Stevige vegetarische ma altijden: tips voor snelle gerechten & Gemakkelijke gerechten

Inhoudsopgave:

Stevige vegetarische ma altijden: tips voor snelle gerechten & Gemakkelijke gerechten
Stevige vegetarische ma altijden: tips voor snelle gerechten & Gemakkelijke gerechten
Anonim
vegetarische ma altijd
vegetarische ma altijd

Snelle, gemakkelijke en stevige vegetarische ma altijden zijn een goedmaker voor chronisch hongerige mensen die geen vlees eten of voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren. Eenvoudige vleesloze recepten zijn ook handig als je weinig tijd hebt en nog maar net begint met koken.

Snelle, gemakkelijke en stevige vegetarische ma altijdopties

Veel mensen stellen vegetarische ma altijden gelijk aan smakeloze gerechten die niet echt vullend zijn. Gelukkig zijn er honderden heerlijke vegetarische opties die substantieel genoeg zijn om zelfs de grootste trek te stillen. Bovendien zijn veel recepten gemakkelijk toegankelijk in kookboeken en online:

  • EarthEasy.com: Deze gebruiksvriendelijke site heeft een overvloed aan smakelijke vegetarische ma altijden die zelfs de hongerigste gasten zullen vullen. Kies uit een schat aan recepten, waaronder notenburgers gemaakt van walnoten, rijst, kaas en groene paprika's, die kunnen worden gecombineerd met hartige bonen- en pastastoofpot of een tofu-salade.
  • EverydayVegetarianRecipes.com: deze informatieve website staat vol met snelle en gemakkelijke vegetarische ma altijdopties die fantastisch vullend zijn. Leer hoe u een Spaanse olijven- en aardappelschotel maakt met gerookte paprika en kaas, en combineer het eindproduct vervolgens met een eenvoudige tomatensoep of minestrone voor een stevige lunch. Of maak een eenvoudig diner met één gerecht, zoals cannelloni met spinazie en ricotta of vegetarische lasagne gemaakt met een verscheidenheid aan kazen, boerenkool en pompoen.
  • BetterHomesandGarden.com: De online aanwezigheid van het populaire tijdschrift is een uitstekende bron voor vleesloze ma altijdrecepten die zelfs voor de meest uitgedaagde koks toegankelijk zijn. Stevige vegetarische ma altijdopties zijn onder meer gestapelde tofu met laagjes suikermaïs en groene tomaten of portobello fajitas gevuld met gegrilde champignons en paprika en gegarneerd met gesneden avocado's, salsa verde en koriander.

Tijdbesparende tips

De bovengenoemde recepten bewijzen dat je geen chef-kok hoeft te zijn om stevige vleesloze ma altijden te bereiden. Ze laten ook zien dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het bereiden van een heerlijke vegetarische spread. Vegetariërs zijn drukke mensen met een carrière en een gezin waar ze mee moeten jongleren, dus overweeg de volgende tips voor het bereiden van een snelle, gemakkelijke en stevige vegetarische ma altijd:

Voorkoken

Breng een luie zondagmiddag door met het maken van een hele reeks eenvoudige vegetarische ma altijden, en vries ze vervolgens in. Wanneer u doordeweeks een ma altijd nodig heeft, kunt u een diepvriesportie opwarmen. Als je het te druk hebt om hele ma altijden te bereiden, werk dan gewoon aan de groenten. Was, hak en kook groenten zoals broccoli, bonen en wortels in grote hoeveelheden, en vries de extra's in om later in de week aan recepten toe te voegen.

Alternatieve recepten

Als bepaalde tijden van de dag bij u thuis chaotisch zijn, wissel dan de dagen waarop u vegetarische gerechten kookt af met dagen waarop u kant-en-klaar voedsel en bereide ma altijden eet. Om gerechten die je niet hoeft te koken te versterken, kun je royale hoeveelheden noten, bessen, zaden of verse groenten toevoegen.

Supersnacks

Houd gezonde, vleesloze snacks bij de hand zodat kinderen en volwassenen ervan kunnen knabbelen, zodat u zich niet uitgehongerd voelt als het tijd is om te koken. Kaas, crackers, gedroogd fruit en yoghurt zijn voedzame opties die de hongerpijn helpen onderdrukken en je meer tijd geven om een volledige vleesloze ma altijd op tafel te zetten.

Houd het simpel

Je hoeft je werk- en sociale schema niet aan te passen om tegemoet te komen aan je beslissing om vleesloos te eten. Maak liever een wekelijks of maandelijks menu en houd u daaraan. Bereid op uw drukste dagen uw eenvoudigste recepten of ga voor bereide ma altijden. Op de dagen dat je meer tijd hebt, kun je experimenteren met nieuwe gerechten die lekker en vullend zijn. Bedenk dat alleen omdat u ervoor kiest vegetariër te worden, u niet veroordeeld hoeft te worden tot een leven lang salades eten. Houd uw benadering van de ma altijd eenvoudig, zodat u kunt genieten van uw levensstijl.

Aanbevolen: