Gids voor huisvesting met een laag inkomen voor senioren en ouderen

Inhoudsopgave:

Gids voor huisvesting met een laag inkomen voor senioren en ouderen
Gids voor huisvesting met een laag inkomen voor senioren en ouderen
Anonim
Hogere mens
Hogere mens

Het vinden en in aanmerking komen voor seniorenwoningen met een laag inkomen kan u helpen binnen uw budget te blijven als u van een vast inkomen leeft. Door uw opties te leren kennen en te weten wat u nodig heeft om voor elke optie in aanmerking te komen, kunt u op de goede weg komen om comfortabeler te leven binnen uw mogelijkheden.

HUD Housing Choice-vouchers bieden huursubsidies voor seniorenappartementen

Het woningkeuzevoucherprogramma wordt beheerd door het Amerikaanse ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling (HUD) en biedt huursubsidies aan ouderen, gehandicapten en gezinnen met lage inkomens. Dit programma stond voorheen bekend als Sectie 8-huisvesting.

Inkomensgrenzen voor gesubsidieerde woningen voor senioren

Uw jaarlijkse netto-inkomen mag niet hoger zijn dan 50 procent van het mediaan inkomen voor uw geografische gebied. In Mississippi zou het inkomen van een alleenstaande bijvoorbeeld $ 16.850 of minder moeten zijn om in aanmerking te komen, maar in Connecticut zou een individu in aanmerking kunnen komen met een inkomen tot $ 30.250. De bedragen liggen iets hoger voor koppels.

Houd er rekening mee dat uw netto-inkomen lager kan zijn dan uw werkelijke inkomen. Er kunnen aftrekposten worden toegekend op basis van leeftijd, medische kosten en of u een handicap heeft.

Bezoek de HUD Income Limits-website om erachter te komen wat de limieten in uw land zijn.

Hoe u zich kunt aanmelden voor seniorenwoningen met een laag inkomen

Neem contact op met uw plaatselijke openbare huisvestingsagentschap (PHA) om een aanvraag in te dienen. Zorg ervoor dat u referenties kunt overleggen die kunnen aantonen dat u een goede huurder zult zijn en dat u zich niet zult inlaten met praktijken die anderen in het gebouw storen. Uw geboorteakte, belastinggegevens en bankgegevens zijn ook vereist. Als u geen Amerikaans staatsburger bent, moet u bewijzen dat u een legale immigrant bent.

Subsidiebedrag voor seniorenwoningen met een vast inkomen

De Public Housing Agency (PHA) zal een formule gebruiken om het precieze bedrag van de huursubsidie te bepalen, evenals het bedrag dat u geacht wordt bij te dragen. In geen geval mag uw deel groter zijn dan 30 procent van uw netto inkomen.

Lengte van verblijf

Er zijn geen beperkingen op hoe lang u in het woningkeuzevoucherprogramma kunt blijven. Uw kwalificaties worden voortdurend opnieuw geëvalueerd, maar zolang u zich blijft kwalificeren, kunt u in het programma blijven.

USDA Betaalbare plattelandshuisvesting biedt appartementen voor senioren op basis van inkomen

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) verstrekt subsidies aan meer dan 15.000 appartementencomplexen via het Section 515 Multi-Family Housing (MFH)-programma. Sommige van deze woningen zijn specifiek bestemd voor ouderen, terwijl andere ook toegankelijk zijn voor gezinnen. De afmetingen van de appartementen variëren van studio's tot woningen met vier slaapkamers. Alle eenheden bevinden zich in landelijke gebieden in alle 50 staten, Puerto Rico, Guam en de Maagdeneilanden.

Inkomensbeperkingen voor appartementen met een laag inkomen voor senioren

Inkomensbeperkingen zijn van toepassing en variëren per regio. Een alleenstaande in Centreville, Mississippi, zou bijvoorbeeld alleen in aanmerking komen als haar jaarinkomen niet hoger was dan $ 29.300. De huurder zou tot 30 procent van haar jaarinkomen moeten betalen, en het resterende saldo zou worden gedekt door de subsidie. In Providence County, Rhode Island, zou diezelfde persoon tot $ 47.850 kunnen verdienen en in aanmerking komen voor de subsidie. Gebruik de USDA Multi-Family Housing Rentals-zoeksite om informatie voor uw regio te bekijken.

Meer informatie

Bezoek de USDA MFH-website en klik op uw locatie voor meer informatie over specifieke eigendommen en inkomensbeperkingen in uw regio. Elke advertentie bevat een foto van het pand, het aantal beschikbare eenheden en contactgegevens, zodat u direct een woning kunt aanvragen.

FHA omgekeerde hypotheken bieden goedkope huisvesting voor senioren

Federal Housing Administration (FHA) biedt het Home Equity Conversion Mortgage (HECM)-programma aan, vaak omgekeerde hypotheken genoemd.

Dit door de overheid gesponsorde programma is van kracht sinds 2009. Als u ouder bent dan 62, een aanzienlijke overwaarde in uw huis heeft en over de financiële middelen beschikt om uw huis in goede staat te houden, kan dit precies het hulpmiddel zijn waardoor je er voor onbepaalde tijd kunt wonen. Als deze optie u interesseert, zorg er dan voor dat u samenwerkt met een vertrouwde HECM-adviseur. Die persoon kan u helpen inzicht te krijgen in zowel de vergoedingen als de voordelen, en u in contact brengen met een door de FHA goedgekeurde kredietverstrekker.

Lokale en particuliere programma's voor huisvesting voor senioren met een laag inkomen

Niet alle goedkope huisvestingsopties voor senioren zijn nationaal van aard, en ze worden ook niet allemaal gesponsord door de overheid. HUD bestond uit een lijst van goedgekeurde huisvestingsadviesbureaus die kennis hebben van lokale en non-profitprogramma's, evenals van overheidsprogramma's. Deze middelen worden door de staat georganiseerd en omvatten agentschappen die zijn uitgerust om te helpen bij de aankoop van huizen, herfinancieringsopties, huurbijstand en meer.

Wees creatief bij het vinden van goedkope huisvesting voor senioren

Als geen van de bovenstaande opties kan worden gebruikt, worden veel senioren creatief met hun huiselijke relaties en hun woonsituatie. Sommigen vinden dat het delen van huisvesting met een andere senior een goed evenwicht vormt tussen onafhankelijkheid en gezelschap. Weer anderen geven de voorkeur aan intergenerationeel wonen, waarbij ze een woning delen met hun kinderen en kleinkinderen. Dit kan een economische manier zijn om nauwe familiebanden te onderhouden, en de regeling biedt mogelijkheden voor wederzijdse zorgverlening.

Aanbevolen: