Gids voor seniorenhuisvesting met een laag inkomen in Arizona

Inhoudsopgave:

Gids voor seniorenhuisvesting met een laag inkomen in Arizona
Gids voor seniorenhuisvesting met een laag inkomen in Arizona
Anonim
Vrouw achterop een verhuiswagen
Vrouw achterop een verhuiswagen

Vanwege het gunstige klimaat van Arizona maken duizenden senioren van Arizona hun winterverblijf voor de korte termijn, en velen kiezen er uiteindelijk voor om hun verblijf permanent te maken. Arizona heeft een steeds groeiende oudere bevolking, van wie velen leven van vaste, beperkte inkomens en advies nodig hebben om in aanmerking te komen voor betaalbare huisvesting en deze te vinden.

Betaalbare seniorenwoningen vinden in Arizona

Seniorenappartementen met een laag inkomen zijn te vinden in de meeste gemeenschappen in Arizona. Sommige vallen onder de federale huisvestingsrichtlijnen en accepteren alleen senioren met een laag inkomen die gekwalificeerd zijn volgens de richtlijnen van het Department of Housing Urban Development (HUD), maar de meeste zijn in particulier bezit. Veel andere particuliere eigendommen bieden lagere huurprijzen voor een beperkt aantal appartementen aan senioren met een laag inkomen, met hulp van HUD.

Hoe u in aanmerking komt voor seniorenhuisvesting met een laag inkomen in Arizona

HUD stelt inkomensgrenzen vast die bepalen of u in aanmerking komt voor begeleide huisvestingsprogramma's, waaronder Sectie 202-huisvesting voor ouderen. HUD ontwikkelt deze inkomensgrenzen op basis van schattingen van het gemiddelde gezinsinkomen (MFI) en eerlijke markthuur.

Neem contact op met uw lokale agentschap voor volkshuisvesting in Arizona

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met de plaatselijke Public Housing Agency (PHA) die uw gemeenschap in Arizona bedient.

Voorbeeld uit seniorenhuisvesting in Phoenix

Als voorbeeld: Volgens de huisvestingsafdeling van de stad Phoenix: "Aanvragers moeten 62 jaar of ouder zijn en mogen niet meer dan twee personen in het gezin hebben. Het inkomen moet minder zijn dan $ 37.100 voor één persoon of niet meer dan $ 42.400 voor twee personen. Alle aanvragers zullen worden gecontroleerd op hun criminele achtergrond, moeten een goede huurgeschiedenis hebben en mogen geen geld verschuldigd zijn aan een programma voor begeleid wonen. Er wordt voorrang gegeven aan personen van 62 jaar en ouder op de wachtlijst."

Opmerking:Het kan ingewikkeld zijn om erachter te komen of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde seniorenhuisvesting. U moet rechtstreeks contact opnemen met het management van eventuele interessante eigendommen.

Hoe u seniorenhuisvesting met een laag inkomen kunt vinden in Arizona

Het Arizona Department of Housing werkt samen met Socialserve.com, een landelijk bekende doorzoekbare database van non-profitorganisaties. Deze database wordt wekelijks bijgewerkt met de laatste vacature-informatie. Hier kunt u Arizona zoeken op stad, huurbedrag en andere variabelen.

  1. Klik op de bovenstaande Socialseve.com-link
  2. Zoek en klik op de gewenste stad
  3. Selecteer "Geavanceerd"
  4. Vul de "Algemene zoekopdracht" -informatie in
  5. Scroll naar "Andere zoekopties"
  6. In "Zoeken op trefwoorden" typt u "Senior"
  7. Klik op "zoeken"

Opmerking: Als u woningen zonder wachtlijst wilt vinden, selecteert u de eigenschappen "Wachtlijst verbergen". Als er geen eigendommen worden weergegeven voor de geselecteerde stad, ga dan terug naar het begin en wijzig uw zoekopdracht van een specifieke stad in 'Staat Arizona'. Herhaal vervolgens de bovenstaande stappen om te zien waar gesubsidieerde appartementen met een laag inkomen onmiddellijk beschikbaar zijn in Arizona.

Vind gesubsidieerde seniorenwoningen in Arizona via HUD

Je kunt ook gesubsidieerde woningen met een laag inkomen in Arizona vinden via HUD:

  1. Klik op de link hierboven
  2. Scroll omlaag naar "Lokale bronnen"
  3. Selecteer "Gesubsidieerde appartementen zoeken"
  4. Eenmaal op de betaalbare appartementzoekpagina:
  5. Selecteer uw stad, provincie of postcode en selecteer vervolgens onder appartementtype "Ouderen"
  6. Scroll naar beneden voor de namen van eigendommen, adressen en contactnummers.

Wachtlijsten voor seniorenwoningen met een laag inkomen in Arizona

De wachtlijsten voor gesubsidieerde huisvesting voor ouderen zijn vaak erg lang. Dus zodra u weet dat u in aanmerking komt, zorg er dan voor dat u zo snel mogelijk op de wachtlijst voor onroerend goed wordt geplaatst. Er wordt u gevraagd naar uw inkomen en andere gegevens over uw huishouden, maar u hoeft doorgaans geen holdingkosten te betalen.

Wie het eerst komt, het eerst ma alt

De meeste wachtlijsten voor woningen zijn: wie het eerst komt, het eerst ma alt, maar het plaatsen van uw naam op een wachtlijst verplicht u niet om een appartement te nemen zodra er een beschikbaar komt, dus aarzel niet om uw naam op de wachtlijst te zetten wachtlijsten van verschillende accommodaties.

Als u op de wachtlijst van een seniorengemeenschap komt:

  • Ontdek hoe die accommodatie de lijst gebruikt. Details verschillen per community.
  • Zorg ervoor dat u eventuele bijzondere omstandigheden vooraf vermeldt; sommige eigendommen zijn mogelijk flexibel genoeg om u te huisvesten.
  • Wees geduldig.
  • Blijf in contact met het vastgoedbeheer.
  • Houd uw sollicitatiegegevens actueel, vooral uw contactgegevens.

Betaalbare woningen in de stedelijke gebieden van Arizona

Bijna 16 procent van de bevolking van Arizona is ouder dan 65 jaar, en de grootste meerderheid daarvan woont in de stedelijke gebieden van Arizona, Phoenix, Flagstaff en Tucson.

Seniorenwoningen en appartementen met een laag inkomen in de regio Phoenix, AZ

Phoenix is de grootste stad van Arizona en biedt de grootste verscheidenheid aan betaalbare appartementen voor senioren

Rancho Montanas biedt betaalbare seniorenappartementen voor volwassenen van 55 jaar en ouder. Deze seniorengemeenschap met een laag inkomen is centraal gelegen in Phoenix, Arizona en biedt plattegronden met 1 en 2 slaapkamers, met extra grote patio's, privéopslag, inclusief een wasmachine, droger en een vaatwasser. Dit is een gated community met een zwembad, jacuzzi, liften, overdekte parkeerplaats en een gemeenschappelijke ruimte met internettoegang.

  • Feniks
    Feniks

    Huurt 1 slaapkamer/1 badkamer 70 m² $404 -$654; 2 slaapkamers/2 badkamers 90 m² $485 - $785

  • Katten en honden zijn welkom, maar er zijn gewichtslimieten van toepassing en extra aanbetalingen zijn vereist.
  • Bel of kom langs voor meer informatie
  • Inkomensbeperkingen zijn van toepassing
  • Sectie 8 Vouchers geaccepteerd
  • Huisdieren tot 25 kg. op de vervaldag zijn welkom met een borg van $ 150 voor huisdieren. Geen maandelijkse huur voor huisdieren.
  • Bel of kom langs voor meer informatie

Senior Cottages bij Apache Junction, een gemeenschap van 55+ seniorenappartementen in de regio Phoenix, biedt betaalbare verhuur in cottage-stijl met 1 en 2 slaapkamers op één niveau. Deze huisjes hebben een aangebouwde garage, een eigen terras en een grote keuken met vaatwasser. Winkelen en recreatie zijn vlakbij, er is een gemeenschappelijk zwembad en kleine huisdieren zijn welkom.

  • 1 slaapkamer/1 badkamer 728 m². Voet
  • Huren: begin bij ongeveer $ 533 per maand
  • Aanbetaling: $ 200
  • Aanvraagkosten: $ 40
  • Huurprijzen zijn gebaseerd op het gezinsinkomen. Neem contact op met de accommodatie voor huurrichtlijnen.

Paradise Palms Phase I is een marktgebaseerd vastgoed van 55 jaar en ouder met een laag inkomen, gelegen in de regio Phoenix. Het beschikt over appartementen van 700 m² met 1 slaapkamer/1 badkamer. Koelkast/vriezer, vaatwasser, vuilophaal, plafondventilatoren en een wasserette op het terrein.

  • Kwalificaties: Senioren 55 jaar en ouder
  • Neem contact op met de accommodatie voor inkomensbeperkingen
  • Eén jaar lease
  • Inbegrepen nutsvoorzieningen: water, riolering, afvalophaaldienst
  • Aanmeldingskosten: $ 40 per volwassene, bespreekbaar
  • Huren: $479 - $534
  • Aanbetaling: $187 - $447
  • Huisdieren toegestaan onder de 10 kg. met een borg van $ 200 en een huur van $ 20 per maand voor huisdieren. Rasbeperkingen zijn van toepassing

Huisvesting voor senioren met een laag inkomen in Flagstaff, AZ

Flagstaff, gelegen in de hoge bergen van Noord-Arizona, heeft vier seizoenen. Hoewel het misschien geen hotspot voor gepensioneerden lijkt, wordt dit bergstadje in een artikel uit 2012 in het US News & World Report genoemd als een van de 10 beste plekken om met pensioen te gaan.

Vlaggemast
Vlaggemast

Sandstone Highlands Senior Community, gelegen in Flagstaff, ligt in de buurt van winkelgelegenheden, supermarkten, recreatieve voorzieningen, een seniorencentrum, ziekenhuis en apotheek en alle units zijn uitgerust voor senioren.

  • Gebaseerd op gebiedsmediaaninkomen (AMI).
  • Eén slaapkamer/één badkamer
  • Huur: inkomen 40 procent AMI $ 458; Inkomen 30 procent AMI $333
  • Aanbetaling: $ 400
  • Aanvraagkosten $ 35
  • Een jaarhuur is vereist

Flagstaff Senior Meadows beschikt over appartementen met één slaapkamer/één badkamer (1100 m²) met een fornuis, koelkast, vaatwasser, vuilophaal, magnetron, plafondventilator(en) en een eigen wasruimte.

  • Kwalificaties: Moet 62 jaar of ouder zijn. Moet in aanmerking komen voor 40 procent, 50 procent of 60 procent van het Area Median Income (AMI).
  • Huren: 60 procent AMI $711; 50 procent AMI $ 593; 40 procent AMI $474
  • Alle nutsvoorzieningen betaald
  • Aanbetaling: $250-$400
  • Geen aanmeldingskosten
  • Eén jaar lease omvat elektriciteit, water, riolering, afvalophaling, verwarming, maar geen airconditioning.

Seniorenhuisvesting met een laag inkomen in Tucson, AZ

Tucson heeft drie speciale seniorencentra naast de "Seniorprogramma's" die beschikbaar zijn op andere locaties.

Barrio Viejo Elderly Housing en Casitas op East Broadway zijn twee wooncomplexen voor senioren met een laag inkomen in Tucson, beheerd door Catholic Community Services - Pio Decimo Center. Barrio Viejo biedt 62 casita-appartementen met één verdieping. Casitas op East Broadway is een gebouw van twee verdiepingen met 57 appartementen.

  • Tucson
    Tucson

    Kwalificaties: Inwoners moeten 62 jaar of ouder zijn

  • Huur: de huur is gelijk aan 30 procent van het aangepaste maandinkomen van de bewoner

Je moet eerst vragen of je naam op een lijst wordt geplaatst om een sollicitatie te ontvangen. Aanvragen worden doorgaans één keer per jaar per post verzonden. Nadat uw ingevulde aanvraag is ontvangen en beoordeeld, wordt uw naam op een wachtlijst geplaatst voor een van deze veelgevraagde appartementen.

Andere betaalbare appartementen voor senioren

Als u onmiddellijk huisvesting voor een laag inkomen nodig heeft, kunt u uiteraard niet wachten tot uw naam bovenaan de wachtlijst komt te staan. Een andere optie is dus om te zoeken naar marktconforme, niet-gesubsidieerde seniorenwoningen, die vaak kortere wachtlijsten hebben. Je kunt veel hiervan vinden op After55.com. Zoek gewoon naar de stad die u interesseert in de staat Arizona, blader vervolgens door de vermelde appartementen en vind de appartementen met het label laag inkomen.

Buiten de gebaande paden denken: het delen van woningen voor senioren

Een mogelijke oplossing voor senioren in Arizona met een laag inkomen is het delen van een huis of appartement. Woningdelen is een betaalbaar alternatief voor seniorenhuisvesting, waarbij een aantal senioren in wezen fulltime huisgenoten worden in een groot huis en alle uitgaven en alle taken die verband houden met het wonen daar delen.

Bronnen voor thuis delen

Of je nu op zoek bent naar een plek om je thuis te noemen of een huis hebt om te delen, de beste manier om een huisgenoot te vinden is door contact op te nemen met de lokale seniorengemeenschap.

  • Gerubriceerde advertenties in uw plaatselijke krant of online op craigslist.com.
  • Neem contact op met uw plaatselijke seniorencentrum, kerk of tempel en plaats een briefje op hun prikbord.
  • Verspreid het woord in een van uw andere seniorenkringen, zoals de golfbaan of bowling- of boekenclubs enz.

Overeenkomstdiensten voor senioren

Bovendien heeft de huidige trend naar het delen van woningen voor senioren geleid tot een online service voor het matchen van huisgenoten voor senioren. Al deze programma's bieden profielen van potentiële huisgenoten, hebben nationale matchprogramma's op internet en hebben lidmaatschapskosten die variëren van $30 tot $39.

  • Silvernest.com is een groeiende service voor het matchen van huisgenoten voor senioren. Een van hun topsteden is Phoenix.
  • Goldergirlsnetwork.com is het eindproduct van het boek How to Start a Golden Girls Home.
  • Letssharehousing.com stelt je in staat huisgenoten te zoeken en te vinden.
  • Roommates4boomers.com matcht huisgenoten ouder dan 50.

Net als bij alle andere internetbronnen moeten senioren de websites grondig verkennen om alle details over het delen van huizen te krijgen, en vervolgens voorzichtig zijn bij het delen van informatie.

Voor- en nadelen van thuisdeling

Het is ook belangrijk om te onthouden dat er voor- en nadelen zijn aan het delen van huizen. Niet alle huisgenoten zijn goede huisgenoten, en alle contractuele regelingen moeten een ontsnappingsclausule bevatten, voor het geval het niet lukt. Maar als u uw perfecte match kunt vinden, kan een huisgenotenarrangement voor senioren de stress van een vast leven met een laag inkomen verlichten en waardevolle ondersteuning en geweldig gezelschap bieden, waardoor het zelfstandig wonen voor senioren aangenamer wordt.

Uw browser ondersteunt de videotag niet.

Doe je huiswerk en wees geduldig

Als je een senior uit Arizona bent met een laag vast inkomen, zal het geduld, vasthoudendheid en waarschijnlijk de hulp van familie en vrienden vergen om betaalbare woningen te vinden die bij je passen. Terwijl u nadenkt over waar u wilt wonen en wat u zich kunt veroorloven, moet u in gedachten houden wat voor u het belangrijkst is, uw opties bekijken en vervolgens een beslissing nemen over hoe u van de rest van uw leven een zo goed mogelijk leven kunt maken.

Aanbevolen: