Goedkope Boheemse decoratie-ideeën: stapsgewijze begeleiding

Inhoudsopgave:

Goedkope Boheemse decoratie-ideeën: stapsgewijze begeleiding
Goedkope Boheemse decoratie-ideeën: stapsgewijze begeleiding
Anonim
Boheemse gordijnstijl
Boheemse gordijnstijl

Een Boheemse inrichting kan worden gerealiseerd zonder veel geld uit te geven. De aard van deze eclectische stijl kan profiteren van het hergebruiken en hergebruiken van items om tegen zeer lage kosten in uw ontwerp te gebruiken. Andere meubels kunnen worden gekocht en gebruikt voor een fractie van de kosten die nodig zijn voor een conventionele woninginrichting. Speel de vrijgevochten vorm van dit ontwerp door je creativiteit en verbeelding de vrije loop te laten.

Richtlijnen voor Boheemse decoratie

Boheemse decoratie-ideeën
Boheemse decoratie-ideeën

De artistieke flair van een Boheems huis is onconventioneel en ha alt veel stijlideeën uit verschillende regio's en culturen. Sommige hiervan omvatten India, Marokko, Azië en andere oosterse invloeden. Boheemse decors hebben een ouderwetse sfeer die gelaagd is en rijk aan kleuren en patronen. De meest opvallende kenmerken van Boheems design zijn krachtige, levendige kleuren en een mix van patronen gevolgd door texturen. Met dit ontwerp kun je met elk intensiteitsniveau gaan. Goedkope decoratieartikelen zorgen ervoor dat je ook meer waar voor je geld krijgt.

1. Botsende kleuren en patronen

Kleur is de sleutel tot een geweldig bohemien decor. Wees niet timide als het gaat om kleurspatten in uw kamers. Deze kleuren wil je ook mengen. Er is geen waarschuwing tegen botsende kleuren, aangezien veel van de stoffen die in deze stijl worden gebruikt kleuren als roze en oranje combineren. De meeste patronen zijn traditioneel etnisch en worden in veel textielsoorten aangetroffen:

  • Stencils:Voeg patronen en kleuren toe aan muren, stoffen en zelfs traptreden met een Marokkaans stencil. Versier meubels met een inlegwerk of Afrikaans Kuba-ontwerp voor tafels, kasten, dressoirs en stoelen.
  • Tafelkleden: Een Boheems zonnebloem- of Phoenix-veelkleurig gestreept tafelkleed is een geweldige manier om kleur toe te voegen aan een eethoek.
  • Kussens: Ga voor goedkope kussens of bespaar nog meer door nieuwe hoezen voor bestaande kussens te naaien.

    Applique geborduurd met kralen en borduurwerk
    Applique geborduurd met kralen en borduurwerk

2. Goedkope raambekleding

Vermijd luxe gordijnen en op maat gemaakte tinten en probeer in plaats daarvan eenvoudige stoffen panelen op te hangen. Je kunt zelfs tafelkleden, kralenkettingen en lakens gebruiken; ze kunnen allemaal voor heel weinig geld worden gekocht. Vergeet niet om kleur en patroon op te nemen, aangezien vensters vaak een sterk middelpunt vormen.

  • Bamboe:Gebruik goedkope bamboe oprolbare zonneschermen.
  • Kralengordijnen: Selecteer één kleur of meerkleurige kralengordijnen.
  • Halfgordijnen: Een populair keukengordijn kan worden gebruikt om kleuren en patronen aan uw ontwerp toe te voegen.
  • Kleurrijke vitrages: Een geweldige raamdecoratie is om drie of meer gekleurde vitrages samen te gebruiken voor een geweldige hoeveelheid kleur en textuur.
  • DIY-gordijnen naaien: Selecteer een paisley-stof in Boheemse stijl en naai uw eigen gordijnen. Gebruik eenvoudige gordijnen met staafvormige zakken voor een goedkope en snelle oplossing voor al uw raambehoeften.
  • Kanten panelen: Kies een kanten gordijnpaneel met ingebouwde volant voor een elegante bohemien touch.

    Gordijn met kralen
    Gordijn met kralen

3. Versieringen en passementen voegen diepte toe

Het Boheemse ontwerp prikkelt de zintuigen. Gebruik stoffen die een tastbare aantrekkingskracht hebben, zoals zijde, fluweel en brokaat. Versieringen en versieringen op stoffen en accessoires voegen een verhoogd gevoel voor design toe en geven meer diepte aan uw ontwerp. Deze omvatten:

  • Kralen en kristallen:Koop kralensnoeren of rijg je eigen strengen om als slingers boven ramen te hangen, aan lampenkappen te bungelen, of te gebruiken als trekkoord voor plafondventilatoren.
  • Lampenkappen: Gebruik bestaande lampenkappen en hete lijmkralen langs de onderkant. Drapeer een kleurrijke stof, als een doorzichtige sjaal, over de schaduw.
  • Apothekerspotten: Vul apothekerspotten met gekleurde nep-edelstenen of edelstenen met glazen accenten.
  • Kostuumsieraden en -stoffen: Gebruik kostuumsieraden als decoratieaccessoire. Hang een aantal kettingen, sjaals en sari's op een decoratieve ladder die tegen de muur leunt. Zet armbanden in een kom op de salontafel of het dressoir.
  • Kwastjes: Hang kleurrijke kwastjes aan deurknoppen en kastbeslag.

    lampenkap in Boheemse stijl
    lampenkap in Boheemse stijl

4. Vintage meubeloplossingen

Vintage meubels en kringloopwinkelvondsten zijn de beste vrienden van de bohemiendecorateur. Probeer versleten stukken te vinden die enige slijtage vertonen. Sierlijk houtwerk is een pluspunt. Deze items kunnen vervolgens worden geverfd met opvallende kleuren en patronen, of zelfs worden gelaten zoals ze zijn voor een authentieke bohemienlook. Bezoek lokale rommelmarkten, garage-/zolderverkopen en veilingsites zoals eBay voor de beste aanbiedingen voor gebruikte en vintage meubels.

  • Breng meubels nieuw leven in:Breng een oude ladekast, nachtkastje of kast nieuw leven in door te verven en te verven. Je kunt ook stroken met verschillende behangpatronen op de ladefronten lijmen en vervolgens een kit aanbrengen voor een slimme bohemienlook.
  • Hemelbedden: Voeg toe aan de mystiek met gaasachtige stoffen die van hoge palen stromen of over de bedhemel worden gedrapeerd.
  • Hoge hemelbedden: Bundel gaas- of zijden stoffen langs de lengte van hoge palen en knoop ze vast met lange lintwimpels aan de bovenkant van de palen.

    Verontruste geschilderde kast
    Verontruste geschilderde kast

Maak je eigen kunstideeën

Bij het maken van je eigen kunstcreaties, met behulp van objecten, meubels en stoffen, kun je stencils en decoupage gebruiken en zelfs nepjuwelen op stukken lijmen.

  • Lampen en verlichting:Verf oude lampen voor een leuke uitstraling. Mix en match lampstijlen en materialen. Marokkaanse lantaarns zouden ook een goede optie zijn als je ze op rommelmarkten of kringloopwinkels kunt vinden.
  • Verfframes: Hergebruik oude frames met levendige verfkleuren. Versier gewone lijsten met harsmotieven en schilder ze vervolgens.
  • DIY-kunstwerk: Schilder je eigen canvas, lijst stukken stof of behang in of vind goedkope kunst via websites zoals Etsy en eBay.

    Boho-kunstwerk
    Boho-kunstwerk
  • Voeg metalen voorwerpen toe:Voeg een metalen lamp of kom toe voor een glanzend reflecterend oppervlak. Verf een bijzettafel met een metallic kleur.
  • Vloerkleden: Gebruik verschillende vloerkleden met kleurrijke patronen voor een authentieke bohemien look. Gevlochten vloerkleden zijn een geweldige, goedkope optie.
  • DIY-vloerkleed: Sla de tapijten over en transformeer in plaats daarvan een goedkoop tafelkleed in een vloerkleed voor hardhouten, tegel- of betonnen vloeren. Blogger Laura Hayestone van Design Share geeft instructies voor deze goedkope en gemakkelijke manier om er een te maken.
  • Bank: Hergebruik een oud hoofdeinde in de achterkant van een bank, verf en decoreer of decoupage indien gewenst.
  • Quilt, sprei of tafelkleed: Gebruik een oude quilt, lichtgewicht sprei of etnische sprei voor een tafelkleed. Gebruik er meer dan één voor een gelaagd effect.
  • Kandelaars: Verf kandelaars van verschillende hoogtes en lijm er nep-juwelen en bungelende kralen aan voor een leuke look.
  • Kleine kist: Verf, stencil en versier een kleine houten kist voor een sieraden-, kruidenkastje of andere opbergdoos.
  • Gekleurd glas: Breng kleur in uw interieur met drie, vijf of zeven gekleurde vazen met verschillende vormen in een groep. Voeg zijden bloemen toe (optioneel).

    Lampen in Boheemse stijl
    Lampen in Boheemse stijl

Hoe u ideeën combineert tot een samenhangende look

Selecteer een paar van de bovenstaande ideeën om te beginnen met het inrichten van je huis in een Boheems ontwerp. Zoals bij elk interieurontwerpproject wil je een kleurenschema, een thema en een plan maken voor hoeveel je van elk ervan in je ontwerp verwerkt.

1. Selecteer uw kleuren

Begin met drie hoofdkleuren. Je voegt veel andere kleuren toe, maar deze drie zullen je ontwerpthema door je hele huis dragen, van de ene kamer naar de andere, om je ontwerp samenhangend te houden in plaats van een wirwar van kleuren en items. Selecteer er een die iets vaker zal worden gebruikt dan de andere twee kleuren, zoals op stoffen of andere objecten, om een dominante kleur te verkrijgen.

tinten blauw
tinten blauw

2. Zoek een thema

Hoewel bohemien een mix van alles is, wil je toch een thema hebben. Dit kan een nadruk op een metaal of motief zijn. U kunt bijvoorbeeld zilver als thema kiezen en zilverkleurige objecten kiezen die u door uw hele huis kunt plaatsen. Je kunt besluiten dat je motief vogels zal zijn en voor vogellampen, een paar stoffen met vogelpatronen, keramische vogelfiguren en een paar andere vogelobjecten gaan.

De sleutel tot een thema, of het nu een materiaal of een motief is, is om het in balans te houden door het in oneven aantallen te gebruiken. Ga niet overboord met honderden vogelobjecten of alle accessoires zilver van kleur en materiaal.

Natuurlijke boho-stijl
Natuurlijke boho-stijl

3. Begin met vloeren en muren

Je moet beslissen hoeveel patroon en kleur je wilt gebruiken. Zullen de muren en vloeren slechts het decor zijn voor de items die u in uw ontwerp gebruikt, of worden ze focuspunten in uw ontwerp? Met andere woorden: zullen de muren een effen kleur hebben, behangen of gestencild zijn? Hoe zit het met de vloeren? Zijn ze hardhout, vloerbedekking of tegels? Als u hardhout gebruikt, gebruikt u dan een verweerd effect, schildert u de vloeren of voegt u een stencilrand toe?

boho-muur
boho-muur

4. Beslis over meubelstukken en behandelingen

Als je eenmaal een beslissing hebt genomen over de behandeling van de vloeren en muren, wil je je concentreren op de belangrijkste meubelstukken. Als je bestaand meubilair gaat schilderen, sjabloneren en verfraaien, zorg er dan voor dat je de drie hoofdkleuren erbij vermeldt en ook andere kleuren toevoegt.

boho-achtergrond
boho-achtergrond

5. Raambehandeling

Je keuze voor raambekleding wordt bepaald door enkele texturen, patronen en kleuren die je hebt gebruikt in je muur-, vloer- en meubelkeuzes. Wees niet bang om voor een gordijn met patronen te gaan, want bohemien druist in tegen veel van de designkorrels over het mixen van patronen en kleuren. Als je er geen vertrouwen in hebt om voor een ander patroon te gaan, kies dan voor verschillende effen gekleurde vitrages om het kleurenpalet levend te houden.

boho-venster
boho-venster

6. Laag uw ontwerp voor diepte en interesse

Je bent nu klaar om het raamwerk van je kamer in lagen te leggen met verschillende eclectische kunst, objecten, schilderijen en andere accessoires. Beschouw alles wat klaar is in je kamer als canvasdoeken die schaduwen van donkere en lichtere kleuren nodig hebben om diepte en dimensie toe te voegen. Onthoud dat dit een Boheemse stijl is, dus je kunt nooit te veel diepte of te veel objecten hebben.

Rachels Boheemse huis in Adelaide
Rachels Boheemse huis in Adelaide

Tijdloze Boheemse stijl

Als je je concentreert op kleuren, patronen en texturen door deze zo vaak mogelijk in laagjes te dragen, zal je Boheemse stijl iets zijn waar je tientallen jaren van kunt genieten. Verwissel accessoires, maar laat je muren, vloeren en behandelingen liggen, zodat veranderingen goedkoop blijven.

Aanbevolen: