Bronnen voor gratis groentezaden

Inhoudsopgave:

Bronnen voor gratis groentezaden
Bronnen voor gratis groentezaden
Anonim
Zaden planten in de tuin
Zaden planten in de tuin

Van deelname aan zadenbibliotheken of lid worden van groepen voor het ruilen/ruilen van zaden tot speciale aanbiedingen van zaadbedrijven: er zijn verschillende manieren om gratis groentezaden te krijgen. Met goed nadenken en plannen kun je soms ook gratis groentezaden uit lokale bronnen vinden.

Zaadbibliotheken

Een zaadbibliotheek werkt op dezelfde manier als een boekenbibliotheek. Je leent zaden met dien verstande dat zodra je oogst is geoogst, je een gelijk of groter aantal zaden teruggeeft dan je hebt geleend. Het concept van zaadbibliotheken wordt soms opgenomen in openbare boekenbibliotheken.

  • Openbare bibliotheken online: leer hoe u een zaadbibliotheek in een openbare bibliotheek kunt opzetten en onderhouden.
  • Seed Library Weebly: krijg informatie over gevestigde zadenbibliotheken en geweldige ideeën om er een te bekijken.

Zaadbedrijfscadeau bij aankoop

De meeste zaadbedrijven geven elke bestelling een gratis pakje zaden als blijk van waardering voor de klant. Dit is een lange traditie onder zaadbedrijven. Peeper Joe's geeft bijvoorbeeld twee gratis zaadpakketten bij elke bestelling.

Promotiezaden weggeefacties

Sommige zaadbedrijven en verschillende gemeenschapsorganisaties houden doorlopend zaden weggeefacties of als speciale promotie.

  • Peeper Joe's houdt een maandelijkse weggeefactie, waarbij ze vijf winnaars selecteren die gratis zadenpakketten ontvangen.
  • Seeds Now houdt een wekelijkse zadenweggeefactie. Deze promoties kunnen maar liefst 15 zadenpakketten bevatten, zoals een salsatuinpakket.
  • Thrifty Homesteader houdt periodiek promotionele zaden weggeefacties (kijk op blog voor data) gesponsord door adverteerders.

Zaadruil en -uitwisseling

Zaadruil en -uitwisseling zijn een geweldige manier om gratis zaden te krijgen, vooral groenten. Er zijn lokale en online zaadwissels beschikbaar.

  • Houzz biedt een online forum voor zaaduitwisseling.
  • Reddit biedt een zaadruilforum voor groente- en andere zaden.
  • De National Gardening Association heeft een zaaduitwisselingsforum.
  • Seed Savers organiseert een online zadenuitwisseling.

Lokale bronnen

Ontmoet nieuwe tuinvrienden en vind zaden lokaal via tuinclubs, communityposts en de lokale coöperatieve extensie.

  • vrouw die zaden plant
    vrouw die zaden plant

    Tuinclubs: Lokale tuinclubs sponsoren vaak zaadruil waarmee leden zaden met elkaar kunnen ruilen.

  • Communityposts: Kijk op sociale mediasites zoals Facebook en Twitter om gratis zaden in jouw community te vinden. Deze sites zijn geweldige plekken om freebies te vinden of om 'op zoek naar' berichten te plaatsen voor gratis zaden of zaaduitwisselingen. Zoek of post met hashtags zoals freeseeds, seedgiveaway en seedlibrary.
  • Community-prikborden:Community-prikborden zijn nog steeds te vinden in sommige gemeenschapscentra of community-gebaseerde websites. Zoek naar berichten waarin gratis zaden worden aangeboden of deel details over wat je hoopt te vinden.
  • Coöperatieve uitbreidingen: Neem contact op met uw plaatselijke coöperatieve uitbreidingskantoor en informeer naar hun Master Gardener-lessen, lezingen en meer. Door dit soort evenementen bij te wonen, kun je gelijkgestemde tuiniers ontmoeten en beginnen met netwerken om bronnen voor gratis zaden in de omgeving te vinden.
  • Giveaway-site: Het Freecycle Network is een non-profitorganisatie voor mensen om overtollige items weg te geven en gratis items te vinden (zonder verplichtingen) in de lokale omgeving. Plaats gewenste advertenties of struin de site af tegen het einde van het plantseizoen in de lente om erachter te komen of iemand zaden over heeft om weg te geven.

Vecht tegen honger

Er zijn zaadprogramma's die samenwerken met individuen, groepen en organisaties in een poging de honger in de wereld te beëindigen door gratis zaden te verstrekken.

  • Ed Hume Seeds biedt elk jaar gratis groentezaden aan de eerste 250 mensen die zich aanmelden voor hun Plant a Row (PAR)-programma. Het bedrijf stuurt u een pakket gratis zaden (één per persoon). In ruil daarvoor beloof je een rij te planten met de zaden en de oogst van die ene rij te doneren aan een plaatselijke voedselbank of gaarkeuken.
  • Seeds Programs International (SPI): SPI biedt gratis zaden aan organisaties. Hoewel de zaden gratis zijn, zijn er servicekosten van $ 0,12 tot $ 0,40 per pakket plus verzendkosten.

Je eigen zaden bewaren

Hoewel de meeste hybride soorten geen levensvatbare zaden produceren, investeren veel tuinders in open bestoven zaden wanneer ze pakjes zaden kopen. Wanneer u open bestoven zaden koopt, koopt u zaden waarmee niet genetisch is geknoeid. Als resultaat zullen ze zaden produceren die het volgende jaar daadwerkelijk zullen ontkiemen. Als je leert hoe je zaden van verschillende planten kunt bewaren, kun je jezelf jaar na jaar voorzien van gratis zaden.

Handige tips

vrouw planten in de tuin
vrouw planten in de tuin

Een paar tips om in gedachten te houden bij het kopen van gratis zaden:

  • Accepteer geen ongelabelde, ongemarkeerde zaden, aangezien je niet weet wat voor soort plant je kweekt als je ze plant.
  • Wees voorzichtig met zaden die tuinders zelf verzamelen, aangezien deze kruisbestuiving kunnen veroorzaken met hybride zaden. Kruisbestoven hybriden zien er niet hetzelfde uit en smaken niet hetzelfde als de ouderplantvariëteiten.
  • Neem de tijd om meer te leren over het ontkiemen van zaden en hoe je voor zaailingen moet zorgen.
  • Squash- en komkommerzaden zijn vaak de meest voorkomende zadenruilaanbiedingen, omdat zaadpakketten doorgaans meer bevatten dan de gemiddelde tuinman ruimte heeft om te groeien.

Bespaar geld met gratis groentezaden

Er zijn talloze bronnen voor gratis groentezaden. Als u tijd investeert in het zoeken naar deze gegevens, kunt u geld besparen. Je kunt iets terugdoen door zaden van je eigen oogst te bewaren en gratis zaden aan andere kwekers aan te bieden.

Aanbevolen: