Afdrukbare Trivia uit de jaren 70

Inhoudsopgave:

Afdrukbare Trivia uit de jaren 70
Afdrukbare Trivia uit de jaren 70
Anonim
Stijl uit de jaren 70
Stijl uit de jaren 70

Hoewel de jaren zeventig bekend stonden als het 'Ik'-decennium, was dit ook een tijd waarin grote maatschappelijke veranderingen plaatsvonden: de Beatles gingen uit elkaar, president Richard Nixon trad af en de oorlog in Vietnam kwam eindelijk ten einde. De periode stond ook bekend om de geboorte van disco en punkrock, Sea Monkeys, Rubik's Cubes en ja, zelfs streaking.

Dit tijdperk is nog zo recent dat veel mensen zich er veel van herinneren. Tegelijkertijd is het net ver genoeg om trivia-liefhebbers een uitdaging te bieden. Of je nu de jaren zeventig hebt meegemaakt of er nu pas achteraf van geniet, druk deze trivia-bladen af en kijk hoeveel vragen jij en je vrienden kunnen beantwoorden.

Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van printables, bekijk dan deze handige tips.

Popcultuurtrivia uit de jaren 70

Als je een voorliefde hebt voor de cultuur van de jaren '70, zul je deze reeks trivia-vragen zeker leuk vinden. Het is alsof je een tijdcapsule opent voor het dagelijks leven in die tijd. Je vindt er vragen over populaire rages, mode, speelgoed en meer. Om je eetlust op te wekken, bekijk een paar voorbeeldvragen.

  • Wie smeekte klanten vroeger: "Knijp alsjeblieft niet in de Charmin?"
  • Welk levenloos 'huisdier' bereikte zijn grootste populariteit in de jaren '70?
  • Welk speelgoed beantwoordde de vragen van gebruikers met antwoorden als: "Het is zeker" of "Antwoord wazig, probeer het opnieuw?"

Heb je het gevoel dat je klaar bent om erin te duiken? Ga je gang en druk het volledige trivia-blad af, maar kijk niet naar de antwoorden totdat je alle vragen hebt beantwoord.

Televisietrivia uit de jaren 70

Ben je een fan van vintage televisie uit de jaren 70? Deze trivia-set is gevuld met vragen over allerlei soorten shows, van sitcoms tot drama's tot klassieke variétéshows. Bekijk enkele vragen.

  • Welke variétéshow liep van 1971-74 en bevatte komische sketches en muziekproducties van een opnameteam van man en vrouw?
  • In welke serie was een personage te zien wiens naaste metgezel een grizzlybeer was?
  • Darren McGavin portretteerde een verslaggever die misdaden van bovennatuurlijke aard onderzocht, in welk tv-programma?

Denk je dat je genoeg weet om deze trivia-uitdaging aan te gaan? Print het uit en test je kennis.

Muziektrivia uit de jaren 70

Hoe je ook over dit decennium denkt, het v alt niet te ontkennen dat het een glorieuze tijd voor muziek was. Je vindt er vragen over de Grammy's, klassieke albums, enkele van de meest invloedrijke artiesten van het decennium en meer. Bekijk een paar vragen uit deze set.

  • In welk jaar werd Queen's epische hit Bohemian Rhapsody oorspronkelijk uitgebracht?
  • Welk album van Cat Stevens uit 1970 bevatte de hits Wild World en Hard Headed Woman?
  • Welke beroemde zanger schreef de hit All the Young Dudes van Mott the Hoople?

Als je de volledige lijst met vragen en antwoorden wilt zien, download dan gewoon de afdrukbare versie.

Maak je eigen quiz

Er is zoveel te ontdekken over dit decennium dat je misschien geïnspireerd raakt om trivia-sets voor nog meer onderwerpen te maken. Zorg ervoor dat u:

  • Controleer uw feiten nogmaals om er zeker van te zijn dat ze accuraat zijn.
  • Houd een smartphone of tablet bij de hand om de informatie opnieuw te controleren voor het geval uw antwoorden door anderen worden betwist.
  • Varieer de moeilijkheidsgraad van de vragen, zodat mensen niet te ontmoedigd raken als ze proberen ze te beantwoorden.
  • Houd alle trivia op de juiste leeftijd.

Deel het plezier

Deze trivia-sets zijn ideaal voor bijeenkomsten. Je zou zelfs kunnen besluiten om ze op te nemen als onderdeel van de festiviteiten voor een heel jaren 70-themafeest. Zodra het discodansen is afgelopen en de kaasfondue en de Chex-mix zijn gegeten, moedig je je gasten aan om achterover te leunen met een Tab, wat Country Time Limonade of misschien zelfs een beetje Sangria, en laat ze hun kennis van de jaren 70 testen.

Aanbevolen: