Geldbeheerspellen voor tieners

Inhoudsopgave:

Geldbeheerspellen voor tieners
Geldbeheerspellen voor tieners
Anonim
tienermeisje stapelen munten
tienermeisje stapelen munten

Geldbeheer en financiële geletterdheid zijn levensvaardigheden waar tieners zich niet zonder kunnen veroorloven. Begin het gesprek thuis of op school met leuke spelletjes over verschillende aspecten van het omgaan met geld.

Vissen naar creditcards

Breng het klassieke kaartspel Go Fish naar een volwassen niveau door creditcardbeheer toe te passen. Door gebruik te maken van gangbare creditcardtermen krijgt elke speelkaart een nieuwe betekenis en strijden spelers om de beste creditcardaanbieding. Het spel is eenvoudig, maar eindigen met een winnende kaart zal niet zo eenvoudig zijn. Als je meer dan één kaartspel hebt, speel dan meerdere spellen met kleinere groepen in een klaslokaal en laat alle spelers in de grotere groep hun laatste kaart vergelijken zodra alle spellen zijn afgelopen.

Aantal spelers:Drie tot zeven

Doelstelling: Houd de beste kaart in je hand tot het einde van het spel.

Wat je nodig hebt

Eén standaard pak speelkaarten

Voorbereidingen

  1. Schrijf de volgende regels op een plek waar iedereen ze tijdens het spelen kan zien:

    • Voor zwarte kaarten geldt een jaarlijkse vergoeding, voor rode kaarten niet.
    • Het nummer op elke kaart geeft het jaarlijkse percentage (JKP) voor de kaart aan. Gezichtskaarten gaan door met nummeren na tien, dus een boer is elf enzovoort.
    • De kleur op elke kaart geeft eventuele beloningen aan die bij de kaart worden aangeboden. Diamanten bieden drie procent cashback op alle aankopen, clubs bieden één punt per uitgegeven dollar om te gebruiken bij het inwisselen van cadeaubonnen, schoppen geven je een gratis binnenlandse vlucht zodra je meer dan $ 30.000 besteedt en harten geven je één procent cashback op alle aankopen.
    • De kaart met de laagste jaarlijkse kosten, geen jaarlijkse vergoeding en de diamantbeloningen zijn de beste. Om te bepalen of een kaart beter is dan de andere, zoekt u eerst naar de laagste APR, vervolgens naar de jaarlijkse vergoeding en gebruikt u de beloningen indien nodig als tiebreaker. De leraar of klas kan de rangorde van de beloningen bepalen. Ruiten zijn bijvoorbeeld het beste, daarna zijn harten, gevolgd door klaveren en schoppen de laagste.

Hoe te spelen

  1. Deel vijf kaarten aan elke speler en spreid de rest van de kaarten uit in een verdekte stapel in het midden van het speelveld.
  2. Speel volgens de standaard Go Fish-regels, waarbij elke speler aan een ander vraagt om een kaart die overeenkomt met die in zijn hand. Overeenkomsten kunnen gebaseerd zijn op kleur, kleur of nummer en hoeven niet aan alle drie de aspecten van de kaart te voldoen.
  3. Een speler is uit het spel zodra hij nog maar één kaart in zijn hand heeft. Hij ligt uit het spel met deze kaart totdat iedereen nog één kaart heeft.
  4. Als de laatste speler nog steeds meer dan één kaart in zijn hand heeft terwijl alle anderen uit zijn, schudt een andere speler zijn kaarten en selecteert er vervolgens één van die stapel.
  5. De speler met de beste creditcard in zijn hand aan het einde van het spel is de winnaar.

Budgetbreker

In dit snelle kaartspel racen spelers om hun budgetten in evenwicht te brengen voordat iemand anders zonder kaarten komt te zitten. Budgetteren lijkt een eenvoudig concept, maar wordt gecompliceerd door onverwachte uitgaven en veranderingen in inkomsten. Dit spel geeft tieners een goed beeld van hoe moeilijk het kan zijn om een budget in evenwicht te brengen. Neem de regels door en stel ze een paar keer in, zodat iedereen begrijpt hoe het spel moet worden gespeeld, aangezien dit spel wat complexer is.

Jonge Vrouwenspeelkaarten
Jonge Vrouwenspeelkaarten

Aantal spelers:Twee tot vier

Doelstelling: Wees de eerste speler die je budget in evenwicht brengt en geen kaarten meer heeft.

Wat je nodig hebt

  • Eén standaard pak speelkaarten, inclusief jokers
  • Kleverige notities
  • Pennen

Hoe te spelen

  1. Scheid het kaartspel waarvan één stapel alleen 10-en, J's, Q's, K's en A's bevat. Dit zijn de inkomstenkaarten die het maandelijkse budget van elke speler bepalen. Elke kaart vertegenwoordigt honderden dollars:

    • 10=$1.000
    • J=$1, 100
    • Q=$1, 200
    • K=$1, 300
    • A=$1, 400
  2. De tweede stapel bevat alle andere kaarten.
  3. Elke speler schrijft op vijf plakbriefjes de volgende categorieën, één per noot. Dit geeft elke speler een maandelijks budgetlimiet. Deze notities worden voor elke speler opgesteld en van links naar rechts luiden de notities van elke speler:

    • Huishoudelijke uitgaven
    • Voedselkosten
    • Transportkosten
    • Uitgaven voor plezier en entertainment
    • Diversen
  4. Schud de inkomenskaarten en spreid ze uit met de afbeelding naar beneden.
  5. Elke speler kiest één inkomenskaart. Dit is hun maandelijks inkomen voor het hele spel en moet naast de lijn met plakbriefjes worden geplaatst. Voeg de overige kaarten toe aan de andere stapel en schud ze door elkaar.
  6. Geef vijf kaarten aan elke speler, zij kunnen deze kaarten bekijken. Plaats de rest van de kaarten gedekt in het midden van het speelveld als trekstapel.

    Als een speler een joker krijgt, mag hij zijn inkomen gedurende het hele spel niet veranderen

  7. Tijdens zijn eerste beurt plaatst elke speler één kaart uit zijn hand op het plakbriefje "huiskosten" en één op het plakbriefje "voedselkosten". Omdat dit basisbehoeften zijn, moeten spelers gedurende het hele spel minimaal één onkostenkaart in deze twee categorieën bewaren. Elke speler die na zijn eerste termijn wordt betrapt met een leeg huis of een voedselkostencategorie, verliest automatisch.
  8. Bij volgende beurten trekt elke speler een kaart. Ze moeten dan één kaart in hun hand gebruiken als onkostenkaart, geplaatst onder een van de categorieën met plaknotities. Voeg twee nullen toe aan het getal op elke kaart in je hand om de waarde ervan in dit spel te bepalen. Een twee zou bijvoorbeeld tweehonderd dollar zijn en een negen negenhonderd dollar.

    Als een speler een uitgave niet kan neerleggen, zijn inkomen niet kan veranderen of een andere legale zet kan doen, trekt hij twee extra kaarten van de stapel en mag deze niet weggooien

  9. Als een kaart eenmaal als uitgave is neergelegd, kan deze niet meer worden verwijderd, tenzij het inkomen van de speler verandert. Er kunnen maximaal drie onkostenkaarten in elke notitiecategorie zitten, maar alle kaarten in de totale uitgaven van een speler kunnen niet meer bedragen dan hun inkomsten.

    • Als een speler een kaart trekt van de trekstapel die oorspronkelijk op de inkomstenstapel lag, kan hij zijn huidige inkomen tijdens een beurt vervangen door het nieuwe inkomen in plaats van een uitgave toe te wijzen.
    • Jokers zijn onverwachte grote uitgaven. Als een speler een joker trekt, verliest hij zijn volgende beurt.
  10. Na het spelen van een kaart plaatst elke speler één kaart uit zijn hand op de aflegstapel.
  11. De eerste persoon die in elk van de vijf categorieën ten minste één onkostenkaart heeft die lager is dan het aangegeven inkomen en geen kaarten meer in de hand heeft, is de winnaar.

Verstandige beleggers

In dit rollenspel gebruiken tieners slimme strategieën om anderen ervan te overtuigen dat hun bedrijf een goede investering is. Deze versie van Twee waarheden en een leugen zet spelers aan het denken over marketingtrucs en het uitbannen van de feiten bij het nemen van grote financiële beslissingen.

Aantal spelers: Acht tot twintig

Doelstelling: Het meeste geld verdienen met beleggingen.

Wat je nodig hebt

  • Nepgeld
  • Kunstbenodigdheden zoals papier en stiften
  • Kleine tafels of bureaus, minstens drie

Voorbereidingen

  1. Maak rendement op investeringskaarten door een stuk papier in vier gelijke delen te scheuren.
  2. Schrijf op elk stukje papier een getal gebaseerd op het aantal bedrijven in je spel. Als je spel vijf bedrijven heeft, schrijf je de nummers 1, 2, 3, 4 en 5 op aparte stukjes papier.

Hoe te spelen

  1. Verdeel de klas in twee gelijke groepen: investeerders en bedrijven. Als je een oneven aantal spelers hebt, is het prima om de ene groep groter te hebben dan de andere.
  2. Investeerders moeten zich aan de ene kant van de kamer verzamelen en aan iedereen een gelijke hoeveelheid nepgeld uitdelen. Iedereen heeft tien minuten de tijd om een tabel op een vel papier te tekenen. De tabel zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Voorbeeldbeleggerstabel

Bedrijfsnaam: Investeringsbedrag: Rendement op investering: Totaal:
Co. 1
Co. 2
Co. 3
Tota altotaal:
Minus Staring Cash:
Totale winst:
  1. Bedrijven hebben tien minuten de tijd om presentatiemateriaal te maken en aan hun tafel of bureau te laten zien. Elk bedrijf kan drie vellen papier gebruiken, maar elk kan slechts één specifiek stukje informatie weergeven. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een logo op het ene stuk tekenen, zijn missie op het andere stuk weergeven en op het laatste een beloofd minimaal investeringsrendement bieden. Bedrijven moeten een leugen op een van hun vellen papier zetten. Een goede leugen zou kunnen zijn dat uw meest recente rendement op uw investering vijf was, terwijl u echt niet weet dat dit waar is. Het doel is om de meeste investeerders in uw bedrijf te laten investeren.
  2. Zodra elk bedrijf een display heeft opgesteld, plaatst de leraar willekeurig het rendement op de investering op de onderkant van de tafel van het bedrijf, waar niemand het kan zien.
  3. Investeerders hebben nu tien minuten de tijd om de bedrijfstafels te bezoeken, de materialen te lezen en met de bedrijfseigenaar te praten.
  4. Aan het einde van de tien minuten moet elke belegger al zijn geld aan bedrijven hebben toegewezen met behulp van de tabel die hij heeft getekend. Beleggers kunnen al hun geld in één bedrijf stoppen of het over meerdere bedrijven verdelen.
  5. De docent onthult vervolgens het rendement op de investering voor elk bedrijf.
  6. Investeerders schrijven deze cijfers naast elk bedrijf op hun tafel. Ze berekenen hoeveel ze hebben verdiend met hun investeringen door elk investeringsbedrag te vermenigvuldigen met het rendement op de investering voor dat bedrijf, de totalen voor elke investering op te tellen en vervolgens het bedrag af te trekken waarmee ze het spel zijn begonnen.
  7. Het bedrijf dat het hoogste bedrag aan investeringen heeft ontvangen en de investeerder die het meeste geld heeft verdiend, wint.
  8. Laat alle spelers van rol wisselen en opnieuw beginnen.

Onlinespellen

Als je op zoek bent naar meer zelfgestuurde activiteiten, zijn online games met financiële concepten ideaal. Deze spellen versterken de algemene vaardigheden op het gebied van geldbeheer door middel van spannende graphics en moeilijke uitdagingen.

  • Het screenshot van de activiteit van de aandelenmarktrisico's en -beloningen
    Het screenshot van de activiteit van de aandelenmarktrisico's en -beloningen

    Gebruik de aandelenmarkt: risico's en beloningenActiviteit van The Mint als basis voor een klassikale competitie. Bij de oorspronkelijke activiteit worden de leerlingen gevraagd de aandelen gedurende meerdere weken te volgen, maar je kunt er een snel spel van maken voor in de klas door elke leerling drie bedrijven te laten selecteren met behulp van de meegeleverde dartbordmethode en hun huidige cijfers te vergelijken met de drie door experts gekozen aandelen. De leerling met de meeste willekeurige keuzes die de keuzes van experts verslaat, is de winnaar.

  • Finances 101 is een online arcade-achtig spel dat geldproblemen uit het echte leven simuleert. Je moet een account aanmaken met je e-mailadres om te spelen, maar het spel is gratis. Gebaseerd op een live-action bordspel reizen spelers door het dagelijkse volwassen leven en moeten ze beslissingen nemen over hoe ze geld uitgeven en verdienen.
  • Studenten die van een goed detectiveverhaal houden, zullen veel plezier beleven aan het spelen van Gen i Revolution. Dit gratis online rollenspel vraagt leerlingen om personages in een fictieve wereld te helpen financiële problemen op te lossen door experts te rekruteren en aanwijzingen over het scenario te verzamelen. Om u te registreren, moet u persoonlijke gegevens verstrekken, zoals uw naam en adres, terwijl u een gebruikersaccount aanmaakt. Het hele spel bestaat uit zestien afzonderlijke missies die elk ongeveer dertig minuten in beslag nemen.
  • Financial Football is een gratis online game waarin vragen over financiële geletterdheid worden gecombineerd met een professionele voetbalwedstrijd. Kies uit de spelmodus voor één speler of tegen elkaar en uw leeftijdsgroep van 11 tot veertien, veertien tot achttien of achttien jaar en ouder. Om te kunnen spelen, moet je voor je leeftijd passende vragen over geldbeheer correct beantwoorden in deze eenvoudigere versie van Madden NFL.

Plezier met financiële geletterdheid

Naarmate tieners opgroeien en volwassen worden, zullen ze begrijpen dat ze niet in deze wereld kunnen overleven zonder basisinformatie over geldbeheer. Geef uw tieners een succesvolle voorsprong in het volwassen leven in termen van verbinding met leuke spelletjes en activiteiten.

Aanbevolen: