25 Goedkope ideeën voor gezinsplezier: episch entertainment met een beperkt budget

Inhoudsopgave:

25 Goedkope ideeën voor gezinsplezier: episch entertainment met een beperkt budget
25 Goedkope ideeën voor gezinsplezier: episch entertainment met een beperkt budget
Anonim
Familie winkelen op de boerenmarkt
Familie winkelen op de boerenmarkt

Ouders zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen die ze met hun kroost kunnen doen en die de bank niet kapot zullen maken. Deze creatieve activiteiten bieden goedkoop gezinsplezier voor groepen die wat te besteden hebben.

Bezoek een boerenmarkt

Bijna elke stad of naburige stad heeft doordeweeks een boerenmarkt. Artikelen die hier worden verkocht, zijn over het algemeen goedkoop. Soms worden ze gehouden in de buurt van een pretpark of bieden ze live-entertainment voor het winkelend publiek. Neem twintig dollar mee en kijk wat voor streekproducten je kunt scoren.

Heb een familiefilmavond

Je kunt kijken naar iets dat je al hebt en snacks in je bezit eten, waardoor dit een gratis activiteit wordt, of je kunt het tegen een lage prijs een stapje verder brengen. Huur een nieuwe film die de bende nog moet zien, bestel een pizza of ga naar de dollarwinkel om leuke snacks en snoep te kopen waar je gezin normaal gesproken niet van zou genieten.

Houd de dierentuinprijzen in de gaten

Met een groot gezin naar de dierentuin gaan kan duur worden. Er zijn vaak toegangs- en parkeertarieven, drankjes, snacks en de gevreesde cadeauwinkel die klaar staat om je portemonnee leeg te maken. Hoe dan ook, een dag in de dierentuin is een leuke herinnering die u uw kinderen op een gegeven moment graag wilt laten beleven. Het hele jaar door bieden veel dierentuinen dagen met korting aan voor het publiek of voor bepaalde groepen mensen.

Muze rond een museum

Musea zijn geweldige plekken voor gezinnen om te leren en samen te werken. Het museum rekent vaak een toegangsprijs per persoon, maar veel musea bieden op bepaalde dagen van de week of gedurende de maand gratis of gereduceerde toegangsprijzen aan. Bel uw plaatselijke musea en kijk wat zij bieden op het gebied van kortingen.

Kamperen

Als je een tent en een beetje kennis van het buitenleven hebt, kan kamperen tijdens de warmere maanden een goedkope gezinsactiviteit opleveren. De grootste kosten rondom kamperen zijn de tent en de bijbehorende uitrusting. Kijk of iemand die je kent spullen heeft die je kunt lenen. Op campings moeten kampeerders een vergoeding betalen voor hun tentplaats, maar vergeleken met andere vakantieplekken is kamperen een goedkope en leuke optie voor een uitje.

Kanoën

Breng de dag door met het doorkruisen van een plaatselijke rivier met uw dierbaren. Kanoverhuur is normaal gesproken niet de moeite waard, met huurprijzen variërend van $ 20 tot $ 40 voor 2-4 uur waterplezier. Neem water en sandwiches mee om op de rivieroever te eten, draag zwemkleding en geniet van de dag in de natuur.

Familie peddelen in een kano op een meer
Familie peddelen in een kano op een meer

Vogels kijken

Naar het bos gaan en naar vogels kijken is gratis. Als u en uw gezin uw hobby voor vogelobservatie naar een hoger niveau willen tillen, investeer dan in een fatsoenlijk vogelobservatieboek, zodat u weet waar u naar kijkt. Koop een verrekijker om te delen, terwijl je op zoek gaat naar nieuwe soorten in de lucht. Zorg ervoor dat je een vogelobservatiedagboek meeneemt waarin je al je bevindingen kunt noteren.

Zelfgemaakt speeldeeg maken

Kinderen zijn dol op speeldeeg, en het is goedkoop om er een grote hoeveelheid van te maken.

Ingrediënten

  • 1 kopje bloem
  • 2 theelepels room van wijnsteen
  • 1/2 kopje zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 kopje water
  • voedselkleuring

Instructies

  1. Combineer je droge ingrediënten in een kom.
  2. Meng water en kleurstof in een pan boven het fornuis.
  3. Voeg plantaardige olie toe aan de pot.
  4. Voeg droge ingrediënten toe aan de pot.
  5. Kook het mengsel op middelhoog vuur tot de oplossing verhardt tot een deegtextuur.
  6. Haal de pot van het fornuis en laat afkoelen
  7. Kneed het deeg tot een bal.

Als je oudere kinderen en volwassenen in het gezin hebt, betrek ze dan ook bij de actie. Houd een wedstrijd waarbij iedereen iets te creëren krijgt. Kijk wie de mooiste bloem, het grappigste dier of de interessantste creatie maakt.

Een bakbeurt

Samen koken is een geweldige manier om tijd met het gezin door te brengen, en de enige kosten die daarmee gepaard gaan zijn de ingrediënten. Maak koken extra leuk met een kookuitdaging. Verdeel het gezin in teams en koop voor elk team voldoende ingrediënten om hun eigen partij koekjes te maken. Kijk welk team de baas is in de keuken.

Maak een schoolbordmuur

Als je een leuk element wilt toevoegen aan de kinderkamer of speelkamer, geef ze dan een muur om op te tekenen! Krijtbordmuren zijn populaire toevoegingen aan kinderruimtes en het plaatsen ervan in uw huis kost niet veel. Je kunt zelfs thuis je eigen schoolbordverf maken, waardoor je een of twee dollar extra bespaart.

Geniet van een spadag

Een dag in de spa is een luxe die veel mensen zich niet kunnen veroorloven. Probeer de spa tegen veel lagere kosten naar uw gezin te brengen. Artikelen zoals bubbelbaden, gezichtsmaskers, nagellak en kaarsen kunnen bij de meeste dollarwinkels worden gekocht. Trakteer uw dierbaren op een voetbad, een manicure en zoetgeurende geuren zonder failliet te gaan.

Plant iets

Een tuin aanleggen is iets waar het hele gezin mee aan de slag kan. Vuil en zaden zijn beide goedkope artikelen die bij de meeste thuisreparatie- en supermarkten worden verkocht. Zoek een plekje in je tuin of in potten en plant zaden. Zie ze groeien, geniet van prachtige bloemen en lekkere groenten die jij en je gezin mogelijk hebben gemaakt.

Bouw een vogelvoederhuisje

Als je gezin handig is, heb je waarschijnlijk al de vaardigheden en uitrusting om een vogelvoederhuisje te maken. Neem de dag en maak iets voor je vliegende vrienden. Oudere kinderen kunnen helpen met het gereedschap en het daadwerkelijke bouwproces, en jongere kinderen kunnen het vogelhuisje schilderen zodra het klaar is.

Ga vissen

Als je geen hengels bezit, is de kans groot dat iemand in je omgeving dat wel heeft. Zoek een paar hengels die je voor een dag kunt lenen en ga naar de plaatselijke meren en rivieren voor wat visplezier. Kijk wie de meeste vis, de grootste vis of de kleinste vis vangt.

Jonge vader leert haar dochter vreugdevol vissen op de pier
Jonge vader leert haar dochter vreugdevol vissen op de pier

Rotsschildering

Rotsschilderen is een uitstekende manier om met het hele gezin te knutselen zonder veel geld uit te geven. Lokale handwerkwinkels hebben alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, en dat zijn eigenlijk verf en een paar verfkwasten. Zoek wat gladde stenen in je huis, maak ze schoon en geef ze een kleurrijke facelift.

Heb een limonadekraam

Je geeft wat geld uit om wat geld te verdienen met een limonadekraam. Laat de kinderen leuke bordjes maken waarop reclame wordt gemaakt voor hun goederen. Maak een partij zelfgemaakte limonade klaar en wacht tot de klanten binnenkomen. Een activiteit als deze brengt de kosten van de ingrediënten met zich mee, en het kan zijn dat je uiteindelijk meer verdient dan je uitgeeft. Dit is een geweldige kans om kinderen de waarde van een dollar te leren, evenals de basisconcepten van producent/consument.

Start een familieplakboek

Scrapbooking is een prachtige manier om de herinneringen van je gezin in één creatieve ruimte te verzamelen. De kunst van het scrapbooken kan duur en complex worden, maar je kunt de kosten ook laag houden en spreiden. Houd een keer per maand een plakboekpagina-avond. Kies een thema voor de plakboekpagina en verzamel relevante foto's en souvenirs. Koop materialen om de pagina te versieren en maak een herinnering voor in het familieplakboek. Op een dag zal iedereen terugkijken op hun leven vol herinneringen en glimlachen om alles wat jullie samen hebben gedaan.

Pak een picknick in

Als je een deken, een mand en broodjes hebt, kun je picknicken. Verspreid uw picknick in de achtertuin of een plaatselijk park en geniet van wat gezelschap en zonneschijn. Neem een bal en honkbalhandschoenen of een frisbee mee voor wat vermaak na de ma altijd.

Familie die een picknick heeft
Familie die een picknick heeft

Verwen het gezin met ijs

Een favoriete zomertraktatie na het eten is een koud, zoet ijshoorntje. Vereenvoudig de bestelling en de kosten door iedereen één serveerhoorntje te geven. Geen enorme, overdreven monstercreaties! Kinderen zullen blij zijn met alle smaakkeuzes, en ouders zullen zich niet blut of schuldig voelen omdat ze hun lievelingen vol onnodige suikers hebben gepropt.

Maak een speciale familiema altijd

Uit eten gaan met een groot gezin is behoorlijk prijzig, maar als je de ervaring binnen je eigen muren stopt, kun je de kosten verlagen. Bedenk iets speciaals om voor uw gezin te maken, overweeg menu-items die ze normaal gesproken misschien niet eten. Kleine kinderen kunnen menu's ontwerpen en oudere kinderen kunnen helpen bij het dekken van tafels en het bereiden van eten. Iedereen kan zijn zondagse kleding aantrekken en doen alsof hij in het chicste restaurant van de stad is.

Familiespelavond

Denk aan een ander spel dat je elke week kunt spelen. Waarschijnlijk heb je thuis al een paar spelborden en een pak kaarten. Al deze dingen kunnen worden gebruikt om een leuke familie-ervaring te creëren. Voeg spellen toe zoals charades, waarvoor goedkope benodigdheden zoals ballonnen nodig zijn, of koop elke maand een nieuw bordspel om toe te voegen aan je arsenaal.

Puzzeluitdaging

Als je een groter gezin hebt, die allemaal de puzzelleeftijd hebben bereikt, organiseer dan een puzzeluitdaging. Koop twee goedkope puzzels bij een dollarwinkel of andere winkels die puzzels tegen lage kosten verkopen en kijk welk team de puzzel in minder tijd kan voltooien. Overweeg om een kleine prijs of een goedkope trofee te kopen voor het winnende team.

Vader en dochter zitten op de vloer van de woonkamer en doen een puzzel
Vader en dochter zitten op de vloer van de woonkamer en doen een puzzel

Brieven sturen naar dierbaren?

Koop mooi briefpapier en wat postzegels en breng een middag door met het schrijven van brieven aan dierbaren. Iedereen houdt ervan om de brievenbus te openen en een poststuk te zien dat aan hem of haar is geadresseerd. Dit is een geweldige kans om wat liefde naar vrienden en familie te sturen terwijl je met kinderen aan schrijfvaardigheid werkt.

Zet een wetenschapsbeurs op

Wetenschap kan heel leuk zijn voor kinderen. De lessen zijn zowel leerzaam als praktijkgericht en vermakelijk. Onderzoek wetenschappelijke experimenten en laat elk gezinslid er één plannen en uitvoeren. Houd op een avond een familiewetenschapsbeurs waar iedereen in de familie hun project uitlegt en laat zien. Bouw een vulkaan, bestudeer de oppervlaktespanning of kweek taugé. Iedereen zal iets nieuws van elkaar leren.

Probeer origami

Koude of regenachtige middagen zijn geweldige tijden om wat origamipapier tevoorschijn te halen en te kijken wat je kunt maken. Er zijn talloze gratis origami-tutorials op internet te vinden, maar ook goedkope origamiboeken zijn te koop. Origamipapier is gemakkelijk te vinden op sites als Amazon en kost $ 5 tot $ 20 voor een pakje papier. Iedereen kan meedoen en prachtige items maken van een stuk papier.

Geniet van goedkoop familieplezier

Je krijgt deze kostbare momenten met je gezin niet terug, dus maak er het beste van zolang je kunt. U hoeft niet uw hele salaris uit te geven om een leuke dag voor uw dierbaren te creëren. Als deze activiteiten nog steeds een beetje buiten uw budget vallen, hoeft u zich geen zorgen te maken: er is geen tekort aan gratis gezinsactiviteiten om uit te proberen!

Lees volgende: Familiepicknickspellen waar je hele kroost dol op zal zijn

Aanbevolen: