Non-profitorganisaties die ondersteuning bieden aan mensen met depressie en angst

Inhoudsopgave:

Non-profitorganisaties die ondersteuning bieden aan mensen met depressie en angst
Non-profitorganisaties die ondersteuning bieden aan mensen met depressie en angst
Anonim
Non-profitorganisaties die zich richten op psychische aandoeningen
Non-profitorganisaties die zich richten op psychische aandoeningen

Bijna alle non-profitorganisaties die ondersteuning bieden aan mensen met depressie en angst werken aan het vergroten van het bewustzijn over de prevalentie van de ziekten en het verminderen van het stigma dat er normaal aan kleeft. Door informatie te delen over de oorzaken en behandelingsopties van de ziekten, willen ze het publiek informeren over de symptomen van de ziekten, zodat vroege detectie mogelijk is en individuen die de symptomen ervaren, worden aangemoedigd om hulp te zoeken.

Hoe deze organisaties helpen

Non-profitgroepen die zich richten op depressie en angst bieden meestal verwijzingen van therapeuten of artsen aan via doorzoekbare mappen op hun websites of via gratis telefoonnummers die worden beheerd door getrainde hulpverleners. Deze diensten zijn beschikbaar voor personen die lijden aan een van beide ziekten, familieleden en vrienden die een dierbare helpen bij het vinden van een behandeling. De meeste groepen bieden ook lijsten met lokale steungroepen. Hoewel deze groepen doorgaans geen therapeutische behandeling bieden, kunnen sommige wel telefonische noodhulp bieden. Deze begeleiding is meestal bedoeld om te voorkomen dat de beller zichzelf of anderen pijn doet.

Een andere vaak aangeboden dienst is het geven van informatie over de verschillende soorten therapiemethoden en medicijnen die worden gebruikt om angst of depressie te behandelen. De groep kan een band hebben met een therapeut of apotheker om vragen te beantwoorden en het behandelproces uit te leggen. Sommige groepen bieden diagnostische hulpmiddelen aan, die een individu helpen bepalen of hij of zij mogelijk aan een andere ziekte lijdt. Deze hulpmiddelen zijn echter niet bedoeld om daadwerkelijk een diagnose van het individu te stellen, maar eerder om de gebruiker aan te moedigen professionele hulp te zoeken.

Veel groepen zamelen geld in voor onderzoek naar de ziekte, betalen voor seminars om les te geven over de ziekten of zelfs om te helpen met de kosten van de behandeling. Ze organiseren doorgaans evenementen om geld in te zamelen, maar accepteren ook online donaties.

Voorbeelden van non-profitorganisaties die mensen met depressie en angst helpen

  • American Foundation for Suicide Prevention (AFSP): Deze groep werkt om te voorkomen dat mensen die aan een depressie lijden zichzelf pijn doen. Op de website staan lokale afdelingen en steungroepen voor suïcidale personen en mensen die een dierbare hebben verloren door zelfmoord.
  • Freedom From Fear: De website van deze organisatie bevat zelfscreeningstests voor angst en depressie en biedt gratis professionele begeleiding aan personen die de test afleggen. De website vermeldt ook steungroepen in elke staat en biedt gebruikers de mogelijkheid om naar artsen in hun regio te zoeken.
  • Postpartum Support International: Deze groep helpt moeders die lijden aan postpartumdepressie medische professionals in hun omgeving te vinden voor behandeling. Het biedt ook begeleiding aan familieleden.
  • MoodGYM: Deze website leert cognitieve gedragstherapievaardigheden aan mensen die lijden aan angst en depressie.
  • E-Couch: Deze website bevat diagnostische modules waarmee gebruikers kunnen bepalen of ze medische hulp moeten zoeken. Het legt ook cognitieve en gedragstherapietechnieken en ontspanningsmethoden uit en onderwijst deze.
  • Anxiety Disorders Association of America (ADAA): Deze organisatie richt zich op het voorlichten van medische professionals, personen die lijden aan angst of depressie en hun familieleden over de symptomen en behandelingsopties voor de ziekten. De website legt de verschillende verschijningsvormen van de ziekten bij kinderen, volwassenen en ouderen uit, beschrijft de meest gebruikte therapeutische technieken en biedt gebruikers de mogelijkheid een lokale therapeut te vinden.
  • National Alliance on Mental Illness (NAMI): Deze groep heeft tot doel het bewustzijn over psychische aandoeningen te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren van mensen die eraan lijden. Het definieert en beschrijft depressie en angst en bespreekt op de website de soorten en componenten van medicijnen die worden gebruikt om verschillende ziekten te behandelen.

Beacon Tree Foundation: Deze groep geeft ouders van kinderen met psychische aandoeningen geld om therapie, speciaal onderwijs of medicijnen op recept te betalen

Uw organisatie vinden

Organisaties die mensen ondersteunen die een depressie of angst ervaren, bieden veel verschillende soorten hulp. Houd bij het kiezen van een goed doel waaraan u wilt doneren rekening met de leeftijdsgroep en de ziekte waarop de organisatie zich primair richt. Onderzoek ook de juridische status en rangschikking van elk goed doel op Charity Navigator voordat u doneert.

Aanbevolen: