Trivia afdrukbare vragen en antwoorden uit de jaren 50

Inhoudsopgave:

Trivia afdrukbare vragen en antwoorden uit de jaren 50
Trivia afdrukbare vragen en antwoorden uit de jaren 50
Anonim
Senior vrienden spelen trivia
Senior vrienden spelen trivia

Als je een babyboomer bent, ben je getuige geweest van de gouden eeuw van de televisie en heb je Elvis Presley op het podium zien bewegen zoals niemand vóór hem. De speelgoedkast van uw gezin was waarschijnlijk gevuld met hoelahoeps, legermannen, Barbies en Play-Doh. De jaren vijftig waren een tijd van snelle culturele veranderingen en economische groei. Test je kennis van dit iconische decennium met afdrukbare trivia-vragen.

50 Trivia Vragen en antwoorden

Klik op de miniatuur om de pdf te openen. Om de trivia-vragen te downloaden en af te drukken, heb je Adobe nodig. Als je hulp nodig hebt, bekijk dan deze handige handleiding voor Adobe Printables.

De bovenstaande vragen hebben betrekking op alle aspecten van de jaren vijftig, van de politieke geschiedenis tot de popcultuur. Onderwerpen zijn onder meer:

  • Presidenten
  • Burgerrechtenbeweging
  • Internationale politiek
  • Muziek
  • De ruimterace
  • Televisie en films
  • Sport

Tips voor het spelen

Iedereen kan genieten van trivia-vragen uit de jaren vijftig, maar ze zijn vooral leuk voor senioren die in dat decennium leefden. Ze zijn een geweldige ijsbreker op elk feest en een leuke manier om een familiediner of reünie op te fleuren. Je kunt ze afdrukken en proberen ze alleen of samen met je partner of vrienden te beantwoorden. Mogelijk ziet u ook hoeveel vragen uw kinderen en kleinkinderen bij een volgend bezoek goed kunnen beantwoorden.

Als u lid bent van een seniorencentrum of in een verpleeghuis of woonzorgcentrum woont, gebruik dan de vragen om een spel te spelen:

  1. Druk voldoende exemplaren van de vragen af voor elke deelnemer; geef de antwoorden niet.
  2. Lees de vragen één voor één en geef de deelnemers de tijd (ongeveer 30 seconden) om hun antwoorden op te schrijven.
  3. Nadat alle vragen zijn gesteld, geeft u de antwoorden één voor één.
  4. De persoon met de meeste juiste antwoorden wint een prijs.

Een andere optie is om aan elke trivia-categorie een puntwaarde toe te wijzen. Alle correct beantwoorde geschiedenisvragen zijn bijvoorbeeld twee punten waard, terwijl alle popcultuurvragen drie punten waard zijn. Nadat alle vragen zijn beantwoord, telt elke persoon haar punten op. De persoon met de meeste punten wint een prijs.

Voor beide speelmethoden kun je spelers verdelen in teams van twee, drie of vier, afhankelijk van hoeveel spelers je hebt.

Oefen je geest

Trivia spelen is een geweldige oefening voor je hersenen. Onderzoek suggereert zelfs dat hersenspellen de cognitieve vaardigheden van ouderen op de lange termijn helpen verbeteren, hoewel er meer onderzoek nodig is. Of het nu blijkt dat het spelen van trivia een rol speelt bij het verminderen van de achteruitgang van de hersenen of niet, deze vragen zijn een leuke en vermakelijke knaller uit het verleden.

Aanbevolen: