Antieke boerderijbel: eigendom & Onderhoudstips

Inhoudsopgave:

Antieke boerderijbel: eigendom & Onderhoudstips
Antieke boerderijbel: eigendom & Onderhoudstips
Anonim
Een oud paard en een oudere bel
Een oud paard en een oudere bel

Een antieke boerderijbel naast je achterdeur is een accessoire dat zeker golven van nostalgie zal veroorzaken. Een eeuw geleden, lang voordat er mobiele telefoons waren, gebruikten boerenvrouwen deze bellen om het gezin naar huis te roepen voor de ma altijd, en de toon van de bel galmde door de velden en was enkele hectares verderop te horen. Hoewel deze klokken niet meer zo nodig zijn als ze ooit waren, vinden verzamelaars en natuurbeschermers deze oude relikwieën graag terug en brengen ze terug naar de boerderij waar ze thuishoren.

Delen van een basisbel

Alle bellen zijn in principe op dezelfde manier gemaakt en hebben dezelfde onderdelen. Deze omvatten:

  • Kralenlijn- Een verhoogde lijn rond de bel, die zowel decoratief als functioneel is.
  • Clapper - Het kleine onderdeel dat in de bel hangt en de zijkanten raakt wanneer er wordt gebeld.
  • Kroon - Het stuk aan de bovenkant van de bel waarmee deze aan een ketting of touw kan worden gehangen.
  • Hoofd - De bovenkant van de bel waar de kroon vastzit en de schouders beginnen.
  • Lip - De rand rond de monding van de bel, vaak decoratief.
  • Mond - Het open gedeelte van de bel aan de onderkant.
  • Schouder - Net onder het hoofd gevonden, dit is het bovenste, gebogen deel van de bel.
  • Geluidsring - Het gebied tussen de kraallijn en de rand van de bel.
  • Taille - Het midden van de bel, waar deze begint uit te lopen in de traditionele belvorm.
  • Yoke - Het stuk waar de bel aan vastzit.

Hoe klokken werden gemaakt

Bellfounding dateert in Europa al uit de vierde of vijfde eeuw. Sommige van de eerste boerderijklokken zijn zelfs gevonden op de daken van Scandinavische schuren, waar ze werden geluid om de boeren aan het eind van de dag vanuit de velden naar binnen te roepen.

Traditioneel werden klokken gemaakt van speciaal brons, bestaande uit ongeveer 23% tin. Deze legering staat beter bekend als belmetaal en zorgt voor de beste tonen. Wanneer ze gemaakt werden, werden deze klokken met de mond naar beneden in een speciale tweedelige mal gegoten. De mal werd begraven in een gietput en vervolgens werd het hete klokmetaal in de mal gegoten en afgekoeld. Tegenwoordig worden klokken meestal in twee delen gegoten en vervolgens aan elkaar gesoldeerd, omdat de gemakken van de moderne productie de behoefte aan evenveel handgemaakte elementen hebben geëlimineerd.

Een antieke boerderijbel identificeren

Bells werden in het verleden voor veel dingen gebruikt. Er waren kerkklokken, vuurklokken, dinerklokken en schoolklokken, maar ook boerderijklokken. Het kan moeilijk zijn om ze te identificeren als je geen ervaren klokkenverzamelaar bent, omdat antieke klokken allemaal erg op elkaar lijken.

Antieke boerderijbel
Antieke boerderijbel

Maat

De maat is een van de belangrijke factoren bij het bepalen welk type antieke bel je hebt.

  • Kerkklokken waren meestal erg groot en werden in de klokkentoren van de kerk geplaatst.
  • Vuurklokken hadden vaak een diameter van 90 cm of meer.
  • Schoolklokken waren meestal 50 tot 90 cm groot.
  • Boerderijklokken waren vaak 25 tot 50 cm groot, omdat het geluid niet zo ver hoefde te reizen.

Draag

Het is gemakkelijk om een replica van een boerderijbel te vinden, en deze replica's kunnen kunstmatig worden verouderd om er goed uit te zien uit die periode. Deze replicaklokken zijn echter helemaal niet veel waard en het is belangrijk om het antiek aan de hand van de reproductie te kunnen identificeren als je niet met een dure imitatie wilt eindigen. Zoek naar deze markeringen om onderscheid te maken tussen een antieke bel en een reproductiebel:

  • De randen van de bel zullen in de loop van de tijd zacht en onregelmatig zijn geworden.
  • De randen zullen zware slijtage vertonen en de rest van de bel ziet er ook versleten en doorgewinterd uit.
  • Antieke klokken hebben geen werp- of scheidingslijn. De nieuwe klokken worden doorgaans in twee stukken gegoten, terwijl antieke boerderijklokken uit één stuk werden gegoten.

Je bel schoonmaken

Als je eenmaal een bel hebt gevonden die je leuk vindt, wil je hem misschien schoonmaken als hij na verloop van tijd dof is geworden. Het is belangrijk dat de bel wordt schoongemaakt zonder de patina te beschadigen die door jarenlang gebruik is opgebouwd. Gebruik een messingreiniger zoals Brasso en test deze op een binnenrand van de bel, waar het niet duidelijk is of er een probleem is. Zodra de bel schoon is, moet u hem regelmatig afstoffen met een zachte doek om hem in perfecte staat te houden.

Waar vind je boerderijklokken

Het vinden van een oude boerderijbel is vaak een kwestie van geluk. Misschien vind je er een vrij goedkoop bij de plaatselijke kringloopwinkel of een garage sale, of misschien kun je er alleen een vinden in de plaatselijke antiekwinkel. Een deel van het gemak waarmee je een boerderijbel kunt vinden, hangt af van waar je woont, omdat ze in plattelandsgebieden gemakkelijker te vinden zijn, omdat er in de omgeving een grotere overvloed aan is.

Het is een goed idee om er lokaal een te vinden vanwege het gewicht en de verzendkosten die ermee gepaard gaan. Vraag een paar antiquairs bij u in de buurt om in de gaten te houden waar u naar op zoek bent. Als u bij u in de buurt niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u de volgende online sites proberen. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest, zorg ervoor dat u het retourbeleid en de garanties begrijpt en controleer de verzendkosten. Als je vragen hebt, stel ze dan voordat je iets koopt.

  • eBay - Ebay is altijd een geweldige plek om bijna alles te vinden wat je maar wilt. Er zijn veel boerderijklokken in hun inventaris, maar ze zijn niet allemaal antiek, dus lees de lijst in zijn geheel door en stel vragen als je ergens niet zeker van bent.
  • Newel Antiques - Newel Antiques heeft een grote verscheidenheid aan antiek, waaronder boerderijklokken.
  • Rubylane - Rubylane heeft een overvloed aan antiek van verschillende typen, en heeft af en toe een antieke boerderijbel in zijn collectie.
  • Tias - Tias heeft ook een steeds wisselende verscheidenheid aan antiek.

Het kan zijn dat je vaak een antiekwinkel moet bezoeken. Het antiek dat ze hebben veranderd, soms in snel tempo, en het feit dat je de ene dag niet ziet wat je zoekt, betekent niet dat het er de volgende dag niet zal zijn.

Antieke boerderijklokwaarden die u kunt verwachten

Interessant is dat deze grote praktische voorwerpen, die doorgaans op landbouwgronden in de Verenigde Staten worden gevonden, op een veiling een flink bedrag kunnen opleveren. Wat voor sommigen een bescheiden en eenvoudig hulpmiddel lijkt, is voor anderen eigenlijk een indrukwekkende score. Deze rustieke klokken brengen op een veiling regelmatig een paar honderd dollar op, waarbij de klokken met de minste roest en alle onderdelen nog intact de hoogste prijs opleveren. Dit zijn bijvoorbeeld enkele voorbeelden van antieke boerderijklokken die onlangs op een veiling zijn verkocht:

Boerderijklok staat voor een historische boerderij
Boerderijklok staat voor een historische boerderij
  • Antieke 2 juk dinerbel - Vermeld voor $ 149,99
  • Antieke kristallen 2 juk dinerbel - Verkocht voor $ 349,99
  • Antieke C. S. bel 62 met gebroken juk - Verkocht voor ongeveer $399
  • C. S. Bel nr. 3 bel circa 1886 - Verkocht voor ongeveer $ 900

Voeg een nostalgisch vleugje landelijke stijl toe aan je huis

Waar je je antieke bel ook neerzet, hij voegt zeker een vleugje landelijke warmte en gastvrijheid toe aan je huis. Boerderijklokken zijn nog steeds een geweldige manier om de kinderen een dagje op te roepen, waar je ook woont. Als je besluit je bel buiten te bewaren, moet je ervoor zorgen dat hij zoveel mogelijk beschermd is tegen de elementen, zodat hij de komende decennia een mooie klank en uitstekende staat behoudt.

Aanbevolen: