Handdoekorigami-instructies en ideeën

Inhoudsopgave:

Handdoekorigami-instructies en ideeën
Handdoekorigami-instructies en ideeën
Anonim
handdoek molen
handdoek molen

Decoratief handdoekvouwen is een van de meest unieke vormen van kunst. Het lijkt veel op papieren origami, omdat je de handdoek in verschillende vormen gaat vouwen om een nieuw object te creëren. Als je op zoek bent naar een manier om indruk te maken op gasten en ze te vermaken, of om handdoeken cadeau te doen aan iemand, dan zul je het leuk vinden om de kunst van het handdoekorigami te leren.

Handdoek Origami Boot

Een handdoekenbootje wordt gemaakt met één enkel vierkant washandje. Het is ontworpen om plat op een tafel of bed te liggen.

Om te beginnen plaats je het vierkante washandje diagonaal op je werkblad. Vouw de onderste hoek naar boven zodat deze bij de bovenste hoek komt. Je zou nu een grote driehoekige vorm moeten hebben.

handdoek origami boot stap 1
handdoek origami boot stap 1

Vouw de linker- en rechterhoeken omhoog om een ruitvorm te maken.

handdoek origami boot stap 2
handdoek origami boot stap 2

Draai het model om. Breng de bovenste twee lagen naar beneden. Stop voorzichtig onder het onderste gedeelte om de onderkant van de boot plat te maken. Voeg een klein actiefiguurtje in de boot toe om een leuke verrassing voor een kind te maken. Plaats het ontwerp desgewenst op een blauw strandlaken om het uiterlijk van oceaangolven na te bootsen.

handdoek origami boot stap 3
handdoek origami boot stap 3

Handdoek Origami Pinwheel

Dit eenvoudige handdoekontwerp wordt ook gemaakt met een vierkant washandje. Het is een aangepaste versie van het traditionele papieren origami pinwheel-project en moet plat op een bed of tafel liggen als je klaar bent.

Begin in de rechter benedenhoek. Maak een lichte diagonale vouw en breng de rand naar beneden zodat deze naar beneden wijst, zoals weergegeven.

handdoek origami pinwheel stap 1
handdoek origami pinwheel stap 1

Plaats de rand van de rechterbovenhoek zodat deze naar rechts wijst.

handdoek origami pinwheel stap 2
handdoek origami pinwheel stap 2

Plaats de linkerbovenrand zo dat deze recht naar boven wijst.

Breng de rechteronderrand naar voren zodat deze naar rechts wijst. De rand zou op dit punt in het project gemakkelijk op zijn plaats moeten vallen.

Voeg de finishing touch toe zoals ontworpen. Je kunt een kleine decoratieve zeep of een kleurrijke badspons gebruiken als middelpunt voor het molentje. In dit voorbeeld wordt een eos-lippenbalsem gebruikt vanwege de kenmerkende ronde vorm.

handdoek origami pinwheel stap 3
handdoek origami pinwheel stap 3

Handdoek Origami Hart

Een origami-handdoekhart is een romantische verrassing voor je partner. Dit ontwerp is gemaakt van één standaard badhanddoek. Het is moeilijk te vervoeren, dus je kunt dit ontwerp het beste op de tafel of het bed vouwen waarop het zal worden tentoongesteld.

Zoek om te beginnen het midden van een van de lange zijden van je handdoek. Rol elke helft van de lange rand van de handdoek op tot een kegelvorm.

handdoek origami hart stap 1
handdoek origami hart stap 1

Begin met het oprollen van de zijkanten om twee grote rollen te maken. Blijf de zijkanten rollen totdat beide rollen in het midden samenkomen. Probeer de rollen zo strak mogelijk te houden.

handdoek origami hart stap 2
handdoek origami hart stap 2

Rangschik de losse uiteinden van je rollen om een hartvorm te maken. Dit is een heel relaxed ontwerp, dus voel je vrij om het aan te passen totdat je de vorm hebt die je leuk vindt. Voeg de gewenste finishing touch toe, zoals bloemblaadjes, verpakte snoepjes of een ingelijste foto van jou en je geliefde.

handdoek origami hart stap 3
handdoek origami hart stap 3

Wees creatief met handdoeken

Een van de beste manieren om handdoekorigami te leren is door te oefenen. In tegenstelling tot papieren origami zijn er geen materiaalkosten. Als je een fout maakt, vouw je de stofcreatie gewoon open en begin je opnieuw.

Zelfs als je nog nooit enige vorm van origami hebt geprobeerd, kun je spelen met handdoekvormen en iets creatiefs bedenken. Zodra je de eenvoudige ontwerpen die hier worden weergegeven onder de knie hebt, kun je proberen origami-dieren van handdoeken te maken, zoals een zwaan of een kat.

Aanbevolen: