Hoe je een carrière in de belangenbehartiging van kinderen kunt nastreven

Inhoudsopgave:

Hoe je een carrière in de belangenbehartiging van kinderen kunt nastreven
Hoe je een carrière in de belangenbehartiging van kinderen kunt nastreven
Anonim
Kinderadvocaat bij adoptiegezin
Kinderadvocaat bij adoptiegezin

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de belangenbehartiging van kinderen, weet je misschien niet hoe je die moet volgen. Er zijn talloze beroepen beschikbaar als het uw passie is om kinderen te helpen die lijden onder mishandeling, verwaarlozing en/of verwaarlozing. Ontdek de lonende carrières die beschikbaar zijn in de belangenbehartiging van kinderen en de functie-eisen voor elke baan.

Wat is kinderbelangenbehartiging?

Kinderbelangenbehartiging is een vakgebied dat zich richt op het bevorderen van optimale zorg voor kinderen. Mensen die willen leren hoe ze een carrière in de belangenbehartiging van kinderen kunnen nastreven, kunnen verschillende wegen bewandelen.

Beslissen over een interessegebied

De eerste stap is nadenken over welk aspect van dit beroep u het meest interesseert. Elk facet van de belangenbehartiging voor kinderen biedt manieren waarop een zorgzaam individu degenen kan helpen die zichzelf niet kunnen helpen. Misschien wilt u een paar vragen beantwoorden om u te helpen beslissen.

  • Wil je je bezighouden met onderwijsvraagstukken en de ontwikkeling van kinderen?
  • Spreken sociale kwesties u aan?
  • Ben je geïnteresseerd in het rechtsgebied?
  • Zijn overheidsinstanties interessant voor u?

Verantwoordelijkheden

Een kinderadvocaat kan in een aantal verschillende hoedanigheden werken voor veel soorten organisaties. Overweeg de beschikbare opties en zoek gebieden die bij uw interesses aansluiten. Sommige functies omvatten:

  • Adoptie regelen
  • Omgaan met verwaarlozing en misbruik
  • Alleenstaande ouders helpen
  • Pleegplaatsplaatsing
  • Vroegtijdige interventie
  • Counseling voor zwangere tieners
  • Omgaan met spijbelproblemen
  • Gedragsverandering
  • Gezondheidsproblemen aanpakken
Mentor die leerling helpt met huiswerk
Mentor die leerling helpt met huiswerk

Beleid voor kinderbelangen

Kinderbelangenbehartiging impliceert niet altijd direct contact met gezinnen en kinderen. Als een belangenbehartiger problemen in de infrastructuur ziet, kan hij of zij werken aan een verandering van beleid dat de rechten, de gezondheid of het welzijn van het kind aantast. Sommige pleitbezorgers werken op grotere schaal achter de schermen en pakken beleid en situaties aan die van invloed zijn op kinderen. Dit soort werk kan het volgende inhouden:

  • Onderzoeksbeleid
  • Rechtszaken indienen
  • Lobbyen

Een carrière in de belangenbehartiging van kinderen nastreven: onderwijsopties

Hoewel er geen specifieke opleidingseis is om het beroep van kinderadvocaat te betreden, geven werkgevers op dit gebied er de voorkeur aan om afgestudeerden met een passende academische achtergrond in dienst te nemen. Als de belangenbehartiging van kinderen een carrièredoel is, overweeg dan de volgende onderwijsopties.

Gezondheid en menselijke dienstverlening

Het behalen van een diploma in gezondheidszorg en sociale dienstverlening is een geweldige weg voor mensen die geïnteresseerd zijn in de belangenbehartiging van kinderen. Mensen met dit diploma hebben kennis van:

  • Openbare veiligheid
  • Non-profitorganisaties beheren
  • Sociaal werk
  • Openbaar beleid
  • Gezondheidsdiensten

Onderwijs

Degenen die geïnteresseerd zijn in onderwijs kunnen overwegen een bachelor- of masterdiploma in onderwijs te behalen. Met deze graad kun je een leidende rol spelen bij het bepleiten van studenten terwijl je samenwerkt met het schooldistrict en externe instanties.

Kinesiologie

Kinesiologie is de studie van menselijke beweging, en een diploma op dit innovatieve gebied kan leiden tot een carrière in de belangenbehartiging. Personen met een diploma in kinesiologie kunnen op veel gebieden voor kinderen pleiten:

  • Bevorderen van gezondheid en fitheid
  • Omgaan met fysieke handicaps
  • Veiligheid
  • Ergonomie (aanpassingen en hulpmiddelen)
  • Fysieke revalidatie

Psychologie

Een graad in psychologie kan nuttig zijn voor mensen die mogelijkheden willen vinden om te werken met kinderen die risico lopen op ontwikkelings-, gedrags- en sociale problemen.

Sociologie

Het behalen van een graad in sociologie kan een geweldige manier zijn om je voor te bereiden op een carrière in de belangenbehartiging van kinderen. Een diploma op dit gebied kan leiden tot een carrière bij een kinderbelangencentrum of een ander bureau dat outreach-diensten levert aan jongeren die ondersteuning en hulp nodig hebben.

Rechtenfaculteit

Een bachelordiploma in een van de bovenstaande vakgebieden, gecombineerd met een diploma rechten, kan een uitstekende achtergrond zijn om de juridische aspecten van het beroep van kinderadvocaat te betreden.

Vrouwelijke advocaat praten en gebaren in rechtszaal
Vrouwelijke advocaat praten en gebaren in rechtszaal

Lijst met banen in de belangenbehartiging van kinderen

Je kunt verschillende soorten werk vinden, zoals werken voor je staat of voor verschillende belangenverenigingen en -organisaties. Er zijn verschillende soorten posities die eraan werken deze kinderen te beschermen en hun stem te zijn. U kunt besluiten om voor uw staatsdepartement te gaan werken, ook wel sociale diensten genoemd. Sommige instanties opereren onder een andere naam, zoals Florida's Department of Children and Families, of u kunt ervoor kiezen om voor het Amerikaanse Department of He alth and Human Services (HHS) te werken.

Kinderadvocaat

A CASA (Court Assigned Special Advocate) is verantwoordelijk voor kinderen die in het kinderwelzijnssysteem zijn geplaatst. Jij bent de stem van het kind en behartigt zijn/haar belangen. Je zorgt ervoor dat aan de behoeften van het kind wordt voldaan, zowel op medisch en sociaal vlak als op eventuele speciale behoeften. Je faciliteert door de rechtbank bevolen familiebezoeken, woont rechtszittingen bij om de rechter op de hoogte te stellen van de voortgang en doet aanbevelingen, en beoordeelt potentiële pleeg- of adoptieouders voor het kind. Je beschikt over een bachelordiploma in een gedragswetenschappen, zoals psychologie, maatschappelijk werk of sociologie. Sommige staten vereisen dat je een masterdiploma in sociaal werk hebt. Het hoogste jaarsalaris is $ 44.000.

Coördinator kinderadvocaten

Een coördinator voor kinderadvocaten is verantwoordelijk voor het trainen, evalueren, begeleiden en coachen van vrijwilligers en ervoor zorgen dat de staatswetten voor kinderadvocaten worden nageleefd. Een bachelordiploma in sociale wetenschappen, strafrecht, gedragswetenschappen, counseling of aanverwant vakgebied is vereist. Het gemiddelde jaarsalaris is $ 35.000.

Communicatiecoördinator voor Child Advocate Agency/Organization

Een communicatiecoördinator voor de kinderbelangengroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van alle communicatie. Dit omvat alle pers, sociale media, print en direct mail, e-mails en andere vormen van communicatie. Een bachelordiploma in sociale wetenschappen, psychologie of een gerelateerd vakgebied. Het hoogste jaarsalaris is $ 45.000.

Guardian Ad Litem, kinderadvocaat

Guardian Ad Litem (GAL) is een door de rechtbank benoemde kinderadvocaat. Afhankelijk van de staat kan dit een vrijwilliger, een professional in de geestelijke gezondheidszorg, CASA of een advocaat zijn. Deze persoon beheert namens de rechtbank het bezoekrecht of de voogdij. Een CASA antwoordt op een programmadirecteur of een senior kinderadvocaat-manager, maar dit hangt af van de staat. Een advocaat zal hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks verantwoording afleggen aan de rechtbank.

Een CASA of vrijwilliger moet een bachelordiploma hebben in sociaal werk, psychologie, kinderontwikkeling, sociologie, onderwijs, communicatie, jeugdrecht of een gerelateerd vakgebied, samen met twee jaar ervaring op een gerelateerd vakgebied. zoals kinderwelzijn, counseling, etc. Een professional in de geestelijke gezondheidszorg heeft een masterdiploma nodig op een van deze gebieden en een advocaat heeft een diploma rechten nodig - Juris Doctor (JD), bevoegd om de praktijk uit te oefenen met een concentratie in het familierecht.

In deze functie variëren de loontarieven afhankelijk van de opleiding, titel en ervaring van de individuele kinderadvocaat, en of het een uur- of loondienst betreft. Een CASA- of griffier kan $ 15,36 per uur verdienen, terwijl een advocaat $ 33,84 als uurtarief ontvangt. Een fulltime Guardian Ad Litem-verdienbereik varieert van $ 17.000 (bediende) tot $ 45.000 (advocaat).

Kindadvocaatmanager

Een kinderadvocaatmanager houdt toezicht op vrijwilligers, woont hoorzittingen en verklaringen bij en plant evenementen/conferenties. De manager heeft contact met verschillende gemeenschapsinstanties en individuen, zoals wetshandhavingsinstanties, scholen, advocaten, maatschappelijk werkers, enz. Een bachelordiploma in sociologie, sociaal werk, psychologie, kinderontwikkeling, strafrecht of een gerelateerd vakgebied is vereist. Meestal is twee jaar ervaring vereist. Het hoogste jaarsalaris ligt rond de $45.000, maar sommige functies betalen rond de $36.000.

Programmadirecteur

Deze functie is verantwoordelijk voor de praktische leiding van het belangenbehartigingsprogramma. Dit omvat alle gerelateerde documentatie, het plannen van evenementen, fondsenwerving, groeiende organisatie en inspirerende werkteams en vrijwilligers. Een masterdiploma heeft doorgaans de voorkeur in sociale wetenschappen, onderwijs, psychologie of aanverwant vakgebied. Afhankelijk van de organisatie is minimaal zeven jaar ervaring vereist, waarvan drie jaar in een leiderschapsrol. Het loontarief is afhankelijk van het bureau, bedrijf of non-profitorganisatie met een hoogste jaarsalaris van $ 120.000, maar velen verdienen zelfs $ 170.00.

Onderwijsprogrammaadvocaat of speciaal onderwijs/vroege interventie

Voor sommige posities bij non-profitorganisaties en andere is een kinderadvocaat nodig om toezicht te houden op het speciale onderwijs of de vroegtijdige interventie voor pleegkinderen. Je vertegenwoordigt kinderen in verschillende settings, zoals regionale centra, schooldistricten, informele geschillen, bemiddelingen, enz.

Je hebt een diploma Juris Doctor (JD) in de rechten nodig en ervaring met het werken met pleegkinderen, het kinderwelzijnssysteem of de afhankelijkheidsrechtbank. Mogelijk moet u pro bono-advocaten en griffiers opleiden. Mogelijk moet u ook gecertificeerd zijn door de National Association of Counsel for Children (NACC). Cursussen op het gebied van familierecht, huiselijk geweld, enz. kunnen nodig zijn. Het hoogste jaarsalaris is $ 140.000.

Directeur Forensische Diensten en Slachtofferbehartiging

Je zult forensische interviews met kinderen verzorgen op verzoek van de kinderbescherming en de wetshandhaving. Je geeft leiding aan verschillende forensische interviewers, coördineert kindermisbruikteam(s) en coördineert de triage en therapie die het minderjarige slachtoffer van misbruik nodig heeft.

Je hebt een masterdiploma nodig in sociaal werk, psychologie, counseling of een ander gerelateerd vakgebied, evenals een licentiestatus en/of certificering vereist door jouw staat. Je hebt ervaring nodig met forensische interviews met kinderen en adolescenten. Het hoogste jaarsalaris is $ 80.000.

Kinderpsycholoog helpt meisjes om te gaan met emotionele gedragsproblemen
Kinderpsycholoog helpt meisjes om te gaan met emotionele gedragsproblemen

Het Nationale Kinderbelangencentrum

Je kunt meer leren over het nastreven van een carrière in de belangenbehartiging van kinderen bij het National Children's Advocacy Center (NCAC). Deze organisatie zet zich in voor het helpen van kinderen en is een centraal aanspreekpunt voor mensen die geïnteresseerd zijn in een carrière op dit belangrijke gebied.

Training voor vrijwilligers en medewerkers

NCAC biedt trainingen, activiteiten en modelprogramma's. Er zijn mogelijkheden om als vrijwilliger te dienen, wat tot een baan kan leiden. De site vermeldt ook vacatures zodra deze beschikbaar komen.

Nationale Kinderalliantie

De National Children's Alliance is de nationale accreditatiegroep voor Children's Advocacy Centres (CAC's). Het Children's Advocacy Center brengt wetshandhavers, kinderbescherming, medische hulpverleners, slachtofferadvocaten en anderen die betrokken zijn bij de bescherming van kinderen samen. Deze professionele groepen werken aan onderzoeken met als uiteindelijk doel het helpen genezen van het misbruikte kind en het helpen vervolgen van overtreders.

Nationale CASA-vereniging

De National CASA Association steunt door de rechtbank aangestelde pleitbezorgers voor kinderen die verwaarloosd of misbruikt zijn. CASA zorgt ervoor dat de kinderen permanent een veilig en gezond huis hebben. Er werken duizenden getrainde vrijwilligers via CASA bij de Amerikaanse rechtbanken.

Opties voor kinderbelangen

Een carrière als kinderadvocaat is een lonende ervaring. Of je nu in de juridische arena wilt werken of liever in de frontlinie van een maatschappelijk werker staat, je hebt veel opties. Welke richting u ook kiest, als u besluit een carrière op dit gebied na te streven, geeft u een stem aan een kwetsbare bevolkingsgroep die er anders geen zou hebben.

Aanbevolen: