60s afdrukbare trivia vragen en antwoorden

Inhoudsopgave:

60s afdrukbare trivia vragen en antwoorden
60s afdrukbare trivia vragen en antwoorden
Anonim
Jonge vrouwen reden in de jaren zestig auto
Jonge vrouwen reden in de jaren zestig auto

De jaren zestig waren een tijd van radicale veranderingen in Amerika. Hoeveel van de jaren 60 herinner jij je nog? Probeer deze afdrukbare trivia-vragen te beantwoorden om erachter te komen of jij een expert bent op het gebied van deze aangrijpende tijd in de Amerikaanse geschiedenis.

60s Trivia Vragen en antwoorden

Klik op de miniatuur om de pdf te openen. U heeft Adobe nodig om de vragen te downloaden en af te drukken. Raadpleeg voor hulp deze handleiding voor Adobe Printables.

De printable bevat vragen over een breed scala aan onderwerpen uit de jaren 60, waaronder:

  • Geschiedenis
  • Politiek
  • Uitvindingen
  • Sport
  • Popcultuur
  • Films

Speeltips

Als je in de jaren zestig een tiener of jongvolwassene was, is het leuk om de trivia-vragen zelf te beantwoorden. Nog leuker is het om er een spel van te maken met vrienden en familie. Enkele plaatsen om te spelen zijn:

  • Uw plaatselijke seniorencentrum
  • Familiebijeenkomsten
  • Een diner of een feestje met vrienden
  • Een kerkelijke potluck of kleine groepsbijeenkomst

Basis Trivia-spel

Je hebt de bende bij elkaar gebracht, nu kun je zo spelen:

  1. Geef elke deelnemer een kopie van de vragen en een pen of potlood.
  2. Lees elke vraag hardop en instrueer de deelnemers om het antwoord op te schrijven.
  3. Je kunt het juiste antwoord delen nadat je elke vraag hebt gesteld, of nadat je alle vragen hebt gesteld.
  4. De persoon die de meeste vragen correct beantwoordt, wint.

Waar vals spel

Je kunt het basistrivia-spel eenvoudig veranderen in een waar-niet-waar-spel. Verwerk eenvoudigweg het juiste antwoord of een onjuist antwoord in de vraag en vraag of het waar of niet waar is. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: 'Waar of niet waar? Het Woodstock Festival vond plaats in 1969', of 'Waar of niet waar? De draaischijf was een nieuw type telefoon, uitgevonden in 1963.'

Speel in teams

Als je een grotere groep hebt, overweeg dan om in teams te spelen. Omdat het niet ongebruikelijk is dat het spel in een gelijkspel eindigt, kan dit de behoefte aan meerdere prijzen verminderen.

Groep mensen die spelletjes spelen
Groep mensen die spelletjes spelen

De geschiedenis levend houden

Hoewel het misschien niet vanzelfsprekend lijkt, helpen trivia-vragen over tientallen jaren de geschiedenis levend te houden. Trivia kan oudere volwassenen herinneren aan lang vergeten tijden en jongere generaties kennis laten maken met feiten die ze misschien nog niet kennen. Voor een generatie-twist koppel je babyboomers aan een tiener of jongvolwassene en speel je het spel. Volgens Generations United toont onderzoek aan dat interactie tussen generaties zowel jong als jong van geest ten goede komt. Een eenvoudig trivia-spel is een leuke manier om relaties tussen generaties te bevorderen.

Aanbevolen: