor dat echt opv alt; letterlijk.

Ontwerpen zoals vlinders, vogels, wolken en heteluchtballonnen lijken zo van de muur te zweven. Als jij of iemand die je kent een ambitieuze hobbyist is, kan deze uitgeknipte papieren muurkunst een vrij eenvoudig maar tijdrovend doe-het-zelf-project zijn.

Winkelen voor benodigdheden voor muurkunst

Creativiteit kent geen grenzen als je over de juiste kunstbenodigdheden beschikt. De volgende verkopers hebben alle benodigdheden die nodig zijn om fantastische kunst aan de muur te maken.

  • Utrecht Art Supplies heeft een verscheidenheid aan verven, doeken en penselen.
  • Michael's Crafts heeft ook vrijwel alle denkbare schilderbenodigdheden, plus een verscheidenheid aan papier dat geschikt is voor 3D-muurkunstprojecten.

Vergeet de schatkist niet

Een leuke inrichting kan een uitstapje naar de dokter of tandarts iets minder eng maken, maar geen kinderartspraktijk zou compleet zijn zonder een schatkist gevuld met goedkoop klein speelgoed en andere prijzen die kinderen mee naar huis kunnen nemen. Het is de perfecte afsluiting van elke afspraak en het geeft kinderen een reden om uit te kijken naar hun volgende bezoek.

Aanbevolen: