Goedkope kampeerma altijden: snelle ideeën om tijd en geld te besparen

Inhoudsopgave:

Goedkope kampeerma altijden: snelle ideeën om tijd en geld te besparen
Goedkope kampeerma altijden: snelle ideeën om tijd en geld te besparen
Anonim
familie die geniet van een kooksessie tijdens een kampeertrip
familie die geniet van een kooksessie tijdens een kampeertrip

Ben je op zoek naar goedkope ideeën voor kampeerma altijden? Er is geen reden om een fortuin uit te geven aan dineren als u graag tijd doorbrengt met vrienden en familie in de vrije natuur. Kamperen is tenslotte een van de meest economische manieren om te genieten van een tijd weg van huis. Of u nu in een tent kampeert of tijd doorbrengt in een recreatievoertuig, er zijn een aantal betaalbare eetgelegenheden die u misschien wilt proberen.

Ideeën voor goedkope kampeerma altijden

De onderstaande ma altijden zijn allemaal goedkope, eenvoudige keuzes, perfect voor elke leeftijd. Sommige vereisen een kampvuur, grill of kampeerfornuis, terwijl andere eenvoudige opties zijn zonder koken.

Hotdogs

Geen kampeertrip is compleet zonder ten minste één ma altijd met worstjes die boven het kampvuur worden geroosterd. Als je vaak kampeert, let dan op de uitverkoop van hotdogs en vul je vriezer met de koopjes die je tegenkomt.

Vrouwen bereiden hotdogs boven kampvuur
Vrouwen bereiden hotdogs boven kampvuur

Veel supermarkten bieden speciale aanbiedingen voor hotdogs, koop er één, krijg er één gratis, en bieden aanzienlijke kortingen op pakketten die bijna de houdbaarheidsdatum hebben bereikt. Coupons voor merkworstjes worden vaak opgenomen in krantencirculaires. Als je geweldige aanbiedingen voor hotdogs vindt, koop dan meerdere pakketten en vries ze meteen in.

Als je klaar bent om naar je favoriete camping te gaan, gooi dan een paar pakjes in je koelbox en kook zodra ze de kans hebben gehad om te ontdooien. De gemakkelijkste en leukste manier om hotdogs te bereiden tijdens het kamperen is door ze op lange stokken of braadvorken te plaatsen en boven een open vuur te houden tot ze warm zijn.

Kosten: Minder dan $ 1 per portie (afhankelijk van de kruiden!)

Beanie Weenies

Als je op zoek bent naar een goedkoop campingma altijdidee voor één pot, dan kun je niet fout gaan met een grote pot beanie weenies, ook wel franks en bonen genoemd.

Persoon die muts Weenie voorbereidt
Persoon die muts Weenie voorbereidt

Dit eenvoudige gerecht is niets meer dan ingeblikt varkensvlees en bonen gecombineerd met hotdogbrokjes. Je kunt hotdogs rechtstreeks uit de verpakking gebruiken, of restjes van het wienergebraad van de vorige dag, als die beschikbaar zijn. Gooi gewoon een paar blikjes bonen in kookgerei dat veilig is voor gebruik op de grill of boven een kampvuur, voeg de hotdogs toe, roer en verwarm. Niets is eenvoudiger of betaalbaarder.

Kosten: Minder dan $ 2 per portie.

Broodjes

Er is geen reden om elke keer te koken als je honger krijgt terwijl je aan het kamperen bent. Elke keer dat u de grill aansteekt of een kampvuur maakt, gebruikt u immers houtskool of hout. Misschien wilt u wachten tot de avond om van gekookt voedsel te genieten, zodat de grill of het kampvuur een dubbel doel kan dienen: de leden van uw gezelschap warm houden tijdens de koele avonduren, terwijl u ook uw eten kookt.

Campingbroodjes
Campingbroodjes

Sandwiches kunnen geweldige, goedkope campingma altijden zijn, waarvoor je niet hoeft te koken en die heel betaalbaar zijn. Pak een brood in en je favoriete sandwich-ingrediënten, zoals pindakaas, vleeswaren, tonijn uit blik en je favoriete kruiden. Sla de artikelen in die u graag gebruikt om sandwiches te maken wanneer ze in de uitverkoop zijn, zodat u niet meteen voor uw reis een hoge prijs hoeft te betalen voor de boodschappen die u nodig heeft. Houd er rekening mee dat delicatessenvlees aan bederf onderhevig is, maar wel kan worden ingevroren totdat u klaar bent om op reis te gaan.

Voor maximale betaalbaarheid en gemak kunt u de extra kruidenpakketten bewaren die u ontvangt bij de aankoop van delicatessensandwiches of fastfood. Ze zijn perfect voor gebruik tijdens kampeertochten. Het hergebruiken van deze individuele pakjes in plaats van ze weg te gooien is milieuverantwoord en kan voorkomen dat je dure miniatuurcontainers met kruiden hoeft te kopen voor kampeertrips.

Kosten: $1 tot $3 per portie, afhankelijk van de ingrediënten.

Pindakaas en crackers

Ma altijdopties zonder koken zijn geweldig als je aan het kamperen bent. Soms is het weer te slecht om boven het vuur of de kampeerkachel te koken. Soms ben je te moe van een dag wandelen of vissen. En soms wil je gewoon iets snel, goeds en gemakkelijks, zonder dat je iets hoeft op te ruimen.

Pindakaas en Crackers
Pindakaas en Crackers

Pindakaas en crackers zijn een geweldige optie. Of je nu kiest voor s altines, boterachtige crackers, tarwecrackers, kaasachtige crackers (of al het bovenstaande voor een mix van smaken!) Het enige wat je nodig hebt is een mes en je favoriete pindakaas. Maak kleine boterhammen met pindakaas en crackers, of wees creatief en snijd appels of ander fruit op de pindakaas voor een beetje extra voeding.

Kosten: Minder dan $1 tot $2 per portie.

Groenten en dipsaus

Dit is weer een geweldige optie zonder koken, perfect voor momenten waarop het warm is en je iets gezonds en verfrissends wilt. Je kunt eenvoudig een verscheidenheid aan groenten van tevoren bereiden (wortelen, selderij, komkommers, broccoli en bloemkool in stukjes snijden) of, nog gemakkelijker, een bosje voorgesneden groenten kopen. Maak of koop je favoriete dip en geniet ervan!

Groenten en dipsaus
Groenten en dipsaus

Kosten: Ongeveer $ 2 per portie.

Gebakken aardappelen

Aardappelen zitten vol vitamines, mineralen en vezels en zijn een geweldige, goedkope (maar vullende!) optie. Verpak een paar toppings, zoals boter, zure room, kaas of salsa, en je bent klaar om te gaan met deze gemakkelijke, voedzame en goedkope ma altijd.

Gebakken aardappelen
Gebakken aardappelen

Er zijn twee algemene manieren om aardappelen te koken tijdens het kamperen.

  • Prik gaten in de aardappelen en plaats ze op een rooster, heel dicht bij de vlammen van je kampvuur of grill. Draai ze af en toe zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • Hasselback-stijl: Maak een reeks sneden langs de lengte van de aardappel, ongeveer 1/4 inch uit elkaar. Doe de boter tussen een paar plakjes en zout en peper de aardappel. Wikkel het goed in folie, leg het in de kolen en laat het ongeveer 30 tot 40 minuten koken. Prik met een mes om de gaarheid te controleren.

Kosten: Minder dan $ 1 per portie (maar kan meer zijn, afhankelijk van de toppings die je kiest).

Wraps

Net als sandwiches kunnen wraps een makkelijke optie zijn die je niet hoeft te koken. Verpak gewoon uw favoriete vleeswaren en kazen, wat specerijen en wat sla, tomaat en ui, samen met uw favoriete soort wrap, en laat mensen er zelf een maken. Voor een warme ma altijd kun je ze zelfs in folie wikkelen en een paar minuten boven het vuur zetten.

Vrouw die een wrap eet
Vrouw die een wrap eet

Kosten: $1 tot $3 per portie.

Trailmix en fruit

Dit is een fantastische ontbijt- of lunchoptie, vooral als je onderweg bent. U kunt de trailmix zelfs in afzonderlijke containers verdelen voordat u van huis gaat, en deze vervolgens uitdelen. Neem appels, sinaasappels, bananen of voorgesneden bakjes meloen mee en je hebt een voedzame, gemakkelijke, lichte ma altijd voor zowel volwassenen als kinderen.

Trailmix en fruit
Trailmix en fruit

Kosten: $ 2 per portie, afhankelijk van de trailmix en fruitselecties.

Eieren in een nest

Eieren zijn goed voor ontbijt, lunch of diner, en eieren in een nest zijn een klassieke, goedkope, eenvoudige optie die perfect is voor als je aan het kamperen bent. Je kunt ze maken in een kleine koekenpan boven een kampvuur of op een kampvuurtje. Het enige dat je nodig hebt is gesneden brood, boter, eieren en alle kruiden die je lekker vindt op je eieren.

Eieren in een nest
Eieren in een nest
  1. Gebruik een ronde koekjesvormer (of scheur voorzichtig een gat van 7,5 cm uit) in het midden van elk stuk brood. Figuur over het verstrekken van één tot twee hiervan per persoon.
  2. Smelt boter of verwarm de olie naar keuze in een koekenpan. Leg het brood erin. Rooster het aan de ene kant en draai het dan naar de andere kant.
  3. Breek een ei in het gat en laat het koken. Draai het halverwege om zodat eventueel vloeibaar eiwit aan de bovenkant gaar wordt.
  4. Kruiden en serveren!

Kosten: Minder dan $ 1 per portie.

Mokken Soep

Als het fris is, kan een lekkere mok soep een stevige, goedkope optie zijn voor lunch en diner. Je kunt je favoriete soep thuis vooraf maken, in plastic bakjes verpakken en vervolgens in een pan boven het vuur gieten voordat je hem serveert. Of er is absoluut niets mis mee om een paar blikjes van je favoriete soep uit blik te kopen, deze op te warmen en in mokken te gieten zodat iedereen ervan kan genieten. Als je knapperig brood of crackers hebt, is dat ook een geweldige aanvulling op deze ma altijd!

Vrouw genieten van eten met kampvuur
Vrouw genieten van eten met kampvuur

Kosten: $1 tot $4 per portie, afhankelijk van het type of merk soep en eventuele extra's.

Kook vooruit voor betaalbaar dineren

Hoewel er veel kant-en-klaarma altijden zijn die zijn ontworpen om aan de behoeften van kampeerders te voldoen, zijn ze doorgaans duurder dan recepten die je zelf bereidt. Hoewel backpackers misschien vinden dat gevriesdroogde kampeerma altijden hun beste optie zijn, geldt dit niet voor mensen die graag kamperen op verbeterde campings waar ze toegang hebben tot grills en gemakkelijk grote koelers kunnen gebruiken.

Als je tijdens je kampeertrip geen zin hebt om te koken, kun je nog steeds genieten van goedkope kampeerma altijden. Bereid eenvoudigweg een paar van uw favoriete recepten van tevoren voor en bewaar deze in de koelkast of vriezer. Betaalbare voedingsmiddelen die goed invriezen en die kunnen worden opgewarmd op de grill of boven een open kampvuur, zijn onder meer chili, stoofpot, vlees voor Sloppy Joes en meer.

Let op de uitverkoop van broden en hamburgerbroodjes om bij uw zelfgemaakte ma altijden te serveren voorafgaand aan uw volgende kampeertrip. Vries het brood in terwijl het nog vers is en laat het onderweg naar uw bestemming ontdooien. U kunt genieten van smakelijke ma altijden zonder een fortuin uit te geven of een groot deel van uw vakantietijd aan koken te besteden.

Aanvullende ideeën

Voor meer ideeën en suggesties voor kampeerma altijden, zie:

  • Kampeervoedsellijst
  • Campingrecepten voor Nederlandse ovens
  • Recepten voor het koken op de buitengrill
  • Wat voor soort voedsel is goed voor kamperen?

Goed eten tijdens het kamperen

Zoals u ziet, kunt u tijdens uw kampeertrip goed eten, zonder dat uw ma altijden u een arm en een been kosten. Wees flexibel, wees creatief en onthoud dat kamperen bovenal om plezier gaat en je routine een beetje opschudt.

Aanbevolen: