Tafellopers gebruiken

Inhoudsopgave:

Tafellopers gebruiken
Tafellopers gebruiken
Anonim
romantische tafelloper
romantische tafelloper

Tafellopers zijn een gemakkelijke en effectieve manier om een gewone tafel aan te kleden en ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan maten, materialen en kleuren. Hoewel je de richtlijnen kunt volgen bij het gebruik van tafellopers, kun je er ook voor kiezen om creatief te worden en ze op verschillende manieren te gebruiken.

Traditionele richtlijnen voor tafellopers

Normaal gesproken moet een tafelloper over elke kant van de tafel hangen waar de uiteinden vallen. Dit is esthetisch veel aantrekkelijker dan een loper die stopt waar de tafel eindigt of iets korter is dan de tafel. De hoeveelheid ophanging moet aan beide zijden gelijk zijn en kan variëren, net als de vallengte van een tafelkleed. Een standaard tafelkleeddruppel kan van 6 tot 12 inch zijn. Als je een loper met een tafelkleed gebruikt, moet de vallengte voor beide hetzelfde zijn.

Tafelloper dezelfde lengte als het tafelkleed
Tafelloper dezelfde lengte als het tafelkleed

De breedte van een tafelloper moet ongeveer 1/3 zijn van de breedte van de tafel waarop hij wordt gebruikt als hij in de lengte wordt gebruikt. Voor tafellopers die over de breedte van een eettafel worden geplaatst, moeten de lopers smaller zijn of ongeveer 1/4 van de breedte van de tafel.

Lange tafelloper
Lange tafelloper

Als je een loper gebruikt die korter is dan de tafel, zorg er dan voor dat deze aanzienlijk korter is en gebruik hem onder een middenstuk.

Korte tafelloper, uitsluitend als middelpunt
Korte tafelloper, uitsluitend als middelpunt

Hoe u de beste maat bepa alt

Je moet eerst de breedte en lengte van je tafel meten. Voeg vervolgens minimaal 12 inch en maximaal 24 inch toe aan de lengtemaat om te bepalen welke maten tafellopers geschikt zijn voor uw tafel. Houd rekening met de breedtemaat van uw tafel en kies een loper met een breedtemaat van ongeveer een derde van die maat.

Standaardmaten

De meeste tafellopers zijn verkrijgbaar in standaardbreedtes zoals 10, 12, 13, 14 of 15 inch en standaardlengtes zoals 54, 72, 90 en 108 inch. Als je een eettafel hebt die 84 inch lang en 42 inch breed is (2 meter bij 3,5 meter), heb je een tafelloper nodig met de afmetingen 14 inch bij 108 inch.

Onthoud dat er geen echte regels zijn voor het gebruik van tafellopers. Maak je geen zorgen als de breedte van een tafelloper die je leuk vindt niet precies een derde van de breedte van je tafel is. De lengte kan ook iets korter of langer zijn dan de voorgestelde richtlijnen, als je het er nog steeds mooi uitziet. Probeer de maatrichtlijnen te volgen bij het decoreren voor meer formele gelegenheden zoals bruiloften.

Als deze standaardmaten niet passen bij uw tafelmaat, moet u mogelijk een op maat gemaakte tafelloper bestellen of er zelf een maken.

Manieren om tafellopers te gebruiken

Tafellopers kunnen op veel verschillende manieren en op verschillende soorten meubels worden gebruikt. Naast eettafels kun je ze toevoegen aan:

  • Terrastafels
  • Salontafels
  • Bijzettafels
  • Nachtkastjes
  • Banktafels
  • H altafels

Ze kunnen op elke tafelvorm werken, waaronder:

  • Ronde tafels
  • Ovale tafels
  • Rechthoekige tafels
  • Vierkante tafels

In de lengte geplaatst

De meest gebruikelijke manier om een tafelloper te gebruiken is door de loper in het midden van de tafel te plaatsen, in de lengterichting. Dit biedt een perfecte geleiding of pad om meerdere centerpieces of serveerschalen op één lijn te houden. De loper kan ook worden gebruikt om het tafeloppervlak te beschermen tegen kaarsvetdruppels, vocht, hitte, etensresten en ander vuil veroorzaakt door tafeldecoratie, serviesgoed of decoratie.

Geplaatst aan de overkant van de tafel

Je kunt ook iets smallere en kortere tafellopers gebruiken die over de tafel voor elke stoel worden geplaatst. Deze lopers kunnen dienen als placemat en kunnen naast of zonder een lengteloper gebruikt worden. Lopers die over extra lange tafels zijn geplaatst, kunnen worden gebruikt om elke couvert te scheiden.

Tafelloper over tafel geplaatst
Tafelloper over tafel geplaatst

Glopers gebruiken met ander tafellinnen

Placemats kunnen worden gebruikt met tafellopers in exact dezelfde stof of in kleuren, texturen en patronen die elkaar aanvullen. De optie om al dan niet een tafelkleed mee te nemen, hangt af van hoe formeel de setting is. Het kan ook afhangen van het type tafel, bijvoorbeeld of het tafelblad zelf al dan niet decoratieve elementen bevat, zoals ingelegde tegels. De loper mag er niet identiek uitzien als het tafelkleed of dezelfde kleur hebben; het moet opvallen.

Lopers gebruikt op ander meubilair

Korte tafellopers kunnen over een nachtkastje of bijzettafel worden gedrapeerd voor een vleugje kleur en textuur. Je kunt tafellopers ook gebruiken om andere soorten meubels te accentueren, zoals een buffet, kastje, dressoir, dressoir of kaptafel.

Gebruik een tafelloper om meubels gemaakt van glas te beschermen. Gebruik er een op een glazen vitrinekast, console of salontafel als je snuisterijen wilt tentoonstellen die krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

Tafelloper over het dressoir geplaatst
Tafelloper over het dressoir geplaatst

Stoffen en texturen kiezen

Tafellopers zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen. De stof die u kiest, moet passen bij de rest van de inrichting van de kamer en het type tafel waarop deze zal worden gebruikt. Houd deze elementen in gedachten als je naar verschillende tafellopers kijkt:

  • Kleur
  • Patroon
  • Textuur

De kleur, het patroon en de textuur van een tafelloper moeten mooi passen bij, aanvullen of contrasteren met het oppervlak eronder, de items die erop zijn geplaatst en de stijl van de kamer. Het zou bijvoorbeeld niet veel zin hebben om een zijden tafelloper met een Chinees kalligrafiepatroon op een rustieke cederhouten eettafel in een houten huis in lodgestijl te plaatsen. Dit soort loper zou er echter prachtig uitzien op een eettafel van gelakte palissanderhout in Aziatische stijl.

Tafelloper met natuurlijk thema
Tafelloper met natuurlijk thema

Formele en informele

Stoffen met gladde, glanzende texturen zoals zijde, satijn, organza en polyester werken het beste op tafels met vergelijkbare texturen zoals glas en hooggelakt hout of met formele linnen tafelkleden. Deze stoffen zijn geschikt voor formele gelegenheden zoals bruiloften, prijsuitreikingen, speciale evenementen, enz.

Stoffen met natuurlijke, grove of dichte texturen zoals bamboe, grasdoek, keperstof, katoen en katoenmengsels werken het beste op tafels met hout, metaal, steen en keramische tegels. Deze stoffen zijn beter voor informeel, casual gebruik.

Waar te koop

Tafellopers zijn meestal overal te vinden waar tafelkleden worden verkocht. Hier zijn enkele goede bronnen online:

  • Tablecloth Factory - Deze detailhandelaar biedt een breed scala aan formele tafellopers in glanzend satijn, geborduurde stijlen, pailletten, organza, taft en kant.
  • Crate and Barrel - Bij Crate and Barrel vind je een kleine collectie rustieke tafellopers in textuurrijke stoffen zoals linnen, wol en hennep.
  • Pottery Barn - Afgewisseld met tafelkleden, hebben de lopers hier een opvallende print van de Amerikaanse vlag, een zeegezicht, natuurlijke fruitprints, aardetinten en subtiele strepen.
  • Etsy - Een snelle zoektocht naar tafellopers brengt een prachtig assortiment handgemaakte gewatteerde lopers, bloemmotieven, kleurrijke Mexicaanse strepen, seizoensthema's en andere prints terug, perfect voor dagelijks gebruik.

Handig en aantrekkelijk

Tafellopers zijn perfect voor het toevoegen van extra kleur en textuur aan tafelaankleding en andere soorten meubilair. Ze zien er het beste uit als ze onder andere decoratieve items worden gebruikt, omdat ze de aandacht naar het display trekken en dienen als anker voor meerdere accenten.

Aanbevolen: