Hoe thuisblijvende moeders weer aan het werk gaan en alles in balans brengen

Inhoudsopgave:

Hoe thuisblijvende moeders weer aan het werk gaan en alles in balans brengen
Hoe thuisblijvende moeders weer aan het werk gaan en alles in balans brengen
Anonim
werkende moeder die de hand van haar dochter vasthoudt
werkende moeder die de hand van haar dochter vasthoudt

Dus je hebt je yogabroeken en sweatshirts ingeruild voor een geklede broek en hakken, hè? De overstap van een thuisblijvende moeder naar een werkende moeder kan voor veel ouders een angstige stap zijn, maar het kan ook spannend zijn en vol mogelijkheden. Deze tips helpen je een balans te creëren tussen je twee werelden en zorgen ervoor dat je er zowel thuis als op kantoor geweldig uit kunt zien.

Hoe thuisblijvende moeders weer aan het werk gaan zonder hun verstand te verliezen

Je staat op het punt om TWEE veeleisende, fulltime banen aan te nemen, die allebei altijd het allerbeste van je verwachten. Hoe jongleer je beide feilloos zonder je knikkers te verliezen? Het antwoord is simpel: balans. Werkende ouders moeten streven naar evenwicht in alles wat ze doen, en als je opsplitst hoe dat eruit ziet, is dat zeker haalbaar.

Wees op de hoogte met kinderopvang

Als u al een tijdje thuis bent met de kinderen, was het verzekeren van de dekking voor kinderopvang waarschijnlijk nooit iets waar u zich zorgen over hoefde te maken. Jij was de kinderopvang! Als u weer buitenshuis gaat werken, moet u ervoor zorgen dat er consistente kinderopvang is geregeld. Denk er bij het versterken van de kinderopvang aan:

  • Zoek een kinderdagverblijf, familielid of oppas die u vertrouwt en die aansluit bij uw opvoedingsovertuigingen.
  • Kijk naar de hoeveelheid geld die u aan kinderopvang gaat uitgeven en de hoeveelheid geld die u gaat verdienen met uw nieuwe baan. Kunt u zich de kinderopvang veroorloven die u wenst?
  • Zorg ervoor dat uw kinderopvangorganisatie weet hoe laat hij op de kinderen moet passen en hoe laat hij u terug kan verwachten. Bespreek mogelijke reizen en extra uren voordat u definitieve beslissingen neemt over de kinderopvang.
  • Beschik over een back-upoptie als uw oppas moet annuleren of de baan moet verlaten.

Bekijk de verandering met uw gezin

Weer aan het werk gaan is een belangrijke verandering voor u, maar ook een belangrijke verandering voor uw gezin. De kinderen zullen waarschijnlijk hun eigen vragen en zorgen hebben over je nieuwe hoofdstuk. Maak ruim voordat u weer aan het werk gaat de tijd om te bespreken hoe uw werk de manier waarop uw gezin functioneert, verandert. Overweeg een familiebijeenkomst te houden voordat u terugkeert naar de werkplek. Laat kinderen ideeën en gedachten delen over uw nieuwe baan en stel hen gerust dat deze verandering weliswaar zorgwekkend is, maar ook spannend.

Schrijf nieuwe schema's op

Moeder maakt een schema voor kinderen
Moeder maakt een schema voor kinderen

Als je thuis blijft bij de kinderen, ben je hun constante herinnering aan de planning en de gezinssecretaris. Zelfs als de schema's zijn opgeschreven, zijn moeders er meesters in om iedereen te vertellen wat ze moeten doen en waar ze heen moeten. Nu jij het huis uit bent, zal iedereen zijn eigen schema's moeten leren en herzien. Schrijf alle schema's op voor gezinsleden. Overweeg om meerdere dagschema’s te maken voor verschillende delen van de dag. Mogelijk heb je nodig:

  • Een ochtendroutineschema
  • Een naschools rooster
  • Een checklist voor het sportschema met wat ze nodig hebben voor naschoolse activiteiten en wanneer ze klaar moeten zijn voor activiteiten
  • Een avondroutine en een checklist voor het slapengaan: zorg ervoor dat uw gezin klaar is om morgen aan de slag te gaan

Maak de verwachtingen van huishoudens glashelder

Thuismoeders doen het werk van 10.000 mensen. Vaak vallen de kinderopvang, de was, het huishouden, boodschappen doen en het bereiden van ma altijden binnen hun huiselijke domein. Een terugkeer naar het werk kan veel van deze taken op de schouders van anderen verschuiven. Bespreek deze verschuivingen in de verwachtingen van het huishouden met uw partner voordat u weer naar kantoor gaat. Ga jij verdelen en heersen? Werkt u nu allebei veeleisende banen en maakt u lange dagen, en heeft u hulp van buitenaf nodig om uw schip soepeler te laten varen?

Gescheiden huis en werk

Dit is een moeilijke, maar zeer essentieel. Het achterlaten van huisproblemen bij de deur van uw kantoor en werkproblemen op de oprit van uw huis zijn essentieel voor uw gezond verstand en evenwicht. Zowel uw nieuwe carrière als uw gezin verdienen uw volledige aandacht, dus zorg ervoor dat u deze twee gescheiden houdt. Als u op uw werk bent, probeer dan de zorgen thuis uit uw hoofd te zetten. Als je thuis bent, kan alles wat met werk te maken heeft, tot morgen wachten. Uw gezin heeft uw fysieke en emotionele aanwezigheid nodig nadat de werkdag voorbij is.

Maak herinneringen met je kinderen

Nu je aan het werk bent, zul je waarschijnlijk minder momenten vinden om aan de kinderen te besteden. Je kunt niet meer tijd creëren, maar man, stel je voor dat je dat zou kunnen. Profiteer dus optimaal van de kostbare uren die u in de aanwezigheid van uw kinderen doorbrengt. Het maken van herinneringen betekent niet dat je elke vrije minuut opzichtige vakanties moet nemen of aan epische ambachten en projecten moet beginnen. Het betekent eenvoudigweg aanwezig zijn en ruimte vinden waar u kunt werken op zinvolle momenten van gezinstijd. Maak 's avonds een fietstocht naar een ijssalon, wandel over de paden in de buurt van uw huis en maak contact met de kinderen en met de natuur. Probeer een paar wetenschappelijke experimenten met items die je al in huis hebt, of speel een paar eenvoudige buitenfamiliespelletjes om de hele bende aan het lachen te krijgen.

Wat je ook doet, doe het met de bedoeling en met liefde, en de herinneringen zullen zichzelf vormen.

Wees een tijdbesparende tovenaar

Tijd. Ouders lijken er nooit genoeg van te hebben. Werkende moeders moeten zichzelf transformeren in tijdbesparende tovenaars, waarbij ze elke denkbare tijdhack uit de boeken gebruiken die ze maar kunnen bedenken.

  • Verminder het aantal uren dat u door de gangpaden van de boodschappen dwa alt door boodschappen bij u thuis te laten bezorgen.
  • Overweeg een paar keer per week een ma altijdbezorgprogramma te gebruiken.
  • Zorg ervoor dat de kinderen werkbare ochtendroutines ontwikkelen, zodat u de waanzin van de spits kunt verslaan en ochtendvergaderingen kunt houden.
  • Bereid en kook ma altijden voor de week op zondag.
  • Sluit je aan bij een knallende carpool en help met kinderactiviteiten

Kijk naar flexibele werkopties

moeder werkt thuis met familie op de achtergrond
moeder werkt thuis met familie op de achtergrond

Tegenwoordig bieden werkgevers werkende ouders verschillende opties om kinderen en carrières in evenwicht te brengen. Vraag uw werkgevers of u virtueel aan uw werkeisen kunt voldoen. Kun je een paar dagen, of alle dagen, vanuit huis werken? Veel moeders vinden dat thuiswerken weliswaar uitdagingen met zich meebrengt, maar dat ze hierdoor ook meer tijd met de kinderen kunnen doorbrengen, voor de huisdieren kunnen zorgen en tussen de vergaderingen door een paar ladingen wasgoed in de wasmachine kunnen gooien.

Als uw bedrijf opties voor werken op afstand aanbiedt, bekijk deze dan eens en kijk of deze u zullen helpen balans in uw leven te creëren. Het werkt niet voor iedereen, maar voor sommige werkende moeders is flexibiliteit op afstand een redder in nood.

Accepteer dat dit op een gegeven moment als een hete puinhoop zal voelen

Als je weer aan het werk gaat, zal het onvermijdelijke gebeuren: de wielen komen er meteen uit, de kinderen zullen volledig instorten, je zult je uitgeput gaan voelen en je afvragen of terugkeren naar het werk echt de beste optie was voor jouw familie. Weet dat dit normaal is. Elke moeder die besluit weer te gaan werken, gaat door een ‘hot mess’-fase. Herinner jezelf eraan dat werk of geen werk, gezinnen ups en downs hebben, goede en slechte dagen. Haal diep adem en concentreer u op wat u wel kunt beheersen. Je doorloopt deze hete puinhoopfase en bent binnen de kortste keren weer op het goede spoor!

Leer om hulp vragen

Hulp vragen kan ongemakkelijk zijn voor volwassenen die alles zelf willen doen. Wanneer u weer aan het werk gaat, wees dan bereid een beroep te doen op uw bemanning voor hulp. Het kan voorkomen dat familie of vrienden uw kinderen van school kunnen ophalen, naar de voetb altraining kunnen rijden of bij uw kinderen kunnen blijven als u op zakenreis bent. Zoek deze mensen op voordat u weer aan het werk gaat. Bespreek de momenten waarop u hun hulp nodig heeft en voel u op uw gemak bij het feit dat zij u en uw gezin liefhebben en ondersteunen en graag een handje willen helpen wanneer u maar wilt.

Grenzen stellen: leer de kunst van het nee zeggen

Het is verleidelijk om overal ja op te zeggen.

Natuurlijk, je gaat nog een groot werkproject aan (je kunt slapen als je dood bent.)

Natuurlijk ben jij de moeder van de klas. Je kunt in het holst van de nacht een aantal Pinterest-projecten opzetten, geen probleem.

Je wilt dat iedereen in je universum weet dat wat er ook van je wordt gevraagd, je de gelegenheid kunt en zult aangrijpen. Je zult overal in uitblinken, ongeacht de prijs. Je bent een vrouw, hoor je brullen.

Dit is niet realistisch. Je moet grenzen leren kennen en gewoon nee leren zeggen. Nee. Je kunt het kind van de buren niet elke dag naar school brengen en nee, je kunt dit jaar geen padvinders leiden. Sorry, je kunt na vijf uur 's middags geen vergaderingen meer houden, en je kunt echt niet in het weekend werken omdat het weekend voor het gezin is. In het begin kan het een nederlaag zijn om nee te zeggen, vooral als je een type A-overachiever bent, maar geef het de tijd en oefen het. Je zult snel ontdekken dat nee zeggen tegen sommige dingen betekent dat je het vermogen hebt om ja te zeggen tegen meer dingen waar je van houdt en die je wilt doen.

Vergeet niet om voor jezelf te zorgen

Je kunt geen balans creëren tussen je privéleven en je werk als je uit elkaar v alt. Wanneer moeders bezwijken onder de eisen van het leven, hangen ze aan een draadje, maken ze bewegingen en leven ze in de overlevingsmodus. Dit wil je zelf niet! Vergeet niet om voor jezelf te zorgen! Natuurlijk zijn de kinderen en het werk enorm belangrijk en verdienen ze je aandacht, maar je moet je geest, lichaam en ziel voeden om het beste uit jezelf te kunnen geven aan je dierbaren en je werk.

  • Maak tijd voor mij! Denk na over waar je van houdt, wat je doet lachen, waar je gepassioneerd over bent, en maak er een punt van om dat te doen.
  • Beheers je stress. Werken en ouderschap zullen stress in je leven veroorzaken, dus aangezien je het niet kunt vermijden, moet je er mee omgaan. Beweeg, zorg voor voldoende slaap en voedingsstoffen, mediteer, doe aan yoga, leer ademen of ga op zondag lekker in bad.
  • Zoek een ondersteuningssysteem van andere werkende moeders en steun op hen. Zeventig procent van de SAHM's gaat op een gegeven moment weer aan het werk, dus je WEET dat die vrouwen klaar staan om je te helpen, te ondersteunen en je eraan te herinneren dat dit allemaal haalbaar is.

Levensveranderingen kunnen worden aangebracht om aan de behoeften van uw gezin te voldoen

Sommige moeders besluiten dat weer aan het werk gaan het beste is voor hen en hun gezinnen, maar ontdekken dat de verandering niet alles is wat ze hadden gehoopt. Als je een baan hebt aangenomen, er wat tijd in hebt gestoken en ontdekt dat de baan simpelweg niet goed is voor jou en je familie, kunnen deze keuzes altijd ongedaan worden gemaakt. Neem de tijd om uw nieuwe baan regelmatig te beoordelen, en als u ooit het gevoel heeft dat uw huis de plek is waar u echt thuishoort, onthoud dan dat thuisblijvende moeder ook een ongelooflijk belangrijke baan is.

Aanbevolen: