15 buitenspellen voor tieners die videogames evenaren

Inhoudsopgave:

15 buitenspellen voor tieners die videogames evenaren
15 buitenspellen voor tieners die videogames evenaren
Anonim
Tieners genieten van een driebenige race in het bos
Tieners genieten van een driebenige race in het bos

Het feit dat je kind een tiener is, betekent niet dat er een einde moet komen aan de speeltijd. Tieners zijn misschien wel de regerende koningen en koninginnen van schermen, maar ze moeten nog steeds opstaan en bewegen. Deze buitenspellen voor tieners zorgen ervoor dat iedereen lacht, speelt en vergeet wat er op hun smartphones gebeurt.

Buitenspellen voor tieners om in grote groepen te spelen

Dus de tieners hebben hun intrek genomen in jouw kelder? Ze zitten daar allemaal in het donker, minimaal socialiserend terwijl ze aan hun apparaten gekluisterd zijn. Het is de hoogste tijd om ze uit te spoelen en ze de zon in te sturen om deel te nemen aan een van deze leuke buitenactiviteiten.

Menselijke knoop

Dit spel wordt gespeeld met ongeveer tien tieners en moedigt goede, schone fysieke interactie aan (hoera voor fatsoen)! Om menselijke knoop te spelen, laat u de tieners in een cirkel staan. Ze grijpen de rechterhand vast van elke persoon die NIET naast hen staat. Ze nemen dan hun vrije hand en voegen deze samen met de vrije hand van iemand anders, wederom NIET de hand van de persoon naast hen. De tieners zullen op dit punt helemaal in de war zijn en worden geconfronteerd met de taak om hun ledematen te ontwarren zonder hun handen te breken.

Als je een grote groep tieners hebt, bijvoorbeeld op een school- of jeugdgroepsevenement, kun je verschillende groepen van tien tieners creëren, de handen in elkaar knopen en kijken welk team het snelst tot rust kan komen. Meerdere groepen knoesten vereisen voldoende buitenruimte.

Sardines

Dit spel functioneert volgens hetzelfde uitgangspunt als het goede oude verstoppertje, maar met een twist. Bij klassiek verstoppertje verbergt iedereen zich, behalve één enkele zoeker. In Sardines verbergt één persoon zich, en iedereen moet proberen de verstopper uit te roeien.

Als iemand de persoon vindt die zich verstopt, moeten ook hij en zij zich samen met hem verstoppen. Steeds meer mensen zullen de verstopgroep ontdekken, en de oorspronkelijke ruimte zal behoorlijk krap worden naarmate het spel vordert. Iedereen moet zich in de dicht opeengepakte schuilplaats wurmen, of samenwerken om een nieuwe te vinden die groot genoeg is om iedereen te huisvesten zonder te worden betrapt door degenen die nog zoeken. De naam klinkt vreemd, maar als je al die tieners als een stel sardientjes in een klein gebied ziet, zal het al snel zo logisch zijn.

Ultieme frisbee

Zolang je ruimte en een frisbee hebt, kun je de tieners op pad sturen voor een competitief spelletje ultieme frisbee. Net als bij voetbal worden de kinderen opgesplitst in twee teams, elk met als doel de frisbee naar een aangewezen doelveld te verplaatsen. De frisbee moet worden gevangen om als een compleet spel te worden beschouwd, en elk team krijgt vier downs (net als bij voetbal) voordat ze het bezit van de frisbee opgeven en overgaan op verdedigen. Je kunt een extra laag plezier en uitdaging aan dit spel toevoegen door de sproeiers in de achtertuin aan te zetten!

Tieners in teamkleding spelen een frisbee-spel in het park
Tieners in teamkleding spelen een frisbee-spel in het park

Gebroken telefoonpictionary

Haal iedereen naar buiten en zet ze op een rij. Plak een wit stuk papier op de rug van iedereen en geef ze een pen of stift. De laatste persoon in de rij moet iets op de rug van de persoon voor hem tekenen. De persoon op wiens rug wordt getekend, moet gebruik maken van de tastzin en vervolgens proberen het object dat zojuist op zijn rug is getekend, op de rug van de persoon voor hem te tekenen zonder ooit het beeld te hebben gezien. Dit gaat door totdat de allereerste persoon in de rij tekent wat hij denkt dat op zijn rug ligt.

Wanneer het spel voltooid is, leg je de papieren neer, beginnend met de eerste tekening, tot aan de uiteindelijke tekening. Iedereen zal in de problemen zitten als hij naar de voortgang van de kunst kijkt.

Een handige tip voor dit spel is om een aantal ideeën klaar te hebben voor de eerste lade. Getekende objecten mogen niet te ingewikkeld zijn, maar ook niet supereenvoudig. Voorbeeldideeën kunnen zijn:

  • Een boot
  • Een kerstboom
  • Een huis
  • Een auto
  • Een jack-o'-lantern
  • Een bloem

Slip & Slide Kickball

Als je veel ruimte in de achtertuin hebt en het is mooi weer, combineer dan het klassieke kickballspel met slippen en glijden voor een onvergetelijke ervaring die de tieners niet snel zullen vergeten. Het opzetten van het kickballveld is de helft van het plezier, maar erop spelen is hysterisch, uitdagend en zal tieners urenlang bezig houden.

Ze spelen kickball op de traditionele manier, maar in plaats van van basis naar basis te rennen, rennen ze over de slip- en slidebaan en botsen in een plas water.

Waterballonoorlogen

Maak tonnen waterballonnen en plaats ze in emmers door de hele tuin. Plaats voorwerpen waar tieners zich achter kunnen verstoppen tijdens het spelen. Het doel van het spel is om plezier te hebben, doorweekt te worden en de laatste droge persoon te zijn.

Deze versie van waterballonoorlogen is elke tiener voor zichzelf. Zodra je geraakt wordt, ben je weg. De tiener die aan het einde van het spel droog blijft, is de winnaar. Voel je vrij om een prijs uit te delen, maar over het algemeen zijn tieners net zo blij met het verdienen van opscheppen voor een dag.

Knijpen en barsten van de waterballon
Knijpen en barsten van de waterballon

Glow Stick Volleybal

Dit is het perfecte spel voor iedereen die een logeerpartijtje voor tieners organiseert. Het enige wat je nodig hebt zijn een heleboel glowsticks, een volleybal en een volleybalnet.

Verdeel de tieners in twee teams en ga naar buiten als de zon onder is en de nacht zwart is. Laat iedereen een glowstick-armband om hun polsen en enkels doen. Verlicht de volleybal door de stokken te kraken zodat ze branden, en steek ze in de volleybal voordat je hem opblaast. Je kunt er ook voor kiezen om de bal te beschilderen met glow-in-the-dark verf.

Tieners spelen vervolgens een paar rondes van het leukste volleybalspel dat ze ooit eerder hebben gespeeld. Alles is cooler als je in het donker speelt met glowsticks!

Geest op het kerkhof

Als het buiten pikdonker is, kun je de kinderen de nacht in laten gaan om Ghost in the Graveyard te spelen. In dit klassieke spel gaat één persoon zich verstoppen. Zij zijn de geest. Alle anderen die spelen moeten op jacht naar de geest, en wanneer de geest wordt opgemerkt, roept de persoon die de geest heeft gelokaliseerd: "Geest op het kerkhof!"

De geest gaat er vervolgens vandoor en probeert wie dan ook te taggen. Iedereen die geen geest is, moet naar een aangewezen veilige plek vertrekken voordat hij of zij door de geest wordt getagd.

Races-uitdaging

Je weet dat je tieners competitief zijn als het gaat om hun videogames, dus probeer die competitieve inslag te kanaliseren in een ander spel dat ze buitenshuis en in beweging brengt. Zet een paar leuke racevariaties op, zoals:

Een groep vrienden die een kruiwagenrace spelen
Een groep vrienden die een kruiwagenrace spelen
  • Driebenige race - Koppel tieners aan elkaar, bind hun binnenbenen aan elkaar en kijk hoe ze naar de finish huppelen en struikelen
  • Krablooprace - Ze hebben dit waarschijnlijk geprobeerd toen ze klein waren. Het zal hen misschien verbazen als ze horen dat het jaren later net zo lastig is om uit te voeren.
  • Kruiwagenrace - De ene persoon loopt op zijn handen terwijl de andere persoon zijn voeten in de lucht houdt. Daar gaan ze! Deze is vooral uitdagend vanwege de overvloedige hoeveelheid gelach die het oproept.
  • Verkleed estafetteloop - Verdeel de tieners in teams, waarbij de helft van de kinderen aan de startlijn staat en de helft van de kinderen op 15 meter afstand. De eerste persoon van elk team heeft een verkleeddoos waar ze naartoe rennen. Wanneer ze de doos bereiken, trekken ze ALLES erin aan (hoe gekker het kledingstuk, hoe beter) en racen ze terug naar de startlijn, waar ze de spullen voor de volgende persoon achterlaten.
  • Eierrace - tieners verdelen zich in gelijke teams. Het doel is om een estafetterace te creëren waarbij een ei in een lepel moet worden gedragen en nooit mag vallen of breken, omdat een speler dan terug naar de startlijn zou worden gestuurd.

Blob-tag

Tieners hebben op dit punt in hun leven waarschijnlijk honderden rondes tag gespeeld, dus geef een draai aan een oude favoriet en speel blob tag. Om te beginnen heb je twee sets van twee tieners nodig om de 'blobs' te vormen. Deze blobs moeten samenwerken en communiceren om individuele hardlopers te taggen. Zodra ze een andere tiener targeten en taggen, voegt die tiener zich bij de klodder. De klodder gaat vervolgens op pad om een vierde persoon te taggen, en als ze dat doen, splitst de klodder tieners zich in twee groepen van twee, op jacht naar meer enkele lopers, of beweegt zich als één grote eenheid (stel deze regel in voordat u begint, zodat er geen verwarring ontstaat). De laatste persoon die niet door een blob is getagd, is de winnaar van het spel.

Buitenspellen voor tieners om in kleine groepen of met gezinnen te spelen

Tieners hebben geen hele entourage nodig om buitenspellen te spelen. Er is buiten genoeg te doen met broers en zussen of andere familieleden.

speurtocht

Stuur een paar tieners op speurtocht! Je kunt deze eenvoudig maken, door binnen de grenzen van je tuin te blijven, of heel complex, door kinderen de hele buurt door te sturen op zoek naar aanwijzingen. Speurtochten werken op de hersenen en het lichaam, kunnen op elk moment van het jaar worden gedaan, en tieners zullen er geen genoeg van krijgen, omdat je elke keer dat je speelt een nieuwe jacht kunt creëren.

Paard

Misschien weten niet alle tieners bij jou thuis hoe ze basketbal moeten spelen, maar iedereen kan de bal naar de ring richten terwijl hij stilstaat op de oprit. Dit is eigenlijk alles wat je hoeft te doen om het spel HORSE te spelen. Tieners kiezen een plekje op de oprit en richten de basketbal op de ring. Als ze de bal erin krijgen, verdienen ze geen letter. Als ze dat niet doen, hebben ze een "H."

Er wordt een nieuwe plek op de oprit gekozen, en opnieuw proberen tieners de bal in de basketbalring te schieten. Als ze het halen, wordt er geen brief gegeven. Als ze dat niet doen, hebben ze nu een "H" en een "O." Tieners spelen niet meer mee als ze het woord 'HORSE' spellen.

HORSE kan met veel tieners worden gespeeld en langere woorden kunnen worden gebruikt in plaats van HORSE, of het spel kan worden gespeeld met een paar verveelde tieners die iets actiefs nodig hebben.

Hacky Sack

Tieners kunnen alleen spelen of met een paar vrienden of familieleden. Houd de hacky-zak in de lucht en jongleer ermee zoals je met een voetbal zou doen. Kijk hoeveel jongleertieners kunnen krijgen. Kunnen zij een topscore verslaan? Heb je twee hacky-zakken? Als dat zo is, kunnen tieners de strijd aangaan om te zien wie de hacky-zak het langst in de lucht kan houden.

Geblinddoekt hindernissenparcours

Dit spel kan gemakkelijk met vier spelers worden gespeeld. Koppel de tieners in sets van twee. Zet een hindernisbaan op in de achtertuin. Zorg ervoor dat er geen voorwerpen aanwezig zijn waaraan kinderen zich kunnen bezeren. Eén persoon wordt geblinddoekt. Ze moeten zonder zicht door de hindernisbaan komen. Maar ze hebben wel hulp! Een partner begeleidt de geblinddoekte persoon door middel van uitdagingen met verbale aanwijzingen. Zorg ervoor dat u bijhoudt hoe lang het duurt om het parcours te voltooien, zodat het tweede paar tieners kan proberen de ingestelde tijd te verslaan.

Balloon Stomp

Dit spel kan zeker met grote groepen tieners worden gespeeld, maar het kan ook met een groep broers en zussen of met het gezin worden gespeeld. Iedereen heeft een ballon aan zijn been vastgebonden met een lang touwtje. Iedereen heeft hetzelfde doel: op de ballon van iemand anders stampen zonder dat die van jou kapot gaat. De laatste persoon met een intacte ballon aan zijn been is de winnaar van het spel. In de video zijn de demonstrerende kinderen jonger, maar het geeft je een idee van hoe het spel eruit zou moeten zien.

De voordelen van buiten spelen voor tieners

Het buitenleven biedt mensen zoveel meer dan natuurlijke schoonheid en pracht. Er zijn verschillende voordelen die alleen de buitenlucht kan bieden voor de fysieke en mentale gezondheid van een individu.

  • Buiten zijn verbetert de aandacht en het geheugen; twee dingen die tieners plotseling lijken te missen!
  • Buiten zijn, zelfs voor korte perioden, kan de stress- en cortisolspiegels bij mensen verlagen.
  • Degenen die tijd buitenshuis doorbrengen, zullen minder snel pestgedrag vertonen.
  • Regelmatig tijd buitenshuis doorbrengen kan leiden tot een afname van zwaarlijvigheid en daarmee samenhangende gezondheidsproblemen. Hoe meer kinderen bewegen, hoe gezonder hun lichaam is.
  • Buiten zijn bevordert de slaap, en tieners hebben zeker slaap nodig.

Hoe u uw tiener naar buiten kunt laten gaan

Je tiener naar buiten krijgen om deel te nemen aan wat jij hebt opgezet, is waarschijnlijk meer dan het halve werk. Bestrijd hun onwil om de kelder te verlaten met slim en slim ouderlijk inzicht.

  • Creëer tradities met buitenspellen. Maak van zondag een buitenspeldag of werk een buitenspel in de tiener-ontmoetingsplaats op vrijdagavond.
  • Geef een draai aan een klassieke interesse. Je weet dat de tieners vroeger graag kickball speelden, dus neem het spel waarmee ze zijn opgegroeid en geef er een intrigerende draai aan.
  • Beëindig het spel met iets lekkers. Tieners houden net zo veel van lekkernijen als kleine kinderen. Je kunt een lekkere zomertraktatie aanbieden in de warme maanden, of zelfgemaakte cacao of s'mores bij koeler weer.
  • Als uw tiener terughoudend is om naar buiten te gaan, stel dan een regel op dat u geen technologie mag gebruiken totdat hij of zij minstens 20 minuten buiten een activiteit doet.

Stop nooit met spelen

Naar buiten gaan en spelletjes spelen is niet alleen voor jonge kinderen. Er is geen reden voor oudere kinderen, tieners en volwassenen om niet meer naar buiten te gaan en actief te zijn. Wees creatief in je poging om kinderen naar buiten te krijgen en moedig leuke en spannende spelletjes en activiteiten aan die ervoor zorgen dat tieners meer willen. Deze groepsspellen voor tieners zullen zeker de oplossing zijn.

Aanbevolen: