Stoppen met de verkoop van meubelen

Inhoudsopgave:

Stoppen met de verkoop van meubelen
Stoppen met de verkoop van meubelen
Anonim
meubelwinkels
meubelwinkels

Bent u een van de vele consumenten die een bord 'Uitgaan van de meubelverkoop' ziet en zich haast om een koopje te doen? Als dat zo is, en zelfs als dat niet het geval is, wees dan voorzichtig, want niet alle verkopen buiten het bedrijf zijn wat ze zouden moeten zijn.

De twee meest winstgevende soorten verkopen

Winkeleigenaren weten dat verkopen tijdens de 'Grand Opening' en 'Going Out of Business' doorgaans de meeste omzet opleveren. Op hun beurt weten shoppers dat ze goede prijzen en geweldige aanbiedingen krijgen bij beide soorten verkoopevenementen.

Bij de meeste grote openingsverkopen wil de winkeleigenaar een tevreden klantenbestand opbouwen door goede prijzen aan te bieden. Terugkerende klanten en goede aanbevelingen zijn belangrijk voor een succesvol bedrijf.

Bij een uitverkoop wil de winkeleigenaar zijn koopwaar liquideren en tegelijkertijd zijn verliezen zoveel mogelijk beperken. In veel gevallen worden winkelsluitingen afgehandeld door de daadwerkelijke winkeleigenaren. Dit soort winkelsluitingsverkopen bieden het winkelend publiek de beste mogelijkheid om meubelkoopjes te vinden op kleine zitbanken, fauteuils met uitklapbare rugleuningen en andere soorten meubilair. Over het algemeen kunnen shoppers pakketaanbiedingen doen voor meerdere meubelstukken voor nog betere prijzen.

Bij veel andere winkelsluitingen wordt de verkoop bij beëindiging van het bedrijf afgehandeld door een liquidatiebedrijf. Bij dit type winkelsluiting huurt de winkeleigenaar een extern bedrijf in om de verkoop uit te voeren. Het is de taak van het liquidatiebedrijf om de inventaris van de winkel te verkopen en tegelijkertijd het meeste geld te verdienen voor de winkeleigenaar.

Winkelliquidatiebedrijven

Een goed geïnformeerde klant zijn is van essentieel belang als u winkelt in een winkel die failliet gaat. Als u de verkoopprijs kent van het meubilair dat u zoekt bij andere winkels of bij online retailers, voorkomt u dat u extra geld uitgeeft als de verkoopprijzen te hoog zijn. Twee veelgebruikte verkooptechnieken die door verkopers van sommige liquidatiebedrijven worden gebruikt, zijn:

  • Een hoge normale verkoopprijs plaatsen, zodat ze een grote korting kunnen tonen - Deze techniek resulteert er vaak in dat de verkoopprijs hoger is dan de oorspronkelijke verkoopprijs van het artikel.
  • Verkopers gebruiken urgentieafsluiting, een verkooptechniek onder hoge druk.

Pas op voor gewetenloze detailhandelaren en failliete meubelverkoop

In het hele land organiseren sommige eigenaren van meubelwinkels een uitverkoop die maanden of in bepaalde gevallen jaren duurt. Misschien heb je wel eens een gigantische gekostumeerde gorilla, een kip of een jonge werknemer aan de kant van de weg zien staan met een bord met reclame voor de uitverkoop. Als ze eenmaal je aandacht hebben getrokken, vraag je je af wat er in de winkel te vinden is. Je voelt je aangetrokken tot de fantastische waarden die erin worden beloofd.

Natuurlijk zijn veel van deze winkelsluitingsverkopen legitiem, omdat winkels bezwijken onder de trage economie. Er zijn echter ook enkele winkeleigenaren die de verkoop van hun bedrijf als oplichterij gebruiken. Als een manier om consumenten te laten geloven dat ze lage prijzen en een goede deal krijgen. In werkelijkheid staan deze winkels op het punt failliet te gaan.

Volgens Dale Dixon, CEO van het Better Business Bureau in Zuidwest Idaho en Oost-Oregon, hebben deze eeuwigdurende winkelsluitingsverkopen vaak een rode draad:

  • Beheer buiten de stad
  • Verkopers die niet uit de regio komen
  • Merchandise is niet laag of zelfs maar concurrerend geprijsd, maar wordt vaak aanzienlijk duurder gemaakt
  • Merchandiselijnen veranderen snel
  • Er is weinig of geen voorraad
  • De winkel sluit mogelijk een paar dagen en gaat dan weer open, met hetzelfde type bedrijf en merchandise, onder een andere naam

Hoe u uzelf als consument kunt beschermen

  • Ken de waarde van de items waarvoor u winkelt
  • Vraag een specifieke sluitingsdatum
  • Vraag om een kopie van het papierwerk voor de indiening van het Uitgangsformulier van het kantoor van de minister van Buitenlandse Zaken
  • Veel staten hebben een uitgaansvergunning nodig. Als het niet zichtbaar wordt weergegeven, vraag dan om het te zien.

De verkoop van meubelen buiten de bedrijfswereld kan een geweldige plek zijn om uitstekende koopjes te vinden voor alle soorten binnen- en buitenmeubilair. Je moet echter altijd de tijd nemen om een slimme en geïnformeerde shopper te zijn.

Aanbevolen: