Deskundig advies over pleegzorg voor militaire gezinnen: hoe u ondersteuning kunt bieden

Inhoudsopgave:

Deskundig advies over pleegzorg voor militaire gezinnen: hoe u ondersteuning kunt bieden
Deskundig advies over pleegzorg voor militaire gezinnen: hoe u ondersteuning kunt bieden
Anonim
Soldaat met familie
Soldaat met familie

Ook al verhuizen militaire families om de paar jaar, ze kunnen nog steeds hun hart en huis openstellen voor een pleegkind. Maatschappelijk werker Casi Preheim, MSW, geeft deskundige antwoorden op de vraag: kunnen militaire gezinnen pleegouders zijn? Haar advies werpt licht op het proces van pleegzorg voor militaire gezinnen.

Over Casi Preheim, MSW

Preheim werkte zes jaar bij The Adoption Exchange als Colorado Military and Global Families Service Specialist. Ze leverde rekruterings- en retentiediensten voor potentiële pleeg- en adoptiegezinnen die in het buitenland woonden, inclusief militaire gezinnen. Dit omvatte onder meer het bieden van uitstekende klantenservice, nuttige informatie en doorverwijzingen, en voortdurende ondersteuning aan deze families terwijl ze het proces van het verzorgen of adopteren van een kind in de VS doorliepen. Casi werkt nu als maatschappelijk werker voor de stad en het graafschap Denver.

Hulpbron voor militaire gezinnen die kinderen willen opvoeden en adopteren: AdoptUSKids

AdoptUSKids, een federaal gefinancierd project dat wordt beheerd via een samenwerkingsovereenkomst tussen het U. S. Children's Bureau en de Adoption Exchange Association, adviseert: "Het is militaire families die in het buitenland en binnen de VS gestationeerd zijn, niet verboden om kinderen uit het Amerikaanse pleegzorgsysteem te adopteren. Verder werkt AdoptUSKids "aan het helpen verminderen van adoptiebarrières voor militaire gezinnen. Dit omvat het bieden van gratis hulp aan militaire families die proberen kinderen uit pleeggezinnen op te vangen of te adopteren."

Hoe militaire gezinnen pleegzorg kunnen bieden

Preheim legt uit: "Mensen besluiten om verschillende redenen pleegouders te worden. Sommige gezinnen besluiten pleegouders te worden omdat ze een persoonlijke relatie hebben met een kind dat in het kinderwelzijnssysteem terechtkomt. Andere gezinnen maken kennis met het idee van pleegzorg via hun kerk, gemeenschapsevenementen of de media, en erkennen dat ze in staat zouden zijn om deze kinderen een stabiel en liefdevol thuis te bieden. In sommige gevallen waren individuen die de beslissing namen om pleegkinderen te zijn of te adopteren ooit zelf pleegkinderen."

Voorbereiden op de opvoeding

Als jij of een dierbare overweegt een kind op te voeden, zijn er enkele dingen die Preheim aanbeveelt om je voor te bereiden. Ze adviseert: "Potentiële pleeggezinnen moeten eerst bepalen of pleeggezinnen geschikt zijn voor hun hele gezin." Ze stelt voor dat gezinnen het volgende doen:

  • Gezinnen moeten praten met hun ondersteuningssystemen, inclusief de uitgebreide familie en hun persoonlijke gemeenschappen, om er zeker van te zijn dat ze emotioneel gesteund worden.
  • Potentiële ouders moeten ook rekening houden met de behoeften van hun huidige kinderen en hoe zij beïnvloed kunnen worden door de introductie van een nieuw familielid.
  • Omdat de meeste pleegplaatsingen tijdelijk zijn, tenzij het expliciet een pre-adoptieplaatsing betreft, moet een gezin voorbereid zijn op de emotionele impact van gehechtheid aan een kind dat vervolgens herenigd wordt met zijn biologische familie.
  • Zodra een gezin vaststelt dat ze het certificeringsproces kunnen voltooien en klaar zijn om een pleeggezin te worden, moeten ze overwegen welke soorten speciale behoeften ze kunnen ondersteunen. Vanwege de situaties waardoor ze onder de aandacht van het kinderwelzijnssysteem zijn gekomen, hebben de meeste kinderen in pleeggezinnen een of meer fysieke, emotionele, medische, educatieve, gedragsmatige of mentale aandoeningen die kunnen variëren van mild tot ernstig en vaak een voortdurende behandeling vereisen. Potentiële ouders moeten de omstandigheden en niveaus van betrokkenheid identificeren waarop zij effectief kunnen reageren binnen hun gezin en gemeenschap.
Militaire adviseur praat met veteraan
Militaire adviseur praat met veteraan

Foster-voorkeuren

Als een gezin een pleegkind van een specifieke leeftijd, geslacht of etniciteit wil, zegt Preheim: "Gezinnen kunnen hun voorkeuren altijd bespreken met de dossierwerker die hun thuisstudie/certificering uitvoert." Ze legt ook uit: "Hoewel bepaalde parameters nodig kunnen zijn voor een succesvolle plaatsing, moeten gezinnen ook weten dat deze specificaties hun mogelijkheden voor een plaatsing kunnen beperken", waarschuwt ze.

Tijdlijn bevorderen

Het tijdsbestek voor een pleegproces kan sterk variëren per staat en instantie. "Het certificeringsproces kan langer duren, afhankelijk van de beschikbaarheid van trainingslessen of het aantal gezinnen dat geïnteresseerd is in adoptie of adoptie", zegt Preheim. Een andere factor is het aantal kinderen in de staat dat een pleeggezin nodig heeft. Preheim zegt: "Over het algemeen kan het proces echter worden versneld als het potentiële pleeggezin een reeds bestaande relatie heeft met het kind dat plaatsing nodig heeft."

Er mogen geen beperkingen worden gesteld aan de mogelijkheid van een militaire familie om kinderen te adopteren of te adopteren, uitsluitend gebaseerd op het feit dat ze een militaire familie zijn. Er kunnen echter beperkingen zijn op basis van factoren die voortvloeien uit het feit dat u een militair gezin bent. Preheim geeft het voorbeeld van militaire families die in het buitenland wonen; ze zouden geen kinderen kunnen opvoeden die niet wettelijk vrij zijn voor adoptie, omdat die kinderen nog steeds onder de wettelijke voogdij van de staat zouden vallen.

Proces om een pleeggezin te worden

AdoptUSKids biedt een gratis nationale toegangspoort tot het proces van het verzorgen of adopteren van een kind. De organisatie geeft algemene en staatsspecifieke informatie over pleegzorg en adoptie. Het algemene proces van koesteren is:

  • Militaire gezinnen in actieve dienst die in de VS wonen, worden eerst doorverwezen naar een militair-wereldwijde specialist die aanvullende informatie zal verstrekken.
  • Vervolgens zal het personeel de familie doorverwijzen naar de staat waar hun permanente standplaats zich bevindt, aangezien dit doorgaans de plaats is waar zij zich zullen bevinden.
  • Het proces is vergelijkbaar voor militaire families die in het buitenland wonen, hoewel ze, zoals hierboven vermeld, geen kinderen zouden kunnen opvoeden die niet wettelijk vrij zijn voor adoptie, omdat die kinderen nog steeds onder de wettelijke voogdij van de staat zouden vallen.
  • Als adoptietraining niet gemakkelijk toegankelijk is waar een gezin momenteel woont, kunnen ze bij hun instelling of de kinderwelzijnsorganisatie van hun thuisstaat navragen welke gelijkwaardige training nodig is. Zodra het gezin de vereisten kent, kunnen ze mogelijk toegang krijgen tot soortgelijke trainingen in de buurt van hun installatie.

Details uitwerken

" Vanwege de tijd die het kost om gecertificeerd te worden en kinderen in huis te krijgen, werkt pleegzorg het beste bij militaire gezinnen die langer dan een jaar op één plek gestationeerd zullen zijn jaar”, zegt Preheim. Hoewel gezinnen in de ene staat gecertificeerd kunnen worden, moeten ze ook gecertificeerd worden als ze naar een andere staat worden overgebracht. Veel staten beginnen echter de unieke omstandigheden van militaire families te erkennen en zullen accepteren dat specifieke elementen van het certificeringsproces, zoals de trainingslessen, bij verhuizing met het gezin worden overgedragen.

Zorgverzekering

Kinderen in het pleegzorgsysteem ontvangen een ziektekostenverzekering via de staats- of federale overheid. Kinderen vallen onder Medicaid en Titel IV-E van de Social Security Act. Als het kind in aanmerking komt voor adoptie en het militaire gezin legaal wil adopteren, kan het kind deze uitkeringen alsnog ontvangen. “In feite komt 80 procent van de pleegkinderen die worden geadopteerd in aanmerking voor doorlopende financiering (adoptiebijstand) via Titel IV-E en/of de staat van herkomst van het kind. Bovendien zou een kind dat legaal wordt geadopteerd door een militair gezin dan komen in aanmerking voor TRICARE-voordelen", legt Preheim uit.

Inzet of permanente verandering van station

Tegenwoordig hebben de meeste kinderen die in een pleeggezin verblijven zogenaamde 'gelijktijdige plannen', dat wil zeggen een primair plan om het kind naar huis terug te brengen, samen met een alternatief adoptieplan als het terugkeerplan niet zou plaatsvinden. succesvol zijn, om welke reden dan ook. Preheim legt uit: "Zelfs als een kind naar huis terugkeert, is het gebruikelijk dat het pleeggezin betrokken blijft bij het leven van het kind door middel van bijvoorbeeld e-mail, video- of teleconferenties, brieven, foto's en zelfs bezoeken."

Als bij een militair gezin een pleegkind in huis wordt geplaatst dat niet wettelijk vrij is voor adoptie wanneer het militaire gezin wordt verplaatst, wordt het kind doorgaans overgebracht naar een ander pleeggezin binnen de staat. In sommige gevallen kan het familielid in het leger mogelijk bij de eenheidscommandant een verlengd verblijf op de huidige locatie aanvragen, vooral in situaties waarin het proces om de rechten van biologische ouders op het kind te beëindigen is begonnen en het pleeggezin al is begonnen. geïdentificeerd als het toekomstige adoptiegezin. Bovendien kunnen militaire families die de adoptie van een kind bijna hebben afgerond, mogelijk ook uitstel van inzet aanvragen.

Als het gezin bezig is het kind te adopteren wanneer het wordt overgedragen, zou het Interstate Compact on the Placement of Children (ICPC) in zowel de thuisstaat als de ontvangende staat samenwerken om die plaatsing te vergemakkelijken. Een uitzendend familielid zal een volmacht moeten verlenen aan de echtgeno(o)t(e), of aan een ander familielid in het geval van eenouderadoptie. Military One Source biedt een gids over ouderschap tijdens inzet.

Ondersteuning van pleeggezinnen

Preheim biedt de volgende informatie met betrekking tot de beschikbare ondersteuning voor pleeggezinnen.

Zelfs als pleegkinderen fysiek in het huis van een gezin worden geplaatst, heeft de staat nog steeds de wettelijke voogdij over het kind. Om deze reden ontvangen gezinnen regelmatig toezicht en financiële, medische en sociale steun van de staat. Diensten die het gezin of het kind nodig hebben, zoals therapie, respijt of medische zorg, worden ook door de staat geleverd.

AdoptUSKids legt uit dat militaire families ook gebruik kunnen maken van hun Family Service Centers. Deze centra bevinden zich op elke grote militaire installatie om gezinsondersteuning en belangenbehartiging te bieden. Maatschappelijk werkers in deze centra zijn beschikbaar voor gezins- en/of kinderbegeleiding en -behandeling als dat nodig is om het functioneren van het gezin te versterken, de preventie van kindermishandeling te bevorderen, gezinnen waar misbruik en verwaarlozing hebben plaatsgevonden te behouden en te ondersteunen, en samen te werken met de nationale en lokale civiele sociale dienst. agentschappen.

De verschillende aanduidingen voor Familieservicecentra zijn:

  • Leger - Leger gemeenschapsdienst
  • Luchtmacht - Familiesteuncentrum
  • Marine - Ondersteuningscentrum voor vloot en gezin
  • Marine Corp - Marine Corp gemeenschapsdiensten
  • Kustwacht - Werk/privékantoor

Verhuizen van pleegzorg naar adoptie

Preheim gaat dieper in op het proces van de overgang van pleegzorg naar adoptie door het volgende uit te leggen.

Wanneer een gezin de mogelijkheid heeft om legaal een kind te adopteren dat zij verzorgen, zouden zij een proces volgen dat vergelijkbaar is met dat van pleegouder worden. De maatschappelijk werker van het gezin moet relevante informatie kunnen verstrekken over de adoptieprocedure van de specifieke staat. In sommige gevallen is het certificeringsproces voor adoptie hetzelfde als dat voor pleegouders; het grootste deel van het papierwerk zal door de beslisser worden overgedragen van het pleegdossier naar het adoptiedossier.

Sommige staten vereisen dat een advocaat toezicht houdt op de juridische adoptieprocedures. Families moeten er zo snel mogelijk achter komen of ze regelingen moeten treffen om een advocaat in te schakelen. Hoewel militaire families vaak toegang hebben tot een Bureau voor Rechtsbijstand en de Rechter Advocaat-Generaal (JAG), kan het gezin van deze diensten geen gebruik maken als juridische vertegenwoordiging. Gezinnen die een advocaat nodig hebben, kunnen mogelijk een deel van de juridische kosten compenseren met het adoptievergoedingsprogramma dat wordt aangeboden door het ministerie van Defensie of met het door de staat beheerde adoptiehulpprogramma voor het kind.

Bovendien komen gezinnen in aanmerking voor een federaal adoptiebelastingkrediet, en, in sommige staten, een inkomstenbelastingkrediet, een staatsbelastingkrediet voor kwalificerende adoptiekosten in elk stadium van het adoptieproces.

Vrouw in uniform met kind
Vrouw in uniform met kind

Adoptie in het buitenland

Adoptie is heel goed mogelijk voor Amerikaanse militaire families die in het buitenland wonen. Ze kunnen hun legale verblijfplaats in de VS behouden en gebruiken voor binnenlandse adoptie. Deze bronnen kunnen helpen:

  • Het Haags Verdrag inzake de bescherming van kinderen en samenwerking op het gebied van interlandelijke adoptie (het Verdrag) is een internationaal verdrag dat is ontworpen om de belangen van kinderen, biologische gezinnen en adoptiegezinnen te behartigen. Gezinnen die zijn gestationeerd in landen die deel uitmaken van de Conventie kunnen voor meer informatie contact opnemen met de centrale autoriteit van het land.
  • Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verstrekt op zijn website ook contactgegevens van de adoptieautoriteiten van elk land.
  • Voor interlandelijke adoptie coördineert het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken het beleid en de programma's en geeft leiding aan de posten van de buitenlandse dienst over interlandelijke adoptie. Hun website biedt militaire families updates en waarschuwingen over het proces.
  • VS Citizenship and Immigration Services (USCIS) bepa alt de geschiktheid en geschiktheid van potentiële adoptieouders en bepa alt of het kind in aanmerking komt om naar de VS te emigreren. Hun website biedt informatie over staatsburgerschap voor militaire families.

Aanvullende bronnen

Aanvullende bronnen voor adoptie-informatie en begeleiding zijn onder meer:

  • Nationale Raad voor Adoptie biedt onderwijs en hulpmiddelen over adoptiekwesties voor alle mensen.
  • National Military Family Association zet zich in voor het identificeren en oplossen van problemen die van belang zijn voor militaire families.
  • Neem contact op met AdoptUSKids door hun website te bezoeken, een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 1-888-200-4005.

Hoop geven

Je huis en hart openen voor een kind in nood geeft het kind diepe hoop. Je kunt een militair gezin zijn, maar ook een kind opvoeden of adopteren dat een thuis nodig heeft.

Aanbevolen: