4 Definitieve Wetenschap Slaapkamer Decor Thema's & Ideeën

Inhoudsopgave:

4 Definitieve Wetenschap Slaapkamer Decor Thema's & Ideeën
4 Definitieve Wetenschap Slaapkamer Decor Thema's & Ideeën
Anonim
Broers spelen op muurschildering van zonnestelsel
Broers spelen op muurschildering van zonnestelsel

Als jij of je kind een wetenschapsnerd is of gewoon van alles wat met wetenschap te maken heeft houdt, dan is het tijd om een slaapkamer met een wetenschappelijk thema te creëren die deze interesse weerspiegelt. Er zijn talloze decoratiemode en accessoires verkrijgbaar die uw kamer de perfecte touch kunnen geven. De sleutel tot een goed ontworpen themakamer is om het thema niet te overdrijven en een balans te vinden tussen iconen, kleuren en stoffen.

Astronomie Thema Slaapkamer

Voor de ruimteverkenner in je huis is een slaapkamer met astronomiethema een must. Gooi je astronaut in het moment en help hem of haar zich voor te stellen hoe het voelt om in de ruimte te lopen met een accentmuurschildering, of je kunt kiezen voor een zonnestelselmuurschildering of een spiraalstelsel.

Kamerkleuren

Selecteer één kleur als hoofdkleur voor de rest van je interieur en gebruik twee kleuren voor accenten, allemaal afkomstig uit het kleurenschema van de muurschildering. Gebruik een driekleurig gestreepte volant en een omkeerbaar lichtblauw en marineblauw dekbed om de kleuren naar voren te brengen zonder overboord te gaan. De kleur die u eruit ha alt, of deze nu blauw, roze, paars of zelfs wit is, kan helpen de look te creëren die u of uw kind wenst; creëer een jongenskamer, een meisjeskamer, of je kunt het genderneutraal houden.

Astronomie slaapkamerinterieur met posters
Astronomie slaapkamerinterieur met posters

Meer astronomie-decor

Andere decoratie-ideeën voor het zonnestelsel en sterrenbeeld zijn onder meer:

  • Wees moedig en ontdek met behulp van een muurschildering op het plafond van sterrenstelsels.
  • Een plafondmobiel op zonne-energie van Uncle Milton wordt geleverd met een afstandsbediening en een ingebouwde lichtaanwijzer en komeetmaker, zodat u het decor naar wens kunt toevoegen en verwijderen.
  • Met Wilson Graphics kun je je muur ontwerpen met grote muurstickers van planeten uit het zonnestelsel.
  • Een geschilderde piepschuim zonnestelselmobiel van Pottery Barn biedt educatie en plezier.
  • Target's iOptron® Livestar Mini Planetarium projecteert de nachtelijke hemel op het plafond en onthult sterren, sterrenbeelden en de Melkweg. Het wordt op afstand bediend en is op zichzelf al een interessant statementstuk in de kamer.
  • Art.com is een ideale keuze voor ruimtegerelateerde posters. Selecteer drie posters in vergelijkbare formaten om een wanddisplay te creëren.
  • Zazzle biedt een ruime keuze aan lampen en plafondlampen met tinten met een astronomiethema, zoals Nebula Stars Galaxy, sterrenhopen en meer, die een kamer op een nachtkastje of op de hoofdlamp kunnen accentueren.
  • Rug Studio heeft het Kaleen Astronomy Graphite Area Rug gemaakt van 100% scheerwol als een abstracte keuze.
  • Etsy's Geography Handmade-winkel biedt je de subtiele grafische ruimtekussens.
Gezin met twee kinderen slaapkamer astronomie decoratie
Gezin met twee kinderen slaapkamer astronomie decoratie

Plantkunde Thema Slaapkamer

Plantkunde is de studie van het plantenleven, en deze subset van wetenschap biedt een geweldige manier om de kamer van een volwassene te versieren, hoewel sommige accenten ook in kinderkamers kunnen worden gebruikt.

Plantdecoraties

Gebruik grote tropische planten als onderdeel van de inrichting van je kamer of hang een themabehang op als je geen groene vingers hebt. Je kunt ook vintage botanische illustraties ophangen als je liever één kleur voor je muren kiest.

Slaapkamer interieur groen en bladeren decoraties
Slaapkamer interieur groen en bladeren decoraties

Bloemenaccenten

Toon originele aquarelschilderijen van planten of druk je eigen bloemen en plaats ze in schaduwvakken. Bloemenprints of exotische bloemenposters kunnen op een zwevende plank worden tentoongesteld. Sjabloneer een nachtkastje met een varen- of bloemmotief.

Kies je kleurenschema en accentueer het met gebloemde gordijnen of een gebloemd dekbed. Een bloementapijt of een uitgesneden vloerkleed in de vorm van een bloem kan het ontwerp van uw kamer accentueren. Voeg wat kussens toe en mix strepen, effen stoffen of plaids met de bloemenpatronen.

Kameraccessoires

Andere accessoires zijn onder meer:

  • Het bananenbladkussen van Society6 is geweldig voor een kinderkamer.
  • Spoonflower heeft een mooie selectie stoffen voor een op maat gemaakt dekbed, gordijnen of kussens. De opties gaan verder dan traditionele bloemen, goed voor het creëren van een meer mannelijke of neutrale slaapkamer.
  • Faux-bloemarrangementen, of ze nu op de grond of staand staan of in de vorm van een krans, voegen een driedimensionale uitstraling toe aan de kamer.
  • Een wandgroep met varensoorten zou geweldig staan boven een ladekast of nachtkastje en is een ander genderneutraal of enigszins mannelijk alternatief voor bloemenprints.
Luxe betonnen slaapkamer 's nachts
Luxe betonnen slaapkamer 's nachts

Paleontologie Thema Slaapkamer

Paleontologie is de studie van het prehistorische leven aan de hand van bewijsmateriaal afkomstig van fossielen. Je kunt voor elke leeftijd een verbluffend slaapkamerontwerp creëren, zelfs voor een slaapkamer voor volwassenen.

Kinderkamer

Een kind zou dolgraag een dag in een grot willen spelen. Spuitschuim kan worden gebruikt om nepstenen te vormen. Spuitverf met een licht- en donkerbruine verf voor een steeneffect. Voeg een fotobehang toe om de dinosaurussen binnen te laten.

Jongen speelt met speelgoed in zijn kamer
Jongen speelt met speelgoed in zijn kamer

Slaapkamer voor volwassenen

Maak een gedurfd statement in de paleontologische slaapkamerinrichting van een volwassene door te kiezen voor een dramatische T-Rex dinosaurustrofee-wandsculptuur van Design Toscano; voor een meer volwassen slaapkamer, overweeg dan het sabeltandtijgerschedelartefact of het fossiele standbeeld van de t-rex dinosaurusschedel.

Creëer een gebied waar je de klassieke gereedschappen kunt laten zien die door een paleontoloog worden gebruikt, zoals een steenhouweel, hakhamers, beitels, koevoet, stofborstels, kompas en kaarten. Dit kan worden gedaan met behulp van een schaduwdoos of planken. Voeg enkele ingelijste krantenartikelen toe over enkele van de grote dinosaurusvondsten.

Stijlvol Scandinavisch woonkamerdinosaurussculptuur
Stijlvol Scandinavisch woonkamerdinosaurussculptuur

Extra accessoires

Koop extra items om de paleontoloogliefhebber bij jou thuis te verrassen, waaronder:

  • Koop en toon echte fossielen met de Fine Fossils echte fossielentegels.
  • Van onschatbare waarde worden veilingen gehouden met een collectiecollectie "Natuurhistorische verzamelobjecten, fossielen en mineralen", die regelmatig wordt bijgewerkt. Het is een geschikte plek om te winkelen als je wilt beginnen met het verzamelen van een plank.
  • De Bottenkamer heeft verschillende mammoeten, mastodonten, holenberen, verschillende Pleistocene zoogdiertanden en Miocene fossielen, evenals fossiele afgietsels.
  • Hang een ingelijste replica op van de originele brief uit 1819 waarin Everard Home de Ichthyosaurus zijn naam gaf.

Zoölogie Thema Slaapkamer

Zoölogie is de studie van dieren, en het werkt goed voor een slaapkamerthema voor volwassenen, kinderen of tieners.

Basisaccenten voor dierenslaapkamers

Begin met je favoriete soort fotobehang of kies een muurkleur als achtergrond voor je zebra- of luipaardbeddengoed. Kussens van imitatiebont of gestileerd kussen met zebrastrepen kunnen een vleugje dierenthema toevoegen aan een stoel of bed.

studies van gewervelde en ongewervelde dieren

Binnen de zoölogie zijn er twee afdelingen: de studie van ongewervelde dieren en de studie van gewervelde dieren. Voeg een aquarium met verlichting toe voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de zoölogie van ongewervelde dieren met insecten, spinnen of wormen. Voor liefhebbers van gewervelde zoölogie: toon momenten van bezoeken aan een natuurhistorisch museum.

Meer decoraties

Andere decoratieartikelen kunnen zijn:

  • Zet een microscoop op in het studiegebied of voeg een poster toe van een dissectie van dierlijke cellen.
  • Een vlag, spandoek of sweatshirt van een universiteit of hogeschool voor zoölogie, zoals de Universiteit van Wyoming of Cornell University, kan aan de muur worden gehangen.
  • Een buste van Charles Darwin van Etsy zal elke zoöloog opwinden.
  • Geef een leerboek over algemene zoölogie of meerdere verwante boeken weer, opgestapeld op de boekenplank.
  • Kadreer de omslag van een Smithsonian tijdschriftartikel over zoölogie; kinderen kunnen een kick krijgen van een ingelijste gedrukte uitgave van National Geographic Kids.

Wetenschappelijke thema's in slaapkamerontwerp

Er zijn andere wetenschappen die kunnen worden onderzocht in een slaapkamerthema-ontwerp, zoals biologie, scheikunde, informatica, entomologie, geologie, microbiologie, archeologie, antropologie, natuurkunde en andere. Het is het beste om een wetenschappelijk themaontwerp op dezelfde manier te benaderen als elk ander thema. Selecteer eerst een kleurenschema en zoek vervolgens de decoritems die u wilt toevoegen.

Aanbevolen: