19 Unieke & Populaire Prom-thema's voor een avond om nooit te vergeten

Inhoudsopgave:

19 Unieke & Populaire Prom-thema's voor een avond om nooit te vergeten
19 Unieke & Populaire Prom-thema's voor een avond om nooit te vergeten
Anonim

Ontdek leuke prom-thema's waar iedereen dol op zal zijn, van betoverde bossen tot glamour op de rode loper.

groep tieners op het bal glimlachend naar de camera terwijl confetti om hen heen v alt
groep tieners op het bal glimlachend naar de camera terwijl confetti om hen heen v alt

Terwijl sommige mensen verwoed hun jurken en kleurenschema's uitkiezen, ben jij misschien een van de gelukkigen die zich afvraagt met welk schoolb althema je je klasgenoten dit jaar zult verbazen. Of het nu wordt gebouwd door een studentencommissie of samengesteld door het personeel, het schoolbal hoort ontzagwekkend te zijn, en een paar creatieve ideeën zijn misschien voldoende om dat te bereiken.

Prom-thema's vol glitter en glamour

Hoewel we niet meer ronddansen op ballen en banen, hebben velen van ons nog steeds het verlangen om ouderwetse glitter en glamour te ervaren. Creëer een bal dat het waard is om gefotografeerd te worden en dat mensen zich tot in de puntjes kleden met behulp van deze elegante schoolb althema's.

MET Gala

Het MET Gala is een van de meest exclusieve fondsenwervende mode-evenementen van het jaar. Mensen zien beroemdheden binnenkomen met hun interpretaties van het thema van dat seizoen. Het presenteren van een schoolbal met een MET Gala-thema inspireert studenten om te verschijnen in gedurfde en inventieve kostuums, of in outfits geïnspireerd op beroemde ontwerpen uit het verleden. Zorg ervoor dat je het iconische trappenhuistapijt hebt waarop gasten kunnen worden gefotografeerd om het thema echt te verkopen.

De gouden eeuw van Hollywood

De Gouden Eeuw van Hollywood belichaamt alles wat met glamour te maken heeft. Van kreukvrije zijde tot glinsterende juwelen, klassiek Hollywood kan een heleboel verschillende prom-decoraties inspireren. Je kunt een zwart-witfotocabine, filmrolstreamers en uitnodigingen hebben die lijken op nominaties voor prijsuitreikingen. Breng de oude Hollywood-stijl terug met een thema uit de Gouden Eeuw van Hollywood.

Gatsby's Roaring Twenties

groep vrouwen gekleed in flapper-outfits uit de jaren twintig
groep vrouwen gekleed in flapper-outfits uit de jaren twintig

Een van de meest trendy prom- en homecoming-thema's van het afgelopen decennium zijn de roaring twenties. Vaak tegen de achtergrond van een ruig feest in het landhuis van Jay Gatsby, grijpen deze feesten terug naar een interbellumperiode vol persoonlijke ontdekkingen en culturele expansie. Voor een knallend jaren twintig-gala kun je een jazz- of swingband inhuren, cocktails uit de jaren 20 verzorgen die zijn omgezet in mocktails, en ongelooflijke op Art Deco geïnspireerde decoraties hebben.

Rode Loper

Omring studenten met dat beroemdheidsgevoel door een schoolb althema te creëren dat is geïnspireerd op de 'rode loper'. Dit betekent natuurlijk dat je een rode loper moet hebben waar ze foto's kunnen maken en doorheen kunnen lopen. Je kunt ook leuke polaroidstations hebben waar mensen de hele nacht polaroids kunnen laten maken. Stroboscooplampen kunnen de flitsen van de camera nabootsen en de fluwelen touwen die aan elk van de tafels zijn bevestigd, zorgen ervoor dat iedereen zich een ster voelt.

Sterrennacht

prom-koning en -koningin tegenover een menigte juichende vrienden
prom-koning en -koningin tegenover een menigte juichende vrienden

De klassieke romantiek met een hemels thema is een eeuwige favoriet op het schoolbal. Voeg een vleugje Van Goghs beroemde schilderij met dezelfde naam toe, met een Sterrennacht-b althema. Je kunt de kamer decoreren met zwarte of marineblauwe tafelkleden en gordijnen, en er is weinig licht om het donker te houden. Voeg witte lichtsnoeren toe rond de kamer om sterren weer te geven. Accentueer alles met glow-in-the-dark-sterren, planetaire lichamen en alles wat glittert, zodat je de melkweg naar het bal kunt brengen. Je kunt zelfs etenswaren serveren die verband houden met sterren en planeten, zoals minisandwiches in de vorm van sterren of kaas van de maan.

Fantasieb althema's om in te ontsnappen

Zoveel van onze kinderverhalen gaan over verre landen, fantastische avonturen en magische ervaringen. Wie zei trouwens dat sprookjes alleen voor kinderen bedoeld waren? Beleef je fantasie op de avond van het schoolbal met deze fantasierijke thema's voor het schoolbal.

Sprookjes

Ga interactief aan de slag en bezorg uw gasten een lang en gelukkig feest met een sprookjesthema dat hen instrueert zich te verkleden als hun favoriete verhaal. Versier uw locatie met typische verhalenboekelementen zoals kastelen, wijngaarden, rijtuigen, torens en meer. Dit thema is ook geweldig omdat het super inclusief is voor mensen die in groepen gaan. Paren kunnen zich verkleden als klassieke sprookjesduo's, maar vrienden kunnen ook iconische kinderliedjes en folkloristische karakters belichamen.

Alice in Wonderland

Alice in een wonderland theekransje
Alice in een wonderland theekransje

Laat iedereen in het konijnenhol vallen met een Alice en Wonderland-b althema. Vanwege de gekke en chaotische Victoriaanse esthetiek, kun je hier heel creatief mee worden. Je zou bijvoorbeeld het theekransje van Mad Hatter volledig kunnen vullen en alles in theekopjes kunnen serveren en stoelen die niet bij elkaar passen. Of denk aan de tuin van de Queen of Heart en voeg boeketten met rode en witte rozen toe.

Schoonheid en het beest

Iedereen kent het verhaal over Belle en het Beest. In plaats van het thema op de neus te slaan, probeer meer interpretatief te zijn. Denk aan stoelen, tafels en decoraties in Franse provinciale stijl. Laat het gebied waar gasten het evenement betreden gevuld zijn met uitgesneden bomen of nepbomen, zodat het lijkt op het bos waar Belle doorheen moest om het beest te bezoeken.

Enchanted Forest

In bijna elk sprookje is er een betoverd bos dat iets magisch verbergt. Probeer voor een betoverd bosbal de sfeer van een huisje in het bos te creëren. Denk aan fonkelende lichtjes, mos op de muren en nepbomen langs de rand.

Onder de zee

Je hoeft niet voluit te gaan voor de Kleine Zeemeermin als je een onderzee-gala organiseert, alleen maar omdat de hoofden van veel kinderen daar naartoe gaan als ze de naam horen. Neem in plaats daarvan de mystieke aspecten van de zee op in je decoraties. Blijf bij blauw, groen en koralen voor je kleurenpalet. Maak centerpieces van zand en schelpen in vazen. Je kunt zelfs kinderen een enorme muurschildering laten maken van een scheepswrak, om op te hangen tijdens het dansfeest.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Space Coast Christian Dance (@spacecoastchristiandance)

Winter Wonderland

Het is zo gemakkelijk om van je schoolbal een winterwonderland te maken. Blijf bij koele tinten, knip sneeuwvlokken, glitterconfetti en nepsneeuw uit. Afhankelijk van je budget kun je zelfs de hele avond nepsneeuw van het plafond laten vallen. Deel drankjes uit, zoals warme chocolademelk en appelcider, en snacks zoals peperkoek.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Jwevents (@justweddingsng)

Romantische b althema's om verliefd op te worden

Als formeel evenement gericht op koppels is het balavondje inherent romantisch. Thema's gewijd aan geliefden zijn dus altijd een populaire keuze. Deze romantische prom-thema's zullen iedereen betoveren.

Shakespeariaanse romantiek

Kinderen zijn dol op een liefdesverhaal, en niemand deed het beter dan Shakespeare. Gebruik zijn romantische verhalen om een hartverwarmend kostuumbal te creëren. Om in karakter te komen, kunnen mensen verschijnen met maskers of poseren voor foto's op een handgemaakt balkon. Leun tegen de renaissanceachtergrond met fluweel, gordijnen, stenen muren en meer.

Parijse romantiek

De Stad van de Liefde is altijd populair vanwege romantische prom-thema's. Naast een model van de Eiffeltoren kun je ook andere elementen van de Franse cultuur meenemen naar je bal. Omarm de reputatie van de lichtstad door de entree in te richten als een wandeling door Parijs. Plaats nepkeien op de grond en straatverlichting op batterijen op het pad. Je kunt ook stoelen en tafels kiezen die lijken op de stoelen en tafels die je buiten een Frans café zou vinden.

Klassieke romantiek

Omdat het schoolbal een formele gebeurtenis is en er veel stellen aanwezig zijn, zijn romantische thema's altijd populair. Titels als 'A Night to Remember', 'From This Moment' en 'Forever Tonight' zijn gebruikelijk. Je kunt het decoreren met veel dieprode en gouden accenten, waaronder tafelkleden, gordijnen en stoelen. Voeg ook zachte lichten en harten toe. Plaats rode rozen op elke tafel en laat de aanwezigen bij kaarslicht eten. Houd er rekening mee dat dit thema goed werkt voor scholen met een beperkt budget, omdat je het kunt verkleinen of opschalen, afhankelijk van de beschikbare financiën.

Rustieke romantiek

Ga voor een beetje western met een rustiek bal met romantiekthema. Denk aan kaarsen in stenen potten, cowboylaarzen en een sterrenhemel zover het oog reikt. Afhankelijk van waar je woont, kun je heel erg in de westerse stijl leunen of gewoon een paar boerenerfelementen gebruiken.

rustiek middelpunt gemaakt van bloemen in potten op een stuk hout
rustiek middelpunt gemaakt van bloemen in potten op een stuk hout

Reis de wereld rond met deze prom-thema's

Het schoolbal is de perfecte gelegenheid om een avondje uit je geboortestad te ontsnappen, en thema's voor het schoolbal gebaseerd op verre oorden zijn unieke keuzes die geweldig kunnen uitpakken. Hoewel Parijs, New York City en Venetië populair zijn vanwege romantische thema's, kunnen meer ongebruikelijke keuzes Egypte, Shanghai, Las Vegas en meer omvatten. Je bent hiermee slechts beperkt in je aardrijkskundige kennis, maar als je een beetje hulp nodig hebt, hebben we hier een paar ideeën.

Las Vegas Casino

Amerikaanse tieners fantaseren vaak over het bezoeken van de Las Vegas-strip als ze 18 worden, naar de luxe hotels gaan en zien hoeveel ze kunnen verdienen met gokken op speelautomaten. Breng dit jaar een beetje casinomagie naar je bal door iedereen naar Vegas te sturen. Naast dat je verschillende stations hebt waar mensen kaarten of andere spellen kunnen spelen, kun je ook een Elvis-imitator inhuren waar gasten foto's mee kunnen maken.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door The Enchanted Frog • Party (@theenchantedfrog)

Tropisch paradijs

De tropen zitten vol met interessante ecologie en cultuur die je kunt gebruiken om feestelijk plezier aan je schoolbal te geven. Kies grote, heldere bloemen om je ruimte mee te vullen, en laat snacks en drankjes gemaakt van tropisch fruit zoals ananas en kokosnoten. Je kunt zelfs de zandstranden naar je dansvloer brengen met kinderzwembaden vol zand waar mensen zandkastelen in kunnen maken.

Venetiaanse Maskerade

Italië heeft een rijke geschiedenis, en er zijn veel periodes waar je inspiratie uit kunt halen om een thema voor het schoolfeest rond te maken. Slechts één voorbeeld is het houden van een Venetiaanse maskerade. Venetië, met zijn beruchte grachten, is een plaats als geen ander en het is de geboorteplaats van maskerades. Laat gasten verschijnen met half- of volgelaatsmaskers, verkleedkleding en breng ze naar een prachtige balzaalachtergrond.

meisje op feestje met gevederd masker
meisje op feestje met gevederd masker

New York, New York

New York is de smeltkroes van de Verenigde Staten, en met zoveel culturen die samenkomen, kan het moeilijk zijn om dit in een paar elementen voor je schoolb althema te verspreiden. Eén kant die je op kunt gaan is door de straten van New York toeren. Plaats valse straatnaamborden met de iconische genummerde kruispunten en laat iemand een hotdogkraam, koffiekraam of bagelkraam meenemen om de gasten tevreden te houden.

Geef iedereen een onvergetelijke avond

Het bal is als een bruiloft; het is een nacht die mensen zich de rest van hun leven willen herinneren. Maak het onvergetelijk door een scène samen te stellen die zo magisch en meeslepend is dat iedereen het gevoel krijgt dat hij naar een ander land is getransporteerd. Uiteindelijk is het thema dat je kiest niet zo belangrijk als het op alle mogelijke manieren inzetten en tot leven brengen.

Aanbevolen: