Backpackma altijden in één pot: snelle en gemakkelijke recepten

Inhoudsopgave:

Backpackma altijden in één pot: snelle en gemakkelijke recepten
Backpackma altijden in één pot: snelle en gemakkelijke recepten
Anonim
Gelukkig paar dat voedsel heeft
Gelukkig paar dat voedsel heeft

Het maken van je eigen eenpansma altijden voor backpacken is een essentieel onderdeel van elke kampeertrip in het binnenland. Voedsel voor backpacken is over het algemeen duur als je het voorverpakt koopt, maar het is gemakkelijk en goedkoop om het zelf te maken.

Snelle ontbijtrecepten voor backpacken in één pot

Als je begint met een goed eenpansontbijt, krijg je voldoende energie voor een dag wandelen in het binnenland. Je kunt genieten van een smakelijk, warm ontbijt om de dag te beginnen, zolang je maar een pan, een brander en wat basisvoedselbenodigdheden hebt.

Eiwitverpakte aardappelen met ei

Kook een kopje water in een pot. Voeg 2/3 kopje gedroogde hash browns toe. Voeg 1/3 kopje melkpoeder, 2 eetlepels bloem, eipoeder, spekjes en gedroogde gehakte ui toe. Strooi naar smaak zout en peper over de bovenkant en roer goed. Voor nog meer eiwitten kun je ook wat kaaspoeder erdoor roeren. Kook tot de hash browns gaar zijn.

Eenvoudig roerei

Volg de instructies op de verpakking of een recept voor het maken van roerei van eieren in poedervorm. Dit omvat het mengen van eieren in poedervorm met water en melkpoeder, samen met zout en peper, en vervolgens koken tot de gewenste consistentie is bereikt.

Verkleed roerei

Eieren koken in het wild
Eieren koken in het wild

Bereid eenvoudige roereieren, maar maak ze nog leuker door er backpackvriendelijke items naar keuze aan toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld ingeblikte ham, spekjes, gesneden zomerworst, kaaspoeder of gedroogde groenten, zoals uien, paprika, champignons of spinazie, mengen.

Instant Rijstpudding

Kook water en doe een pakje instant witte of bruine rijst in een pan, volgens de hoeveelheidsinstructies op het zakje. Voeg 1/4 kopje melkpoeder toe. Roer de gewenste toevoegingen erdoor, zoals rozijnen of ander gedroogd fruit, bruine suiker, pecannoten, kaneel of nootmuskaat naar smaak. Kook gedurende vijf minuten, zet dan het vuur uit en laat het nog vijf minuten staan.

Havermout en rozijnen

havermoutpap buitenshuis bereiden op gasbrander
havermoutpap buitenshuis bereiden op gasbrander

Instant havermoutpakketten zijn gemakkelijk mee te nemen en klaar te maken tijdens kampeeravonturen. Kook het water in een pan en baseer de hoeveelheid op de instructies op de verpakking. Haal van het vuur. Roer een of twee instant-havermoutpakketten erdoor (op basis van de hoeveelheid water). Voeg rozijnen en andere roermiddelen toe op basis van uw smaakvoorkeuren. Alle soorten gedroogd fruit werken goed in havermout, net als kruiden zoals kaneel en nootmuskaat.

Pindakaas-havermout

Als je meer eiwitten nodig hebt dan havermout met rozijnen kan bieden, overweeg dan om voor havermout met pindakaas te kiezen. Bereid gewoon instant havermout volgens de instructies op de verpakking en roer wat pindakaaspoeder (of andere notenboter in poedervorm) erdoor als je de havermout en water combineert. Voor nog meer eiwitten kun je het afmaken met verkruimelde pinda's of andere noten.

Zoete Quinoa-pap

Gebruik voor een iets ander ontbijtgerecht pakjes pure instant-quinoa om een smakelijke pap te maken. Gebruik de hoeveelheid water die op de verpakking staat aangegeven, maar roer er ook een beetje melkpoeder door. Roer naar smaak zoetstoffen, zoals suiker of honing, erdoor. Voeg rozijnen of andere stukjes gedroogd fruit toe, plus kaneel en/of nootmuskaat.

Grits en Ham

Instant gritspakketten zijn ook een goede optie voor een eenvoudig kampeerontbijtje. Kook gewoon water in een pan, afhankelijk van de hoeveelheid die nodig is voor het aantal pakken dat u klaarmaakt. Haal van het vuur en roer de instantgrutten erdoor. Voeg zout naar smaak toe en roer de ham uit blik erdoor. Roer indien gewenst andere toevoegingen erdoor, zoals stukjes spek, kaaspoeder, boterpoeder of gedroogde groene uien.

Eenvoudige hoofdma altijden in één pot voor backpacken

Als je aan het backpacken bent, zal er aan het eind van de dag een geweldige eenpansma altijd ter plaatse zijn. Als je midden op de dag stopt voor een langere pauze, zijn deze recepten ook een prima keuze voor een middagmaal, in plaats van alleen maar een snelle eiwitreep of een ander eenvoudig backpack-ma altijdidee te pakken.

Vlezige macaroni en kaas

Kookplaat mac en kaas wordt gekookt
Kookplaat mac en kaas wordt gekookt

Combineer een pakje instant macaroni en kaas met stukjes beef jerky voor een smakelijk diner in het binnenland. Als uw mac- en kaaspakket melk nodig heeft, voeg dan de hoeveelheid melk toe aan het water. Met alleen water gaat het prima, maar je kunt ook melkpoeder en boterpoeder toevoegen in dezelfde hoeveelheid als aangegeven op de doos. Kook het water en voeg dan de pasta en enkele stukjes beef jerky toe. Indien gewenst kun je op dit moment ook wat gedroogde groenten toevoegen. Volg de instructies op de verpakking voor de kooktijd.

Kip en noedels met broccoli

Gebruik een pakje kip- en broccolipasta (zoals Knorr) en een pakje of klein blikje voorgekookte kip om een smakelijke eenpansma altijd te maken. Kook water gelijk aan de totale hoeveelheid water en melk aangegeven in de instructies. Voor de beste smaak voegt u melkpoeder en boterpoeder toe, gelijk aan wat op de verpakking staat aangegeven. Giet de kip af en roer hem erdoor. Indien gewenst kun je tijdens het koken kaaspoeder of extra gedroogde broccoli of andere groenten erdoor roeren. Kook gedurende de tijd aangegeven op de verpakking.

Tonijn Alfredo

Maak een smakelijk tonijn-Alfredo-gerecht met een instant pasta-bijgerecht met Alfredo-smaak en een pakje of blikje tonijn. Kook water zodat het overeenkomt met de hoeveelheid water en melk die in de instructies wordt vermeld. Giet het pastamengsel in de pan en voeg de tonijn toe. Zorg ervoor dat je eerst uitlekt als deze in water zit. Roer, indien beschikbaar, melkpoeder en gedroogde boter erdoor tot de hoeveelheid van de items die op de verpakking staan vermeld. Strooi er desgewenst wat knoflookpoeder overheen of voeg wat gedroogde groenten toe. Volg de kookinstructies op de verpakking.

Bonen en Weenies met rijst

Voor een calorierijke en eiwitrijke backpackma altijd, begin je met het bereiden van een kopje instant witte of bruine rijst volgens de instructies op de verpakking. Als het klaar is, doe je er een blik gekookte bonen in met hotdogstukjes en roer om te combineren. Breng op smaak naar wens, eventueel door er een ketchuppakket, bruine suiker of knoflookpoeder door te roeren.

Gele rijst en kip

Gebruik een mengsel van voorgekruide gele rijst dat je alleen maar hoeft toe te voegen en water uit blik, voorgekookte kip voor een supersnelle backpackma altijd. Het enige dat u hoeft te doen, is water koken en koken volgens de instructies op de verpakking. Voor nog meer smaak kun je wat gedroogde maïs of andere groenten erdoor roeren voordat je gaat koken. Zodra het klaar is, roer je de uitgelekte stukjes kip erdoor en laat je het een paar minuten staan om de kip op te warmen.

Pizzarijst

Pizzarijst
Pizzarijst

Het zou nogal moeilijk zijn om pizza in een pot te maken terwijl je onderweg bent, maar je kunt een instant rijstmix op basis van tomaten en houdbare pepperoni gebruiken om wat pizzarijst op te kloppen. Kook gewoon water en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg vóór het koken een eetlepel Italiaanse kruidenmix toe. Roer indien gewenst gedehydrateerde champignons, paprika en ui erdoor voordat u gaat koken. Als het klaar is, meng je wat kaaspoeder en in stukjes gesneden pepperoni. Olijven of ingemaakte paprika's zijn ook smakelijke last-minute toevoegingen.

Quinoa met kip

Koop een paar zakjes van je favoriete smaak instant quinoa om als basis te gebruiken voor fantastische quinoa- en kipdiners waar je in het achterland van kunt genieten. Bereid het eenvoudig volgens de instructies op de verpakking en roer er vervolgens de stukjes kip door voordat u het serveert. Voeg kruiden toe naar jouw smaak, en verander het smaakprofiel als je deze optie langer dan één nacht gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld komijn, chili en paprika voor een Tex-Mex-versie, of overweeg Provençaalse kruiden voor een Europese flair.

Pittige tonijncouscous

Je kunt instantcouscous en tonijn uit blik gebruiken om een smaakvolle ma altijd in slechts één pot te creëren. Kook anderhalve kop water, haal van het vuur en roer er een kopje couscous door. Voeg zout toe en roer er een individueel portie zoete en pittige tonijn door. Dek af en laat ongeveer vijf minuten staan, of totdat al het water is opgenomen.

Quick Chow Mein

Ramen-noedels zijn een uitstekende basis voor backpack-ma altijden, vooral als je eiwitten toevoegt met ingeblikt vlees. Het is heel eenvoudig om een hoofdgerecht van één pot chow te maken door ramen met kipsmaak te bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervolgens een blikje uitgelekte stukjes kip toe te voegen voordat je het serveert. Misschien wil je ook wat ingeblikte bamboescheuten of gedroogde groenten, zoals wortels of groene uien, erdoor roeren voordat je het serveert.

Snel Lo Mein

Je kunt ook je eigen versie van varkensvlees lo mein maken met ingeblikte ham en ramen met varkensvleessmaak. Bereid de ramen eenvoudig volgens de aanwijzingen en voeg een blikje uitgelekte ham toe. Voor meer smaak kun je ingeblikte babymaïs, gedroogde wortelen of gedroogde uien erdoor roeren. Je kunt zelfs kiezen voor een variant met meerdere vleessoorten door er ook kip aan toe te voegen.

Wat mee te nemen: Benodigdheden voor backpackma altijden in één pot

Om tijdens je volgende buitenavontuur backpackma altijden (of zelfs desserts) uit één pot te maken, zijn er een paar essentiële dingen die je moet inpakken.

  • Eenpits backpackkachel
  • Propaan
  • lucifers of lichter
  • Roerslepel
  • Water
  • Backpackerpot

Het is belangrijk om te weten welk type en formaat backpackpot je nodig hebt voor je backpackma altijden. De beste pot voor backpacken is een lichtgewicht aluminium pot met deksel. Een pot van een kwart liter is voldoende voor één persoon, en een pot van anderhalve liter voor twee personen is voldoende. Als je met meer mensen op reis bent, ga dan voor een pot van minimaal driekwart. Zoek naar opvouwbaar kampeerkookgerei om ruimte te besparen in je rugzak.

Vereenvoudig de bereiding van kampeerma altijden in één pot

Om het bereiden van ma altijden in het binnenland zo eenvoudig mogelijk te maken, kun je vooruit plannen door alle droge ingrediënten thuis in een ritssluitingszak te combineren. Label elke zak zodat u weet welke ma altijd erin zit. Schrijf op elke verpakking de benodigde hoeveelheid water en de kooktijd.

Op die manier hoef je, wanneer je op je kampeerplek aankomt, alleen maar het water te koken, de ingrediënten in de zak toe te voegen en te koken. Als je vaak backpackt, overweeg dan om een dehydrator te kopen, waarmee je je eigen gedroogde groenten en fruit kunt maken voor tijdens het backpacken. Je kunt zelfs gekookte rijst uitdrogen om je eigen instantrijst te maken. De kans is groot dat je zult merken dat het drogen van je eigen ingrediënten de beste waarde en smaak oplevert.

Aanbevolen: