Hoe liefdadigheidsevenementen op de markt te brengen

Inhoudsopgave:

Hoe liefdadigheidsevenementen op de markt te brengen
Hoe liefdadigheidsevenementen op de markt te brengen
Anonim
Evenement marketing
Evenement marketing

Bent u op zoek naar informatie over hoe u liefdadigheidsevenementen op de markt kunt brengen? Het gebruik van effectieve marketingstrategieën is een belangrijke sleutel tot het bereiken van uw fondsenwervingsdoelen.

Definieer de doelgroep

Voordat u kunt beginnen met het op de markt brengen van een speciaal evenement, moet u eerst de doelgroep voor het evenement bepalen. Omdat uw focus ligt op het inzamelen van geld voor uw organisatie, kunt u in de verleiding komen om uw doelgroep als 'iedereen' te definiëren. Hoewel u misschien graag donaties accepteert van iedereen die bereid is geld aan uw goede doel te geven, is het niet haalbaar om een marketingplan op te stellen met zo'n breed doel.

Bovendien betekent het feit dat je niet kieskeurig bent over waar donaties vandaan komen niet dat het evenement zelf alle groepen mensen in gelijke mate zal aanspreken. Kijk goed naar het soort evenement dat je organiseert en denk goed na over wie het waarschijnlijk zal aanspreken. De primaire doelgroep moet het deel van de bevolking zijn dat het meest waarschijnlijk het evenement zal bijwonen. U kunt ook secundaire en tertiaire doelen definiëren als er extra groepen zijn die u wilt targeten.

Anderen kunnen meedoen, maar uw marketinginspanningen moeten gericht zijn op de groepen waar de kans het grootst is dat ze dit zullen doen. Als u bijvoorbeeld op een doordeweekse dag een golftoernooi organiseert, bestaat uw primaire doelgroep waarschijnlijk uit managers die werken voor grote bedrijven die liefdadigheidsactiviteiten ondersteunen en die graag golfen. Als je een gezinsvriendelijk festival organiseert om geld in te zamelen voor een liefdadigheidsinstelling voor kinderen, bestaat je primaire doelgroep waarschijnlijk uit gezinnen met jonge kinderen.

Bereid de marketingboodschap voor

Zodra u een beslissing heeft genomen over de doelgroep voor uw evenement, is het volgende dat u hoeft te doen een marketingboodschap opstellen. Je moet een aantrekkelijke slogan en een algemene marketingboodschap bedenken die de aandacht trekt van de mensen die je wilt bereiken en hen overtuigt om deel te nemen aan het evenement.

De marketingboodschap die u selecteert, moet op een aantrekkelijke manier informatie overbrengen over wat het evenement is. Het moet duidelijk weergeven hoe deelname aan het evenement de deelnemers ten goede zal komen, en de band met een liefdadigheidsorganisatie definiëren.

Ideeën voor het op de markt brengen van liefdadigheidsevenementen

Zodra u weet voor wie u reclame maakt en wat de marketingboodschap zou moeten zijn, is het tijd om te beslissen hoe u uw evenement onder de aandacht kunt brengen. Kies de ideeën voor het op de markt brengen van liefdadigheidsevenementen die waarschijnlijk leden van uw doelgroep zullen bereiken en die zinvol zijn voor het soort evenement dat u organiseert.

  • Aankondiging website- Maak een pagina op de website van uw organisatie gewijd aan het promoten van het evenement. Overweeg om tickets rechtstreeks vanaf uw site te verkopen.
  • Online kaartverkoop - Overweeg een website zoals Event Brite of Brown Paper Tickets te gebruiken om tickets online te koop aan te bieden.
  • Ticketverkooppunten - Vraag een paar lokale detailhandelaren, professionele kantoren of banken om als kaartverkooppunt voor uw evenement te dienen.
  • Bewegwijzering - Verspreid de boodschap over uw evenement door posters of flyers te plaatsen in de etalages van winkels, restaurants en kantoren in de stad.
  • Persberichten - Schrijf en verspreid persberichten over uw liefdadigheidsevenement naar lokale gedrukte en uitgezonden media, maar ook naar geschikte nieuwe media.
  • Aankondigingen van openbare diensten - Neem contact op met vertegenwoordigers van gemeenschapsaangelegenheden bij lokale televisie- en radiostations en informeer naar de mogelijkheid om aankondigingen van openbare diensten voor het evenement uit te voeren.
  • Mediasponsoring - Overweeg het aanbieden van titelmediasponsoring aan lokale media in ruil voor on-air promotie.
  • Gastoptredens - Neem contact op met producenten van lokale nieuwsprogramma's en informeer naar de mogelijkheid om vertegenwoordigers van uw organisatie te plannen om voorafgaand aan het evenement in de uitzending te worden geïnterviewd.
  • Nieuwsbrief - Plaats het evenement in de nieuwsbrief van uw organisatie, inclusief details over het evenement zelf en informatie over hoe u tickets kunt bestellen.
  • E-mailmarketing -Gebruik de e-mailmarketinglijst van uw organisatie om informatie over het komende evenement te delen.
  • Direct mail - Stuur uitnodigingsbrieven voor speciale evenementen naar geselecteerde leden van uw doelgroep.
  • Sociale media - Vertel uw evenement via sociale media zoals Facebook en Twitter.
  • Sprekersbureau - Neem contact op met de mensen die verantwoordelijk zijn voor het plannen van sprekers voor lokale maatschappelijke en professionele organisaties en informeer naar de mogelijkheid om een vertegenwoordiger van uw organisatie te plannen om over het evenement te spreken op een aanstaande vergadering.

Marketing is essentieel

Het gebruik van de hier gepresenteerde suggesties is een goed startpunt voor het opzetten van een succesvolle marketingcampagne voor het evenement waaraan u werkt. Hoe goed een evenement ook georganiseerd is, het zal geen succes hebben als het niet effectief in de markt wordt gezet. Zorg ervoor dat u de volgende keer dat u een inzamelingsactie voor een speciaal evenement plant, voldoende tijd en energie besteedt aan promotie-inspanningen.

Aanbevolen: