9 geheugenspellen waar senioren niet mee kunnen stoppen

Inhoudsopgave:

9 geheugenspellen waar senioren niet mee kunnen stoppen
9 geheugenspellen waar senioren niet mee kunnen stoppen
Anonim

Bewerk je geheugen door plezier te hebben met deze verslavende spellen!

Groep senioren die kaarten spelen rond tafel
Groep senioren die kaarten spelen rond tafel

Herinneringen zijn waardevol, maar er moet veel worden gedaan om die herinneringen lang en sterk te houden. Games zijn een van de beste manieren om het brein van senioren de broodnodige oefening te geven. Maak een keuze uit digitale puzzels en puzzels met pen en papier die een nieuw onderdeel van de dagelijkse routine zullen worden, en met plezier!

Kruiswoordpuzzels

Kruiswoordpuzzels zorgen ervoor dat de hersenen naar verbindingen zoeken en keer op keer door het geheugen zoeken naar antwoorden. Vanuit de recente popcultuur, definities van woorden en hoe je de antwoorden passend kunt maken, zijn kruiswoordraadsels een training voor het geheugen. Als je op zoek bent naar een ongelooflijk kruiswoordraadsel dat je online kunt spelen, kun je met Daily Crossword van The Washington Post de puzzel onderweg controleren om er zeker van te zijn dat je op de goede weg bent. Klassieke geheugenspellen voor senioren, zoals kruiswoordpuzzels, zijn moeilijk te verslaan als het om plezier gaat.

Vrouw doet kruiswoordraadsel
Vrouw doet kruiswoordraadsel

Sudoku

Sudoku is niet alleen een probleemoplossende puzzel, maar helpt ook het geheugen! In tegenstelling tot een kruiswoordraadsel waarvoor soms heel specifieke kennis vereist is, vereist een Sudoku niets meer dan cijfers. Het is geweldig om het geheugen scherp te houden terwijl je de puzzel doorwerkt, omdat je de cijfers moet onthouden die je nog niet hebt gebruikt. Speel Sudoku online of met pen(cil) en papier.

Vrouw doet Sudoku-puzzel
Vrouw doet Sudoku-puzzel

Concentratie

Als alternatief heeft dit spel een gemakkelijk te onthouden naam: geheugen. Pak twee kleuren uit een pak kaarten, koop een set kaarten voor het geheugenspel of haal een online versie van het geheugen op. Draai alle kaarten om, zodat ze met de afbeelding naar beneden liggen. Draai de ene kaart omhoog en vervolgens de andere. Als ze overeenkomen, verwijdert u het paar van de tafel. Als dit niet het geval is, draai je ze weer om en herhaal je dit totdat alle kaarten zijn gewist.

Maak er een race van en concurreer met een vriend of stel een timer in om te zien hoe snel je kunt gaan!

Grootvader en kleinzoon spelen concentratie met een pak kaarten
Grootvader en kleinzoon spelen concentratie met een pak kaarten

Schaken

Een universeel spel waarmee je kunt schaken met een vriend, op je telefoon of op je computer. Dit is niet alleen een strategiespel, maar je moet ook de mogelijke zetten onthouden die je overweegt te maken, evenals de vervolgzetten om je tegenstander tegen te gaan.

Het goede nieuws is dat als je tegen de computer speelt, je de moeilijkheidsgraad kunt aanpassen zodat je weet waar je bent.

Senior vader en volwassen zoon schaken
Senior vader en volwassen zoon schaken

Legpuzzels

Hoe zijn puzzels een geheugenspel? Omdat je hersenen moeten werken waar je dat vleugje kleur, dat kleine stukje bloemblaadje, de hoek van het huis ziet, terwijl je de puzzel doorzoekt en in elkaar puzzelt.

Nog steeds niet verkocht? Waarom pak je niet een legpuzzel die een zoeken en vinden wordt zodra je klaar bent. Hierdoor zul je je echt herinneren wat je op elk stuk ziet terwijl je aan het oplossen bent.

Senior koppel dat een puzzel doet
Senior koppel dat een puzzel doet

Trivia-spellen

Net als kruiswoordpuzzels zorgen trivia-spellen ervoor dat je hersenen alle informatie verwerken die je hebt opgeslagen. Of het nu gaat om gezelschapsspellen als Trivial Pursuit die je zonder aanwijzingen naar een antwoord laten zoeken, een avondkijkje van Jeopardy dat je dwingt om de vraag voor het antwoord te bedenken, of games die een beetje hulp bieden, zoals de telefoonapp Trivia Crack ((waar je meerkeuzevragen krijgt) zijn er veel trivia-spellen die geweldige geheugenoefeningen voor senioren blijken te zijn.

oudere vrouw die trivia-spellen speelt op haar telefoon
oudere vrouw die trivia-spellen speelt op haar telefoon

Woorden met vrienden

Neem je Scrabble-spel online waar afstand er niet toe doet met Words With Friends. (Hoewel een klassiek persoonlijk Scrabble-spel net zo geweldig is.) Laat je hersenen door je geheugenbank met woorden zoeken om een woord met de hoogste punten op te bouwen. En terwijl je alle opties overweegt die je kunt spelen, zal je geheugen eraan werken om die ideeën voor ogen te houden. (En - als je een beetje hulp nodig hebt, is het geen schande om een hulpprogramma zoals WordFinder te gebruiken!)

Als je iets wilt dat je solo kunt spelen, is Boggle een uitstekende optie om woorden te bouwen, de woorden te onthouden die je hebt gespeeld en de woorden die je wilt spelen. Je kunt online spelen of een set voor jezelf thuis houden.

Twee oudere vrouwen die Words With Friends of Scrabble-achtig spel spelen
Twee oudere vrouwen die Words With Friends of Scrabble-achtig spel spelen

Dienbladspel

Ken je die lade met allerlei spullen erin? Het wordt nu uitstekend gebruikt. Of je kunt kleine, willekeurige spullen uit het hele huis verzamelen die op een tafel passen. Laat een tiental voorwerpen op het dienblad vallen. Kijk ongeveer dertig seconden naar het dienblad en draai je vervolgens om of bedek de voorwerpen.

Probeer zoveel items op te schrijven als je hebt gezien! Als het te gemakkelijk wordt, verhoog dan het aantal items in de loop van de tijd of race zelfs tegen een vriend.

Diverse artikelen voor dienbladspel
Diverse artikelen voor dienbladspel

Mahjong

Mahjong spelen is geweldig voor het kortetermijngeheugen, zoals Sudoku en legpuzzels. Het zal je geheugenvaardigheden aanscherpen, en als je online speelt, kun je de moeilijkheidsgraad gemakkelijk verhogen of verlagen, afhankelijk van de uitdaging die je zoekt.

groep die mahjongspel speelt
groep die mahjongspel speelt

Houd je geheugen scherp tijdens het spelen

Verscherp je kortetermijngeheugen en train je langetermijngeheugen met enkele hersenpuzzels. Van klassieke kruiswoordpuzzels met pen en papier tot digitale game-uitdagingen met Words With Friends: geheugenspellen zijn niet langer een saaie, regenachtige dagactiviteit. Ze zijn een manier om contact te houden met familie en je geheugen gezond te houden.

Aanbevolen: