Werken als Feng Shui-consulent

Inhoudsopgave:

Werken als Feng Shui-consulent
Werken als Feng Shui-consulent
Anonim
Paar handen schudden met Feng Shui-consulent
Paar handen schudden met Feng Shui-consulent

Een feng shui-consulent heeft praktische kennis van de feng shui-school(en) die zij/hij gebruikt. Elke feng shui-school heeft specifieke toepassingen om een huis of kantoor in harmonie te brengen met gebalanceerde chi-energie.

Kies het type Feng Shui om te oefenen

Het eerste dat u moet beslissen, is welk type feng shui u wilt beoefenen. De BTB (Black Sect Tantric Feng Shui) is ook bekend als Black Hat of Western Feng Shui. De klassieke Feng Shui is gebaseerd op kompas- en vormscholen van feng shui, evenals op vier pijlers, acht herenhuizen en andere disciplines.

Leer je vak goed

Zodra je het type feng shui hebt gekozen dat je wilt beoefenen, wil je een legitieme bron voor je opleiding zoeken. Er zijn verschillende online cursussen en scholen ter plaatse die feng shui onderwijzen. Er is geen officiële certificering, maar veel Feng Shui Masters bieden certificaten van hun cursussen aan en worden erkend door de non-profitorganisatie International Feng Shui Guild (IFSG).

Bouw uw referenties op

Misschien wil je je cursusgegevens uitbreiden door lid te worden van een feng shui-professionele groep, zoals de IFSG. Ann Bingley Gallops of Open Spaces Feng Shui begon haar BTB-training bij feng shui-auteur Terah Kathryn Collins.

Altijd leren

Zelfs als je begint te werken als feng shui-consulent, wil je blijven leren over het door jou gekozen beroep. In de loop der jaren heeft Ann haar kennisbasis uitgebreid met andere studies en heeft ze de Red Ribbon Professional-status van IFSG behaald. Kiezen voor certificaten en lid worden van een professionele organisatie is strikt een persoonlijke keuze, aangezien er geen professionele licenties bestaan voor feng shui-consulenten.

Begin klein en groei uit tot fulltime

De beste manier om over te stappen naar een nieuwe carrière als zelfstandige is door klein te beginnen. U kunt beginnen met consulteren tijdens uw vrije uren en in het weekend. Dit is een veilige manier om met consultancy te beginnen, omdat je niet de druk hebt van fulltime verantwoordelijkheden als zelfstandige.

Ontmoeting met Feng Shui-consulent
Ontmoeting met Feng Shui-consulent

Overgang naar fulltime Feng Shui-consulent

Je kunt je vaste baan behouden totdat je een reputatie en klantenbestand hebt opgebouwd. Zoals zoveel feng shui-consulenten was Ann Gallops niet van plan een carrièreswitch te maken. Ze was geïnteresseerd in hoe feng shui haar kon helpen toen ze na een scheiding een leven begon. "Een gelukkig resultaat van het leren van feng shui was dat het leidde tot mijn overstap van een voltijdbaan naar freelance advieswerk", zegt Ann.

Verschillende wegen naar Feng Shui-carrières

Misschien wil je een pagina uit Anns carrièreboek halen. Ze begon als professional organizer en kon in deze nieuwe carrière veel feng shui-toepassingen gebruiken. "Mijn cliënten vonden het geweldig toen ik met hen sprak over het verbeteren van hun leven door eenvoudige aanpassingen in hun relatie- of welvaartsgebieden."

Verwijzingen door tevreden klanten

Het adagium dat verwijzingen van klanten de beste vorm van adverteren zijn, past absoluut bij feng shui. Ann is het daarmee eens. Haar eerste cliënt was een ongelovige, totdat Ann haar adviseerde enkele aanpassingen aan haar huis te doen. "Drie jaar later beval ze me nog steeds aan bij haar vrienden", zegt Ann.

Je mag een specialiteit kiezen

Als je met oefenen begint, ontdek je misschien dat je op bepaalde gebieden een speciaal talent hebt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om u te specialiseren in het werken met onvruchtbare paren of het werken met vervreemde paren. Als je ervoor kiest om de specialiteit feng shui te beoefenen, zorg er dan voor dat dit iets is dat je elke dag wilt doen.

Uitdagingen Werken als Feng Shui-consulent

Net zoals alle carrières worden feng shui-consulenten geconfronteerd met uitdagingen. Elk project dat u onderneemt, heeft een specifieke reeks uitdagingen. Het is jouw taak om elk van deze problemen op te lossen, zodat je cliënt een huis krijgt met betere feng shui-energie en zijn leven wordt verbeterd.

Feng Shui-consulent met jong gezin
Feng Shui-consulent met jong gezin

Los getroffen gebieden op

Je zult cliënten tegenkomen die lijden aan persoonlijke problemen, zoals gezondheid, carrière of relaties. Ann deelt een unieke uitdaging waarmee ze te maken kreeg bij een klant. "De vijandige ex-vrouw van haar nieuwe echtgenoot leek altijd aanwezig in hun leven, ondanks dat ze meer dan 160 kilometer verderop woonden", legt Ann uit. De negatieve energie was sterk aanwezig in het huis van haar cliënt.

Communicatie is essentieel

Inzicht in de behoeften en geschiedenis van uw cliënt kan nuttig zijn bij het beoordelen van de problemen waarmee hij/zij mogelijk wordt geconfronteerd. De cliënt van Ann besprak de problemen die zij had met de ex-vrouw. "Tijdens het consult ontdekte ik dat de ex-vrouw inderdaad symbolisch aanwezig was in het huis", zegt Ann.

Werk samen met cliënten om ongunstige Chi-energie op te lossen

Feng shui is vaak tweerichtingsverkeer met actieve deelname van de cliënten. In het geval van Ann kon ze met het echtpaar samenwerken om de nodige aanpassingen door te voeren, zoals de plaatsing van hun kingsize bed, kunstwerken in hun slaapkamer en de buitenkant van hun huis. "Tegen de tijd dat ik die dag vertrok, was hun gevoel van opluchting voelbaar", zegt Ann.

Beslis hoe u wilt werken

Net als bij elke baan moet u uw ritme vinden en hoe u uw bedrijf wilt leiden als feng shui-consulent. Er zijn manieren om uw consultatie te benaderen. Ann vertelt hoe ze haar klanten een vragenlijst stuurt. "Er wordt gevraagd naar hun persoonlijke en professionele uitdagingen, hun doelen en ambities, de geschiedenis van hun ruimte en meer", zegt ze.

Evaluaties ter plaatse

Natuurlijk, als getrainde feng shui-consulent, zodra u ter plaatse arriveert, ziet u doorgaans feng shui-problemen, vaak de problemen die uw cliënt in de vragenlijst of aan de telefoon heeft genoemd. "Als ik hun plattegrond bekijk, word ik vaak meteen op feng shui-problemen gewezen", zegt Ann.

Maak een plan voor elk project

Naarmate je meer vertrouwen krijgt in je kennis en praktijk van feng shui, zul je feng shui-problemen onmiddellijk gaan herkennen. De sleutel tot het succesvol helpen van uw klanten is het opstellen van een plan om alle problemen voldoende aan te pakken. Ann legt uit: "Aan het einde van het consult heeft de cliënt alles wat hij of zij nodig heeft om de besproken veranderingen door te voeren."

Laat uw bedrijf groeien door anderen te onderwijzen

U kunt uw adviesbedrijf laten groeien door gratis lessen aan te bieden aan het grote publiek. De beste manier om bezoekers te werven is door samen te werken met uw plaatselijke openbare bibliotheek. Vaak zijn de klaslokalen goedkoop of zelfs gratis, en de bibliotheek maakt meestal graag reclame voor uw evenement bij hun klanten.

Feng Shui-consulent beantwoordt vragen
Feng Shui-consulent beantwoordt vragen

Gratis adverteren door Feng Shui-lessen te geven

Het geven van lessen is een geweldige manier om je naam onder de aandacht te brengen en mensen te laten weten dat je beschikbaar bent voor consultaties. Wees creatief in uw benadering van de structuur van uw lessen. Een paar handige tips om ervoor te zorgen dat uw evenement een succes wordt, zijn onder meer:

  • Maak printables die je bezoekers mee naar huis kunnen nemen. Deze moeten ten minste 25 bruikbare dingen bevatten die ze kunnen doen om de feng shui van hun huis te verbeteren, zoals opruimen, bedplaatsing, een paar behandelingen en het activeren van elementen.
  • Bied versnaperingen aan en zorg ervoor dat u een sociaal onderdeel van uw presentatie inbouwt.
  • Bied met de hand-outs een afscheidsbedankje aan in een klein feng shui-zakje. U kunt een feng shui-remedie toevoegen, zoals drie munten vastgebonden met een rood lint (munten in bulk kopen bij een leverancier), aan een kaart bevestigen met uw logo en adviesinformatie. Op de achterkant staan instructies voor het gebruik van de feng shui-remedie.
  • Plaats een gastenboek bij de ingang van de ruimte en moedig deelnemers aan om hun naam en e-mailadres te ondertekenen voor volgende lesroosters, speciale aanbiedingen, updates en nieuwsbrieven, met de garantie dat hun e-mail privé blijft.
  • Laat uw visitekaartjes achter bij de gastenboekstandaard.
  • Bied een loterij aan voor deelnemers voor een gratis consult van een uur of twee prijzen voor elk consult van 30 minuten. Dit kan een geweldige manier zijn om klanten en uiteindelijk verwijzingen te werven.

Ruimte om te groeien

Je kunt uiteindelijk overstappen naar betaalde lessen. Ann vertelt: "Ik begon feng shui-lessen te geven aan hele kleine groepen en bereikte een publiek van meer dan 100 mensen." Je kunt overstappen naar betaalde lessen door uitgebreidere en informatievere cursussen te maken. Sommige beoefenaars richten hun eigen feng shui-school op en bieden een certificaat van voltooiing aan. De sky is the limit voor het delen van jouw expertise.

  • Er kunnen 2-voor-1-aanbiedingen worden gedaan voor degenen die een vriend meenemen naar uw klas om de inschrijving voor uw eerste paar lessen aan te moedigen.
  • Bied een reeks lessen aan die voortbouwen op de laatste en bruikbare informatie leveren.
  • Misschien wil je een boek schrijven en daaruit lesgeven, terwijl je hand-outs aanbiedt voor aanvullende informatie die niet in je boek wordt behandeld.

Vreugde in het werken als Feng Shui-consulent

Feng shui-consultants die met klanten samenwerken om uitdagingen op te lossen, is een lonende carrière. Het is vaak gevuld met de vreugde en het geluk die voortkomen uit het helpen van anderen om een beter leven te leiden door feng shui-problemen te overwinnen.

Aanbevolen: