Hoe werkt de verkoop van onroerend goed? Een basisgids

Inhoudsopgave:

Hoe werkt de verkoop van onroerend goed? Een basisgids
Hoe werkt de verkoop van onroerend goed? Een basisgids
Anonim
man op zoek naar tweedehands kleding
man op zoek naar tweedehands kleding

Als u leert hoe de verkoop van onroerend goed werkt, kunt u een slimme shopper worden of zelfs zelf een onroerend goed verkopen. De verkoop van onroerend goed biedt de kans om de persoonlijke spullen van een individu of gezin te presenteren tegen een prijs die wellicht betaalbaarder is, hoewel doorgaans niet zo goed geprijsd, als een garage- of werfverkoop. Of u nu van plan bent om te kopen of verkopen, er zijn een paar handige tips voor het verkopen van onroerend goed waarmee u rekening moet houden.

Wat zijn vastgoedverkopen?

Een landgoedverkoop is een particuliere verkoop die meestal plaatsvindt in de woning van een individu, in een geërfd huis of uitsluitend online. Ze vinden vaak plaats omdat een gezin of individu in korte tijd zoveel mogelijk bezittingen wil of moet liquideren. De verkoop van onroerend goed is doorgaans open voor het publiek en er wordt reclame voor gemaakt om een menigte serieuze kopers aan te trekken. Ze vinden meestal plaats over een periode van drie dagen, beginnend op vrijdag en eindigend op zondag, waarbij de prijzen, evenals de inventaris, dalen op de laatste dag van de uitverkoop. Bij sommige landgoedverkopen kunnen ook de daadwerkelijke eigendommen, auto's en boten worden betrokken die te koop zijn.

Redenen voor een landgoedverkoop

Begrijpen hoe de verkoop van onroerend goed werkt, betekent dat u een idee heeft van de redenen erachter. Meestal gaat het om een grote levensverandering. De verkoop van onroerend goed kan om verschillende redenen plaatsvinden:

  • Vanwege een sterfgeval in de familie
  • Vanwege een scheiding
  • Omdat een gezin of individu zijn huis opnieuw wil inrichten
  • Omdat een gezin of individu van plan is te verhuizen
  • Omdat een huis is geërfd van een familielid dat is overleden, naar een zorginstelling voor het levenseinde is verhuisd of langdurig in het ziekenhuis heeft gelegen

Hoe mensen vastgoedverkoop vinden

De verkoop van onroerend goed wordt meestal op specifieke locaties geadverteerd en/of er worden borden rond een lokale buurt geplaatst om het publiek te informeren. Individuen die verantwoordelijk zijn voor het landgoed kunnen hun eigen landgoedverkoop houden of een bedrijf inhuren om te helpen met de enscenering, prijsstelling, reclame, verkoop en opruimen. Dat bedrijf verzorgt vaak ook de promotie van de uitverkoop.

Wat u kunt verwachten bij het winkelen bij een landgoeduitverkoop

Een landgoedverkoop heeft een grotere voorraad dan een garage-, tuin- of labelverkoop, en artikelen kunnen iets duurder zijn, hoewel goedkoper dan het kopen van een winkel. Artikelen worden gemarkeerd met een prijskaartje en sommige artikelen zijn mogelijk niet te koop. Vraag gerust naar kortingen, doe een iets goedkoper bod of vraag naar artikelen die niet te koop zijn en waarin u geïnteresseerd bent. Verwacht een groter publiek op de eerste dag, en een kleiner publiek en minder voorraad tegen het einde van de uitverkoop. Een landgoedverkoop verschilt van een garage sale of kringloopwinkel in de verwachte regels en etiquette.

Verkoop van onroerend goed en radioapparatuur
Verkoop van onroerend goed en radioapparatuur

Etiquette en regels voor landgoedverkoop

Verschillende landgoedverkopen hebben unieke regels en voorschriften. Als u twijfelt, informeer dan bij aankomst naar de specifieke regels voor winkelen. Regels kunnen een beleid van 'wie het eerst komt, het eerst ma alt' voorschrijven, afhankelijk van de specifieke verkoop. Bij sommige verkopen van onroerend goed worden cijfers uitgegeven die bepalen wanneer u het onroerend goed kunt betreden om te bladeren. Vraag ook naar de parkeerbeperkingen in de buurt, zodat u geen kaartje krijgt terwijl u door de landgoedverkoop bladert. Houd deze etiquetterichtlijnen in gedachten:

  • Neem geen grote handtas of draagtas mee; Neem in plaats daarvan een kleine tas of alleen je portemonnee mee.
  • Als u een klein artikel overweegt, moet u het bij u dragen, zodat u niet het risico loopt dat iemand anders het koopt.
  • Voor grotere artikelen kunt u iemand die bij de uitverkoop werkt, laten weten dat u een groot artikel wilt kopen, zodat hij/zij het als verkocht kan markeren.
  • Onderhandel beleefd. U kunt vragen of u een lagere prijs wilt betalen dan op de sticker staat, maar verwacht niet dat u zo laag zult betalen als bij een garage- of werfverkoop.
  • Wees bereid om spullen meteen mee te nemen, tenzij je een andere afspraak hebt gemaakt. Bij sommige landgoedverkopen krijgt u een uitstelperiode van een paar dagen voordat u een gekocht groot artikel moet ophalen.
  • Neem contant geld mee, tenzij je weet dat de verkoop creditcards accepteert.

Wat gebeurt er met de restjes van de nalatenschapsverkoop?

Als je op zoek bent naar korting, ga dan naar de uitverkoop op de tweede of laatste dag, maar weet dat de voorraad aanzienlijk lager kan zijn. Na dat punt kunnen de restanten van de nalatenschap aan familieleden of vrienden worden gegeven als ze dat willen, opgeslagen, verkocht aan een rommelmarkt of geveild. Ze kunnen ook gedoneerd worden. Veel donatiebedrijven halen op verzoek grotere artikelen op.

Een succesvolle vastgoedverkoop houden: hoe het werkt

Als u een landgoedverkoop plant, zijn er een paar tips die u in gedachten kunt houden en die u kunnen helpen een succesvol en goed georganiseerd evenement te creëren. Hoe meer u begrijpt over hoe de verkoop van onroerend goed werkt, hoe meer u kunt verdienen met uw verkoop.

Is een landgoedverkoop de moeite waard?

Wees duidelijk over hoeveel u verwacht te verdienen met de verkoop van een landgoed. De verkoop van onroerend goed levert gemiddeld $ 11.000 op, waarbij sommige aanzienlijk meer of minder verdienen, afhankelijk van de grootte van het landgoed en/of de vraag naar wat er wordt verkocht. Als u items heeft ter waarde van meer dan $ 10.000 en/of een groot landgoed, kan een landgoedverkoop u helpen items sneller uit te laden dan u anders waarschijnlijk zou kunnen doen. Het kan veel werk vergen om de verkoop van onroerend goed te plannen en uit te voeren, vooral als u dit alleen doet. Als u veel dure spullen heeft die u wilt liquideren, kunt u overwegen een gratis adviesgesprek met een boedelverkoopdienst te organiseren om te zien of een boedelverkoop de beste manier van handelen is.

Wanneer is de beste tijd om een landgoed te verkopen?

Er is geen juist antwoord over timing, en afhankelijk van de omstandigheden heb je misschien geen keus. Sommigen beweren dat de beste tijd om een landgoedverkoop te houden de winter is, wanneer er minder concurrentie is met werf- en garageverkopen. Anderen merken op dat er geen goede of foute manier is om een landgoedverkoop te houden. Met solide reclame, geweldige foto's en een goede enscenering kan het aantrekken van publiek op elk moment van het jaar plaatsvinden.

Weet wat het beste verkoopt bij een landgoedverkoop

De verkoop van onroerend goed zal anders verkopen, afhankelijk van de locatie en het soort items dat beschikbaar is. Trends kunnen ook van invloed zijn op wat er bij de ene verkoop wordt verkocht, versus een andere verkoop die later wordt gehouden. Artikelen die vaak goed verkopen zijn:

  • Licht gedragen of ongedragen merkkleding, schoenen en accessoires
  • Vintage sieraden
  • Meubilair uit het midden van de eeuw
  • Massief houten meubilair dat opnieuw kan worden gestoffeerd
  • Kunst en decoratieve moderne voorwerpen
  • Bestek
  • Bargerei
  • Keukenapparatuur

Prijzen van artikelen bij een landgoeduitverkoop

Als je te veel vraagt voor items, zullen ze niet verkopen. Prijs artikelen correct door vergelijkbare producten op eBay en andere biedingssites te controleren. Zorg ervoor dat uw prijzen concurrerend zijn en niet overdreven hoog. U kunt ook met een antiekspecialist spreken, of een vastgoedverkoopbedrijf inhuren om u te helpen met de prijsstelling. Zorg ervoor dat artikelen een gemakkelijk leesbaar en groot prijskaartje hebben. Als u geïnteresseerd bent in het verkopen van bepaalde moeilijk te verkopen stukken, markeer dan de prijzen op de tweede en derde dag.

Adverteren voor een landgoedverkoop

Je moet bekendheid geven aan de verkoop van een landgoed. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en het is zinvol om met meer dan één te werken:

  • Adverteren in de plaatselijke krant.
  • Plaats advertenties op Craigslist, Facebook en buurtsites.
  • Maak mooie foto's van de items in de uitverkoop.
  • Flyers afdrukken om in uw buurt te laten zien.
  • Maak tuinborden om het winkelend publiek de verkooplocatie te laten weten.

Creëer een gastvrije omgeving voor shoppers

Een succesvolle verkoop van onroerend goed begint met een gastvrije omgeving. Deze tips kunnen helpen:

  • Zorg ervoor dat het huis schoon is, lekker ruikt en helder is.
  • Zorg ervoor dat uw beeldschermen schoon aanvoelen en niet rommelig zijn.
  • Plaats duidelijke regels en beleid zodat kopers deze kunnen zien.
  • Zorg dat mensen helpen, zoals familie en vrienden. Dit maakt het winkelen gemakkelijker voor gasten en voorkomt dat u overweldigd raakt.
  • Zet afgesloten geldautomaten op bij de uitgang. Maak borden zodat mensen weten waar ze moeten betalen.
  • Vergrendel en label alle kamers die verboden terrein zijn. Zorg ervoor dat de gebaren beleefd maar krachtig zijn.

Maak een checklist voor de verkoop van onroerend goed

De planning van de verkoop van onroerend goed kan tot drie weken duren, en het kan veel organisatie en onderzoek vergen om deze af te ronden. Door een to-do-lijst voor jezelf te maken, kun je alles op een georganiseerde manier afhandelen. Dit zijn enkele taken die je misschien op een checklist wilt zetten:

  • Een georganiseerde inventaris maken van artikelen die te koop zijn
  • Prijzen bedenken voor elk artikel op basis van vergelijkbare artikelen
  • Repareren, schoonmaken en repareren van artikelen die te koop zijn
  • De te koop aangeboden artikelen op een aantrekkelijke manier presenteren
  • Adverteren voor de landgoedverkoop online en/of met buurtflyers
  • Mensen helpen u met beveiliging, verkopen en afrekenen
  • Een plan hebben voor items die niet verkopen
  • Voorbereid zijn op een goede schoonmaakbeurt na de verkoop

Moet u samenwerken met een bedrijf voor de verkoop van onroerend goed?

Het kan lastig zijn om zelf een landgoed te verkopen, en er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het helpen van u. Goede vastgoedverkoopbedrijven hebben doorgaans een licentie, zijn gebonden en hebben goede referenties die u kunt raadplegen voordat u iemand aanneemt. Deze bedrijven nemen een percentage van de totale omzet (meestal ongeveer 30-60 procent) en helpen bij de prijsstelling, het opzetten, de verkoop, het opruimen en het afhandelen van onverkochte artikelen. Het inhuren van een bedrijf voor de verkoop van onroerend goed neemt meestal een groot deel van de last weg van de persoon die verantwoordelijk is voor de liquidatie van het landgoed, maar het is niet altijd de moeite waard voor een kleinere verkoop of als u een bepaald bedrag aan de verkoop moet verdienen.

Antiquiteiten bij de verkoop van onroerend goed
Antiquiteiten bij de verkoop van onroerend goed

Wees voorbereid op succes bij de verkoop van onroerend goed

De verkoop van onroerend goed biedt een geweldige kans om unieke items te kopen en verkopen die al in een huis staan. Of u nu winkelt bij een boedelverkoop of uw eigen boedelverkoop plant, uw kennis van hoe het boedelverkoopproces werkt, zal u helpen met succes door dit soort verkopen te navigeren.

Aanbevolen: